Osvieženie so sprchovacími gélmi Bourjois a Dermacol

Krásny večer!
V dnešnom článku vám napíšem niečo málo o sprchovacích géloch Bourjois Wake me! a Dermacol After Sun. Ako to už väčšinou býva, jeden produkt ma ničím neupútal a druhý sa mi naopak vidí ako zaujímavý prípravok v starostlivosti o slnkom namáhanú pokožku, ktorá dostáva počas letných horúcich dní poriadne zabrať. Aj keď už zrejme tušíte o ktorý sprchovací gél pôjde, viac vám prezradím až ďalej v článku :)

Bourjois Paris Wake me! shower jelly
Sprchovacie želé obohatené o vitamíny s povzbudzujúcou vôňou citrusov a plodov goji má pokožku počas sprchovania prebudiť a dodať jej chýbajúcu energiu. Želé je bez obsahu parabénov.
Balenie sprchovacích a skincare produktov od Bourjois je to prvé čo nás na nich upúta. Vrchnák s guľôčkou pôsobí predsa len trocha netradičným a lákavým dojmom. Avšak, samotný obsah mi už príde o čosi menej zaujímavý a ničím nevynikajúci. Vôňa sprchovacieho želé je príjemná, no až tak veľmi osviežujúca a povzbudzujúca sa mi rozhodne nezdá. Navyše, žiadne vitamíny som v zložení nenašla (ak ich náhodou zbadáte, určite mi dajte v komentári vedieť). Ďalšie čomu na produkte moc nerozumiem je, prečo je označený ako želé, pretože má konzistenciu klasického sprchovacieho gélu, ktorá je možno len o málinko hustejšia. K sprchovaciemu želé nemám čo ďalej dodať, zaradila by som ho medzi produkty, ktoré vás nenadchnú a ani nesklamú, jednoducho taký priemer, ktorý ja už druhýkrát určite nepotrebujem.
Sprchovacie želé zoženiete na Elnino.sk za 2,55 € (objem 250 ml).
Dermacol After Sun Care & Relief shower gel
Sprchovací gél po opaľovaní s betakaroténom a unikátnym extraktom z vlašských orechov má poskytovať opálenej pokožke dokonalú starostlivosť a vďaka čokoládovo-pomarančovej vôni má zanechať pokožku príjemne navoňanú. 
Tento sprchovací gél som si skutočne obľúbila. Veľmi sa mi páči jeho zvláštna, ako keby jemne medová konzistencia výraznej oranžovej farby, ktorá pokožku nevysušuje a snaží sa jej poskytnúť určitú dávku výživy a hydratácie. Vôňa je úžasná, identická vôni pomaranču a čokolády. Inokedy by som si kombináciu pomaranč a čokoláda vedela predstaviť len v zimnom období, pretože mi príde ťažšia a sčasti vo mne evokuje vôňu Vianoc a chladných zimných večerov, no čokoládovo-pomarančová aróma ukrytá v sprchovacom géli je naopak osviežujúca, ľahká a povzbudivá. Sprchovací gél má spolu s ostatnými prípravkami po opaľovaní Dermacol After Sun zabezpečiť dlhšiu výdrž opálenia a ochranu pokožky. Túto vlastnosť žiaľ neviem posúdiť, pretože žiadny ďalší produkt po opaľovaní od Dermacolu nemám, no verím, že pri spoločnom používaní celej rady After Sun vydrží pokožka dlhšie krásne opálená. Na ďalšie leto by som teda určite rada vyskúšala viacero Dermacol prípravkov určených pre starostlivosť pokožky po opaľovaní a následne tak posúdila spomínaný efekt.
Sprchovací gél mám z Elnina, kde momentálne nie je dostupný, na oficiálnom e-shope Dermacolu vychádza 2,59 € (objem 250 ml).
Názorná ukážka konzistencie sprchovacích gélov - vľavo Bourjois Wake me!, vpravo Dermacol After Sun.
Aké sprchovacie gély patria medzi vašich letných favoritov? 

16 komentárov

  1. Ten sprchový gel od Dermacol mám moc ráda. Měla jsem ho předešlé dva roky po sobě a z vlastní zkušenosti si troufám říct, že mi opálení prodloužil. Letos jsem si ho také chtěla pořídit, ale nějak jsem na to zapomněla.

    Nela z blogu Růžová rtěnka

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Tak to som rada, že efekt predĺženia opáleného vzhľadu funguje, ďakujem za info :)

      Odstrániť
  2. Ten po opaľovaní od Dermacolu ma celkom zaujal :) Musí mať aj skvelú vôňu :)

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Ten od Dermacol vypadá v celku dobře, já nic podobného nezkoušela a sprcháč od Bourjois bych ráda vyzkoušela. :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Okrem tohto sprchovacieho gélu od Dermacolu nemám ani ja s prípravkami predlžujúcimi opálenie žiadnu skúsenosť, no ako som už aj v článku spomínala, rada by som otestovala i ďalšie after sun produkty :)

      Odstrániť
  4. Koukala jsem po nich. Ani nevím proč jsem si je tehdy nakonec nevzala. Vypadají super :)

    MagicBeautyLife

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Tak možno nabudúce :) Ja som tiež niekedy nerozhodná a potom si hovorím, prečo som si to len nekúpila :)

      Odstrániť
  5. Bourjois sprchový gél som raz vyskúšala a je skvelý, určite by som sa k nemu ešte chcela vrátiť, tie balenia sú rozkošné :) Od Dermacolu som chcela vyskúšať kozmetiku na opaľovanie, neskutočne ma lákala predovšetkým krásnym designom. My sme mali po opaľovaní sprchový gél La Roche Posay a olejový od Balei :)

    www.frenchstyle.eu

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ja som zase naopak z Bourjois sprcháču moc nadšená nebola, možno že iný variant by sa mi páčil viac. Od La Roche-Posay som si veľmi obľúbila Anthelios sprej na tvár s SPF 50 a veľmi by som chcela vyskúšať i Anthelios XL olej s SPF 50 :)

      Odstrániť
  6. Ten od Denakolu mě zaujal, asi se po něm podívám :)
    Petra | www.mygoldenmind.blogspot.cz

    OdpovedaťOdstrániť
  7. Ak by som mala analyzovať gél Bourjois, zo samostatne pridaných vitamínov tam vidím iba PANTHENOL (vitamín B5). Ako sa však dívam, značka využíva skôr rastlinné zdroje vitamínov ako súčasť. Napr. je v ňom zastúpená voda z pomaranča a grapefruitu ako zdroj vitamínu C. Ale zo všetkého najzaujímavejší je i tak LYCIUM BARBARUM (extrakt z goji), ktorý je zdrojom kompletného spektra vitamínov od vitamínu A, vitamíny skupiny B až po vitamín K, minerály a stopové prvky. Už otázne ostáva, koľko tam toho extraktu je. To nevieme. Názov "želé" ale bude naozaj skôr marketingový ťah. Vyzerá to, že tým slovom mysleli, že nejde o sprchovací gél, ale niečo na spôsob ovocného želé. To sa im v podstate podarilo tým, že nepoužili vodu a parfumáciu, ale ovocné prísady. Ja by som mu asi dala šancu a skúsila ho. Nevyzerá zle.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ďakujem za skvelý komentár a množstvo užitočných informácií Veronika :) Z "takéhoto pohľadu" ma nenapadlo sa na zloženie pozerať, takže nabudúce sa pokúsim byť dôslednejšia :)

      Odstrániť

Ďakujem za každý jeden komentár, za váš čas a chuť napísať.