Vaseline | hydratácia v spreji - funguje to?

Ahojte :)
Patríte aj vy medzi lenivcov, ktorým sa nechce každý druhý deň krémovať a pritom vašu pokožku trápi nedostatok hydratácie? Ak áno, tak tento článok s tipom na pomerne efektívnu a rýchlu hydratáciu pokožky je určený práve vám. Tak poďme rovno na to :)

Vaseline Intensive Care Spray Moisturiser predstavuje rýchlo absorbovateľné mlieko v spreji určené pre veľmi suchú pokožku. V porovnaní s pôvodným mliekom v spreji - Vaseline Intensive Care Essential Healing Spray Lotion obsahuje 2x viac hydratačných látok na liečbu veľmi suchého typu pokožky. Unikátna formula tohto mlieka v spreji spočíva v infúzii mikrokvapiek Vaseline® Jelly, vďaka čomu sa má zabezpečiť vstrebanie produktu do pokožky v priebehu niekoľkých sekúnd bez toho, aby zostala pokožky mastná či lepkavá. Prípravok bol dermatologicky testovaný a je vhodný aj pre citlivú pokožku.
Vaseline hydratačný sprej som chcela vyskúšať najmä z dôvodu, že ma už dlhodobo trápi suchá a dehydrovaná pokožka a niekedy doslova cítim ako jej chýba voda. No musím priznať, že natieranie pokožky takmer každý druhý deň mi príde strašne otravné a nie vždy sa viem k tomu prinútiť. Takže si asi viete predstaviť ako veľmi som bola nadšená, keď som natrafila na mlieko v spreji od Vaseline. Predstava, že si mlieko nastriekam, rozotriem a pritom nezostanem mastná bola viac než ideálna.
No skutočne to tak aj funguje? Fakticky áno, no má to jeden háčik. Mlieko je totižto najlepšie aplikovať na pokožku priamo vo vani či sprchovom kúte, pretože vzhľadom k tomu, že ide o prípravok v spreji, hrozí, že sa zamastí aj podlaha, ktorá sa bude následne šmýkať a vy tak môžete prísť k úrazu. Inú chybu som na hydratačnom spreji nenašla. Na pokožku sa nanáša rýchlo a pohodlne, stačí pár streknutí, rozotrieť a o hydratáciu pokožku máte v priebehu troch minút postarané. Okrem rýchlej aplikácie je veľkou výhodou okamžitá vstrebateľnosť do pokožky a hlavne to, že pokožka nie je použití mlieka mastná ani lepkavá. Mnohých poteší aj to, že prípravok je bez parfumácie a že je k pokožke mimoriadne šetrný. No a čo sa týka jeho hydratačných účinkov, označila by som ich za také priemerné až lepšie. Pokožku síce ihneď upokojí a dodá jej chýbajúcu vlahu, avšak jeho efekt trvá maximálne dva dni. Ak by vás zaujímalo zloženie, nájdete ho TU.
Objem produktu je 190 ml, jeho cena bola približne okolo 3,30 €, teraz však žiaľ nie je na e-shope dostupný. Okrem tohto hydratačného spreju sa dajú na Elnino zohnať aj iné produkty od značky Vaseline, ako napr. telové mlieka pre suchú pokožku, telové sérum či krém na ruky a nechty.

Skúšali ste už podobný produkt? A čo značka Vaseline? Poznáte?

9 komentárov

  1. Tato značka mi nic moc neříká, ale tento typ aplikátoru mám moc ráda. Naštěstí na úplně vysušenou pokožku netrpím. :-)
    welcometomyworld

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Tak tenhle produkt mě upřímně vážně hodně zaujal, přesně něco takového potřebuji:D. Moc pěkná recenze:).
    Windy pink style

    OdpovedaťOdstrániť
  3. O tomhle produktu čtu prvně a musím říct, že mě zaujal :-)

    Nela z blogu Růžová rtěnka

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Aj keď o takomto spreji počujem prvýkrát, vemi ma zaujal ❤ xx

    Simona | l i v e i n f o x w o r l d

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Produkt vůbec nevypadá špatně. :) Já většinou suchou pokožku mám hlavně v zimě.
    Miska blog

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Nikdy jsem o něm neslyšela, ale vypadá hodně zajimavě, ještě když patřím právě mezi tu skupinku lidí, co se nerada maže různými krémy :D

    Maris Novotná

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Mne natieranie pokožky nikdy neprekážalo, no na druhú stranu som predtým netrpela suchou pokožkou a stačilo mi natrieť sa raz za týždeň. Teraz som nútená pokožku natierať oveľa častejšie, no niekedy je skutočne ťažké sa k tomu donútiť :D. Takéto spreje sú pre mňa záchranou :).

      Odstrániť
  7. Tak o tomto som ešte nepočula. Vyzerá to dosť skvelo len mi to príde zbytočne veľké. Nie som moc rada ak mi to zaberá moc miesta alebo to vystrkuje "rožky" :D

    Klaudia Duranova / INSTAGRAM

    OdpovedaťOdstrániť

Ďakujem za každý jeden komentár, za váš čas a chuť napísať.