GLAMGLOW masky - zbytočne predražené alebo skutočne účinné?

Ahojte krásky :)
Ak milujete pleťové masky rovnako ako ja, dnešný článok bude určite niečo pre vás :). Recenziu na GlamGlow masky som vám sľubovala už trocha dávnejšie, tak verím, že vás poteší. Okrem môjho názoru na vybrané druhy masiek sa dočítate v článku aj o čistiacej pene. Na úvod vám však prezradím už len toľko, že nie všetky GlamGlow výrobky obdržali odo mňa pozitívne hodnotenie. Tak čo, ste zvedavé, ktoré produkty by som si opätovne kúpila?

V dnešnej recenzii si budete môcť prečítať môj názor na štyri druhy GlamGlow masiek, a to na hydratačnú Thirstymud, spevňujúcu Gravitymud, exfoliačnú Youthmud a čistiacu proti nedokonalostiam Supermud a taktiež na čistiacu penovú starostlivosť SuperCleanse.

Začnem maskou, ktorú som si od GlamGlow obľúbila úplne najviac. Je ňou Youthmud exfoliačná maska pre mladistvý vzhľad, ktorá bola vytvorená ako profesionálna desaťminútová starostlivosť. Maska je khaki farby, no na jej vôňu si už nepamätám, ale myslím, že bola jemne mentolová. Masku som už totižto dávno minula a celkom nutne by sa mi už zišlo jej ďalšie balenie. Ešte u žiadnej masky som nezaznamenala tak viditeľný efekt ako u Youthmud. Exfoliačné účinky masky sú vynikajúce, pleť je po nej ako znovuzrodená. Na dotyk je krásne hladká, no čo je najdôležitejšie, jej účinok je vidieť a cítiť aj na druhý i tretí deň. Make-up po použití tejto masky vyzerá neporovnateľne lepšie. Jediné na čo by som vás chcela u tejto masky upozorniť je to, že spôsobuje trocha výraznejšie štípanie (samozrejme, závisí od vášho prahu bolesti), ale za výsledný efekt to jednoznačne stojí. Po aplikácii masky si pleť bezprostredne žiada výdatnejšiu dávku hydratáciu. Jedinou nevýhodou masky, a všeobecne všetkých GlamGlow masiek je ich vysoká cena.

Vyhajpovaná GlamGlow Supermud proti nedokonalostiam ma síce nepresvedčila natoľko ako Youthmud, no aj tak si u mňa našla stále, zaslúžené miesto. Aj keď mám iba cestovné balenie tejto masky, úplne mi postačuje a do plného balenia zatiaľ neplánujem ísť. Jedným z dôvodov je aj ten, že sa dajú zohnať masky s podobným efektom (no môžno nie až tak silným) aj v oveľa nižšej cenovej kategórii, ako napr. Pure Clay Detox maska od L'Oreál. Youthmud maske som naopak konkurenta zatiaľ nenašla. Supermud maska po nanesení istú chvíľu trocha štípe, ale ani zďaleka nie tak intenzívne ako Youthmud. Póry vyčistí veľmi dobre a i s čiernymi bodkami si celkom slušne poradí. Čo ale dokáže Supermud skutočne na jednotku, tak to je zbaviť pleť prebytočného kožného mazu. Pleť je po jej použití hladšia, vypnutá a taká fresh. Aj u tejto masky treba rátať s určitým stupňom vysušenia a naniesť po jej použití hydratačný krém.

Thirstymud a Gravitymud masky spadajú do takej neutrálnej kategórie, čo znamená, že ich už druhýkrát nevyhnutne nepotrebujem. Thirstymud hydratačná maska je ale každopádne moc fajn, pleť vie veľmi pekne zregenerovať a okamžite jej dodá chýbajúcu vlahu. Navyše má moc príjemnú kokosovú vôňu. Napriek tomu, že mám pleť zmiešanú a miestami mastnú, Thirstymud mi pleť nijako nezaťažovala a nemastnila.

Najmenej zo všetkých ma nadchla spevňujúca maska Gravitymud, u ktorej som si takmer žiadny účinok nevšimla. Nechcem tvrdiť, že táto maska nefunguje, no zrejme nie som vhodná cieľová skupina pre posúdenie jej účinku. Na maske sa mi ale páčilo, že išla veľmi ľahko a rýchlo zlúpnuť.
Čo sa inak týka dostupnosti GlamGlow masiek, dajú sa zohnať len v parfumérii Douglas a na zopár internetových obchodoch, medzi ktoré patrí aj Elnino e-shop, kde boli nedávno vybrané druhy GlamGlow masiek (myslím, že vôbec) prvýkrát v ponuke a ešte k tomu za skvelé ceny, čo ma nesmierne potešilo. Teraz síce nie je ani jedna z nich skladom, avšak mám informácie o ich opätovnom naskladnení. A keď už spomínam Elnino, prikladám vám sem aspoň link na ich ponuku pleťových masiek, z ktorých ma osobne zaujali nové masky od značky Ecocera.

