Moja najobľúbenejšia opaľovacia kozmetika | PIZ BUIN

Slnečnú kozmetiku značky Piz Buin som vám na blogu už viackrát spomínala a vychvaľovala. Zatiaľ som si žiadne iné produkty na opaľovanie neobľúbila tak veľmi ako práve Piz Buin. Páči sa mi, že okrem slnečnej ochrany poskytujú pokožke hydratáciu a zdravé, prirodzene vyzerajúce opálenie. Za tie roky čo Piz Buin prípravky používam, som sa ani raz nespálila a moja pokožka neutrpela pobytom na slnku žiadne podráždenie. Piz Buin si teda právom drží u mňa miesto číslo jedna a inak tomu nie je ani toto leto.
piz buin_suncare_opalovaciakozmetika

Na začiatok si dovolím ešte zopár slov k samotnému vzniku značky. Inšpiráciou pre jej vytvorenie bola zlá skúsenosť študenta Franza Grietera, ktorý počas svojho výstupu na vrchol Piz Buin utrpel vážne popáleniny slnkom. Na základe toho uskutočnil svoje prvé výskumy zamerané na možnosti ochrany pokožky pred slnkom a v roku 1946 predstavil prvý ochranný prípravok na svete. Od tých čias je značka popredným výrobcom ochranných prípravkov využívajúcich široké spektrum filtrov, výživných a ošetrujúcich látok. Piz Buin kozmetika nie je určená len milovníkom oddychu pri vode, no i nadšencom rôznych športových aktivít ako napr. turistika, lyžovanie či vodné športy.

Z celého sortimentu značky Piz Buin mám najradšej produkty z radu Tan & Protect Tan Intensifying s obsahom komplexu Illumitone™ stimulujúceho tvorbu tmavých pigmentov (melanínu), čím sa urýchľuje proces opálenia až o 70 %. Prípravky z tohto radu sú dostupné v rozmedzí SPF 6-30, no ja by som uvítala i SPF 50. Asi dvakrát som mala sprej Piz Buin Tan & Protect Tan Intensifying Sun Spray SPF 30, tentokrát som skúsila mlieko Piz Buin Tan & Protect Tan Intesifying Sun Lotion SPF 30.
Piz Buin Tan & Protect Tan Intesifying Sun Lotion SPF 30_mlieko na opalovanie

Rozdiel medzi mliekom a sprejom spočíva v ich konzistencii. Mlieko má o niečo hutnejšiu a ťažšiu konzistenciu s čím sa spája aj pocit, ktorý na pokožke vytvára. Mlieko sa do pokožky nevstrebe ihneď a tým pádom zanechá istý čas na pokožke mierne mastný a lepivý film. Po určitej dobe ale tento nežiadúci efekt pominie. Inak sa mlieko rozotiera veľmi rýchlo a jednoducho. V popise výrobku sa uvádza, že je odolný voči vode, s čím žiaľ súhlasiť nemôžem. Po kontakte s vodou je na pokožke ihneď vidieť ako začína mlieko jemne stekať. Nie som si už síce stopercentne istá, no zdá sa mi, že sprej toto nerobil a bol voči vode skutočne odolný. Mne osobne nevodeodolnosť mlieka až tak neprekáža, no niekoho to môže od kúpy zbytočne odradiť. Ja toto mlieko aj napriek nedostatku v podobe nevodeodolnosti zbožňujem, pretože dokáže skutočne urýchliť proces opálenia a dosiahnuť pekný, prirodzene opálený vzhľad pokožky. Dokonca aj moja bledá pokožka je schopná vďaka tomuto produktu nadobudnúť jemný hnedý tón a to sa mi zatiaľ s žiadnym iným opaľovacím prípravkom nepodarilo. Takže všetkým bledulkám vrelo odporúčam!

