Lavera prírodný deo sprej s vôňou ruže

Môj výber produktov na zabránenie nepríjemnému zápachu potu je výhradne obmedzený len na používanie antiperspirantov v spreji. Vždy, keď som vyskúšala guľôčkový alebo tuhý antiperspirant, nikdy nebol účinok tak dobrý ako pri spreji. Samozrejme, som si veľmi dobre vedomá toho, že používanie antiperspirantov nie je pre pokožku zdravé, nakoľko upchávajú póry a zanášajú ju hliníkovými soľami. Síce za posledný čas prešiel okolo obsahu hliníka v antiperspirantoch dosť veľký "boom" a nie je problém zohnať produkty, ktoré ho neobsahujú, no tak či tak nie je pravidelné používanie antiperspirantu ideálnou voľbou. Našťastie je už na trhu množstvo prírodných produktov bojujúcich so zápachom potu, no nie pre každého sú prírodné dezodoranty účinné. Podľa mojich skúseností som bola viac menej presvedčená o tom, že na mne prírodný dezodorant fungovať nebude. Avšak človek nikdy nemôže nič s istotou tvrdiť, pokiaľ danú vec nevyskúša. Preto som si dala za úlohu zistiť, ako taký prírodný dezodorant u mňa obstojí. Na testovanie som si vybrala prírodný deo sprej s vôňou divokej ruže od Lavery. Čo myslíte, presvedčilo ma jeho testovanie o opaku?

Dezodorant je vo forme spreju, no v ponuke je ešte aj guľôčková verzia. Dezodorant sa nachádza v sklenenom priehľadnom 75 ml balení, vďaka čomu má tak človek prehľad o tom, koľko produktu mu ešte zostáva. Možno sa vám táto informácia zdá smiešna a nepodstatná, no verte mi, že keď neviete, koľko produktu ste minuli a naopak, na koľko použití vám ešte vystačí, dokáže vás to občas znepokojiť. No teraz už k samotným vlastnostiam dezodorantu. Vôňa divokých ruží je príjemná, nenásilná a nevtieravá. Síce nie som vyložene milovníčka vône ruží, no pri tomto dezodorante mi nijako neprekáža. Po nastriekaní na pokožku je nutné chvíľku počkať, kým dezodorant zaschne. Keďže úlohou dezodorantu nie je zabrániť poteniu, ale len prekryť zápach potu, je potrebné rátať s tým, že u ľudí, ktorí sa zvyknú viacej potiť, ho bude treba aplikovať počas dňa viackrát, nakoľko sa doba jeho účinnosti s intenzívnejším potením skráti. A toto je presne môj prípad. Účinky dezodorantu sú žiaľ pre mňa nedostatočné a používanie prírodného dezodorantu si môžem dovoliť maximálne len na doma. Na druhú stranu, je určite fajn aspoň raz do týždňa dopriať pokožke prírodný produkt, aj keď by som ho jej veľmi rada dopriavala oveľa častejšie. Deo sprej je samozrejme možné používať len ako osviežujúci telový sprej. A ešte jedna dôležitá informácia. Dezodorant neodporúčam aplikovať na čerstvo oholené podpazušie, pretože vzhľadom k obsiahnutému alkoholu spôsobuje štípanie a podráždenie pokožky. Z tohto hľadiska bude určite vhodnejší, najmä pre citlivú pokožku guľôčkový roll-on dezodorant.
Dezodorant je k dostaniu napr. na českom e-shope organictime.cz za 229 Kč alebo na slovenskom e-hope bioterra.sk za 8,80 €.
Dezodorant je bez obsahu hliníkových solí, parabénov, syntetických vôní, farbív a konzervačných látok. Všetky zložky obsiahnuté v produkte pochádzajú z certifikovaného organického poľnohospodárstva.
*Ďakujem zastúpeniu značky Lavera za poskytnutie produktu k recenzii.

Aké sú vaše skúsenosti s prírodnými dezodorantmi? Dokázali ste ich vymeniť za klasické antiperspiranty?

14 komentárov

  1. Já mám sice radši tuhé antiperspiranty, ale jelikož vůni růže mám moc ráda, možná ho zkusím:D
    Windy pink style

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ja mám vôňu ruže najradšej v podobe ružovej vody, inak túto vôňu v kozmetike príliš nevyhľadávam. No tento deo sprej vonia skutočne veľmi príjemne, myslím, že by sa ti mohol páčiť :)

      Odstrániť
  2. Miluji vůni růže, je dokonalá. Od Lavery jsou moc péče nevyzkoušela, ale zaujal mě sortiment přírodní dekorativky, a snažím se ho více probádat. :-)

    Soutěž o produkty Couleur Caramel v hodnotě 1500 Kč

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ja som si od Lavery veľmi obľúbila póry hydratačný zjemňujúci fluid na problematickú pokožku, ktorý je vynikajúci, rovnako ako aj SOS gél na akné. Dekoratívna kozmetika ma od tejto značky zatiaľ až tak moc neláka.

      Odstrániť
  3. Deo som mala v guličkovej forme a bola som sklamaná, vytváral biele šmuhy a hrudky v oblasti podpazušia. :/

    Rebelliouslily GIVEAWAY

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Tak to je teda riadne sklamanie :( Tento deo sprej je potom rozhodne oveľa lepší :)

      Odstrániť
  4. Od Lavery mám v plánu si pořídit deodorant ale spíš ten kuličkový, je skladný, celkově menší a na moje cestování ideální. Můj přírodní deo byl od Alverde a ze začátku na mě vůbec nezabíral ale postupem času jak si podpaží zvyká, tak už je to fajn a mám pocit že se celkově i méně potím. Já už obyčejné dodoranty typu Rexona atd.. nepoužívám a akorát se snažím spotřebovat nějaký ten zbylí pozůstatek.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Akurát vyššie Soňa písala, že s guľôčkovým dezodorantom spokojná nebola, takže výber je už len na tebe :) Ďakujem za informáciu, ja si zatiaľ na dlhodobé používanie prírodného dezodorantu netrúfam, no možno časom si u mňa nájde i tento druh prírodnej kozmetiky svoje stále miesto :)

      Odstrániť
  5. Takýto typ deodorantu som ešte neskúšala, no keďže nemám veľmi rada vôňu ruží, asi by mi priveľmi nesadol :/ :)

    FRENCHSTYLE

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Tak to zrejme nie, pretože u tohto deo spreju je voňa ruže celkom výrazná. V každom prípade sú v ponuke aj iné varianty :)

      Odstrániť
  6. Mám jeden růžový deodorant od Weledy a jsem s ním spokojená. Růžovou řadu od Lavery jsem vyzkoušela, ale ne deodorant. Voní božsky. Je to hodně autentická a opravdová vůně, nic umělého a převoněného :-)
    All my cosmetics

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Súhlasím s tebou Pavli, vôňa ruže je skutočne veľmi autentická a príjemná :)

      Odstrániť
  7. O tomto spreji se dovídám poprvé, ale vypadá moc hezky! Růžová barva a vůně růží - skvělá kombinace :-)

    OdpovedaťOdstrániť

Ďakujem za každý jeden komentár, za váš čas a chuť napísať.