Be clear my skin!

Pleťové masky sú neodmysliteľnou súčasťou mojej starostlivosti o pleť. Používam ich väčšinou dva, niekedy aj trikrát týždenne. Typ masky volím podľa aktuálnych potrieb a stavu pleti. Pravidelná aplikácia masky, a taktiež peelingu, je významným krokom k čistejšej a zdravšie vyzerajúcej pokožke. Okrem toho sa vedia postarať o obnovenie a regeneráciu pleti, a dopriať jej množstvo ďalších benefitov, v závislosti od ich účinku. Do článku som vybrala päť masiek, ktoré používam najčastejšie a pridala som k nim aj jeden peeling. Či sú všetky účinné a spĺňajú to, čo majú sa dočítate ďalej v príspevku ☺

MISSHA Black Ghassoul Tightening Mask
Jedná sa o vypínaciu masku na stiahnutie otvorených pórov. Black Ghassoul - záhadná zemina z Maroka hydratuje, čistí póry a redukuje maz. Čierne uhlie z kvalitného kórejského tvrdého dreva s antibakteriálnymi účinkami odstraňuje nečistoty, čistí a upokojuje pokožku. Vďaka zloženiu bez parabénov, parfumácie a minerálnych olejov je vhodná aj pre tú najcitlivejšiu pleť. Je určená pre osoby s aknóznou pleťou, mastnou alebo pleťou s čiernymi bodkami. Maska sa má nechať pôsobiť 15 minút a následne opláchnuť vlažnou vodou. Objem 95 g, cena: 11,30 €.
Masku môžem určite zaradiť medzi tie lepšie, čo som doposiaľ vyskúšala. Počas pôsobenia na pleti nespôsobuje nepríjemný pocit pnutia, štípania, ani vysušovania. Čo sa týka jej účinkov, pleť pekne vyčistí, postará sa o menšiu viditeľnosť pórov a dodá pleti svieži vzhľad. Túto masku si veľmi rada dávam pred nanesením make-upu, pretože je po nej pleť hladšia, žiarivejšia a póry sú stiahnuté. S redukciou čiernych bodiek je už na tom horšie. Tých moju pleť nezbavila, no po jej aplikácii sú ľahšie odstrániteľné.

Avon Clearskin Professional Liquid Extraction Strip
Gélová zlupovacia maska, ktorá má odstrániť nečistoty z problémových oblastí pleti, redukovať viditeľnosť rozšírených upchatých pórov a zanechať pleť jemnú a hladkú. Vďaka zlupovaciemu zloženiu by mala čistiť aj ťažko dostupné miesta. Obsahuje 0,5 % kyseliny salicylovej. Maska je určená na použitie na oblasť nosa, čela, T-zóny a brady. Po zaschnutí sa maska zlúpne. Objem: 30 ml, cena v akcii: 3,90 €.
Žiaľ, mám pocit, že táto maska si ani jednu úlohu takmer vôbec neplní. Nevšimla som si výraznejšieho vyčistenia pórov, ani ich redukcie. Zlúpnutie masky je navyše celkom bolestivé a maska skôr spĺňa efekt miernej depilácie ako ten čistiaci. Takže za mňa rozhodne nie.
Himalaya Herbals Purifying Neem Mask
Pleťová maska z Nimba je určená pre problematickú pleť. Obsahuje výťažky z indickej rastliny Nimba, ktorá má antibakteriálne vlastnosti, pomáha zmierňovať problémy s akné a eliminuje pravdepodobnosť ich návratu. V kombinácii s kurkumou sú efektívnym pomocníkom na problematické partie. Výťažok z valchárskej hlinky pleť ochladzuje, zjemňuje a zlepšuje jej celkový vzhľad. Maska sa má naniesť rovnomerne po celej tvári, nechať zaschnúť po dobu 10-15 minút a po uplynutí času zmyť. Objem: 75 ml, cena: približne 3,40 € (v zľave sa dá zohnať za cca 2,80 € alebo menej).
Táto maska podľa mňa naozaj funguje. Odvtedy, čo som ju začala používať sa stav mojej pleti zlepšil a zaznamenala som tiež menší výskyt vyrážok. S čiernymi bodkami si moc neporadí, ale aspoň sa o to snaží a nejaké to menšie percento ich výskytu je určite poznať. Vzhľadom k tomu, že nemám pleť vyložene aknóznu (no stále trpím výskytom problematických miest), nechcem tvrdiť, že ľuďom s akné jednoznačne pomôže. No, myslím, že masku sa oplatí vyskúšať, i cena je veľmi priaznivá. Jediným negatívom je, že maska počas pôsobenia trocha štípe, pleť sťahuje a spôsobuje jemné začervenanie, ktoré ale za chvíľu zmizne. Keďže pleť pomerne dosť vysušuje, je vhodné pokožke ihneď dodať hydratáciu v podobe krému alebo hydratačného séra.

