Zendium | recenzia

O ústnej hygiene so škandinávskou značkou Zendium som vám písala pred pár mesiacmi v tomto článku. Teraz som dostala na testovanie celé ich portfólio zahŕňajúce šesť druhov zubných pást, tri typy zubných kefiek a ústnu vodu. O tieto výrobky ste si mohli na blogu aj zasúťažiť a na konci článku sa dozviete meno víťazky. 


Zubné pasty Zendium sú inšpirované bio-výskumom, ich zloženie pôsobí v harmónii s ústnou dutinou. Obsahujú enzýmy a proteíny, ktoré naša ústna dutina používa v boji proti baktériám. Zendium podporuje prirodzenú obranyschopnosť ústnej dutiny a poskytuje jej viac sily v boji proti príčinám vzniku zubného kazu, problémov s ďasnami a citlivosťou. Zubné pasty Zendium majú jemné zloženie, a preto sú vhodné aj pre tie najjemnejšie ústa.
www.zendium.sk
Zendium ponúka rad zubných pást pre dospelých i pre deti. Rad zubných pást pre dospelých pozostáva zo 4 druhov, a to Gentle Whitening, Complete Protection, Sensitive a Fresh. O zubnej paste Gentle Whitening s jemným bieliacim účinkom ste si už mohli prečítať vo vyššie spomínanom článku TU. Complete Protection je špeciálne vyvinutá pre komplexnú ochranu nielen zubov, ale celej ústnej dutiny. Sensitive je špeciálne vyvinutá pre ľudí s citlivými zubami a Fresh s jemnou príchuťou mäty pre osvieženie úst. Všetky druhy zubných pást sú bez obsahu SLS (laurylsulfát sodný), čím rešpektujú jemné tkanivá v ústnej dutine. Na vyčistenie zubov stačí množstvo veľkosti zrnka hrachu. So všetkými druhmi pást som viac než spokojná, nemám im vôbec čo vytknúť, sú k ústam skutočne jemné a šetrné. Nevytvárajú zbytočne prehnanú penu, čo skutočne oceňujem. Úplne najviac sa mi páči modrá Complete Protection, pretože poskytuje kompletnú ochranu a zo všetkých má najlepšiu príchuť a ružová Sensitive, ktorá mojim citlivým zubom maximálne vyhovuje, dokonca som si všimla, že po jej používaní mám zuby o niečo menej citlivejšie na chladené nápoje.
Rad zubných pást pre deti je špeciálne vyvinutý pre jemnú ochranu detských úst. Zubná pasta Kids je určená deťom vo veku od 1 do 6 rokov. Vďaka enzýmom chráni a posilňuje mliečny chrup. Deti určite poteší jej ľahká ovocná príchuť, ktorá by mohla podporiť ich motiváciu čistiť si zúbky pravidelne a s radosťou. Obsahuje fluorid sodný (500 ppm F) a mliečny proteín. Pre deti staršie ako 7 rokov je tu pasta Juniors s jemnou mätovou príchuťou, využívajúca silu enzýmov a proteínov pre ochranu a silu novovzniknutého, permanentného chrupu. Obsah fluoridu sodného je 1450 ppm F (identické s množstvom v pastách pre dospelých), v zložení je i vaječný a mliečny proteín, rovnako ako v celom rade zubných pást pre dospelých.
Zendium ústna voda Complete Protection pomáha v boji proti príčinám vzniku zubného kazu a problémom s ďasnami. Neobsahuje alkohol. Musím priznať, že ústne vody takmer vôbec nepoužívam, pretože mojim ústam z nejakého dôvodu prekážajú, niektoré mi dokonca spôsobujú jemné podráždenie skloviny. No ako som vyskúšala túto od Zendium, všetky moje zlé skúsenosti sa rozplynuli. Žiadne dráždenie, štípanie, či iný nepríjemný pocit. Jej používanie som si obľúbila, aplikujem ju väčšinou ráno alebo večer, následne na vyčistené ústa. Je samozrejme taktiež skvelá na použitie kedykoľvek počas dňa, na prečistenie úst po zvyškoch jedla. Ústna voda má veľmi príjemnú príchuť, ktorá ústnu dutinu perfektne osvieži. Zendium ústna voda je rovno pripravená na použitie, nie je potrebné ju riediť. Odporúča sa preplachovať ústa po dobu 60 sekúnd s množstvom 10 ml (na vrchnáku je ryska). Na dosiahnutie najlepších účinkov by sa po použití nemali ústa vyplachovať vodou. Objem balenia je 500 ml. 
Zubné kefky Zendium sú k dostaniu v troch prevedeniach - modrá Complete Protection Soft, ružová Sensitive Extra Soft a zelená Clinic Soft. O kefkách som vám už taktiež písala; pre rekapituláciu: kefky majú malé zaguľatené hlavy umožňujúce efektívne, no pritom šetrné vyčistenie úst. Kefka Complete Protection Soft kombinuje tenké, jemné a zaoblené štetiny, Sensitive Extra Soft má extra tenké a jemné štetiny a Clinic Soft je špeciálne zakončená so štetinkami rôznej výšky pre účinné čistenie medzizubných priestorov. Všetky kefky sú mäkké, vďaka čomu nedráždia ďasná a sú vhodné pre citlivé ústa. Svoju čistiacu činnosť plnia vynikajúco a môžem vám ich len a len odporučiť!
*Za poskytnutie Zendium výrobkov k recenzii ďakujem zastúpeniu AMI Communications Slovakia.

