L'Occitane adventný kalendár

Krásny večer :)
Tento rok sa u mňa zišli až tri adventné kalendáre. Jeden som dostala v rámci spolupráce so značkou Nivea (článok TU), o adventnom kalendári Kiehl's som vám písala v pondelok (ak ste ešte článok nečítali, klik TU) a posledný, ktorý vám chcem dnes ukázať je kalendár od L'Occitane. Nie, že by som tej kozmetiky mala doma málo, no uznajte sami, že kozmetickým adventným kalendárom sa odoláva veľmi ťažko. No samozrejme, že sa nájdu aj také, ktoré ma vôbec nezaujali a ešte k tomu boli aj strašne predražené. A práve kalendár od L'Occitane bol podľa mňa jedným z tých, ktorých kúpa sa najviac vyplatila.

V ponuke boli dva typy L'Occitane adventných kalendárov, a to klasický, ktorý mám i ja za cenu 49 € a prémiový za 99 €, v ktorom sa nachádzala približne polovica rovnakých produktov ako v klasickom. Nechcem tvrdiť, že prémiový kalendár nebol vyskladaný hodnotnými produktmi, no myslím, že klasický sa predsa len viac oplatil. V porovnaní s predošlými sa mi dizajn tohtoročného klasického kalendáru páčil však o čosi menej. Pôsobí jednoduchším, možno troška menej prepracovaným dojmom, z ktorého nie je cítiť typickú zimnú atmosféru (zrejme ma mätie fontána uprostred a lány levanduľe v pozadí) ako to bolo u predchádzajúcich verzií. Na zadnej strane kalendára sa nachádza zoznam výrobkov, ktoré kalendár obsahuje, spolu s informáciami o ich objeme a zložení.
A teraz už k samotnému obsahu.
Verbenové telové mlieko (30 ml) a osviežujúci sprchovací gél s verbenovo-citrusovou vôňou (30 ml) patria azda k najznámejším L'Occitane výrobkom. Mne osobne verbenová rada až tak nevonia, no moja babka ju zbožňuje. Avšak v spojení s citrusmi je to už úplne o niečom inom :).
Z verbenovej rady sa v kalendári nachádzalo ešte peelingové mydlo v tvare verbenového listu (25 g) a krém na ruky (10 ml).
Z mandľovej rady som doposiaľ vyskúšala len krém na ruky (v kalendári 10 ml balenie), do ktorého som sa ihneď zamilovala. Okrem dokonalej mandľovej vône ma zaujali aj jeho skvelé hydratačné a zvláčňujúce účinky. Nájdenie ďalších produktov s obsahom mandľového oleja - sprchovacieho oleja (35 ml), spevňujúceho telového mlieka (20 ml) a mandľového mydla (50 g) ma veľmi potešili.
Ďalej kalendár obsahoval relaxačný sprchový gél (35 ml) a šumivú revitalizačnú cukrovú kocku do kúpeľa (33 g).
Šampón a kondicionér na suché a poškodené vlasy (oba objem 35 ml) som už raz skúšala, avšak účinky ešte neviem zatiaľ posúdiť, no vôňou sa mi produkty, predovšetkým šampón veľmi páči.
Vôňa sprchového gélu (35 ml) z kolekcie čerešňový kvet nie je zrovna podľa mojej chuti, avšak trblietavé telové mlieko (35 ml) má už oveľa krajšiu a príjemnejšiu vôňu.
Najväčšie zastúpenie mali v kalendári produkty s obsahom bambuckého masla. Telové mlieko s 15 %-ným obsahom bambuckého masla (30 ml) mám už odskúšané a môžem naň napísať len samú chválu. Pokožku veľmi dobre hydratuje, zvláčňuje a zjemňuje. Dokonca sa mi už začala páčiť aj jeho vôňa, ktorá mi bola zo začiatku nepríjemná. Veľmi sa teším aj na vyskúšanie výživného sprchového krému  5 %-ným obsahom bambuckého masla (30 ml), ktoré by malo pokožku šetrne čistiť a zachovávať jej prirodzenú rovnováhu.
Rovnako ma potešil výživný balzam na pery (10 %-ný obsah bambuckého masla) (3 ml), ktorý má nádhernú jemnú vôňu. Jeden balzam od L'Occitane už mám, konkrétne s bambuckým maslom a fialkou a som s ním moc spokojná. Tento s bambuckým maslom má však ešte o niečo hutnejšiu vazelínovú konzistenciu, na základe čoho usudzujem, že bude pery určite skvele hydratovať. Ďalším produktom s obsahom bamuckého masla, ktorý kalendár ukrýval je krém na nohy (10 ml), ktorý by mal vďaka obsahu levanduľového oleja a arniky pomáhať znižovať začervenanie a podráždenie. Jediným produktom z pleťovej starostlivosti (ak nepočítam balzam na pery), ktorý sa v kalendári nachádzal je jemný pleťový krém (5 %-ný obsah bamb. masla) (5 ml) s nemastnou konzistenciou vhodnou na normálnu až zmiešanú pleť, vrátane citlivej pleti.
Krém na ruky s 20 %-ným obsahom bamb. masla (10 ml) a extra jemné mydlo (25 g) zo 100 % prírodných surovín mám už vyskúšané. Krém je krásne výživný, na suchú pokožku rúk určite odporúčam. S mydlom moc spokojná nie som, pretože mi pokožku rúk celkom dosť vysušuje.
Pivonkový krém na ruky (10 ml) má dokonalú kvetinovú vôňu, rovanko ako aj parfumované mydlo Arlésienne (50 g), čo je pre mňa najkrajšia vôňa spomedzi všetkých, ktoré má L'Occitane v ponuke.
24. okienko ukrývalo miniatúrku toaletnej vody Arlésienne (7,5 ml), ktorú som si už dávno pri prvom privoňaní v obchode okamžite zamilovala, takže je vám asi jasné, že nič viac mi v poslednom okienku nemohlo spraviť väčšiu radosť.
Na nasledujúcej fotografii môžete vidieť všetkých 24 produktov pokope. Ja som s obsahom kalendára viac než spokojná. Teším sa, že zase vyskúšam nejaké ďalšie L'Occitane produkty. Čo sa týka ceny kalendára, myslím, že bola prijateľná a celkom aj výhodná. Avšak, vzhľadom na malý objem produktov sa predsa len môže zdať niekomu vysoká. Ak by sme prepočítali ceny jednotlivých výrobkov, ktoré sa v kalendári nachádzajú, určite by sme sa dostali k rovnakej alebo možno aj vyššej sume. Priznám sa, nerátala som to. Aj keď pravdou je, že ceny miniatúrok by sa nemali počítať z cien plných, príp. menších balení, nakoľko sú častokrát darčekom k nákupu. No ak to vezmem z opačného uhla pohľadu, k mnohým miniatúrkam sa nemáme možnosť dostať a preto sú práve v kalendári umiestnené. Kúpa adventného kalendára, či už tohto alebo od iných značiek záleží vždy len na vás, na vašich preferenciách, chuti skúšať a objavovať niečo nové :)
Ako sa páči vám obsah L'Occitane adventného kalendára, prípadne má ho niektorá z vás tiež?

