Weleda Skin Food - skutočne univerzálny krém?

Skin Food krém od Weledy zaiste všetci veľmi dobre poznáte. Veď aby aj nie, keď je na trhu už krásnych 90 rokov :). Ku mne si však našiel cestu len nedávno. Čo myslíte, skamarátil sa s mojou pokožkou či práve naopak z nich nikdy dobrí parťáci nebudú?
Skin Food krém je označovaný za univerzálny výživný krém určený pre starostlivosť pokožky celej rodiny. Vďaka obsahu vzácnych rastlinných výťažkov má okrem vyživujúceho a hydratačného účinku poskytnúť pokožke aj upokojenie a celkovú regeneráciu. Krém neobsahuje žiadnu umelú parfumáciu, farbivá ani konzervačné látky. Je ho možné používať ako na pokožku celého tela, tak i na pleť a dokonca aj na pokožku očného okolia. 
Začnem, ako obvykle konzistenciou krému a následne prejdem k jeho účinkom. Konzistencia krému je hutnejšia a aj keď sa po vytlačení z tuby zdá pomerne ľahká, samotná aplikácia a následné rozotretie po pokožke je trošku prácne, pretože sa ťažko rozotiera. Proces vstrebania sa do pokožky taktiež istú chvíľu trvá a treba teda rátať s tým, že pokožku budete mať bezprostredne po jeho použití  mastnú. Vôňa krému mi spočiatku prekážala, pretože je pomerne dosť výrazná bylinková a aromatická. Po určitej dobe mi ale vadiť prestala, no myslím, že nie každému bude tento typ vône sedieť.
Krém som začala používať najprv na pleť ako súčasť nočnej starostlivosti, pretože na denné použitie by bol na moju pleť ťažký. Po pár vyskúšaniach na pleť som jeho používanie presunula výlučne len na pokožku suchých partií tela, pretože ani ako nočný krém mi príliš nevyhovoval. Pleť síce po ňom vyzerala ráno pekne sviežo a zdravo, no na druhú stranu bola mastná a tým pádom určitým spôsobom zaťažená. Neviem, či som ja nejaká výnimka (nakoľko každý si tento krém len chváli), no ani na pokožku rúk, nôh či lakťov sa mi Skin Food nejako neosvedčil. Síce na pokožku chodidiel je Skin Food celkom fajn, no že by prekonal obyčajnejšie krémy na nohy povedať nemôžem. Od tohto krému som totižto očakávala, že keď si ním večer natriem ruky, tak budem ešte na druhý deň cítiť istú dávku výživy. No ja som ju necítila už ani po pár hodinách. Mne jednoducho tieto typy univerzálnych krémov väčšinou nesedia, resp. neplnia si na mojom type pokožke svoju úlohu tak naplno ako produkty s cielenou starostlivosťou.
Ak to mám na záver nejako zhrnúť, nechcem tento krém označiť za zlý či neúčinný, len ma jednoducho jeho efekt nepresvedčil. Všeobecne si však myslím, že málokomu takéto viacúčelové krémy vyhovujú na pokožku celého tela i tváre. Aspoň teda nároky mojej pokožky na tvári a tele sú z hľadiska výživy a hydratácie veľmi odlišné.

Budem rada, ak sa podelíte so mnou v komentári o svoje skúsenosti so Skin Food krémom. Máte to s jeho používaním podobne ako ja alebo naň nedáte dopustiť?

18 komentárov

  1. Taky ho mám, ale ze začátku jsem byla trochu zklamaná, protože jsem očekávala něco lepšího, ne tak mastného. Na pleť jsem ho zkusila jen jednou a víckrát jsem ho už nepoužila, za to lokálně na tělo mi přišel skvělý. Taky si myslím, že za tu cenu se dají sehnat i lepší krémy. Ta mastnota mi někdy přijde až nepříjemná.
    welcometomyworld
    welcometomyworld

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ja takisto Maťka :). Tiež nemám rada príliš mastné krémy.

      Odstrániť
  2. Ja som skúšala tento krém, ale mne nesadla vôňa, takže som ho tak trochu zavrhla :/

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Aj mne jeho vôňa spočiatku prekážala, no po pár použitiach som si na ňu zvykla :).

      Odstrániť
  3. Souhlasím s recenzí do puntíku, mám s krémem stejnou zkušenost.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Tak to som rada, že sa naše názory zhodujú a že nie som jediná, ktorej tento krém moc nesadol.

      Odstrániť
  4. Skin Food milujem vďaka jeho vôni a taktiež je to jediný krém ktorý dokáže mojim zimou presušeným rukám :D Ináč u mňa využitie nemá :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ja trpím v zime tiež veľmi suchou a popraskanou pokožkou rúk a preto som si od tohto krému veľa sľubovala a dúfala som, že práve Skin Food by mi mohol s týmto problémom konečne pomôcť. Avšak jeho účinok mi prišiel podobný klasickým krémom na ruky :(.

      Odstrániť
  5. Ja som tento krém dala maminke, ale sem tam ho použijem aj ja a podľa mňa je fajn :-) ❤ xx

    Simona | l i v e i n f o x w o r l d

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Ještě jsem nezkoušela, ale tolik chválených recenzích jsem četla a tohle je snad první trochu negativní recenze co čtu :D
    Miska blog

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ja som tiež zatiaľ čítala na tento krém len samé pozitívne recenzie a asi som skutočne prvá, ktorá naň nepeje ódy.

      Odstrániť
  7. Já jsem tento krém ještě nezkoušela, takže nedokážu říct ale mě celkem zaujal, protože jsem na něj četla dost pozitivních recenzí :).

    TheBlondieTale

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Áno, Skin Food je všeobecne veľmi chválený :). Ale tak ako to už u kozmetických produktov býva, máloktorý výrobok vyhovuje úplne každému. Preto aj máme na trhu toľko značiek a rôznorodých produktov :).

      Odstrániť
  8. Tekto hutne kremy mam rada a zatial mam len balzam na pery s ktorým som veľmi spokojná určite skúsim aj ďalšie výrobky

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ja mám od Weledy taktiež zopár obľúbených produktov. Najobľúbenejším je rozmarínové vlasové tonikum, ktoré je vynikajúce a nedám naň dopustiť :).

      Odstrániť
  9. Beautiful post, dear! I did not try this, but I want :)
    Following you! Follow back?
    www.minnieart.blogspot.com

    OdpovedaťOdstrániť
  10. Ja si tento krém kupujem každú zimu a vyhovuje mi tak na tvár, ruky, pery a aj na telo. Hlavne ho však používam na tvár. Tiež mám mastnú pleť čiže skôr na noc, ja mám dosť suché čelo a keď sa mi niekedy spravia suché miest aj na iných častiach tváre tak ho používam všade. Mastný pocit mám po ňom tiež no dá sa to zlepšiť tým, že krém nanášam na vlhkú pleť.

    OdpovedaťOdstrániť

Ďakujem za každý jeden komentár, za váš čas a chuť napísať.