Weleda | starostlivosť o pleť

Príjemný deň prajem :). Po takmer štvormesačnom testovaní vybraných produktov značky Weleda vám dnes na ne konečne prinášam recenziu. Som však rada, že som článok spísala až teraz, pretože chvíľkové skúšanie a zoznamovanie sa s produktmi nie je vždy tak jednoznačné ako sa spočiatku zdá. Predovšetkým u produktov starostlivosti o pleť je väčšinou potrebné dať testovaným produktom čas a niekedy aj istú dávku trpezlivosti, príp. druhej šance. Ak chcete vedieť, ako u mňa obstáli jednotlivé Weleda produkty, pokračujte ďalej v čítaní :).

Mandľový pleťový olej
Mandľový pleťový olej je určený na výživu a regeneráciu pokožky či už na dennej alebo večernej báze a tiež na šetrné odlíčenie očného make-upu. Okrem toho ho môžete použiť iba lokálne na vysušené či podráždené miesta pokožky.
Možno už viete, že oleje a produkty na báze olejov sa s mojou pokožkou príliš nekamarátia. Škoda, že si používanie olejov nemôžem dovoliť, pretože tento mandľový olej sa mi veľmi páči. Vôbec nie je na pleti ťažký, takmer ho nie je ani cítiť, no mne sa žiaľ nedokáže do pokožky ani po dlhšej dobe vpiť. Pokiaľ vám však oleje vyhovujú a má ich vaša pleť rada, tento si istotne zamilujete. Ak ho porovnám napr. s Midnight Recovery olejovým sérom od Kiehl's, olejček od Weledy je oveľa ľahší a menej mastný ako Kiehl's sérum. S inými olejovým produktmi skúsenosť nemám, pretože, ako som už vyššie spomínala, moja pleť ich nejako odmieta prijať a vstrebať.
Na odlíčenie očného make-upu sa mi olej moc neosvedčil a tak ho používam iba lokálne na suchšie miesta pokožky alebo na čerstvo oholenú pokožku.

Jemná čistiaca pena
Čistiaca pena obsahuje výťažok z hamamelisu virgínskeho, vďaka ktorému má pleť dôkladne do hĺbky vyčistiť a udržať jej hydratáciu v rovnováhe. Pena sľubuje šetrné odstránenie nečistôt, make-upu a nadbytočného mazu, bez toho, aby pleť vysušovala. Je vhodná na normálnu a zmiešanú pokožku. 
Z peny som mala spočiatku zmiešané pocity, čo bolo do istej miery spôsobené aj tým, že pleťové čistiace produkty v pene takmer vôbec nepoužívam, pretože mi zvyknú pleť vysušovať. Síce ani u tejto peny nemôžem tvrdiť, že by pokožku vôbec nevysušovala, no to vysušovanie je minimálne až zanedbateľné a viac menej závisí od aktuálneho stavu mojej pokožky. Ďalšia vec, ktorá mi u tejto peny zo začiatku trocha prekážala bola tá, že som po jej použití nemala pocit dôkladne vyčistenej pokožky. No bol to len pocit a opäť išlo iba o zvyk, nakoľko moja pokožka je zvyknutá na čistiace gély. Avšak v prípade, že máte make-up, pred použitím peny určite odporúčam pleť najprv odlíčiť odličovacím prípravkom, pretože pena nezvládne zbaviť pleť všetkého make-upu bez predošlého odlíčenia. Na dočistenie pokožky je skvelá, no ja ju používam radšej ráno, pretože som si všimla, že mám po jej použití pekne stiahnuté a oveľa menej viditeľné póry. A to pred nanesením make-upu potrebuje takmer každá pleť. 
Na vyčistenie pokožky mi postačí jedno pumpnutie, pena je dostatočne bohatá a nadýchaná. Čo sa týka pumpičkového systému, mám s ním trocha problém, pretože po istej dobe sa mi začal zasekávať, no nie je to nič strašné, hlavné je, že sa s tým dá pracovať. A ešte by som rada zmienila vôňu peny, ktorá je dosť výrazná, bylinková a ja som si na ňu musela chvíľku zvykať. 
Celkovo hodnotím penu veľmi pozitívne a aj keď som z nej nebola ihneď nadšená, postupne som si ju obľúbila a zatiaľ je to jediný čistiaci prípravok v pene, ktorý si ma získal. Navyše je prírodný a k pokožke mimoriadne šetrný, takže odporúčam všetkými desiatimi :). 

