Oleje na vlasy |Echosline, Dove, Orofluido|

Oleje na vlasy používam už veľmi dlhý čas a ošetrenie vlasov si bez nich už ani neviem predstaviť. Zopár olejov som už vyskúšala a samozrejme nie všetky boli účinné. Keďže mám dosť husté, vlnité vlasy, ktoré si aj farbím, najmä končeky vlasov dostávajú poriadne zabrať. Rozštiepenými končekmi už našťastie takmer vôbec netrpím, no občas ich mám, hlavne vďaka vonkajším vplyvom vysušené a nezdravo vyzerajúce. Preto oleje zaraďujem do svojej obvyklej vlasovej rutiny, a myslím, že by mali tvoriť súčasť vlasovej kozmetiky u každej jednej, ktorá má svoje vlasy rada a chce im dopriať dostatočnú starostlivosť. V článku sa dočítate o troch mojich najpoužívanejších a najobľúbenejších olejoch od značiek Echosline, Orofluido a Dove.

Echosline Seliar Fluid
Jedná sa o vyživujúci fluid na vlasy s argánovým olejom. Talianska značka Echosline patrí medzi profesionálne kadernícke značky, a preto ho asi máloktorá z vás bude poznať. Seliar Fluid je pre mňa jednoznačne doposiaľ najlepší olej aký som kedy vyskúšala a nedám naň dopustiť. Pomohol mi, keď som mala končeky vlasov v dosť zlom stave, a odvtedy čo ho používam, pomaly ani neviem, čo sú rozštiepené končeky. Fluid má bledú až priesvitnú farbu a je hustejšej olejovej konzistencie. Vyznačuje sa pomerne dosť výraznou vôňou, pripomínajúcou silnejší parfém (troška mi pripomína vôňu Lancôme Tresor). Tento olej, podobne ako i ostatné, vmasírujem vždy len do končekov uterákom vysušených vlasov, no niekedy ho aplikujem aj do spodných dĺžok vlasov, pretože sa okrem výživy postará aj o zdravý a lesklý vzhľad vlasov. Olejového fluidu stačí použiť málo, závisí od dĺžky a hustoty vlasov, ja si dávam približne 4-5 dávok veľkosti hrášku. Samozrejme, s olejmi na vlasy to netreba preháňať, pretože sa môže ľahko stať, že sa vlasy zaťažia a začnú sa rýchlejšie mastniť. Ak sa pýtate, kde sa dá tento fluid zohnať, tak skúste pozrieť na stránku www.profesionalnikosmetika.cz alebo na www.kadernickyservis.sk, kde je k dispozícii vo výhodnom sete spolu so šampónom, mne ho inak kupuje mamina, nakoľko je kaderníčka.
Orofluido Beauty Elixir
Orofluido Beauty Elixir - "tekuté zlato" už viacmenej, hlavne vďaka blogosfére, patrí medzi vychýrené oleje/elixíry na vlasy a asi úplne každá z nás, čo ho vyskúšala, by ho mohla len odporučiť a vychváliť do nebies. Inak tomu nie je ani u mňa. Orofluido elixír obsahuje tri druhy olejov, a to argánový olej, ktorý ma vlasy posilniť a dodať im zamatovú hebkosť, ďalej olej zo šachora poskytujúci prirodzenú ochranu pred voľnými radikálmi a starajúci sa o zjemnenie a vyhladenie vlasov a ľanový olej pre lesk a vyhladenie. Okrem aplikácie do vlhkých vlasov sa rovnako môže použiť aj do suchých, ktorým dodá okamžitý lesk, navyše pomáha predchádzať krepateniu, uľahčuje rozčesávanie a taktiež umožňuje lepšiu kontrolu nad účesom. Okrem vyživujúcich a lesk dodávajúcich účinkov mi olejček pomáha aj pekne držať vlny pokope. Ako môžete vidieť na fotografii, za chvíľku ho budem mať už vypotrebovaný. Olej je žlto-zlatistej farby a podobne ako predchádzajúci, má hustejšiu olejovú konzistenciu. Parfumácia je opäť výraznejšia a dokonca existuje aj Orofluido parfém s identickou vôňou, no ten bol zrejme len limitka. 
Dove Advanced Hair Series Regenerate Nourishment regeneračné olejové sérum
V porovnaní s predošlými dvoma olejmi je tekutejší, priesvitnej farby a môže sa pýšiť úžasnou sviežou, príjemnou vôňou (nie že by mi oleje od Echosline a Orofluido nevoňali, no Dove sérum mi je svojou vôňou sympatickejšie). O olejovom sére ste si už mohli prečítať v tomto článku, takže ak by ste chceli o sére vedieť viac, kliknite na uvedený odkaz. Myslím, že toto sérum sa Dove skutočne veľmi vydarilo a na pomery drogérie si ho dovolím označiť za nadpriemerne kvalitný výrobok.
A čo vy? Používate oleje na vlasy? Ak áno, ktorý olej sa osvedčil najviac vám? Budem rada, ak mi dáte v komentároch vedieť :)
Prajem vám pohodový a ničím nerušený zvyšok víkendu!

