Môj DIY adventný veniec

Krásny večer všetkým!
Prinášam vám tip na adventný veniec, ktorý som vyrobila podľa mojich predstáv, nakoľko som tieto Vianoce chcela mať vlastne urobený veniec, pretože jednak má tak človek z toho väcšiu radosť a taktiež sa aspoň trocha realizuje :) Veniec sa nesie v jednoduchom prírodnom duchu. V článku sa ďalej dočítate, čo všetko som naň použila, koľko ma cca vyšiel a koľko mi jeho výroba zabrala času.

Materiál:
prútený kruh - presne takýto som chcela :) (kúpený v Ľudovke za fajn cenu 2,95 €)
sviečky (Lidl 2,29 €)
bodce na sviečky (Ľudovka 1 €)
~ letovacia pištol a zopár náhradných náplní
~ na ozdobenie: pozlátené šišky (Tesco 1,99 €), prírodné šišky nájdené v parku, celá škorica, badián (obe spolu cca 0,80 €), zlaté guličky (Ľudovka 0,55 €), rolničky (Kik 2,19 €/plné balenie), zlatá hviezdičková reťaz (dhoročná ozdoba)
Postup:
Najprv som do kruhu napasovala bodce, ktoré som pripevnila ku kruhu letovacou pištolou. Hroty bodcov som opálila zapaľovačom kvôli lepšiemu nasadeniu sviečok. Sviečky som zámerne umiestnila jednu vedľa druhej, pretože sa mi to tak viacej páči, keďže má aj každá inú výšku (a samozrejme som sa aj inšpirovala prostredníctvom googlu). Následne som začala so zdobením, všetko som si naprv po kruhu rozmiestnila, aby som mala predstavu, kam a čo chcem dať. Prvé išli šišky, potom škorica, zlaté guličky s rolničkami, badián a na koniec som bočné strany ešte ozdobila zlatou hviezdičkovou reťazou. 
Keď nerátam čas strávený rozmýšľaním a všetkými možnými úvahami, tak mi výroba venca trvala cca 3 hodiny a vyšiel ma približne do 11 €, čo zase nie je úplne najmenej, ale nie je nad pocit, keď si niečo spravíte sami a podľa seba a ste s tým navyše aj spokojní :)
Budem rada, ak mi napíšete, či sa vám môj adventný veniec páči a aké typy vencov preferujete, či si taktiež radi sami vyrábate alebo si kúpite radšej hotový :)

23 komentárov

  1. Odpovede
    1. Ďakujem :), má na ňom zásluhu aj priateľ, dostala som spucunk, že som ho ani nespomenula, tak sa to teraz snažím trocha napraviť :D

      Odstrániť
  2. je krásny ! si šikovná,tú reťaz máme doma :D

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Tie sviecky sa mi veľmi páčia ale samozrejme aj celý veniec je super. Páči sa mi, že si ho stihla ešte pred prvou adventnou nedelou.

    Www.co-je-dobre-to-musim-mat.blogspot.sk

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Vďaka :) Noo ponáhľala som sa s ním, aby sme stihli túto nedeľu zapáliť s priateľom prvú sviečku, na čo sa už moc tešíme :)

      Odstrániť
  4. Ten veniec je nádherný ;-)). Ja si sama vence nevyrábam. Je to dosť drahé hoci výsledok je krásny a určite sa to oplatí :-) a tvoj je fakt krásny a tie sviečky sú peckovo originálne.

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Ten veniec je nádherný ;-)). Ja si sama vence nevyrábam. Je to dosť drahé hoci výsledok je krásny a určite sa to oplatí :-) a tvoj je fakt krásny a tie sviečky sú peckovo originálne.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Jéj ďakujem :) Ja keď som sa pozerala po vencoch v rôznych obchodoch, tak ma takmer žiadny neupútal, a keď sa mi už nejaký zapáčil, tak jeho cena nešla pod 20 €, takže mne sa veniec nakoniec vyrobiť aj oplatilo :)

      Odstrániť
  6. Kráááááááása, máš šikovné ručičky, tie rolničky a hviezdičky to krásne oživili. :-)
    Ja som teda ešte v živote žiaden veniec nevyrobila, ale jedného dňa až mi budú po byte pobehovať detičky, tak sa s nimi do výroby podobných vecičiek a ozdôbok určite pustím..

    OdpovedaťOdstrániť
  7. Ten sa ti veľmi podaril. Ja som veniec ešte nikdy nerobila, ale tento rok by som chcela. A mohla by som už aj začať :) Zrejme sa tým tvojim inšpirujem :)

    OdpovedaťOdstrániť
  8. Úžasné, krásné, nejlepší! Krásně nafoceno! Miluju adventní věnce ♥
    Meet My Lovely World

    OdpovedaťOdstrániť
  9. Teda, seš moc šikovná, povedlo se ti to! Já mám tenhle článek taky připravený, ale já jsem si to udělala trošku jednodušší, takže oproti Tvému to skoro není DIY :D:) Jinak máš krásný blog, stala jsem se pravidelnou čtenářkou a budu se těšit na další tvoje články:))
    One blondie life

    OdpovedaťOdstrániť
  10. Šikulka veniec je naozaj pekný :-) Miška
    www.imperfect-woman.com

    OdpovedaťOdstrániť
  11. Jééé, ten je krásný, ten se ti moc povedl hodně se mi líbí :))) Hlavně ty svíčky, ty jsou božííí :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ďakujem :) Sviečky sa aj mne veľmi páčia, zatiaľ som také inde nenašla.

      Odstrániť

Ďakujem za každý jeden komentár, za váš čas a chuť napísať.