Autumntime ☕


Ahojte!
Moja blogová neaktivita začína byť už tak trocha vážna, a samozrejme ma to znepokojuje a nechcem, aby tomu tak bolo. Rada by som písala články, no nejako mi chýba inšpirácia, pohoda a správna atmosféra. Nerada zaťažujem blog osobnými problémami, resp. takýmito spoveďami, no na druhú stranu považujem za povinnosť vás, drahé čitateľky informovať. Jednoducho, jesenné obdobie sa u mňa takmer vždy nesie v znamení únavy, lenivosti a akejsi nechuti sa do niečoho pustiť. Zrejme mi k tomu všetkému pridáva aj vnútorná nespokojnosť s viacerými vecami a okolnosťami. Asi by som potrebovala zmenu, aj keď len chvíľkovú. Prísť na iné myšlienky, dostať nápady a hlavne si zaplniť myseľ pozitívnymi myšlienkami.
Inak na ďalší víkend sa chystám na hriešne dobré nákupy do bratislavského Auparku, a mám chuť poriadne nakúpiť. Veľmi sa teším do novootvoreného Nyxu (len dúfam, že nebudem plakať nad poloprázdnymi regálmi alebo vypredanými odtieňmi) a predajní Clinique a Estée Lauder, kde by mali dávať k nákupu darčekové sety s miniatúrami. Som zvedavá, aká bude nakoniec realita, no hádam nebude podobná tej počas dní Marianne. A v neposlednom rade potrebujem obohatiť svoj jesenno-zimný šatník o kúsky ako svetríky, košele, rifle a kľudne aj o nejaké "cute" pyžamo, domáce oblečenie či ponožky :)
A ešte by som sa vám chcela zdôveriť s mojimi pocitmi a vnímaním statusu slovenskej blogosféry, ktoré mi už dlhší čas chodia po rozume. Zdá sa vám situácia slovenského blogovania ideálna, priaznivá, prínosná či efektívna? Nenarážam len na spolupráce, pochopiteľne, že blog nemá byť založený len na nich, no zaiste každého blogera z času na čas poteší ponuka určitej spolupráce, ktorú vnímame ako istú odmenu za našu blogerskú činnosť. Veď komu by balíček kozmetiky, oblečenia, kníh či iných drobností nespravil radosť? A čo vzájomná podpora a súdržnosť blogerov? Myslím, že mi dáte za pravdu, že v Českej Republike má blogovanie úplne iný rozmer, hodnotu a celkovo úplne iný zmysel a význam. A už keď som to začala rozoberať, nedá mi nespomenúť princíp niektorých typov spoluprác. Uvediem jeden modelový príklad spolupráce, ktorá ma kúsok naštvala a prinútila ma sa nad fungovaním spoluprác hlbšie zamyslieť. → Firma po blogerovi chce, aby oboznámil čitateľov o výrobkoch alebo eshope, pričom si kladie podmienky ako: pošleme vám produkt, ktorý budeme potrebovať v danom období zrecenzovať, a vy nám najprv článok pred uverejnením pošlete, pretože chápete, že chceme výrobky predstaviť vo vhodnom svetle. Myslím, že takto bloger i jeho blog stráca na hodnote a je to istý druh poníženia a znehodnotenia samotného blogovania, a súhlasom s takýmito požiadavkami aj koniec úprimnosti. Neviem, možno som len príliš skeptická, možno je to normálne a možno to skutočne nie je fér. Čo na toto dianie hovoríte vy? 

P. S.: Snáď som vás týmto príspevkom neznechutila. Nešlo mi o žiadne rýpanie, len som sa potrebovala o moje pocity s vami podeliť, a rada by som poznala váš názor! Budem sa na vás tešiť pri ďalšom, klasickom kozmetickom článku ♥ Majte sa krásne, buďte šťastní a spokojní ☺

16 komentárov

  1. Ja zasa neviem čo sa mne stalo, ale práveže už týždeň vkuse iba pridávam články, píšem dopredu, prednastavujem.. :-D a potom zase budem mať mesiac výpadok. :-D ale chápem ostatných, ž enemajú chuť niečo vôbec robiť, pretože táto jeseň je taká, depresívna...
    S tými firmami je to smutné, že to takto robia.. tiež som s jednou mala skúsenosť, keď sme začínali spolupracovať, že mi poslali podiemnky a tam bod, že ak sa mi produkt vyslovene nepáčil a nebola som s ním spokojná, tak že radešj nemám napísať recenziu vôbec než by som napísala negatívnu. Trochu ma to zaskočilo, preto som najprv spoluprácu odmietla, ale potom som si to premyslela, že veď aj tak si vyberiem produkty sama, a vybriem si také, ktoré si myslím, že by mi fakt mohli sadnúť. :)
    Na mojom blogu prebieha giveaway, budem rada ak sa zapojíš. :-)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Tak to ti úprimne závidím :) S určitými firmami to je niekedy dosť komplikované, najviac mi prekáža, ak chcú článok vopred pre publikovaním vidieť...
      Ďakujem, idem kuknúť :)

      Odstrániť
  2. v Čechách sú vo všetkom viac rozvinutejší ako my, je to väčšia krajina. U nás je to dosť slabé, som rada, že sa tu formujú isté skupiny a asociácie, ktoré majú v pláne bojovať za lepšie podmienky pre blogerov. Lebo toto si mnoho blogeriek a ľudí neuvedomuje, ale nie je trochu trápne, že čo bežne firma vyvalí nechcem vedieť koľko peňazí na reklamy, tak blogerovi sa obťažuje zaplatiť? Hodia mu len nejaký produkt, ktorý si odpíšu z účta a bloger im za to vysolí reklamu na blogu, FB, IG, Youtube a neviem ešte kde. Trošku lacno sa predávame. Nevravím, ja mám rada spolupráce a beriem také, ktoré ma zaujímajú a sú k veci k môjmu blogu. Ale hnevá ma postoj firiem, je im jedno na akom blogu majú ich produkty, hlavne, že sú viditeľné. Ja v rámci spolupráce vždy píšem svoje podmienky a to je, že z hľadiska času neviem zaručiť kedy článok vyjde von a druhá, že poviem svoj názor či už bude pozitívny alebo negatívny. Ak sa niekomu nepáči, nech idú ďalej. Zatiaľ som s tým problém nemala :)
    Drew's Beauty

