Súboj balzamov

Ahojte :) 
Dnes mám pre vás balzamovú recenziu, ktorú som si už dlhšie chystala. Som tak trochu balzamový maniak, bez balzamu na pery sa nikam nepohnem, jeden mám na nočnom stolíku, ďalšie dva v kúpeľni, v kabelke je balzam samozrejmosťou a treba mať aj nejaké tie zásoby :) Budem hodnotiť týchto 5 balzamíkov, všetky okrem balzamu z Avonu mám prvý krát. Na konci článku nájdete moju stupnicu hodnotenia a zároveň aj môjho víťaza, tak poďme na to :)

Carmex Strawberry Lip Balm
Na tento balzam som sa veľmi tešila, pretože som si myslela, že to bude niečo "wau". No nebolo... Balzam síce vonia pekne jahodovo-mentolovo, no v momente, keď si ho dám na pery mi vadí tá chemická príchuť. Aplikátor mi tiež moc nevyhovuje a čo sa týka hydratačných účinkov, tie sú pre mňa priemerné. Takže z mojej strany je skôr sklamaním, aj keď možno iná príchuť by mi vyhovovala, pretože niekedy môže celý dojem balzamu pokaziť len zlá príchuť, či vôňa. Cena, za ktorú som ho objednala: 2,98 €.
Avon univerzálny balzam
Tento univerzálny balzam od Avonu asi všetci poznáte. Konkrétne tento je s broskyňovou vôňou a obsahuje výťažok z bavlny. Okrem pier je dobrý aj na vysušené miesta, najmä cez zimu ho používam aj na okolie očí, nosa a pier. Nevýhodou je len potreba nanášania prstami (čo je nehygienické, keď človek nemá čisté ruky), takže ho používam len doma, pretože keď som niekde vonku mám vždy pri sebe balzam v tyčinke. Cena cca do 3,50 €.
Sierra Bees
Tento roztomilý včeličkový balzam stál len 1,51 €. Mám ho v príchuti granátové jablko, o ktorej som čítala, že je zo všetkých najlepšia. S týmto balzamom som mimoriadne spokojná, stačí naniesť jemná vrstva a pery sú vyživené a hydratované.
EOS
Keď sa s EOSmi roztrhlo vrece a prežívali obdobie svojho veľkého "boomu", tak ma nejako nelákali, nakoľko som vtedy ešte ani neblogovala a mala som svoje obľúbené postačujúce tmavomodré Labello classic, ktoré mimochodom patrí aj doteraz medzi moje naj balzamy. No nedávno som si EOS konečne aj ja kúpila, rozhodla som sa pre mintovú verziu. O tomto balzame sa nebudem nejako rozpisovať, pretože ho už určite takmer každá z vás dávno pozná. Takže len v skratke - pery pekne hydratuje, nezanecháva na nich žiadny lesklý film, ani pocit lepivosti, mätová vôňa je nádherná, na perách pôsobí príjemne, zo začiatku troška štípe a chladí.
Cena pri objednaní bola 3,75 €.
Yves Rocher
Od tohto balzamu som čakala trocha viac... Balzam má síce príjemnú vanilkovú vôňu, no jeho hydratačné účinky sú slabé a krátkodobé. Pery si s ním natieram pomaly každú hodinu, niekedy aj dvakrát za hodinu, no čo som si všimla, že pery zanecháva jemné, tak aspoň nejaké plus :) Cena: 1,99 €.
Moja stupnica hodnotenia: 1 - 5 hviezdičiek (5 hviezdičiek znamená najlepšie)

Sierra Bees Pomegranate
EOS Mint
Avon Peach and Cotton
Yves Rocher Vanille
Carmex Strawberry

Takže víťazom z týchto piatich balzamov sa stáva Sierra Bees, z ktorého som naozaj veľmi milo prekvapená, hneď po ňom nasleduje EOS, Avonu patrí tretie miesto, Yves Rocher a Carmex sú také priemerné.

Ktorý balzam na pery máte najradšej vy? Budem rada, ak mi napíšete tipy na ďalšie balzamy, s ktorými máte či už dobré alebo zlé skúsenosti :)

17 komentárov

  1. Ja mám jahodový od tiande a som nadmieru spokojná. Ale Sierra vyskúšam, keď ma take.super hodnotenie.

    Www.co-je-dobre-to-musim-mat.blogspot.sk

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Značku Tiande vôbec nepoznám. Sierra Bees sa za tú cenu určite oplatí vyskúšať :)

      Odstrániť
  2. Môj favorit je jelení luj :D ale v pohode sú aj baby lisps a labello :D

    Pozývam ťa aj všetkých tvojich čitateľov na GIVEAWAY !!!!!!!!!!!!!
    POZOR!!!! Giveaway končí už v nedeľu 20.9 2015 !!!!!!!!!!
    Girl with pink nails - GIVEAWAY

    OdpovedaťOdstrániť
  3. To jsem nevěděla, že EOS dělá i takovéto klasické balzámky :) Chtěla jsem pořizovat Carmex, ale asi se na to vyprdnu :)

    Ili Libertad

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ja som si Carmex objednala hlavne zo zvedavosti, no nie je to nič pre mňa... každému vyhovuje niečo iné, možno že by sa ti páčil, najlepšie je všetko vyskúšať na vlastnej koži :)

      Odstrániť
  4. Hezký článek :) já používám balzámky od Labella :)

    Nikys beauty blog

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Balzámy jsou super, některé ani neznám, já si ale zamilovala eos, je úplně úžasný, je sice dražší, ale jsem s ním fakt strašně spokojená :) Úžasný blog :)

    voguetheresa.blogspot.cz

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ďakujem krásne :) Ja som s eos balzamom tiež hodne spokojná :)
      Pozrela som si tvoj blog a máš to tam fakt krásne :) Inak ak máš záujem, zapoj sa do práve prebiehajúcej giveaway na mojom blogu (klik vpravo hore na odkaz so súťažou)

      Odstrániť
  6. Ani jeden z nich som ešte neskúšala, ale rozmýšľala som nad tým vanilkový Yves Rocher. Škoda, že ťa neohúril... Ale možno skúsim, každému niečo iné dobre padne (:

    Steal Her Beauty
    There's An Untold Story...

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. kamarátka mala balzam s príchuťou karité alebo makadámia (neviem presne ktorú) a chválila si... noo treba poskúšať :)

      Odstrániť
  7. Vau tolko balzamov pokope priznam sa ze vacsinu z nich nepoznam len eos na ktory osobne nedam dopustit :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. eos je skutočne veľmi dobrý, asi som aj jemu mala dať tých 5 hviezdičiek :)

      Odstrániť
  8. Já jsem velmi spokojená s Carmexem, když mám hodně popraskané rty, tak vždy pomůže. Taky používám balzám od Avonu s jojobovým olejem, který rty trošku zabarví, ale také je ošetří. No a v kabelce nosím Babylips, který mám asi nejraději, není to tím, že zažil boom, ale spíš na moje rty skutečně funguje :)
    http://chicadriana.blogspot.co.at/

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. každému vyhovuje niečo iné, no hlavne že si s balzamami spokojná :)

      Odstrániť

Ďakujem za každý jeden komentár, za váš čas a chuť napísať.