Lacná dekoratívna kozmetika Tigi - stojí za to?

Značku Tigi väčšina z nás pozná ako značku vlasovej kozmetiky. Pri nedávnom prezeraní noviniek na e-shope Elnino som však objavila od Tigi dva produkty z dekoratívnej kozmetiky, čo ma dosť prekvapilo, pretože som vôbec netušila, že vyrábajú aj dekoratívnu kozmetiku. Po detailnejšom preskúmaní Tigi oficiálnej stránky som ale zistila, že sortiment Tigi dekoratívnej kozmetiky je oveľa väčší ako som si myslela. V podstate majú v ponuke kompletný make-up, no u nás sa dajú zohnať zatiaľ len rúže a krémové očné tiene. Ďalšie čo ma na Tigi dekoratívke prekvapilo je jej cena. Väčšinou si totižto hovorím, že čo je až moc lacné nemôže byť dostatočne kvalitné. Aj z tohto dôvodu som sa rozhodla Tigi dekoratívku vyskúšať. Ako u mňa jednotlivé produkty obstáli sa dozviete ďalej v článku :). 

TIGI Longwear Créme Eyeshadow
Ako už z názvu vypovedá, jedná sa o dlhotrvácny krémový očný tieň. Celkovo sú na Elnine k dispozícii štyri odtiene, z ktorých som si ja vybrala odtieň Brown Sugar, ktorý je taupe farby. Konzistencia tieňu nie je úplne krémová, ale skôr suchšia krémová, s čím súvisí i samotné naberanie tieňu. Tieň je väčšinou potrebné naniesť na dvakrát, pretože na jedno nanesenie sa s ním nedá vyfarbiť celé očné viečko. A keďže tieň na viečku rýchlo zasychá, je nutné s ním chytro pracovať. Aplikovať sa mi ho osvedčilo v tenkej vrstve, po nanesení druhej vrstvy sa mi vytvorili na viečku ako keby tvrdé šupinky. Nanášanie druhej vrstvy však nie je potrebné, pretože tieň kryje v jednej vrstve dostatočne, jeho peknú pigmentáciu môžete vidieť na fotografii nižšie. S výdržou tieňa som spokojná, počas dňa nestráca na intenzite, nebledne a drží ako pribitý. Avšak, vzhľadom k tomu, že moje viečka sú pomerne dosť mastné mi tieň nevydrží v top stave celý deň, no myslím, že na normálnych očných viečkach nebude s celodennou výdržou žiadny problém. Cena Tigi očného tieňu je 1,32 € (objem 4 g). 
TIGI Decadent Lipstick
Síce nie som na rúže nejaký veľký maniak, no na tieto od Tigi som bola veľmi zvedavá, a to najmä kvôli ich nízkej cene, ktorá je aktuálne len 1,31 €. V ponuke je celkovo deväť odtieňov, pre viac informácií kliknite TU. Mne došli na testovanie dva odtiene, konkrétne odtieň Bliss a Loyalty. Odtieň Bliss je nuda nahnedlá farba s jemným nádychom broskyňovej a Loyalty je svetlejšej vínovej farby s kvapkou hnedej. Oba odtiene sú krémovej mastnej konzistencie, no pri odtieni Loyalty je konzistencia až krémovo-maslová. Rúž v odtieni Bliss sa nanáša na pery veľmi pohodlne a jednoducho, čo však pri odtieni Loyalty už napísať nemôžem. Ako som už v predchádzajúcej vete uviedla, Loyalty je krémovo-maslovej konzistencie, ktorá sa pri kontakte s perami ako keby až jemne roztápa, kvôli čomu mi ho nie je možné ľahko a komfortne naniesť. Ani použitie kontúrovacej ceruzky aplikáciu rúžu výrazne nezlepšilo. Preto si aj dovolím tvrdiť, že kvalita a najmä konzistencia rúžov sa zrejme bude medzi jednotlivými odtieňmi líšiť. Výsledný efekt rúžov je lesklý a keďže sú pomerne dosť krémové, vydržia na perách približne hodinku a pol. Samozrejme s jedením sa ich výdrž značne skracuje. Vôňa rúžov by sa dala označiť za neutrálnu - na perách nie je nič cítiť, no pri privoňaní si k rúžom z nich trocha cítim vôňu rúžov, ktoré sa vyrábali kedysi, teda takú typickú oldschool vôňu. Nie je to nič čo by mi extra prekážalo, no myslím, že viaceré by to od kúpy mohlo odradiť a ani ja sama by som rúž s takouto vôňou nevyhľadávala. Ak by som sa mala vyjadriť k baleniu rúžov, napíšem len toľko, že zodpovedá cene produktu, jednoducho neurazí, ani nenadchne. Ja osobne s rúžmi spokojná nie som, z kategórie krémových rúžov mám doma iných favoritov, s ktorými sa žiaľ nedá ich celkový pocit z nosenia takmer vôbec porovnať. Pochopiteľne, hodnotenie produktov na pery je dosť individuálne, závisí nielen od samotných pier, ale taktiež od jednotlivých požiadaviek a vlastností, ktoré od rúžu očakávame. Preto vám pridávam link na recenziu Tigi rúžov blogerky Claire Clairmont, ktorá si ich naopak moc chváli.

