Kiehl's | testovanie produktov - II. časť

Ahojte dievčatá :)
O produktoch značky Kiehl's som vám už na blogu viackrát písala, či už v nákupných článkoch alebo v samostatnom príspevku, ktorý bol venovaný recenzii na jednotlivé Kiehl's výrobky. Ak ste náhodou článok nečítali alebo by ste si ho chceli pripomenúť, nájdete ho TU. Už vtedy som vám sľúbila pokračovanie môjho testovania Kiehl's výrobkov, nakoľko sa mi ich doma stihlo nazberať celkom slušné množstvo. Podobne ako aj v predošlom príspevku, i v tomto sa dočítate o mojich skúsenostiach s rôznymi výrobkami od Kiehl's, či už z pleťovej alebo vlasovej starostlivosti, aj keď dnes bude reč najmä o produktoch starostlivosti o pleť. A tie má Kiehl's podľa mňa nesmierne vydarené a účinné.

Začnem výrobkom, ktorý je v aktuálnom letnom období v mojej starostlivosti o pleť úplnou nevyhnutnosťou. Je ním Ultra Light Daily UV Defense SPF 50 PA+++ ľahký hydratačný krém s SPF 50. Tento krém som mala najprv v mini balení a ihneď na prvé použitie som si ho obľúbila. Páči sa mi, že aj napriek vysokému SPF pleť nezaťažuje, neupcháva póry a je vhodný i pod make-up. Krém pokožku nemastní a je na pleti moc príjemný. Myslím, že by mal sedieť aj mastnému typu pokožky, pretože je bez obsahu olejov. Ja mám inak ešte staršiu verziu krému, teraz je už v ponuke inovovaná verzia, ktorá má navyše pleť chrániť aj pred škodlivinami z ovzdušia.
Ak patríte medzi šťastné majiteľky bezproblémovej pleti, ktorá potrebuje len farebne zjednotiť a zároveň ochrániť pred slnečnými lúčmi, zdokonaľujúci bb krém BB Cream - Actively Correcting and Beautifying, SPF 50 PA+++ bude to pravé pre vašu pleť. Krytie bb krému je veľmi ľahké, na základe čoho by som produkt označila skôr za tinted moisturizer ako bb krém.
BB krém - najbledší odtieň "fair"

O čistiacom géle a toniku z Ultra Facial Oil-Free rady som vám písala ešte v predošlom článku (odkaz TU). Ak sledujete moje nákupné články, tak viete, že som si už stihla kúpiť plné balenia oboch produktov. Plné balenie Ultra Facial Oil-Free Gel krému by som si zrejme nekúpila, no jeho miniatúrou v horúcich letných dňoch moja pleť nepohrdne. Tento gélový krém bledomodrej farby je vynikajúci počas dní, kedy moju pleť trápi prebytočné mastnenie a neznesie vyššiu dávku hydratácie. Inak mi však jeho hydratačné účinky prídu na moju zmiešanú pleť slabé a na pravidelné používanie nedostatočné. No myslím, že mastnému a veľmi mastnému typu pokožky by mohol tento krém sedieť priam dokonale.

Blue Astringent Herbal Lotion - toto tonikum som použila len pár krát a zrejme ho posuniem ďalej. Príde mi tak trochu k pleti drastické, pretože pri jeho použití mám pocit, ako keby mi dal z pokožky dole celú "ochrannú vrstvu". Navyše, ak som si po jeho aplikácii išla natrieť pleť krémom, pokožka mi krém nechcela takmer vôbec prijať, krém sa žmolkoval a ja doteraz nechápem prečo. Možno to bude aj tým, že tonikum je určené na mastnú a problematickú pokožku a na moju zmiešanú sú už je ho účinky silné. Síce je tu ešte možnosť používať tonikum iba lokálne na problematické miesta, no nejako to už s ním nemám chuť skúšať.