SuperCleanse čistiacu penu som si kúpila ešte počas povianočných výpredajov v Sephore. Rozhodovala som sa medzi touto bielou a čiernou YouthCleanse, no nakoniec som siahla po SuperCleanse čistiacej starostlivosti, nakoľko som sa obávala, že čierna verzia by mi mohla pleť až príliš vysušovať. Žiaľ vysušuja aj táto. V zimnom období som ju používala iba krátky čas, nakoľko mi pleť skutočne dosť vysušovala. Odložila som si ju na letné obdobie s dúfaním, že keď budem mať pleť mastnejšiu, by mi mohla sedieť. Nedávno som ju začala teda opäť používať, no s mojou pleťou asi nikdy kamaráti nebudú. Síce mi teraz pokožku nevysušuje, no prekáža mi jej zvláštna pelendreková vôňa a nepríjemná mľazgavá konzistencia sivočiernej farby. Čistiace účinky mi neprídu nijako výnimočné, nad Ultra Facial Oil Free čistiaci gél od Kiehls jednoducho nemá :).

swatche jednotlivých produktov, zľava doprava: Thirstymud, Supermud, Gravitymud, SuperCleanse čistiaca starostlivosť

Ako ste sa už pár riadkov vyššie dočítali, Youthmud maska vedie u mňa na plnej čiare a určite si ju kúpim znovu. Podobne i k Supermud sa budem zrejme opakovane vracať. Tieto masky jednoducho skutočne fungujú a rozhodne to nie sú peniaze vyhodené do vzduchu. Aj keď, áno, ich cena je dosť vysoká a viem, že nie každý si môže dovoliť investovať toľko peňazí do masky na tvár, no mňa účinok týchto dvoch GlamGlow masiek jednoznačne presvedčil. Sú to vôbec prvé masky, u ktorých som spozorovala sľubovaný efekt a ktoré preukázali na mojej pleti i dlhodobejší účinok.
Ktoré masky sú vašimi favoritmi a musíte ich mať vždy v zásobe? Skúšali ste už nejakú z GlamGlow masiek?

20 komentárov

  1. Mám taky tu Sumrmud v cestovním balení z Lookfantastic boxu a musím říct, že má podle mě stejný účinek jako Loreal maska černá. :) Takže Mě tyto masky nijak extra nezaujali a raději si koupím tu od Lorealu. :)
    Miska blog

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Mňa Supermud tiež hneď na prvé vyskúšanie nejako neohúrila, no po viacerých vyskúšaniach som si ju obľúbila a používam ju veľmi rada. Pure Clay Detox maska od L'Oreálu mi príde svojim účinkom o čosi slabšia, no inak je moc fajn :). Teraz by som však rada skúsila ich najnovšiu modrú Pure Clay Blemish Rescue masku :).

      Odstrániť
  2. Já tyhle masky ještě nezkoušela, ale spíše mě láká vyzkoušet masky od Lorealu. :-)
    welcometomyworld

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ja mám zatiaľ skúsenosť len so spomínanou Pure Clay Detox maskou a tú Ti odporučiť určite môžem. Síce nie je až tak účinná ako Supermud od GlamGlow, no za vyskúšanie rozhodne stojí. Inak mne osobne prídu L'Oreál Pure Clay masky veľmi vydarené :)

      Odstrániť
  3. Žádnou z těchto masek jsem nezkoušela, ale docela se bojím si je koupit bez toho, abych věděla, jak působí zrovna na mě :)

    Little Dreamer

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Tak to ťa úplne chápem, obzvlášť pokiaľ máš citlivú pleť, ktorú by daná maska mohla podráždiť.

      Odstrániť
  4. Po glamglow maskách pokukujem už dlhšiu dobu. Rozmýšľam že by som si kúpila aspoň to malé balenie na vyskúšanie. Ďakujem za recenziu, určite mi pomohla pri budúcom výbere.
     xxAlexandra MS ALWAYS LATE


    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Som rada, že ti bola recenzia užitočná :). Ak chceš masku vyskúšať, tak určite si kúp najprv toto malé balenie, na Elnino ich mali za skvelé ceny. Dúfam, že ich budú mať už čoskoro opäť v ponuke :)

      Odstrániť
  5. O maskách jsem toho už hodně slyšela, ale nemohla jsem se rozhodnout, jestli mi to stojí za to, si nějakou koupit. Každopádně tvoje dnešní recenze mě trošičku nalomila na stranu toho, že si nějakou pořídím :)

    Maris Novotná

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Rozumiem ti Maris :). Tieto masky sú dosť drahé a tým pádom si človek dvakrát premyslí, či dá za masku toľko peňazí.

      Odstrániť
  6. Stále som nad nimi uvažovala najmä kvôli tomu, že sú tak vyhajpované. Zakaždým ma však odradila cena a aj fakt, že mám doma ešte kopec nespotrebovaných masiek :D Ale raz ich chcem vyskúšať.

    AN Beauty Blog

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Tá cena je skutočne dosť odrádzajúca. Ako som už aj v článku spomínala, bola by som ochotná investovať len do Youthmud, pretože tá ma naozaj presvedčila :).

      Odstrániť
  7. Já masky miluju, ale zrovna ty od GlamGlow mě nikdy moc nebraly...ale je super, že vážně fungují, když už za ně dáš tolik peněz:D.
    Windy pink style

    OdpovedaťOdstrániť
  8. Dlouho po nějaké masce od GlamGlow toužím a brzy si plánuji tu černou koupit. Na zkoušku si koupím menší balení, které není tolik drahé, abych toho potom nelitovala, kdyby mi maska nesedla :) což se doufám nestane!

    Nela z blogu Růžová rtěnka

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Tak dúfam, že Ti maska sadne a budeš z nej nadšená rovnako ako ja :).

      Odstrániť
  9. Masky som neskúšala, avšak rada by som ich otestovala, nakoľko na nich počujem len samé dobré ohlasy. :)

    Rebelliouslily

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Mne to tiež nedalo a musela som ich vyskúšať :). Tá čierna Youthmud mi už ale vážne strašne chýba :(. Dúfam, že ich na Elnino čoskoro opäť naskladnia, aby som si ju mohla konečne kúpiť :).

      Odstrániť

Ďakujem za každý jeden komentár, za váš čas a chuť napísať.