Čistiace tonikum 2v1
Toto tonikum som si na rozdiel od peny zamilovala ihneď. Z tejto modrej rady som mala už čistiace pleťové mlieko a vzhľadom k tomu, že pleťové mlieka nejako nevyhľadávam, s týmto som bola nadmieru spokojná. Preto ma tonikum viac menej ani neprekvapilo, očakávala som totižto, že bude rovnako skvelé ako mlieko. Ani neviem ako by som vám túto moju spokojnosť najlepšie opísala. Skrátka, na toto tonikum sa môžem kedykoľvek spoľahnúť, pretože viem, že mojej pleti neublíži. Siaham po ňom najmä vtedy, ak moju pokožku trápia vyrážky alebo je podráždená. Toto tonikum ju skvele upokojí a obnovuje jej rovnováhu.
Čistiace účinky tonika sú veľmi dobré a opäť musím zmieniť, že tonikum je k pokožke jemné a šetrné a to najdôležitejšie - vôbec pokožku nevysušuje. Vôňa tonika je inak podobná, resp. identická s vôňou čistiacej peny. 

Mandľový hydratačný krém
Mandľový hydratačný krém je určený pre dennú i nočnú starostlivosť o extrémne citlivú pokožku. Krém je neparfumovaný a vzhľadom k jeho ľahšej konzistencii je vhodný aj pre mastnejší typ pokožky.
Ani u tohto krému nebudem šetriť slovami chvály :). Predtým než som ho začala používať som mala obavy (ani neviem prečo), že vytvorí na pokožke mastný film a že bude na moju pleť ťažký. Možno ma trochu zmiatla jeho konzistencia, ktorá je síce ľahšia, no na druhú stranu jemne hutnejšia. Ako každý krém, ktorý skúšam po prvý krát, i tento som najprv vyskúšala počas víkendu v rámci mojich nomake-up dní. Krém sa takmer okamžite vstrebal a zanechal pokožku po celý deň hydratovanú a príjemne vláčnu. Následne som ho otestovala aj ako podkladový krém pod make-up, s ktorým mi fungoval tiež perfektne.
Momentálne ho používam ako nočnú starostlivosť a veľmi mi vyhovuje, pretože nezanecháva pokožku mastnú ani lepkavú. Pre zmiešanú pleť je to ideálny krém a ak hľadáte ľahký hydratačný krém s prírodným zložením, verím, že tento mandľový krém bude ten pravý pre väčšinu z vás. Navyše je určený pre citlivú pleť a z mojej skúsenosti môžem potvrdiť, že pokožku upokojuje a zmierňuje jej prípadné začervenanie. Okrem toho by som ho odporučila aj pre pokožku mierne problematickú. Mojej pokožke krém veľmi prospieva a dokonca sa mi zdá, že sa mi vďaka jeho používaniu pleť aj o niečo zlepšila, resp. je to výsledok používania ostatných Weleda produktov spoločne.

Na záver by som sa ešte rada vyjadrila k mojím celkovým dojmom z testovaných produktov a môjmu vzťahu k prírodnej kozmetike. Tie, čo ma sledujete, viete, že používam viac menej klasickú "chemickú" kozmetiku. Priznávam, že ma vie zlákať obal produktu alebo len samotná značka, pozitívna skúsenosť blogeriek, ktoré sledujem už dlhšie a viem, že ich názor je plne adekvátny a v neposlednom rade skúšam stále rada niečo nové. Veď inak by som vám ani nemala o čom písať :D. No až pri testovaní Weleda produktov som si uvedomila, že by som sa mala skutočne začať viac sústrediť na prírodnú kozmetiku a nezaťažovať pleť látkami, ktoré vôbec nepotrebuje a navyše jej aj môžu škodiť.
Od Weledy síce toho až tak veľa odskúšaného nemám, no aj z toho mála, čo som už vyskúšala som si našla v sortimente tejto značky zopár obľúbencov, ako napr. rozmarínové vlasové tonikum, produkty s výťažkom z hamamelisu a spomínaný mandľový hydratačný krém. Viem, že to môže znieť ako klišé, no značka Weleda si ma jednoznačne získala a zaradila sa k mojim obľúbeným značkám kozmetiky. Aj keď si človek v dnešnej dobe môže vyberať z kvanta rôznych prírodných značiek, mňa asi tak skoro žiadna iná značka ako Weleda natoľko nepresvedčí. Okrem toho, Weleda produkty sa pohybujú v prijateľnej a rozumnej cenovej hladine, ktorá je vzhľadom k vysokej kvalite produktov podľa mňa ešte aj pomerne nízka.
*Ďakujem zastúpeniu značky Weleda za vyššie spomenuté produkty.