Produkty z nechtíkovej rady mi prídu veľmi vydarené a myslím, že by mali sedieť takmer každému typu pokožky. Čistiaci gél Calendula Deep Cleansing Foaming Face Wash i tonikum Calendula Herbal Extract Alcohol-Free Toner sú k pleti mimoriadne šetrné a jemné. Ideálne pre citlivú pleť a tiež pre pleť problematickú. Používam ich najmä vtedy, keď moju pleť trápia vyrážky, podráždenie a výskyt suchších miest. Nechtíkové tonikum má v sebe kúsky okvetných lístkov nechtíka, čo možno nebude na každého pôsobiť zrovna najpríjemnejším dojmom, no mne to vôbec neprekáža, práve naopak, páči sa mi, že je v produkte živý kúsok prírody. Inak taká zaujímavosť - vôňa tonika mi pripomína vôňu Nestea čaju :). 
Z nechtíkovej rady mám odskúšanú aj hydratačnú zjemňujúcu masku Calendula & Aloe Soothing Hydration Masque, na ktorú sa môžem vždy spoľahnúť, obzvlášť ak mám pleť suchšiu, podráždenú a bez života. Je ideálna najmä teraz v letnom období, keď je pokožka neustále vystavovaná slnečným lúčom a potrebuje po pobyte na slnku určitý refresh. Pleť je po použití masky upokojená a skutočne na dotyk jemnejšia.  

Teraz nasledujú ďalšie pleťové masky. Stihla som vyskúšať už úplne všetky :), teda okrem najnovšej jednorazovej olejovej hydratačnej masky.
Rare Earth Deep Pore Cleansing Masque sa má postarať o hĺbkové čistenie a viditeľné zmenšenie pórov. Maska obsahuje biely amazónsky íl, vďaka ktorému dokáže zbaviť pleť prebytočného lesku a mazu. Okrem toho, že pleť veľmi dobre vyčistí je jej veľkým plusom, že pokožku nevysušuje ako väčšina čistiacich masiek s obsahom ílu. Z rovnakej rady mám i čistiaci prípravok Rare Earth Deep Pore Cleanser, ktorý má podobnú konzistenciu ako maska, teda bahennú, bielej farby, len samozrejme o dosť tekutejšiu. Tento čistič používam max. 3 krát do týždňa, nakoľko je mierne exfoliačný a mojej pleti používanie exfoliačných čistiacich gélov na dennej báze nevyhovuje. Inak som však s čistiacimi účinkami prípravku spokojná, Kiehl's čistiace gély jednoducho vie! Vzhľadom k nepravidelnému používaniu minimalizáciu pórov žiaľ posúdiť nedokážem.

Turmeric & Cranberry Seed Masque rozjasňujúcej a osviežujúcej maske mám taký neutrálny vzťah. Jej účinok sa pohybuje medzi exfoliačným a rozjasňujúcim a ja mám jednoducho radšej, keď sú tieto účinky oddelené, lebo mi príde, že sa tak ani jeden z nich poriadne neprejaví. Masku zaraďujem skôr k exfoliačným, no ak môj blog čítate, tak viete, že v tejto kategórii mám už svojho favorita v podobe Youthmud masky od GlamGlow. Celkove však nemám čo tejto maske vytknúť, len ma príliš neoslovila a zrejme som od nej čakala viac. Každopádne, na maske sa mi veľmi páči, že obsahuje drtené semená brusníc, vďaka ktorým aj pekne vonia. 

Najmenej zo všetkých ma oslovila Cilantro & Orange Extract Pollutant Defending Masque ochranná a posilňujúca maska, ktorú som nevydržala mať na pleti ani odporúčaných 5 minút, pretože ma šteklila a na problematických miestach (ktorých mám občas veľa) celkom dosť štípala. Maska mi navyše nepríjemne voňala a to natoľko, že som sa nad tú jej vôňu nedokázala povzniesť a aj keď mi zostalo vo vzorke dostatočné množstvo aj na ďalšiu aplikáciu, už som masku nepoužila.  

U nočných masiek Ultra Facial Overnight Hydrating Masque a Ginger Leaf & Hibiscus Firming Mask som sa spočiatku obávala, že budú na pleti ťažké a mastné a hlavne toho, že sa mi polovica masky otlačí do vankúša. Napokon ani jedna z nich túto neplechu neurobila. Ultra Facial hydratačná maska je gélovej konzistencie a na pleti je nesmierne príjemná. V priebehu 5 minút sa maska do pokožky sčasti vpije, vďaka čomu nezanechá na pleti až tak výrazný lepivý film. Hydratačné účinky sú skvelé a môžem ju odporučiť aj pre pleť zmiešanú a myslím, že ani mastnému typu pokožky by nemala ublížiť. Maska pokožku vôbec nezaťažuje, takže sa nemusíte obávať, že by vám pleť zbytočne zmastnila. Spevňujúcu masku s výťažkami zo semienok ibišteku som síce skúšala len raz, no nie som z nej nejako nadšená. Istý čas po aplikácii sa mi začala na pleti žmolkovať. Spevňujúci efekt sa mi z jedného použitia nedá posúdiť, no čo som si všimla, tak bolo zjemnenie a mierne vyhladenie textúry pokožky. Vo vzorke mi zostalo ešte na jedno použitie, tak uvidím, či sa mi bude aj na druhýkrát maska z pokožky žmolkovať.