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Napísala si to veľmi výštižne a pravdivo! Dúfam, že sa to časom troška zlepší, a bude pre nás priaznivejšia situácia :) Taktiež nemienim písať pozitíva o produkte, ktorý sa mi nepáči, veď sme tu od toho, aby sme čitateľom poradili a podelili sa s nimi o naše skúsenosti :)

      Odstrániť
  3. Já s tebou souhlasím. Já jsem v poslední době psala články o cestování, které mě baví asi nejvíce a vůbec se nezajímám o nějaké spolupráce. Když mě občas někdo kontaktuje, tak se rozhoduji, jestli s nimi chci nebo nechci spolupracovat. Určitě bych ale za nějakých ponižujících podmínek s nikým nespolupracovala. BEAUTYPUSINKA

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Som rada, že to tak nevnímam iba ja :) Veď práve, blog každého z nás má byť o tom čo nás baví, a hlavne má byť pre nás činnosťou, ktorú robíme radi, ako pre seba, tak i pre ostatných :)

      Odstrániť
  4. S tými spoluprácami máš pravdu. Ja síce zvyknem spolupracovať, no vopred si pozriem či sa mi to oplatí a či o to mam naozaj záujem. Napr. Za nejakú smiešnu cenu sa mi naozaj neoplatí písať článok. Inak píšem iba o tom, čo mám rada a čo má baví :) aj keď, v súčasnej dobe píšem aj veľa článkov z môjho života, keďže sa mi stalo veľa zaujímavých vecí :)

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Ja s tebou absolútne súhlasím, počas celého článku som mala pocit, že ho píšem ja :DD Či už o tej jesennej únave a tak alebo o tých spoluprácach. Bohužiaľ spojiť slovenskú blogovú scénu nie je tak ľahké, ako na to? :)
    Girl with pink nails aj s GIVEAWAY!!!

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Hehe, fakt? No to teda nie je, no aspoň, že zopár z nás drží spolu a podporujeme sa :)

      Odstrániť
  6. Určitě víš, že teď taky prožívám podobné období jako ty, ale asi tomu prostě musíme dát čas, získat si trošku odstup a pak zas chuť do blogování přijde :)
    Jinak co se týká české a slovenské blogové sféry, nemám moc ráda porovnávání toho, která je na tom líp a hůř.. ze svého pohledu obě blgosféry beru jako jeden velký celek :) Ale kdybych se na to měla podívat jako na dvě části, vlastně bych vám v něčem tu vaší slovenskou blogosféru záviděla, přijde mi, že tady v Čechách už se z toho stal až moc velký bussiness a celá naše scéna mi přijde strašně nesourodá.. Alespoň ty blogu na Slovensku, co sleduju, mi přijdou více vyrovnanější a tím, že možná ta vaše sféra není tak rozvinutá, máte do budoucna mnohem více možností, jak toho využít :)

    Another Dominika

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Asi áno, cítim, že teraz mám také nijaké obdobie a zrejme bude najlepšie, keď si oddýchnem, dám si veci do poriadku, a potom to príde samo :) Chápem, a som rada, že si to tak napísala, vôbec by mi nenapadlo, že vy to vnímate zase takto. Ďakujem za tvoj názor Domi, celkom si ma povzbudila a poskytla mi úplne iný pohľad na naše blogosféry :) Prajem ti veľa nových síl a energie :)

      Odstrániť
  7. Aj ja mávam také obdobia bez inšpirácie alebo keď inšpirácia je prší, je zatiahnuté a fotky sú tmavé atď..vtedy si dám trochu pauzu a vždy dostanem po pár dňoch "znamenie" a už to zase ide. Ja som už dávnejšie sa nad tým zamýšľala, že v Čechách sa takéto veci viac podporujú,majú pre ľudí význam to ďalej rozvíjať ako u nás na Slovensku. Tu sme sa asi ešte nejako "nerozvinuli" na to, že aj takáto forma koníčka/práce tu existuje a to ma mrzí. Blogovanie je moja vášeň, zbožňujem to a napĺňa ma to, ale zároveň ma mrzí, že to takto je. A ohľadom spoluprác je dôležité si presadiť svoj názor a nie propagovať názor firmy. To je u mňa na prvom mieste.

    accessoriesforbeauty.com

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. To je hlavné, že ťa blogovanie baví! Úplne s tebou súhlasím, veď naše blogy nemajú byť miestom pre reklamu. Samozrejme, že radi odporučíme produkty/značky, s ktorými sme spokojné, no chceme mať nejakú úctu. Preto stále nechápem, ako môžu byť niektoré firmy tak drzé a klásť si všelijaké možné podmienky, ktoré sú často úplne pod našu úroveň.

      Odstrániť
  8. Krásny článok. Úplne ťa chápem vo všetkom, pretože takéto "smutné" dni mi prinášajú niekedy aj smutné myšlienky alebo som bez inšpirácie..
    Nová giveaway na blogu :) : THE COLORFUL THOUGHTS

    OdpovedaťOdstrániť

Ďakujem za každý jeden komentár, za váš čas a chuť napísať.