Dermacol metalické produkty - aké sú + prečo ich nevyužiť aj pri bežnom dennom líčení

Ahojte krásky :)
Produkty s metalickým efektom sú už nejaký čas veľkým trendom, no nie každú z nás žiarivý metalický look oslovuje. Ja osobne som skôr na jemné nude líčenie, no aj tak som sa na metalické novinky od značky Dermacol nesmierne tešila. V líčení síce až tak moc neexperimentujem, no občas je určitá zmena priam žiaduca. A práve produkty s metalickým efektom sú na oživenie zabehlej makeup rutiny ako stvorené. Ak vo vás metalické produkty vzbudzujú náhodou stále niečo príliš extravagantné a nenositeľné na bežné denné líčenie, verte mi, že sa dajú využiť i na každodenné nosenie. Ak si dáte treba len metalickú očnú linku a nude rúž alebo naopak výrazný metalický rúž k jemnému líčeniu očí, bude to skvelá zmena, ktorá vás zaručene začne baviť :)

Metalické ceruzky na oči Magnetic Metal 16h Eyeliner  
Kajalová ceruzka s metalickým efektom sľubuje vodeodolnosť a výdrž až 16 hodín. V ponuke sú štyri odtiene - č. 1 zlatá, č. 2 bronzová, č. 3 jarná trávová zelená a č. 4 modrá. Zo všetkých odtieňov ma najviac zaujala bronzová a modrá farba. Zelenú vôbec nenosím, takže tú som dala mamine, rovnako ako aj zlatú a tiež modrú, ktorá sa mi síce moc páči, no mne modrá na očiach nepristane. Ceruzky teda testovala viac menej mamina, ktorá je s nimi moc spokojná, na oku jej vydržia v dokonalom neporušenom stave po celý deň. Ja som skúšala odtieň č. 2, no na mojich mastných viečkach už taká dobrá výdrž nebola. Všimla som si, že počas dňa ceruzka trocha strácala na intenzite a vo vonkajšom kútiku oka sa mi jemne rozmazala. Avšak s pigmentáciou sú na tom ceruzky vynikajúco, kryjú krásne a intenzívne. Po chvíľke sa na oku zamknú, vôbec sa neotláčajú a držia ako pribité (v prípade mojich viečok len do určitej doby). Vďaka ich krémovej textúre po očnom viečku pekne kĺžu, líčenie s nimi je teda veľmi pohodlné a rýchle.
A čo sa týka samotných odtieňov, veľmi dobre to vystihla Drew, keď povedala, že svetlejšie farby ako zlatá a bronzová ukážu najlepšie na tmavšom type pokožky a ja som toho jasný príklad. Pri swatchovaní som si ihneď pomyslela, že práve bronzová mi bude najviac sedieť a napokon bol opak pravdou. Na veľmi svetlom type pokožky takéto odtiene takmer vôbec nevyniknú a dokonca sa môže stať, že si v nich bude pripadať ako chorá či smutná - ako ja. 

Metalické tekuté rúže
Tekuté rúže Metallic Lips sú dostupné v 5 žiarivých metalických odtieňoch, a to v bronzovom (č. 1), oranžovo-tehlovom (č. 2), fialovom (č. 3), červenom (č. 4) a tmavočokoládovom (č. 5). Ja som dostala na vyskúšanie odtieň č. 2 a č. 5. Oba sú vysoko pigmentované a perám poskytnú intenzívne krytie v jednej tenkej vrstve. Rúže na perách nezasychajú a ich vlastnosťami by som ich prirovnala skôr k leskom ako k rúžom. Istý čas po na nanesení zanechávajú na perách jemne (ale skutočne len jemne) lepivý pocit, no na druhú stranu vôbec nevysušujú, práve naopak, pery sú po ich nanesení vláčne a hydratované.
Konzistencia rúžov je v porovnaní s väčšinou ostatných tekutých rúžov hustejšia a na perách ich je celkom dosť cítiť. Nie je to nepríjemné, ale ak si tento rúž dáte, tak jednoducho budete vedieť, že ho na perách máte. Po cca hodinke už však rúž nie je vôbec cítiť, pretože sa do pier ako keby vpije. Výdrž by som označila za priemernú až slabšiu, s jedlom a pitím idú dole, inak vydržia v peknom stave asi tak 2 hodinky. A teraz k tomu najdôležitejšiemu, teda k ich efektu. Metalické sú rozhodne dosť a vďaka nim vás asi nikto neprehliadne, pretože ich efekt je skutočne veľmi výrazný a nevšedný. Samozrejme, dajú sa využiť i na bežné denné nosenie, predovšetkým v kombinácii s nahým líčením očí. Najlepšie si ich však viem predstaviť na nejaké fotenie, párty či večerný look.