Na nasledujúcej fotografii môžete vidieť konzistencie jednotlivých masiek: č. 1 - Rare Earth Deep Pore Cleansing Masque, č. 2 - Ginger Leaf and Hibiscus Firming Mask, č. 3 - Turmeric and Cranberry Seed Masque, č. 4 - Calendula and Aloe Soothing Hydration Masque, č. 5 - Cilantro and Orange Extract Pollutant Defending Masque, č. 6 - Ultra Facial Overnight Hydrating Masque.

Kultové olejové sérum Midnight Recovery je na moju pleť príliš mastné a nedokáže sa mi do pokožky poriadne vstrebať. Midnight Recovery Eye očný krém mi naopak sedí vynikajúco. Má stredne ľahkú krémovú konzistenciu bielej farby a podobne ako Midnight Recovery sérum nádherne levanduľovo vonia. V porovnaní s avokádovým očným krémom je oveľa ľahší, rýchlejšie sa vstrebáva a môžem ho použiť aj pod make-up. Príde mi k očnému okoliu veľmi jemný a šetrný a tak si uvedomujem, že som si ho pomerne dosť obľúbila. Na začínajúce jemné vrásky je úplne ideálny, očné okolie je po jeho používaní hladšie a tiež pekne zregenerované.

Z vlasovej kozmetiky Kiehl's som zatiaľ vyskúšala produkty z rady Smoothing Oil-Infused určenej na krepovité vlasy s ktorými som bola moc spokojná. Miniatúrku šampónu Amino Acid Shampoo a kondicionéru Amino Acid Conditioner pre normálne vlasy mám ešte z adventného kalendára. Aj tento šampón s kondicionérom sa mi veľmi páčia a poviem vám na rovinu, že ak by neboli tak drahé, kľudne si ich pôjdem kúpiť. No ich cena je skutočne dosť vysoká a to si radšej kúpim v Kiehl's produkty z pleťovej kozmetiky :). Amino Acid šampón dostatočne pení, kondicionér vlasy krásne zjemní a uľahčí rozčesávanie aj mojich hustých vlnitých vlasov. Oba produkty inak krásne kokosovo voňajú.

Posledným mojim odskúšaným produktom je hydratačný krém pre namáhanú pokožku rúk Ultimate Strength Hand Salve. Krém je hustejšej, jemne našľahanej konzistencie, ktorá sa do pokožky dokonale vstrebe a krém teda nezanecháva pokožku rúk lepkavú ani mastnú. Má zaujímavú mentolovo-bylinkovú vôňu. Popraskanej a suchej pokožke rúk ihneď uľaví, no na druhú stranu mi jeho účinky nejako zázračné neprídu. Najmä počas zimného obdobia, kedy moje ruky skutočne veľmi trpia som do tohto krému vkladala veľké nádeje, no jeho regeneračný efekt nebol pre moju pokožku rúk dostačujúci. Navyše, opäť musím zmieniť jeho vysokú cenu, 75 ml balenie vychádza až 460 Kč (v prepočte cca 18 €), čo bude asi pre každého extrémne závratná suma za krém na ruky. 

Názorná ukážka konzistencie jednotlivých produktov: č. 1 - Ultra Light Daily UV Defense krém s SPF 50, č. 2 - Ultimate Strength krém na ruky, č. 3 - Midnight Recovery očný krém, č. 4 - BB krém v odtieni Fair, č. 5 - Rare Earth Deep Pore Cleanser.

