Dermacol Matte Mania tekuté rúže | recenzia

Ahojte krásky!
Určite ste už stihli zaznamenať horúcu novinku od značky Dermacol, ktorou sú tekuté rúže s matným efektom Matte Mania. Po mojej skúsenosti s ich 16h tekutými rúžmi som sa trocha obávala, či mi budú tieto vyhovovať, nakoľko moje pery si s máloktorým rúžom (či už s matným alebo lesklým) sadnú. Inokedy som dávala prednosť klasickým hydratačným rúžom a teraz mám naopak oveľa radšej matný finiš. No nebudem zbytočne zdržovať dlhým úvodom a ideme rovno na to :)

Dermacol Matte Mania tekutý matný rúž sľubuje vysokú pigmentáciu, zloženie chrániace pery pred vonkajšími vplyvmi, vysušením a výdrž až 9 hodín.
Celkovo je v ponuke až 26 odtieňov, medzi ktorými je množstvo rôznych odtieňov ružovej, červenej a dokonca aj bláznivejší modrý odtieň. Ja som na testovanie obdržala tri rúže v odtieňoch č. 12, 20 a 54. Červený odtieň č. 54 som vôbec neotvárala, nakoľko viem, že by som ho nevynosila, takže som ho radšej nechala pre vás do vianočnej súťaže :) 
Nahnedlý odtieň č. 12 je pre mňa ideálnou nude farbou, ktorú som si ihneď obľúbila a nosím ju momentálne dosť často. Odtieň by som definovala ako mix hnedej a mauve farby, s prevahou hnedej. 
Aplikátor je klasický penový, na aký sme pri tekutých rúžoch zvyknuté. Pery sa s ním vykresľujú veľmi dobre. Konzistencia rúžu je ľahká, krémová, na perách moc príjemná (príde mi dosť podobná konzistencii Sephora lip stainov). Pigmentácia je pri mnou testovaných odtieňoch č. 12 a 20 vynikajúca a krytie je dokonalé v jednej vrstve (možno pri tmavších odtieňoch bude potrebné naniesť dve vrstvy). Pri aplikácii je dôležité nenaberať na pery príliš veľa produktu, stačí malinké množstvo v tenkej vrstve. Na perách zasychá približne do 1 až 2 minút. Čo vás ale určite zaujíma najviac je samotná výdrž rúžu. V reprezentatívnom stave vydrží rúž na perách 2 až 3 hodiny, v prípade, že nejete nič mastné. Pitie nápojov (aj horúcich) zvláda celkom slušne. Po 4 hodinách je už výrazne vidieť vytratenie rúžu zo stredu pier, čo sa dá na krátky čas (cca 1 hodinu) upraviť opätovnou aplikáciou na miesta, z ktorých sa rúž stratil. Ďalším dôležitým bodom pri matných rúžoch je vysušovanie. U tohto tekutého rúžu sa extrémneho vysušovania určite báť nemusíte, samozrejme, že pery troška vysušuje, no nie je to vyložene nič strašné. A to vám píšem ja, čo som si schopná pretrieť pery balzamom aj pätnásťkrát za deň (a navyše mám tendenciu si pery stále oblizovať, pretože potrebujem mať pocit, že nie sú suché). Okrem spomínaných benefitov na produkte tiež veľmi oceňujem, že nevytvára krustu a vôbec sa nedrolí. Posledné čo chcem spomenúť je vanilková vôňa, ktorá sa mne osobne moc páči.
Odtieň č. 20 je staroružovej farby s jemným nádychom do fialova, ktorý vyzerá na perách veľmi zaujímavo. Dokonca som naň dostala aj zopár komplimentov, no ja sa aj tak cítim lepšie v menej výrazných nude farbách, ako napr. v odtieni č. 12, ktorý mi sadol ako uliaty. 
A tu už môžete vidieť swatche odtieňov č. 12 a 20.
Druhou novinkou je transparentná kontúrovacia ceruzka na pery s obsahom kyseliny hyalurónovej má vypĺňať jemné vrásky v okolí pier, dodať perám objem, hydratovať ich a zabrániť rozpíjaniu rúžu. 
Ceruzka má akoby balzamovú konzistenciu, ktorá povrch pier zjemní a uhladí. Avšak, Matte Mania tekuté rúže sa mi ani bez kontúrovacej ceruzky nerozpíjajú a držia veľmi dobre.
Stihli ste už vyskúšať Matte Mania tekuté rúže? Ak áno, budem rada, keď mi dáte v komentári vedieť, ako ste s nimi spokojné :)
U mňa majú rúže veľké áno, vyhovujú mi ako konzistenciou, textúrou, tak aj komfortom, ktorý na perách vytvárajú. Pre niekoho síce nebude postačujúca výdrž, no ja uprednostňujem matné rúže tohto typu s ľahkou, príjemnou konzistenciou, ktorú nie je na perách cítiť.

15 komentárov

  1. už od včera na nich čítam recenzie a veľmi ma lákajú :) uvidím, či si vyberiem nejaký odtieň :)
    MakeupbyVeo

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Myslím, že z ponuky si určite vyberieš :) Ja chcem ísť pozrieť aj na ostatné odtiene, najmä na tie nude :)

      Odstrániť
  2. Odpovede
    1. Ja som si akurát včera objednala ďalší odtieň č. 13 :)

      Odstrániť
  3. Líbí se mi hlavně odstíny, jinak se mi líbí, že nevysušují, což je opravdu super! :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Tiež na rúžoch veľmi oceňujem, že nie sú príliš vysušujúce :)

      Odstrániť
  4. Krásné odstíny, ale nemůžu si pomoct. Stále mě matný finiš nějak neokouzlil. :-)
    welcometomyworld

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Rozumiem ti Maťka, mne taktiež matný finiš dlho nič nehovoril. Možno že časom si matné rúže aj ty obľúbiš :)

      Odstrániť
  5. Ten hnedý odtieň je nádherný, z tej škály odtieňov by som si hneď vedela pár vybrať :))

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Mne sa taktiež ten nahnedlý odtieň veľmi páči. Teraz som si objednala ešte odtieň č. 13, ktorý by mal byť doružova :)

      Odstrániť
  6. Já mám doma také jeden odstín, ale nepamatuji si který, myslím že to je 15 a je hodně podobný té 12 :-) mě trošku zalézal do vrásek, ale jinak je to super kousek a klidně bych šla i do jiných barviček :-)
    All my cosmetics

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Súhlasím s tebou Pavli, tieto tekuté rúže sa Dermacolu veľmi vydarili :) Ja som si počas Black Friday zliav kúpila ešte jeden odtieň č. 13 :)

      Odstrániť

Ďakujem za každý jeden komentár, za váš čas a chuť napísať.