Výber mojich najobľúbenejších a najpoužívanejších produktov dekoratívnej kozmetiky

Ahojte :)
O pleťovej a telovej kozmetike vám píšem na blogu pravidelne a v porovnaní s ostatnými druhmi kozmetických výrobkov v oveľa väčšej miere. Avšak o dekoratívnej kozmetike nájdete u mňa len zopár článkov a pritom zvyknem dekoratívku nakupovať pomerne často. Aj keď nie som príliš veľký make-upový maniak, rada objavujem nové kúsky a skúšam, či nahradia moje obľúbené produkty. Preto som si povedala, že by bolo fajn spraviť jeden súhrnný článok, v ktorom by som vám ukázala produkty, ktoré sa radia medzi moje stálice. Dúfam, že vás tento príspevok poteší a že si v ňom možno nájdete aj nejaký produkt, ktorý by ste radi vyskúšali.

Spomedzi make-upov to bezkonkurenčne vyhráva Urban Decay Naked Skin Weightless Ultra Definition Liquid Makeup. Make-up s pleťou dokonale splynie, drží takmer celý deň bez toho, nezalieza do pórov a ani nezvýrazňuje vrásky. Vzhľadom k jeho ľahkej tekutej konzistencii a polomatnému finišu ho nie je na pleti takmer vôbec cítiť. Jedným slovom je vynikajúci. Detailnú recenziu naň nájdete TU.
Na nanášanie make-upu som si veľmi obľúbila hubku od Real Techniques, ktorá mi vyhovuje dokonca oveľa viac ako originál Beauty Blender. Make-up sa s ňou zapracováva rýchlo, jednoducho  a pohodlne. Najdôležitejší je však pre mňa prirodzený efekt, ktorý pomocou hubky dosiahnem.
Nars Soft Matte Complete Concealer zmatňujúci krémový korektor je pre mňa veľkým objavom. Má vynikajúce krycie schopnosti, perfektnú výdrž a odolnosť voči oteru. Korektor je určený na zamaskovanie tmavých kruhov pod očami, nedostatkov a začervenaných miest. Ja ho používam na zakrytie nedostatkov, na čo je skutočne dokonalý. Zo začiatku som mala obavy, či mi nebude vyrážky vysušovať alebo naopak mastniť, no nič také sa nestalo. V podstate ani nejde vidieť, že ho na pleti mám. V ponuke je celkovo 16 odtieňov, ja mám najbledší odtieň "Chantilly". Aj napriek vysokej cene si ho kúpim znovu, pretože lepší korektor na nedokonalosti zatiaľ nepoznám. Na prekrytie tmavých kruhov pod očami mi slúži Pupa Cover Cream Concealer, ktorý mám už minimálne po tretíkrát a opakovane sa k nemu vraciam. Ide o krémový korektor hustejšej konzistencie so stredným stupňom krytia. Očné okolie mi nevysušuje, nemastní a ani mi nezvýrazňuje vrásky. O korektori som vám písala v tomto článku.
Púdre používam výlučne len transparentné a to ako v lisovanej tak i sypkej verzii, aj keď sypké mám o niečo radšej. Z lisovaných sa mi zatiaľ najviac osvedčil NYX HD Finishing Powder a zo sypkých je mojím jednoznačným favoritom Make Up For Ever High Definition Powder. Oba púdre sú krásne jemne namleté. Aj napriek odlišnej konzistencii sú si púdre výsledným efektom takmer identické. Na pleti sú ľahké (MUFE o niečo viac), príjemné a s make-upom dokonale splynú. Dokonca pleť aj akoby jemne vyhladia. Ich ďalším veľkým pozitívom je, že nezvýrazňujú chĺpky ani suché miesta na tvári. S oboma púdrami mi vydrží pleť matná približne 5 - 6 hodín počas chladnejších dní (u MUFE púdru sa mi zdá zmaťňujúci účinok cca o hodinu dlhší ako u Nyxu), v letnom období cca o 1,5 hodiny menej. Ak by ste náhodou chceli MUFE púder vyskúšať, odporúčam vám siahnuť po menšom (4 g) balení, ktoré vám vydrží skutočne veľmi dlho. Myslím, že 9 mesiacov a možno aj rok by vám pri každodennom používaní mohol vydržať.