Mary Kay Botanical Effects Mask 
Masku mám vo verzii pre zmiešanú až mastnú pleť. Maska má pomáhať čistiť póry, absorbovať a kontrolovať nadbytočný maz, jemne odstraňovať nečistoty a obnovovať pleť. Zmiešanej až mastnej pleti pomáha čistiť póry výťažkami z kanuky a guavy. Obsahuje bohatý antioxidačný komplex prírodných výťažkov (Silymarin - z bodliaku a Luo Han Guo - známy ako ovocie dlhovekosti). Je bez alkoholu, syntetických farbív a taktiež bez parfumácie. Vhodná i pre citlivú pleť. Odporúčaná doba pôsobenia je 10 minút. Objem: 113 g, cena: 22 €.
Masku som si kupovala už takmer pred rokom, kedy som mala pleť mastnejšiu, a preto som si vybrala verziu pre zmiešanú až mastnú pleť. Podobne ako maska od Himalayi, pleť pekne vyčistí, stiahne póry a odstráni nadbytočný kožný maz a nečistoty. S redukciou čiernych bodiek je na tom už o niečo horšie ako Himalaya, ale nejaký efekt tam určite je. Dodržať čas 10 minút je rozhodne potrebné, pretože po uplynutí tejto doby začne pleť nepríjemne pnúť a vysušovať. Preto opäť, po aplikácii masky je potrebné pokožku hydratovať.
Bioderma Sensibio Mask
Sensibio maska má okamžite zmierňovať pocity pálenia, začervenania a pnutia. Posilňuje odolnosť citlivej pokožky voči vonkajším vplyvom a zvyšuje jej prah tolerancie. Patent Toléridine® potláča produkciu zápalových molekúl, čím znižuje reaktivitu pokožky. Hydratačné látky v Sensibio maske prinášajú dlhotrvajúci pocit pohodlia a obnovujú kožnú bariéru a jas pokožky. Kyselina glyceretinová pokožku okamžite upokojuje a zjemňuje. Sensibio maska sa môže aplikovať ako na tvár, tak i na krk a dekolt. Čas pôsobenia by mal byť 10 minút. Objem: 75 ml, cena v lekárni: 19,30 €, no určite ju viete zohnať oveľa lacnejšie.
Sensibio masku používam najmä vtedy, keď mám pleť podráždenú a začervenanú (kvôli ošetrovaniu problematických miest), vysušenú alebo jednoducho v stave, kedy neznesie žiadnu inú prídavnú starostlivosť. Maska je krémovej bielej konzistencie, k pleti je mimoriadne citlivá a tolerantná, pokožke prináša okamžitú úľavu a regeneráciu. Taktiež pleť zásobuje dávkou hydratácie a pomáha jej vyzerať vitálnejšie. Myslím, že ľudia s veľmi citlivou pokožkou by vedeli Sensibio masku ešte viacej oceniť :)

Bioderma Sébium Gel Gommant
Peelingový gél z rady Sébium je určený na mladú, mastnú pokožku so sklonom k akné. Má dvojaký účinok: mechanický a chemický. Mechanický: pomocou mikrozrniek odstraňuje odumreté bunky a rozjasňuje pleť. Chemický: pomocou kyseliny glykolovej a esteru kyseliny salicylovej urýchľuje odstraňovanie odumretých buniek, sťahuje póry, napomáha bunkovému obnovovaniu, vyhladzuje a zjemňuje pokožku. Zachováva kožnú rovnováhu a pokožku by nemal vysušovať. Objem: 100 ml, cena: okolo 10 - 11 €.
Peeling si dávam zvyčajne raz do týždňa, mám rada ten pocit jemného obrúsenia pokožky a zbavenia sa odumretých buniek. Sébium peeling je gélovej konzistencie, zrniečka nie sú príliš drsné a k pleti je celkom šetrný. Jeho vhodnosť pre problematickú pleť s väčším výskytom akné je treba individuálne zvážiť, podľa rozsahu a intenzity akné. Aj keď pleť síce troška vysušuje, som s ním spokojná. Pokožka je po ňom hladšia a pôsobí sviežim dojmom.
Konzistencia a farba jednotlivých masiek: MISSHA Black Ghassoul Tightening Mask - hustejšia krémová, tmavosivá; Avon Clearskin Professional Liquid Extraction Strip - gélová, modrá; Mary Kay Botanical Effects Mask - hustá krémová, bielej farby a Himalaya Herbals Purifying Neem Mask - tekutejšia s obsahom zrniek, khaki farby.
A čo vy? Používate radi pleťové masky? Ktorá je vaša osvedčená? Budem rada, ak sa podelíte o vaše tipy (:

24 komentárov

  1. asi by sa mi najviac hodila Bioderma Sensibio, pretože ma veľa masiek štípe na tvári...aj jedna od Mary Kay ma zvykla štípať, i keď táto o ktorej píšeš vyzerá lepšie, tak ktovie :)
    MakeUpByVeo

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Tak v tom prípade bude Bioderma Sensibio pre teba to pravé :)

      Odstrániť
  2. Já pleťové masky používám velmi často, hlavně ty jílové a nejčastěji značku Freeman a Medik 8, ale Maska od Himalaya je už delší dobu na mém wishlistu :-) tak doufám.. že se brzy k ní dostanu a koupím si ji :-)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Mňa zatiaľ Freeman masky moc neohúrili, no zrejme im dám ešte šancu a nejakú vyskúšam :)

      Odstrániť
  3. Se slupovací maskou od Avonu mám také zkušenosti a já jsem s ní spokojená. Právě že naopak mi přijde, že póry vyčistí. Plus mě teda občas depiluje tvář, což hoodně bolí :-D

    Nela Agáta z blogu Růžová rtěnka

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Tak to je super, že tebe vyhovuje a si spokojná :) S pleťou je to veľmi individuálne, a hlavne s tou mojou...

      Odstrániť
  4. Už dlhšie sa chystám vyskúšať masku na pleť od Himalaya :)

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Od Himalaya mi hodně pomáhal multufunkční krém :)

    Monča / KOSMETIKA PŘÍRODNĚ /

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Ja síce nmám nejakú moc problematickú alebo aknoznu pleť, ale skôr ma trápia viditeľnejšie pory... a preto ma najviac zujala maska MISSHA Black Ghassoul Tightening Mask a Himalaya. Po tejto druhej sa určite poobzerám. :-)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Na viditeľnejšie póry je lepšia Missha :) No možno sa ti zapáči i Himalaya :)

      Odstrániť
  7. Já sama nemám problematickou pleť, ale co používám pravidelně tak je čistící řada Aknelot na hluboké čištění pórů a Garnier a kombinuji to s pleťovým peelingem od Oriflame a maskami od značky Balea - bahenní, jílové, medové apod. Které se ke mě vždy dostanou v nějakém balíčku.

    Letní giveaway | Lifestyle and beauty

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Od Balei som asi ešte žiadnu pleťovú masku neskúšala. Budem to musieť napraviť :)

      Odstrániť
  8. Napriek tomu, že nemám problematickú pleť, používam prípravky najmä ak mám celý deň na tvári make-up a pod, ale myslím si, že niekedy treba aj od vonkajších vplyvoch očistiť pleť :) No prípravky používam tak každý druhý deň :)

    OdpovedaťOdstrániť
  9. This is so inspiring! I love the post:)

    irenethayer.com

    OdpovedaťOdstrániť
  10. Já tedy musím říct, že jsem si už hodně dlouho žádný peeling ani masku nekoupila a většinou si spíše pořád připravuji nějaké home made a vyblbnu se vždy u toho :). Z tvého výběru mě však velmi zaujal gelový peeling od Biodermy, myslím, že by vůbec nemusel být špatný :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Home made maska či peeling musí byť super, ja zase na to moc nie som, ale určite to je pre pleť zdravšie :)

      Odstrániť
  11. Momentalne skusam masky od Freemana, ale chcela by som vyskusat aj biodermu alebo masku od Sephory. Snazim sa maskovat kazde tri dni, nie vzdy mi to ale vychadza :S

    Beauty shopaholik Tili

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ja by som si masky najradšej dávala asi každý druhý deň; znečistené ovzdušie dáva totiž mojej pleti poriadne zabrať... Od Sephory by som chcela aj ja nejakú masku vyskúšať :)

      Odstrániť
  12. Ja si zvyknem robiť DIY domáce pílingy a masky, väčšinou z olivového/kokosového oleja, zrniečok kávy, cukru, medu... Som s nimi zatiaľ najviac spokojná, pretože moja pleť, s ktorou mám často problémy a preto na ňu nemôžem hocičo chemického pôvodu použiť, vyzerá oveľa lepšie a na dotyk je jemnejšia a hebkejšia. Ale po značke Himalaya už dlhšie pokukujem, možno nastal čas aj niečo vyskúšať.
    SweetSunshine

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ja na DIY moc nie som, ale chcela by som vyskúšať aspoň domáci kávový peeling :)

      Odstrániť

Ďakujem za každý jeden komentár, za váš čas a chuť napísať.