A aké sú vaše skúsenosti so značkou Weleda? Máte od Weledy nejaký obľúbený produkt?

13 komentárov

  1. Jemnou čistící pěnu bych si ráda pořídila. :) Momentálně mám univerzální krém od weledy a ten je zatím perfektní. :)
    Miska blog

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ak máš rada na čistenie pleti penové produkty, táto pena sa ti bude určite moc páčiť :). Ja mám síce radšej gély, no táto pena si ma po dlhšom používaní úplne získala :).

      Odstrániť
  2. Zaujali ma snáď všetky produkty! Už dlho hľadám nejaké dobré tonikum a v poslednej dobe som si čistiace peny na pleť obľúbila oveľa viac, ako samotné gély, takže sa po týchto produktoch určite pozriem :) So značkou Weleda nemám ešte žiadnu skúsenosť, no už som sa stretla s mnohými produktmi, ktoré mi padli do oka a rada by som ich určite vyskúšala

    FRENCHSTYLE

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Toto modré čistiace tonikum je vynikajúce, skutočne ho môžem len a len odporučiť! Ja som z neho nadšená, rovnako ako aj z peny :).

      Odstrániť
  3. Ja používam taktiež penu, pri ktorej mám podobný pocit ako ty, že mi tú pleť nevyčistí úplne. I keď ja už skúsenosť s čistiacou penou mám, proste ten pocit vo mne je. :-D Ale, keď použijem po nej ďalšie produkty na dočistenie, tak už mám väčšinou tampónik čistý, takže aj napriek môjmu nedôveričivému pocitu pena robí to, čo sľubuje. :) Tiež som si obľúbila tonikum a pleťovú vodu. Mandľový krém bohužiaľ nemám, i keď som sa naňho tešila, miesto neho mi poslali baby derma krém, avšak bojím sa ho používať na pleť kvôli obsahu kokosového oleja, ktorý je hneď na druhom mieste a ja mám dosť problematickú pleť a bojím sa, že mi bude upchávať póry. No miesto neho som doma našla kosatcový krém, s ktorým som celkom spokojná. Chystám tiež recenziu na tieto a ďalšie produkty od Weledy, s ktorými už mám skúsenosť, ale aj ktoré skúšam. :) No ešte potrebujem chvíľu na testovanie. :-)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ja už ten pocit našťastie nemám :D. Tonikum som akurát teraz minula a už mi je za ním smutno, bolo skutočne skvelé :). Tak to je škoda, mandľový krém by ti podľa mňa určite vyhovoval. Aj ja mám mierne problematickú pleť a tento krém mi príde úplne ideálny. Navyše, ako som aj v článku uviedla, zdá sa mi, že po jeho používaní sa mi aj trošku zlepšila pleť. Krém akoby pleť regeneroval a pomáhal k rýchlejšej obnove pokožky.
      Teším sa na Tvoju recenziu ♥

      Odstrániť
  4. Taky mám doma tu čistící pěnu a její vůně je opravdu dost výrazná. Jinak jsem s ní velmi spokojená a taky ji nejraději používám ráno. :-)
    welcometomyworld

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ja sa až čudujem ako veľmi som si túto penu napokon obľúbila :).

      Odstrániť
  5. Krom krému jsem vše zkoušela a já jsem spokojená moc, já používám tonikum ráno, kvůli té osvěžující vůni a pěnu večer (pokud nejsem líná) na dočištění, ale s make-upem neměla problém, olejíček je super, používám ho na obličej , do vany i na dcerky :-)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Mandľový krém je skvelý, používam ho teraz na noc :). Tiež som s Weleda výrobkami veľmi spokojná :).

      Odstrániť
  6. zaujali ma asi všetky produkty od weledy. Na weledu som počula zatiaľ celkom dobré ohlasy, no odrádza ma tá trošku vyššia cena. Zatiaľ však od nich nemám žiaden produkt, no už aj v DMke sa po nich obzerám :)
    www.DanyCuks.com

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Áno, ceny sú troška vyššie, no produkty za vyskúšanie rozhodna stoja. Sú skutočne veľmi kvalitné a ja si ich neviem vynachváliť :). Najmä produkty starostlivosti o pleť sú vynikajúce a čo je najdôležitejšie - po ich pravidelnom používaní vidím výsledky :).

      Odstrániť
  7. Neskúšala som ani jednu ani som sa s nimi nestretla ešte, ale vyzerajú zaujímavo :)
    xx Mon
    http://lifebymon.blogspot.com


    OdpovedaťOdstrániť

Ďakujem za každý jeden komentár, za váš čas a chuť napísať.