Kontúrovanie tváre nie je v mojej bežnej líčiacej rutine povinným krokom a občas na použitie kontúrovacieho púdru či bronzéru úplne zabudnem. Zvyknem kontúrovať len lícne kosti a asi vás neprekvapí, že na to zbožňujem lícenku High Definition Blush od NYX v krásnom studenom hnedom odtieni "Taupe", ktorý je ideálny aj pre bledulky. V letnom období rada siaham po matnom bronzujúcom púdri Chocolate Soleil od Too Faced v odtieni "Milk Chocolate". Ak sa pýtate, či skutočne vonia ako čokoládový prášok, tak áno, presne tak vonia :). Z fotografie sa môže zdať, že je dosť do oranžova, ale v skutočnosti vyzerá o niečo menej teplejšie, aj keď nie každému bude odtieňovo vyhovovať. Chocolate Soleil inak drží na pleti veľmi dobre a nevytvára žiadne fľaky. 
zľava doprava: NYX lícenka "Taupe", Too Faced Chocolate Soleil "Milk Chocolate"
Lícenky sú mojím najobľúbenejším kúskom z dekoratívnej kozmetiky, o čom svedčí aj moje neustále objavovanie nových odtieňov a značiek. Medzi moje najčastejšie používané patrí momentálne lícenka od Bobbi Brown v staroružovom odtieni "Sand Pink", ktorá má krásnu (a i celkom vysokú) pigmentáciu a celodennú výdrž. Ak chcem pleti dodať trocha viac rozjasnenia, siaham po ikonickej lícenke od Nars v odtieni Orgasm. S nástupom jarného obdobia sa zase vrátim k dokonalej Galifornii od Benefitu, ktorá je spomedzi všetkých mojich líceniek z hľadiska výdrže a celkovej kvality jednoznačne najlepšia. Aby som vám ale neukazovala len drahšie kúsky, mám aj jedného favorita z drogérie a to dvojfarebnú lícenku od Dermacolu v odtieni 02, s ktorou sa mi skvele pracuje.
Zbožňovala som aj paletku Naked Flushed od Urban Decay. Píšem to v minulom čase, pretože mi žiaľ dvakrát spadla a všetky tiene v paletke sú úplne rozbité a v podstate už nepoužiteľné. No ešte stále som ju nevyhodila, pretože by som sa ju chcela pokúsiť oživiť pomocou alkoholou, tak som zvedavá, či sa mi to podarí. Paletku mám inak v odtieni "Naked" a až na bronzér mi odtieňovo dokonale sedí. 
Jednotlivé odtiene líceniek, zľava doprava: Dermacol bledšia rozjasňujúca časť, Dermacol tmavší odtieň, Bobbi Brown "Sand Pink", Nars "Orgasm", Benefit Galifornia.
Rozjasňovače, podobne ako kontúrovacie/ bronzujúce produkty nie sú pre mňa nevyhnutnosťou, no používam ich veľmi rada. Top rozjasňovačom bude pre mňa vždy Mary-Lou od theBalm, ktorý je zároveň aj jedinečným rozjasňujúcim tieňom do vnútorneho kútika očí (mini recenzia TU). Ďalším mojím obľúbeným kúskom, ktorý som si kúpila len nedávno je Nars Man Ray Overexposed Glow Highlighter (odtieň Double Take). V porovnaní s Mary-Lou je tmavší, viac zlatistý a vytvára výraznejší trblietavý a lesklý efekt. Medzi rozjasňovačmi sa rozhodujem podľa nálady - ak chcem dodať tvári decentnejší lesklý look, volím Mary-Lou a ak chcem naopak niečo výraznejšie, siahnem po rozjasňovači od Narsu.
zľava doprava: Nars Man Ray Overexposed Glow Highlighter (Double Take), theBalm Mary-Lou Manizer
Presúvame sa k produktom na obočie. Spomedzi farebných fixačných gélov má u mňa stále miesto Gimme Brow od Benefitu, za ktorý už však hľadám náhradu, pretože bol stiahnutý z predaja, čo som už niekoľkokrát oplakala. Pochybujem, že sa mu nejaký iný gél vyrovná a vôbec aspoň trocha priblíži. Gimme Brow mi totižto vie obočie krásne vyplniť, zahustiť a zafixovať. Z pomád na obočie som si obľúbila eyebrow set od značky e.l.f., v ktorom sa okrem pomády nachádza ešte tieň na obočie, ktorý však pomerne dosť práši a hrudkuje. Po tom, čo som objavila tieň na obočie od Artdeco už po sete od e.l.f., rovnako ako ani po žiadnej ceruzke nesiaham. Keby som si tento produkt nekúpila, neverila by som, že existuje tak kvalitný tieň na obočie.