Očný tieň BonBon Eyeshadow Metallic Look
Ak vás náhodou predošlé dve metalické novinky nezaujali, tak táto v podobe Bonbon očného tieňu s metalickým efektom vás už osloviť určite musí. Teda aspoň odtieň č. 202, ktorý má nádhernú zlato-zeleno-hnedú farbu, pričom odlesky sa menia podľa toho, ako na ne dopadá svetlo. Už som na tento odtieň čítala, že nie je moc pigmentovaný, s čím nemôžem súhlasiť. Pri swatchnutí sa aj mne síce zdal slabšie pigmentovaný, no na viečku sa tieň tvári oveľa výraznejšie ako na swatchi. Tieň sa chytá na očné viečko bez problémov, aplikácia je veľmi rýchla a jednoduchá. Ak nemáte čas na precíznejšie tieňovanie a blendovanie, s týmto očným tieňom máte oči za pár sekúnd hotové a vďaka meniacemu sa efektu bude líčenie vyzerať zaujímavo a pomerne i prepracovane. Ak vás zaujíma výdrž tieňa, na mojich mastných viečkach vydrží cca 6 hodín, potom sa mi už začne postupne zlievať. Na normálnych očných viečkach by mal podľa mňa tieň držať pekne celý deň. Tieň sa dá inak aplikovať na sucho i na mokro, no žiadny rozdiel v intenzite farby pri vlhkej aplikácii som si nevšimla.
Ak vás BonBon očný tieň zaujal, do konca apríla môžete na tieto tiene využiť ponuku 1+1 na e-shope a taktiež v Dermacol predajniach.

Čo vy a metalické trendy v líčení? Páčia sa vám produkty s metalickým efektom či sa im naopak vyhýbate? U mňa je to také 50/50, metalický efekt na očiach áno, no na perách sa mi páči skôr klasický krémový a matný finiš.

9 komentárov

  1. Nejvíce mě zaujal oční stín, vypadá moc hezky a metalický efekt se mi líbí i na rtech. :-)
    welcometomyworld

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Oční stín nevypadá špatně :) Na rtech se mi teda metalické odstíny nelíbí, nebo mě to respektivě nějak neláká.
    Miska blog

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Veľmi sa mi páčia tie tekuté rúže. Krásne farby!
     xxAlexandra MS ALWAYS LATE

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Mne tieto ich novinky totálne sadli, tieň, ceruzky aj rúže veľmi rada nosím :)
    Drew's Beauty

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Doma se mi sešly celkem tři tyhle metalické novinky od Dermacolu. Dvě tužky a jedna tekutá rtěnka, no ještě jsem ani jeden produkt nezkoušela, tak jsme na ně zvědavá :-)

    Nela z blogu Růžová rtěnka

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Ty tužky jsou super, moc se mi líbí bronzový odstín i ten do oranžova na rty :-)

    OdpovedaťOdstrániť
  7. Já moc produkty s metalickým efektem nepoužívám, ale vypadají skvěle:D.
    Windy pink style

    OdpovedaťOdstrániť

Ďakujem za každý jeden komentár, za váš čas a chuť napísať.