Manufaktura krémy na ruky |jablko, marhuľa, ruža|

Ahojte ♥
Dnes mám pre vás menšiu recenziu na krémy na ruky od českej značky Manufaktura. Všetky tri krémy mám už spotrebované, okrem uhorkového, ktorý si vzhľadom k jeho sviežej ľahkej vôni nechávam až na letné dni. Ak sa pýtate, čím ma tieto krémy zaujali, tak jednoznačne ich vôňou! Na značke Manufaktura milujem výber rôznych originálnych vôní, ktoré mi u iných značiek chýbajú, najmä taká marhuľa, grep, či slivka. Viacej o samotných krémikoch ďalej v článku ↴

Intenzívny regeneračný krém na ruky s jablčným a makadamovým olejom
Jabĺčkový krém je zo zimnej limitovanej edície, neviem či ho je ešte možné zohnať v kamennej predajni, no na eshope je stále dostupný. Keďže najmä v zimnom období naša pokožka býva vysušená a precitlená, vyžaduje si neustále starostlivosť a chranu pred nepriaznivými vonkajšími vplyvmi. Tento intenzívny krém má namáhanej pokožke dodať potrebnú vlhkosť, výživu a ochranu a pri pravidelnej aplikácii má pomáhať predchádzať jej starnutiu. Krém obsahuje regeneračný olej z jablčných jadierok a ovsa beta-glukán, hydratačný makadamiový a hroznový olej, upokojujúci panthenol, zvláčňujúci rastlinný glycerín a bambucké maslo. 
Toto bol môj top zimný krém na ruky. Sladko hrejivá vôňa červených jabĺčok, korunovaná štipkou škorice je úplne skvostná a nikdy som nič takto podobne úžasne voňajúce nemala. Navyše vôňu je ešte istý čas na rukách pomerne intenzívne cítiť. Krém má ľahkú (ale nie vodovú) konzistenciu, vďaka ktorej sa do pokožky rúk rýchlo vstrebe a nezanecháva pocit mastnoty. Zložky obsiahnuté v kréme sa postarajú o dôkladnú výživu a regeneráciu, a ihneď zmierňujú pocity pnutia a suchosti. Avšak, po umytí rúk som si potrebovala ruky opätovne natrieť, no to žiaľ musím robiť pri použití hocijakého krému, nakoľko v zime mám pokožku rúk neustále vysušenú a po bežných domácich prácach ju mávam úplne stiahnutú a napätú.
Krém na ruky s marhuľovým olejom a bambuckým maslom
Zloženie krému so zvláčňujúcim a regeneračným marhuľovým olejom je ideálne k starostlivosti o jemnú, suchú a citlivú pokožku. Receptúra ​​tohto výživného krému je ďalej obohatená o bambucké maslo, ktoré má mimoriadne ochranné schopnosti, hydratačný olej z makadamových orieškov, výživný hroznový olej, hojivý a upokojujúci panthenol a glycerín. Vďaka cenným prírodným olejom a ingredienciám má poskytnúť úľavu, regeneráciu a hydratáciu každodenne namáhanej pokožke rúk. Taktiež sa má postarať o pružnosť a intenzívnu ochranu. 
Ak mám tento krémik porovnať s predchádzajúcim, príde mi o málinko menej hydratačný a na veľmi vysušenú pokožku rúk už zrejme stačiť nebude. Vyhovoval mi viacej v jesennom období, kedy ešte moje ruky netrpeli extrémne suchými miestami (najmä medzi prstami). Vôňa je inak aj pri tomto kréme úžasná, krásna marhuľová. Konzistencia krému je opäť ľahká, rýchlo sa vstrebávajúca.
Ošetrujúci krém na ruky so žriedlovou soľou, výťažkami z ruží a cennými olejmi
Ošetrujúci krém na ruky z ružovej línie je vhodný predovšetkým pre zrelú pokožku, obsahuje výživný olej z mandlí a makadamových orieškov a unikátne bambucké maslo, vďaka ktorým má mimoriadne zvláčňujúce a ochranné schopnosti. Hydratačná ružová voda, olej z divokých ruží a glycerín majú pomáhať predchádzať strate vody z pokožky. Ošetrujúci krém na ruky je ďalej obohatený o žriedlovú soľ, hojivý panthenol a upokojujúci ovsený beta-glukán. Vďaka cenným prírodným ingredienciám má tak podporovať hydratáciu a regeneráciu pokožky, dodávať jej intenzívnu starostlivosť, pružnosť a ochranu.
Z hľadiska hydratačných účinkov sa mi tento krém zda byť v porovnaní s jablkovým a marhuľovým najslabší. Všetky krémy som testovala v podobnom období, no neviem čím to je, ale pri ružovom kréme som po natretí mala dosť často potrebu ruky natrieť znovu. Tým pádom ma moc nezaujal, a neoslovila ma ani jeho ružovo-cukríková vôňa, ktorá je na môj vkus príliš sladká a medzi vôňami mám skrátka iných favoritov. 
Máte skúsenosti s krémami na ruky od značky Manufaktura, príp. s ich inými výrobkami? Ak áno, ktorý Manufaktura výrobok stojí podľa vás za vyskúšanie?