Maskár som za predošlý rok stihla vyskúšať pomerne dosť, no žiadna nevezme prvé miesto riasenkám od Lancôme. Tieto Vianoce som si kúpila set, v ktorom sa nachádzala objemová maskara Monsieur Big, ktorá síce nie je až tak skvelá ako jej sestra Hypnôse, no s mojim riasami dokáže i ona spraviť zázraky. Dôvodov prečo na tieto dve Lancôme maskary nedám dopustiť je niekoľko. Ako jediné sa mi neotláčajú, neopadávajú počas dňa, riasy mi krásne nadvihnú, vytočia a zahustia. Z cenovo dostupnejších značiek u mňa vedie Dermacol, ktorý maskary jednoducho vie. Nedávno som obdržala na testovanie novinku Artist Lash riasenku s efektom predĺžených a oddelených rias, ktorú som si aj napriek počiatočným obavám ohľadom kefky okamžite obľúbila. Vzhľadom na krátke štetinky som nečakala od maskary žiadny wau efekt. Avšak, ten sa dostavil ihneď po nanesení. Riasenka spĺňa všetko čo má - riasy krásne predĺži, oddelí a natočí. Kefka zabezpečí precízne nalíčenie každej riasy bez toho, aby riasy zlepovala či zaťažovala.
Očné tiene už takmer vôbec nepoužívam a ani vám neviem poriadne napísať prečo. Pravdupovediac to s tieňmi moc neviem a navyše sa mi málokedy nejaký očný tieň na sebe páči. Ďalší produkt, ktorý u mňa nenájdete je očná linka, s ktorým mám podobný problém. Žiaľ, neviem si spraviť peknú a na oboch očiach rovnakú linku. Kedysi som si linky robila denno-denne, no boli to linky nerovnomerné a veľmi hrubé, z ktorých mi je pri pohľade na staršie fotografie fakt smiešne a až nechápem ako som s takým niečím mohla chodiť. Aktuálne si teda líčim oči len s maskarou a rozjasňujúcou ceruzkou. Pre niekoho možno nepredstaviteľné, no ja sa v tomto líčení cítim dobre a svoja. Na rozjasnenie vnútorného kútika očí používam Sephora 12-hodinovú vodeodolnú ceruzku v odtieni č. 06 - Blonde ambition - Nacré a na vodnú linku bielu kajalovú ceruzku od Dermacolu (článok TU).
Síce som spomínala, že očné linky nepoužívam, no úplne som zabudla, že jednu vám chcem ukázať. Ak mám chuť na trblietky, použijem trblietavú očnú linku Heavy Metal od Urban Decay v zlatistom odtieni "Midnight Cowboy". Táto linka oči krásne rozžiari a to na celý deň. Na viečkach drží ako pribitá a aj po pošúchaní očí prstami sa nikam nehne. 
Poslednou časťou sú rúže. Kedysi som dávala prednosť krémovým hydratačným rúžom a teraz naopak preferujem skôr matný efekt. Avšak kvôli môjmu neustálemu vysúšaniu pier si nemôžem matný rúž vždy dovoliť a preto siaham po rúžoch s hydratačným zložením. Mojimi najobľúbenejšími kúskami sú Clarins Joli Rouge v odtieni "705 Soft Berry" a žiarivý rúž s kryštálovým efektom Miss Pupa v nude odtieni "107 Nude Allure". Oba rúže nosím rada, na perách sú príjemné, ľahké a nelepivé. Clarins Joli Rouge má vzhľadom k jeho krémovej textúre aj veľmi slušnú výdrž (cca 3 - 3,5 hodiny).
zľava doprava: Clarins Joli Rouge 705 Soft Berry, Pupa 107 Nude Allure
Z tekutých matných rúžov si u mňa našli stále miesto Matte Mania tekuté rúže od Dermacolu, o ktorých som vám písala samostatnú recenziu (ak ste náhodou článok ešte nečítali, klik TU). Aktuálne mám v zbierke tri odtiene, z ktorých najradšej nosím nude odtieň č. 12 s hnedým nádychom.
zľava doprava: Dermacol Matte Mania tekutý rúž č. 12, 13 a 20
Okrem Dermacol tekutých matných rúžov mám taktiež veľmi rada Cream Lip Stain od Sephory. Ich konzistencia je takmer identická s Dermacol rúžami, rozdiel je akurát v textúre. Sephora lip stainy majú viacej zamatovú textúru, no na druhú stranu sa mi zdá, že o niečo viacej vysušujú ako Dermacol Matte Mania rúže. S výdržou sú oproti Dermacol rúžom na tom trocha horšie, na mojich perách vydržia približne o 30 - 45 minút kratšie, čo v konečnom dôsledku nie je až tak veľký rozdiel.
zľava doprava: Sephora Cream Lip Stain 13 Marvelous Mauve a 05 Infinity Rose
Máme nejaké obľúbené produkty spoločné? Bez ktorých kúskov si neviete predstaviť vy svoje bežné líčenie?

