Yves Rocher Pure Light rozjasňujúci make-up | recenzia + súťaž

Ahojte krásky :). Dnes mám pre vás po dlhšom čase recenziu na make-up, ktorému sa potešia predovšetkým majiteľky suchšej pokožky. Yves Rocher Pure Light make-up totižto obsahuje bunkovú vodu z kosmatcovníka, ktorý je známy svojou schopnosťou zadržiavať vodu a práve jeho bunková voda má podporovať hydratáciu pokožky.

Pure Light ľahký rozjasňujúci make-up je najnovším make-upom od Yves Rocher, ktorý má poskytnúť pokožke prirodzený a rozjasnený vzhľad. Vďaka výťažku z kosmatcovníka má make-up pokožku hydratovať a zanechávať ju sviežu a jemnú. Make-up obsahuje až 96 % zložiek prírodného pôvodu. Je bez obsahu alkoholu, silikónov a parabénov, je nekomedogénny a nemá upchávať póry. 

V ponuke je 10 odtieňov, ktoré sú rozdelené podľa farebných podtónov, a to na odtiene "rose" , ktoré sú určené pre pokožku s ružovým podtónom, ďalej odtiene "beige" vhodné pre pokožku so žltým, neutrálnejším podtónom a odtiene "dore" pre tmavší typ pokožky. Ja som dostala na testovanie 6 odtieňov, konkrétne odtiene 100 rose, 100 beige, 200 rose, 200 beige, 300 rose a 300 beige. Make-up sa dávkuje prostredníctvom pipety, ktorá umožní presné dávkovanie a šikovnú manipuláciu.

Make-up má veľmi fluidnú textúru, takmer až vodovú, s čím sa spája i jeho krytie, ktoré je extrémne ľahké. Krytím a celkovo konzistenciou a vlastnosťami by som make-up prirovnala skôr k "tinted moisturizer", teda k produktu, ktorý má za úlohu pokožku hydratovať, jemne zafarbiť a zjednotiť jej farebný tón. Ja mám make-upy s ľahkým krytím rada, no tento mi žiaľ nezakryl vôbec nič. Make-up by som preto odporučila asi vyložene iba mladším dievčatám, ktoré potrebujú len farebne zjednotiť tón pokožky a netrápia ich žiadne nedokonalosti. 

Vzhľadom k veľmi tekutej konzistencii a hydratačným vlastnostiam bude make-up najvhodnejší pre normálny a suchší typ pokožky. Myslím, že s mastnou pokožkou si make-up rozumieť nebude. Ja mám zmiešaný typ pokožky a make-up mi vôbec nesadol. Hlavným problémom pre moju pleť je samotná konzistencia make-upu, s ktorou sa mi nepracuje zrovna najlepšie. Make-up sa mi v podstate nedá rovnomerne naniesť a vytvára mi na pleti fľaky. Okrem toho má tendenciu zaliezať do vrások a na mojej pleti jednoducho nevyzerá vôbec pekne. Výdrž make-upu som ani netestovala, nakoľko som ho chvíľu po nanesení musela z pleti odlíčiť. Avšak, aj napriek tomu, že som make-up na sebe dlho nemala, nezdalo sa mi, že by pokožku nejako extrémne hydratoval.

Čo sa ešte týka samotných odtieňov, ja som testovala najsvetlejší odtieň 100 rose, ktorý ale podľa mňa až tak svetlý nie je a obávam sa, že dievčatám s veľmi svetlým typom pokožky bude trochu pritmavý. Na mojej pleti išiel make-up jemne do oranžova a vôbec s ňou pekne nesplynul, nakoľko, ako som už aj vyššie spomínala, make-up mi na pleti fľakatí.

Ak by ste chceli Pure Light make-up vyskúšať, môžete si oň zasúťažiť na mojom instagrame, kde si máte možnosť vybrať z 5 odtieňov.
*Ďakujem zastúpeniu značky Yves Rocher za poskytnutie vyššie spomenutých produktov.

Máte skúsenosť s týmto, príp. iným make-upom od Yves Rocher?

12 komentárov

  1. Tak ten je krásny, už som naň pozerala v obchode, myslím že na zimu by sa mi hodil :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Myslím, že na zimné obdobie by mohol byť tiež fajn :). Aj keď ja mám napr. v zime radšej trocha viac krycie produkty ako v lete :).

      Odstrániť
  2. Zkušenost s těmito makeupy nemám, ale myslím, že by mi taky nesedl, protože mám stejně jako ty, smíšenou pleť.
    welcometomyworld

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Možno, že tebe by naopak sadol :). U make-upov sa veľmi ťažko určuje pre aký typ pleti bude alebo nebude vhodný, keďže každá pleť je svojím pôsobom unikátna a má individuálne požiadavky. Ja osobne mám s make-upmi dosť veľký problém a máloktorý mi vyhovuje.

      Odstrániť
  3. Vypadá super, asi se po něm mrknu, v Yves Rocher nakupuji hodně :)
    MyGoldenMind

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Značku Yves-Rocher miluju, je to taková moje srdcovka, ale make-up jsem od nich ještě nezkoušela, moc ho totiž nepoužívám, ale tento vypadá zajímavě :)

    http://everyday-lifecz.blogspot.com/

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ja mám Yves Rocher tiež veľmi rada, predovšetkým ich telovú kozmetiku, no ich make-upy mi žiaľ nejako nesedia :(.

      Odstrániť
  5. Odpovede
    1. S make-upmi je to dosť ťažké, každému vyhovuje niečo iné. Najlepšie je vyskúšať na vlastnej koži :).

      Odstrániť
  6. Vyzerajú úžasne! Od Yves Rocher som ešte žiadnu dekoratívku poriadne ani nevyskúšala, no do týchto make-upov by som jednoznačne išla :) Veľmi ma zaujali

    FRENCHSTYLE

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ja mám z YR dekoratívky vyskúšané len rúže, ktoré sú podľa mňa veľmi príjemné a dobre sa nosia. Z YR make-upov som zatiaľ skúšala dva a ani jeden mi vôbec nesadol :(.

      Odstrániť

Ďakujem za každý jeden komentár, za váš čas a chuť napísať.