Skúšali ste už nejaký produkt od značky Zendium?


A na záver tu máme VYHLÁSENIE SÚŤAŽE o balíček kompletného portfólia značky Zendium.

Víťazným sa stal komentár s číslom 7, ktorý patrí čitateľke Alfa. Víťazke srdečne blahoželám a idem jej ihneď napísať email ☺

14 komentárov

  1. Tak taková zásoba by mě také potěšila, jelikož se zubním kazem mám od mala problémy :( Zrovna teď mám mezi jedničkama, musím se objednat k zubařce - bože, jak moc se mi nechce!! :D :)
    Značku jsem asi nikdy nezkoušela, ale kouknu se po ni :)

    EVERYTHIN KATE

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ja mám tiež stále kazy a nejaké problémy so zubami, akurát teraz mám ísť k zubárke... Držím palce, nech máš zúbky čoskoro v poriadku :)

      Odstrániť
  2. Zendium jsem vyzkoušela, hrozně se mi líbil nápad s tím, že přišli s novinkou, která nemění chuť jídla ani pití po vyčištění zubů. Vítězce gratuluji, teď bude mít krásný úsměv zdarma. :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ďakujem za pripomienku Dendy :) Áno, je to skvelý benefit navyše!

      Odstrániť
  3. Kartáčky jsem zkoušela a jsem spokojená :)

    Monča / KOSMETIKA PŘÍRODNĚ /



    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ja taktiež, mať dobrú zubnú kefku je pre mňa veľmi podstatné :)

      Odstrániť
  4. Teraz mám od nich zubnú kefku a som veľmi spokojná :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Som rada, že si s kefkou spokojná, sú skutočne výborné :)

      Odstrániť
  5. Ja som vždy chcela skúsiť pastu od Zendium, ale aj tak vždy v drogérke nakoniec zvolím svoju overenú klasiku :-D

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Mala som možnosť vyskúšať túto pastu a najviac sa mi na nej páčilo to, že po nej chutilo jedno úplne normálne a nebolo vôbec horké :)
    World of Nicol

    OdpovedaťOdstrániť
  7. Ďakujem peknee... veľmi som sa potešila :-)

    OdpovedaťOdstrániť

Ďakujem za každý jeden komentár, za váš čas a chuť napísať.