17 komentárov

  1. NYX transparentní pudr mám v plánu si o víkendu koupit, protože mě teď hrozně baví transparentní pudry, měla jsem teď od Rimmel, ale jak tam byl zbytek, tak se to rozdrolilo a už to moc používat nejde, tak nutně potřebuji nový. :) Bronzery na pleť neumím vůbec používat :D Tekuté rtěnky od Dermacol mě lákají svými odstíny. Mají na výběr pěkné. :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Transparentný púder od Rimmelu by som i ja rada vyskúšala, no keďže mám dosť veľkú zásobu púdrov, budem musieť najprv niečo spotrebovať :). Áno, v ponuke Matte Mania rúžov je množstvo krásnych odtieňov :)

      Odstrániť
  2. Naprosto super produkty, hodně z nich také používám..:)

    OdpovedaťOdstrániť
  3. naozaj skvelé produkty, ktoré sú určite aj veľmi kvalitné :)
    MakeupbyVeo

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Mary-Lou také používám a nechápu, že jsem si ho pořídila až teď :) Je perfektní! Tekuté rtěnky od Dermacolu vypadají suprově a jednu dokonce mám, ale přijdou mi hrozně tmavé, což se mi už na mě moc nelíbí. Zato Lip Stein ze Sephory mám v odstínu 33, což je taková šedo-růžová barvička, ale zase moc zajímavá :)

    www.mummysweetbaby.blogspot.cz

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ja som tiež skôr na menej výrazné nude odtiene, v tmavších sa moc dobre necítim, takže ťa úplne chápem :)

      Odstrániť
  5. NYX transparentní pudr mám doma a chystám se ho poprvé vyzkoušet. Konturovací pudr také od NYXu v osdtínu Taupe mám také, jsem bledulka a maximálně mi sedí. No a Galifornia? Tak ta je na léto dokonalá! :)

    Little Dreamer

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Odtieň Taupe je pre nás bledulky skutočne perfektný, lepší som zatiaľ nenašla :) Súhlasím s tebou Leni, Galifornia je na leto dokonalá, úplne ju zbožňujem!

      Odstrániť
  6. Rozjasňovač od theBalm je za mě také naprostá pecka :) ani jedno líčení se bez něj neobejde.

    Nela z blogu Růžová rtěnka

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Áno Neli, Mary-Lou je topkou medzi rozjasňovačmi a mal by byť už snád povinným kúskom každej kozmetickej výbavy :) Ja po ňom siaham tiež takmer každý deň :)

      Odstrániť
  7. Maš teda dosť kvalitných výrobkov čo pokladam za najlepšie nars som nikdy nemala snaď sa mi niekedy podari si niečo kúpiť lebo ten korektor ma zaujal aj farbou vyzera super:)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Korektor od Narsu je skutočne skvelý, som nesmierne rada, že som si ho kúpila. Konečne mám korektor na ktorý sa môžem spoľahnúť :). Mňa inak od Nars najviac lákajú lícenky, ktoré mi prídu odtieňovo veľmi zaujímavé a zároveň i odlišné od iných značiek :)

      Odstrániť
  8. PUPA korektor vyzerá super a celkom ma zaujal, určite sa po ňom v obchode popozerám :)

    FRENCHSTYLE

    OdpovedaťOdstrániť
  9. Jooj riadne si ma nalákala na niektoré produkty, najmä na licenky a púder od MUFE :) a dermacol odtieň 12 máme spoločný ... Krásny článok a aj fotky :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Som rada, že som ťa inšpirovala :). Na lícenky mám už asi úchylku, pozerám ich neustále a rozmýšľam, ktorý odtieň by sa mi ešte hodil :D. Ďakujem krásne Monika ♥

      Odstrániť
  10. Dermacol rúže som si aj ja obľúbila. Vlastním odtieň 15, čo je krásny prirodzený odtieň. :)

    OdpovedaťOdstrániť

Ďakujem za každý jeden komentár, za váš čas a chuť napísať.