Ak by som mala na záver zhrnúť, ktoré výrobky od Kiehl's rozhodne stoja za kúpu, tak vo všeobecnosti majú za mňa veľké áno produkty starostlivosti o pleť. Predovšetkým Ultra Facial rada spolu s Ultra Facial Oil-Free radou a produkty s výťažkom z nechtíka. Pochopiteľne, to čo vyhovuje mne, nemusí sedieť vášmu typu pokožky, pretože nároky každej pokožky sú značne individuálne a odlišné. Ak máte však o Kiehl's kozmetiku seriózny záujem, stačí navštíviť ich predajňu a využiť bezplatnú konzultáciu pleti, pri ktorej dostanete päť vzoriek určených presne na mieru požiadavkám vašej pokožky.
A ešte jedna informácia - český e-shop Kiehl's už posiela aj na Slovensko, čo je skvelé najmä pre tých, ktorí nemajú možnosť zájsť do bratislavských Kiehl's butikov. Navyše, do 19. júla môžete využiť dopravu zadarmo bez ohľadu na výšku objednávky ako do SR tak i do ČR. Plus, ku každej objednávke si môžete vybrať 3 vzorky podľa vlastného výberu :).
Máte skúsenosť s nejakými Kiehl's výrobkami, príp. ktorý produkt by ste chceli od Kiehl's vyskúšať?

16 komentárov

  1. Och tak takúto zbierku ti závidím. Skutočne veľmi dlho už chcem vyskúšať túto kozmetiku a prvýkrát som ju videla u jednej kanadskej youtuberky. Tá si ju veľmi chválila a pravidelne kupovala čiže minimálne masku na tvár si musím zaobstarať.

    Lumi z Recenzie-Kozmetiky

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Mňa Kiehl's tiež veľmi lákal, preto som sa rozhodla ich sortiment poriadne preskúmať a zistiť, či sú ich produkty skutočne tak skvelé ako sa o nich píše a hovorí :). U Kiehl's sa mi inak veľmi páči, že majú v ponuke aj menšie balenia, množstvo vzoriek a bezplatnú konzultáciu pleti :).

      Odstrániť
  2. Krásny článok. :) To je super, že konečne posielajú aj na Slovensko. :) Konečne si môžem niečo nakúpiť a otestovať.

    AN Beauty Blog

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Už sa teším keď budem veľká a budem veľa zarábať (Hah) a budem si môcť takto rozmaznávať tvár. Na skincare si potrpím ale pri študentskej brigáde sa musím držať v inej cenovej hladine. Ale veľmi pekne spracovaný článok.
     xxAlexandra MS ALWAYS LATE


    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ďakujem Saška :). Jasné, rozumiem, počas študentských čias som si ani ja nemohla dovoliť skin care produkty z takejto cenovej hladiny. No vždy som túžila mať vo svojej kozmetickej zbierke zopár high-end kúskov :). Každopádne, aj v drogérii sa dajú zohnať isté fajn kúsky, ja napr. zbožňujem textilné pleťové masky od Garnier :).

      Odstrániť
  4. toľko produktov <3 Ja sa priznám, že na túto značku si už dlho brúsim zuby, už by som mala niečo vyskúšať ;)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Väčšina produktov je v mini baleniach, no mám ich momentálne skutočne veľa :D. Určite niečo vyskúšaj, nebudeš sklamaná :).

      Odstrániť
  5. Wau. Krásne fotky v prvom rade a v druhom naozaj slušná zbierka. Počula som už o tejto značke. Ja si moc na tvár nepiplem veci ale počula som, že toto sa oplatí aj keď to nie je najlacnejšie :)

    Klaudia Duranova BLOG  / check my IG

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ďakujem krásne menovkyňa :). Ja sa v skincare vyžívam a mám rada, keď si mám z čoho vyberať :D. Súhlasím, do Kiehl's kozmetiky sa naozaj oplatí investovať :). Mňa o svojej kvalite jednoznačne presvedčila :)

      Odstrániť
  6. Tak tohle je teda poradna sbirka.:) ja uz od nich chci dlouho neco vyzkouset,laka me krem na plet, ale take pece o ocni okoli. :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Z krémov na pleť Ti rozhodne môžem odporučiť Ultra Facial krém, ktorý sa podľa mňa hodí snáď pre každý typ pleti. Je ľahký, skvele hydratuje a vôbec pleť nezaťažuje :).

      Odstrániť
  7. Taky mě láká vyzkoušet něco z Kiehl's, tak třeba někdy :) díky za tipy, aspoň vím po čem třeba mrknout :)
    MyGoldenMind

    OdpovedaťOdstrániť
  8. Kiehls som ešte neskúšalo aj keď to vidím veľmi často a rada by som ho už vyskúšala takže super článok! :)
    xx Mon
    https://lifebymon.blogspot.com

    OdpovedaťOdstrániť

Ďakujem za každý jeden komentár, za váš čas a chuť napísať.