16 komentárov

  1. Moc krásný obsah adventního kalendáře. Já si letos žádný nakonec nevybrala. Ale měla jsem zálusk na ten od Nivei, bohužel už byl vyprodaný, když jsem se do obchodu dostala. Tak snad příští rok. :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Tento rok si to vynahradíš :) Vzhľadom k tomu, že minulý rok bola ponuka adventných kalendárov skutočne obrovská, verím, že tento rok bude výber ešte väčší :) Už teraz sa na kalendáre teším :D

      Odstrániť
  2. Musím uznat, že vypadal fakt náderně a ty produkty určitě taky stály za to ♥ já osobně jsem měla kalendář Balea a pak jsem si koupila Mix.it - oba kalendáře mě moc potěšily :)
    Petra z blogu www.mygoldenmind.blogspot.cz

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. To áno, aj preto som si ho objednala ihneď ako sa dalo :) Kalendár od Balei som tento rok poriadne nezaregistrovala, no zaujal ma kalendár od Alverde. Som rada, že si bola s kalendármi spokojná :)

      Odstrániť
  3. Tak tenhle kalendář vypadá nejlépe ze všech kalendářů, co jsem takto otevřený viděla, fakt bomba ♥

    Little Dreamer

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Mne sa veľmi páčil aj kalendár od Kiehl's. Ak by som ich mala porovnať, tak je to asi 1:1 :)

      Odstrániť
  4. Tento kalendár som vôbec nezaregistrovala, škoda, má skvelý obsah!:)

    Saja Frey Blog

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Áno, obsahovo je veľmi vydarený :) Minulý rok bolo v ponuke množstvo kalendárov od rôznych značiek, takže sa ti ani nečudujem, že si tento nezaregistrovala. Ja som naň striehla, pretože som ho predminulý rok už nestihla kúpiť.

      Odstrániť
  5. Tak tento kalendář vypadá dokonale. Obsahově se mi moc líbí. Já jsem otvírala okýnka u Yves Rocher a plánuji podobný článek. :-)
    welcometomyworld

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Yves Rocher mal tiež nádherný kalendár, určite si z neho mala veľkú radosť :)

      Odstrániť
  6. Já si myslím, ze se obsah hodně povedl. :))

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Súhlasím :) U mňa zabodoval najmä miniatúrkou vône Arlésienne a výrobkami z mandľovej rady.

      Odstrániť
  7. tento adventní kalendář vypadá skvěle! :) Snad bude i tak skvělý příští rok, že bych si ho taky pořídila.

    Přeji Ti šťastný nový rok!
    Nela z blogu Růžová rtěnka

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Verím, že určite áno, sama som zvedavá na tohtoročnú edíciu :)
      Ďakujem Neli, aj Tebe krásny nový rok ♥

      Odstrániť

Ďakujem za každý jeden komentár, za váš čas a chuť napísať.