Nekonečný relax so značkou Kneipp

Prírodnú kozmetiku Kneipp zaiste väčšina z vás veľmi dobre pozná, no vedeli ste, že je pomenovaná po svojom zakladateľovi Sebastianovi Kneippovi, ktorý sa aktívne zaujímal o vodoliečbu a ďalšie metódy prírodnej medicíny? Zloženie Kneipp produktov je založené na 5 pilieroch zdravého životného štýlu Sebastiana Kneippa (vody, bylín, pohybu, zdravej stravy a vnútornej rovnováhy), ktoré využívajú liečivú silu vody a starostlivý výber správnych byliniek. Značka Kneipp kladie veľký dôraz na šetrný vzťah k prírode a jej nosná myšlienka vychádza z vedomia, že príroda a veda môžu spolupracovať. Pri výrobe produktov sa využíva maximálne možný podiel prírodných zložiek a produkty sú bez obsahu parafínov, silikónov a minerálnych olejov. Veľmi sa mi páči výrok Sebastiana Kneippa, ktorý prehlásil: "Všetko čo potrebujeme k tomu, aby sme boli zdraví, nám darovala príroda."
Kneipp prírodná kozmetika, aromaterapia, bez obsahu parafínov, silikónov a minerálnych olejov


Z celého Kneipp sortimentu milujem najviac ich produkty do kúpeľa. Či peny, soľ alebo oleje do kúpeľa, všetky sú vynikajúce a nedám na ne dopustiť! Vždy s nimi zažijem nesmierny relax a kúpeľ bez nich si už ani neviem predstaviť. Ako prvé som si obľúbila Kneipp kúpeľové oleje, ktoré sa počas kúpeľa o pokožku intenzívne starajú a zároveň majú úžasný aromaterapeutický efekt.  Mojim favoritom je olej s výťažkom z jalovca, ktorý je spolu s arnikovým olejom  a olejom s výťažkami z čertovho pazúra ideálny na uvoľnenie svalstva a kĺbov. Oleje majú príjemný zahrievací a skvelý relaxačný účinok. Uvoľňujúci efekt je okamžite cítiť, kúpeľ s týmito olejčekmi, predovšetkým Muskel Aktiv s jalovcom mi vždy pomôžu uľaviť od ubolených a opuchnutých nôh. Oleje inak vôbec nezanechávajú mastné fľaky na vani.
Kneipp oleje do kúpeľa, uvoľňujúci a relaxačný účinok, uvoľnenie svalstva a kĺbov


Peny do kúpeľa mám hneď v niekoľkých vôňach. Po marakujovo-grepovom variante Dobrá nálada siaham, ak mám chuť na svieži, energizujúci kúpeľ a po pene Good Night s éterickými olejmi zo švajčiarskej borovice a indického santalového dreva naopak vtedy, ak potrebujem svoju myseľ upokojiť a pripraviť na pokojnejší spánok. Pena Zimná starostlivosť s hrejivou vôňou vanilky a Cupuacu masla je vhodná práve do aktuálneho zimného obdobia. Všetky peny dostatočne dobre penia a bohatá pena vydrží okolo 20 minút. Odporúča sa použiť plný vrchnák penovej kúpele, čo vám zaistí vaňu plnú krásne voňavej peny.
Kneipp peny do kúpeľa, Gute Nacht, Winter Pflege, Gute Laune, prírodná kozmetika, relax, aromaterapia


Rad Goodbye Stress s obsahom éterického oleja z rozmarínu a extraktu z vodnej mäty hodnotím ako mimoriadne vydarený! Tá vôňa je dokonalá, jemne mentolová a skutočne upokojujúca. Na umocnenie relaxačného, anti-stress efektu používam do kúpeľa súbežne penu, soľ i olej. Výsledkom je dokonalý uvoľňujúci kúpeľ, počas ktorého sa dokážem aspoň na chvíľku odpútať od celodenného stresu a starostí. Soli do kúpeľa príliš nevyhľadávam, no túto som si okamžite zamilovala. Jej jedinečnost spočíva v tom, že je ťažená z dna 250 miliónov rokov starého oceánu, vďaka čomu je výnimočne čistá, bohatá na minerály a stopové prvky. Soľ sa ihneď rozpustí a prevonia celú kúpeľňu.
Myslím, že Rad Goodbye Stress ocenia nielen tí, ktorí sa potrebujú vymaniť z každodenného zhonu a kolotoču povinností, ale všetci, ktorí túžia po okamihu pravého relaxu a úniku od reality.
Kneipp Goodbye Stress, soľ do kúpeľa, olej do kúpeľa, pena do kúpeľa, relax, uvoľnenie, rozmarín, vodná mäta


Z Kneipp sprchových gélov som zatiaľ vyskúšala osviežujúci variant Good Morning a Good Night s návykovou upokojujúcou vôňou. Gél pení tak akurát, je k pokožke šetrný a je vodný i na holenie. Určite vyskúšam aj ďalšie vône.
Kneipp Good Night sprchový gél, éterický olej z borovice limba a santalového dreva, pokojný spánok


Posledným z mojej Kneipp zbierky je telový peeling Arganové tajomstvo. Peeling je krémovo-olejovej konzistencie obsahujúcej drobné cukrové čiastočky, ktoré však pokožku vôbec nedráždia. Peeling pokožku skvele prekrví a zbaví odumretých kožných buniek. Vďaka obsahu arganového oleja a oleja z kamélie zároveň pokožku hydratuje a zvláčňuje, čiže si dovolím tvrdiť, že peeling bude vhodný aj pre suchší typ pokožky. Pokožka je po použití peelingu príjemne mastná a jemná na dotyk. Peeling má delikátnu, maslovo-vanilkovú vôňu a je bez obsahu konzervačných látok, chemických prísad, parafínov a mikroplastov.
Kneipp telový peeling Arganové tajomstvo, krémovo-olejový peeling, arganový olej, hydratácia, prekrvenie pokožky,


Ktorý produkt od značky Kneipp je vaším obľúbeným?

4 komentáre

  1. Značka Kneipp má u nás v kúpeľni silné zástupenie. Najčastejšie kupujem penu a olejček do kúpeľa z rady proti nachladnutiu. Ale aj tú radu Gute Nacht na dobrú noc máme vždy doma.
    Pinkshaaark

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Značku Kneipp mám rada hlavne ich telovú kozmetiku majú skvelú- Soli do kúpeľa chcem tiež vyskúšať :)

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Já nedávno měla ten sprchový gel s marakujou a grepem a to teda byla fantazie!

    Little Dreamer

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Gratitude for breaking down complex ideas into easily digestible concepts.

    OdpovedaťOdstrániť

Ďakujem za každý jeden komentár, za váš čas a chuť napísať.