Malé zhrnutie na záver. Rúže za mňa rozhodne nie. Nepáči sa mi ich konzistencia, efekt a pocit z ich nosenia. Ak hľadáte rúž v podobnej cenovej kategórii, pozrite sa radšej po produktoch na pery od Essence. Od Essence som už jeden rúž mala a bola som veľmi milo prekvapená jeho výdržou i celkovou komfortnosťou. Krémový očný tieň naopak odporučiť môžem, myslím, že za vyskúšanie určite stojí. 
Zaujali vás tieto produkty od značky Tigi? 

11 komentárov

  1. Abych pravdu řekla, rtenky se mi nelíbí vůbec, ale ty stíny nevypadají vůbec špatně :) Hlavně ten odstín :)

    LITTLE THINGS FOR EM

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Áno, odtieň je moc pekný. Tiene podobných farieb nosím na očiach úplne najradšej :)

      Odstrániť
  2. O této značce jsem ještě neslyšela. Obaly nemají nijak špatné.
    Miska blog

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Obaly rúžov sa mi moc nepáčia, no za to očné tiene majú celkom pekné balenie. A ozaj, v článku som sa zabudla zmieniť o tom, že každý produkt je zabalený ešte zvlášť v krabičke, čo skutočne moc oceňujem :)

      Odstrániť
  3. Značku neznám, mně se líbí ty odstíny rtěnek , ale když píšeš , že jsou nic moc , tak zkoušet asi nebudu. :-D

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Nie sú síce vyložene špatné, len mňa si jednoducho tieto rúže nezískali. Je to hlavne o tom celkovom pocite z produktu, ktorý mám a ten proste nie je dobrý :(. A navyše nie som spokojná s ich výdržou a pri tmavšom odtieni mi veľmi prekáža jeho mastná konzistencia.

      Odstrániť
  4. Pigmentace rtěnek vypadá božsky. A chloe chloe mě úplně nevoní. Já mám ráda Armani - Si a Tresor od Lancome.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Pigmentácia je celkom slušná, no je potrebné ich trocha navrstviť.

      Odstrániť
  5. Mne sa tieto produkty od TIGI nejako nepáčia, neviem prečo, no vôbec ma neberú. :D Inak krásne fotky a veľmi pekná recenzia. :*

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Úplne ti rozumiem Soni, mňa tiež nejako nebrali, no stále mi nešla do hlavy tá ich cena až som si povedala, že ich musím vyskúšať :D. Ďakujem moc ♥

      Odstrániť
  6. Vůbec tuhle kosmetiku neznám, ale za tu cenu teda nevypadá vůbec špatně :)
    MyGoldenMind

    OdpovedaťOdstrániť

Ďakujem za každý jeden komentár, za váš čas a chuť napísať.