20 komentárov

  1. o Orofluido som čítala veľa článkov, a rada by som ho skúsila. Momentálne používam klasický drogérkový Garnier, ale zatiaľ mi vyhovuje :)
    MakeUpByVeo

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Od Garnieru som olej na vlasy neskúšala, no celkom ma lákajú ich šampóny, zrejme si nejaký kúpim, lebo sú to už roky, čo som používala ich vlasovú kozmetiku a zaujímalo by ma aká je teraz :)

      Odstrániť
  2. Od Echosline jsem měla tekuté krystaly a ty byly moc super! Teď mám olejíček od Pantene, ale Orofluido bych chtěla moc zkusit :)
    Sim in the Bubblegum

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Tie tekuté kryštály by som aj ja rada vyskúšala :) A inak Pantene značku mám veľmi rada, majú super šampóny i kondicionéry :)

      Odstrániť
  3. Orofluido jsem měla a za mě TOP TOP TOP olej na zničené konečny a suché poškozené vlasy ! :)

    LenaČerge

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Dove je naozaj skvelý, a Orofluido olej mám doma, síce len vzorku, no musím povedať, že by som ho odporučila skôr hustým vlasom. Pre mňa je príliš hutný a ťažký. :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. No ja mám vlasy veľmi husté a mne Orofluido úplne vyhovuje, no verím, že na menej hustých vlasoch môže robiť neplechu. Pár krát som to s ním prehnala a tiež mi vlasy zaťažil.

      Odstrániť
  5. Orofluido mě láká čím dál tím více :)

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Já používám olej na vlasy od Oriflamu a ma perfektní rozpracovač :)

    LITTLE THINGS FOR EM

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Mňa už žiaľ moc katalógové výrobky nelákajú, nakoľko som dosť dlho používala olej na rozštiepené končeky od Avonu a vôbec mi s nimi nič nerobil. Echosline a Orofluido sú už moje overené stálice a nejako nemám potrebu skúšať niečo nové :)

      Odstrániť
  7. Ja milujem oleje na vlasy a bez nich sa absolútne nezaobídem. Môj favorit je Garnier, ktorý mám z drogérie. Skúšala som aj z Avonu, ten mi príliš nesedel, z Oriflame bol celkom v pohode.
    Z týchto ma najviac zaujal Orofluido :)
    World of Nicol

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Pre mňa sú oleje na vlasy taktiež nevyhnutnosť, používam ich po každom umytí vlasov. Po olejčeku od Garnieru sa asi budem musieť pozrieť, lebo si už druhá, čo ho chváli :)

      Odstrániť
  8. Zrovna mi dochází můj oblíbený olej od Baley a mám zálusk na ten olejíček od Dove, když je tak moc chválený. Snad budu taky spokojená :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Olejček od Dove ti určite odporúčam, je skutočne skvelý. Dúfam, že budeš taktiež spokojná :)

      Odstrániť
  9. Orofluido mám na seznamu už dlouho, ale zatím ho vždy něco předběhlo.. :( Zkoušela jsem olej od Delia na kudrnaté vlasy a byl úžasný, ale není moc dostupný. Teď jsem v drogérce narazila na růžový olej od Alverde, ačkoliv je na pleť, tak více ho používám na konečnou úpravu vlasů. A kudrny mi více drží, voní a nejsou rozlítané.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Vďaka za tipy Hevi :) Delia značku vôbec nepoznám, no celkom by ma zaujímal ten Alverde olejček :)

      Odstrániť
  10. Tiež už dlho používam olej na vlasy. Je to perfektná vec. Z týchto tvojcih nemám vyskušaný ani jeden, no dlhodobo používam Baleu a som s nim velmi spokojná.
    Štýl ženy

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Musím priznať, že olejček od Balei ma nikdy nejako nelákal, ale keďže je pomerne dosť chválený, tak sa zrejme naň budem musieť lepšie pozrieť :)

      Odstrániť

Ďakujem za každý jeden komentár, za váš čas a chuť napísať.