Ďalšie mlieko, ktoré som od Piz Buin testovala je z radu Instant Glow, vybrala som si Instant Glow rozjasňujúce mlieko na opaľovanie s SPF 50+. Mlieko obsahuje betakarotén a karamel, vďaka ktorým sa pokožka postupne sfarbí do prirodzenej farby s hnedastým nádychom. Konzistencia Instant Glow mlieka je v porovnaní s predchádzajúcim mliekom viac tekutá. Mlieko má bledožltú farbu, čo sa mne osobne u opaľovacích prípravkov veľmi páči, nakoľko ich nie je na pokožke vidieť a pokojne si tak môžete naniesť na citlivejšie miesta pokožky silnejšiu vrstvu. Vďaka obsahu miniatúrnych trblietavých čiastočiek mlieko pokožku krásne rozžiari a odráža na slnku zlatý odtieň. Mlieko sa do pokožky rýchlo vstrebe a vďaka ľahkej tekutej konzistencii nezanecháva na pokožke mastný ani lepivý film. Tomuto mlieku dávam 10 bodov z 10. Ešte som sa nestretla s opaľovacím prípravkom s SPF 50, ktorý by mal takúto ľahkú, príjemnú konzistenciu a nebol na pokožke vôbec cítiť.
Piz Buin Instant Glow Skin Illuminating Sun Lotion SPF 50+ rozjasnujuce mlieko na opalovanie

Peny na opaľovanie nezvyknem používať, preto som bola zvedavá ako budem spokojná s Piz Buin Protect & Cool Refreshing Sun Mousse SPF 30. V popise produktu sa uvádza, že pena má poskytnúť pokožke osviežujúci a chladivý efekt, má sa do pokožky okamžite absorbovať a nezaťažovať ju mastným či lepivým filmom. A výsledok? Pena skutočne spĺňa čo sľubuje. Veľmi dobre a rýchlo sa s ňou pracuje, vďaka čomu bude ideálna nielen pre lenivcov, ale i pre všetkých, ktorí potrebujú rýchlu ochranu pred slnkom počas športu či práce vo vonkajšom prostredí. Pena sa totižto veľmi pohodlne a šikovne nanáša, ihneď sa vstrebe a nemastní pokožku. Navyše dokáže príjemne osviežiť a zároveň i upokojiť slnkom rozpálenú pokožku. A ešte ako bonus aj veľmi pekne vonia, rovnako ako aj vyššie zmieňované produkty.
Piz Buin Protect & Cool Refreshing Sun Mousse SPF 30 osviezujuca pena na opalovanie

Názorná ukážka konzistencie jendotlivých Piz Buin produktov - zľava doprava: Protect & Cool osviežujúca pena na opaľovanie, Tan & Protect Tan Intensifying telové mlieko, Instant Glow Sun Illuminating telové mlieko.

Ochranný balzam na pery Piz Buin In Sun Aloe Vera SPF 30 som si na rozdiel od predchádzajúcich produktov až tak veľmi nezamilovala. Čo sa však účinku týka, nemám balzamu čo vytknúť. Pery dokáže vynikajúco ochrániť, zabraňuje ich vysušovaniu či prípadnému popraskaniu a šupinateniu. Jediný problém, ktorý s týmto balzamom mám je jeho príchuť, ktorá je doslova vanilkovo-opaľovacia. Viem, znie to zvláštne, no keď si predstavíte takú tú typickú arómu opaľovacích prípravkov, tak takú pachuť ja cítim v ústach, keď sa zabudnem a oblíznem si pery natreté týmto balzamom. Aj napriek tomu ale hodnotím balzam za skvelý produkt na ochranu pier pred slnečným žiarením. Je to určite jeden z kvalitnejších balzamov na pery, ktorý sa postará nielen o slnečnú ochranu pokožky pier, ale aj o jej hydratáciu, výživu a jemnosť.
Piz Buin ochranny balzam na pery s aloe vera SPF 30

Všetky Piz Buin produkty mám z e-shopu Elnino.sk, kde ich majú v podstate po celý rok za výborné ceny.
Akú značku opaľovacej kozmetiky máte najradšej? Držíte sa stále jednej alebo striedate produkty od rôznych značiek?

3 komentáre

  1. túto kozmetiku poznám popravde len z Instagramu a blogov, ale osobnú skúsenosť nemám žiadnu :D

    OdpovedaťOdstrániť
  2. vždy som rada, keď sa dozviem niečo o značkách, ktoré som doteraz nepoznala :)

    WHEN PIGS FLY

    OdpovedaťOdstrániť

Ďakujem za každý jeden komentár, za váš čas a chuť napísať.