28 komentárov

  1. Meruňku nebo jablko by stálo za hřích vyzkoušet. Tato značka mě láká, ale ještě jsem si nic nepořídila.
    Soutěž o pečující produkty

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Mňa ich produkty taktiež stále lákajú a rada by som toho od Manufaktury vyskúšala viacej :)

      Odstrániť
  2. Marhuľa musí voňať naozaj úžasne. Zbožňujem marhuľové veci a toto by ma určite potešilo

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Podobne ako ty Katka, marhuľovú vôňu milujem, no škoda, že nie je na trhu viac kozmetických produktov s touto vôňou.

      Odstrániť
  3. Už dávno som v Manufakture nebola, ale tieto krémiky som zachytila :) Všetky majú krásnu vôňu, ale vyhral by u mňa ten s ružou, aj keď u teba prehral :D
    World of Nicol | Narodeninová giveaway

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Každý máme nejakú obľúbenú vôňu, a ja zrovna vôňu ruže v kozmetike moc nemusím, no samozrejme závisí aj od typu produktu a od ostatných ingrediencií :)

      Odstrániť
  4. Já mám ten jablíčkový, no nádhera jedním slovem ♥ Ty jejich vůně jsou neskutečný prostě, na přednáškách voním holkám pod nos krémem, všichni ho milujou :D

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Úplne s tebou súhlasím :) Super, aspoň si takto viete spríjemniť prednášky :)

      Odstrániť
  5. Mala som od nich dva krémy na ruky a oboje boli super. Aj ich telové mlieka sú veľmi dobré.

    GIVEAWAY o dva balíčky kozmetiky

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Taktiež mám od Manufaktury telové mlieko, no zatiaľ som ho ešte neskúšala, čo musím teda čoskoro napraviť :)

      Odstrániť
  6. Krásný článek. Zaujal mne ten meruňkový :-) ale přiznám se, že u krémů na ruce preferuji spíše hutnější krémy, než ty tekutější :-)
    All my cosmetics

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Jéj, ďakujem :) Mne teraz v zime taktiež vyhovujú skôr hutnejšie krémy.

      Odstrániť
  7. Mám výrobky z Manufaktury ráda :) Jednak vypadají krásně, takže se v klidu dají někomu darovat třeba k narozeninám a navíc krásně voní :)

    Veronika

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Úplne s tebou súhlasím Veronika :) Myslím, že darček v podobe Manufaktura produktov musí potešiť každú jednu ženu :)

      Odstrániť
  8. Já jsem s tím jablkovým vždycky voněla všem pod nos, jak ve škole, tak v práci :D Jedna kolegyně si ho dokonce taky pořídila! Určitě jich chci vyzkoušet více, ten meruňkový vypadá moc dobře, i hrušku bych chtěla a jak píšeš, okurka bude super na léto.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ja som si tú jabĺčkovú vôňu taktiež veľmi užívala, veľká škoda, že to bola len limitka :( Mňa láka najviac grep a hneď za ním slivka alebo hruška :)

      Odstrániť
  9. Ja som na krémoch na ruky závislá a po prečítanú tohto články sa tuším moja zbierka rozrastie o ďalšie:D

    Saja Frey Blog

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ja o mojej závislosti na krémy na ruky radšej pomlčím :D Stále nejaké nové kupujem, no celkom rýchlo sa mi ich darí spotrebovať, pretože najmä teraz v zimnom období sú moje ruky non-stop v kritickom stave a vyžadujú si ustavičnú starostlivosť.

      Odstrániť
  10. Tak vůní je asi top ten jablkový :) Ale třeba ten růžový mi přišel z dlouhodobého hlediska nejúčinnější...přišlo mi, že po čase (kdy jsem se natírala jen s ním) se čím dál víc snižovala potřeba ruce natírat a byly hezčí i když jsem třeba mezitím umývala nádobí nebo více namáčela ruce :) Proto jsem si ho oblíbila...
    Celkově jejich krémy na ruce dost můžu :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Súhlasím, jablkový je rozhodne skvost a už teraz za ním smútim, takže to chce nejakú náhradu :)

      Odstrániť
  11. Krémy na ruce od Manufaktury miluju! Jsou top! Meruňku a tu růži jsem už vyzkoušela, ale jablko ne! To mě láká!

    OdpovedaťOdstrániť
  12. Ten jablecnej jsem davala kamaradce k vanocum a nemuze si ho vynachvalit. Ja jsem jen cuchala a premyslela ze si ho koupim taky prrotoze voni bozsky :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Škoda, že si si ho nakoniec nekúpila. Krémik bol skvelý a tá vôňa jednoducho bezkonkurenčná :)

      Odstrániť

Ďakujem za každý jeden komentár, za váš čas a chuť napísať.