Moja starostlivosť o pleť


Ahojte :)
Dnes mám pre vás článok, ktorý sa týka mojej starostlivosti o pleť a prípravkov, ktoré používam, či už pravidelne, občas a i také, bez ktorých sa nezaobídem. Na úvod by som ešte chcela napísať info o type mojej pleti. Špecifikácie zhrniem stručne do týchto kategórií: problematická, zmiešaná a citlivá.

Začnem rannou očistou. Ráno si pleť čistím krémovou čistiacou emulziou od Neutrogeny. Nakoľko čistiace emulzie vôbec neobľubujem, táto mi fakt sadla. Emulziu používam necelý mesiac a som z nej nadšená! Má nadhernú grapefruitovú vôňu, pleť dôkladne vyčistí, má aj jemný chladivý efekt (ale len pri čistení). Pleť zanecháva jemnú, sviežu a čo je dôležité - nevysušuje. Na výrobku sa uvádza, že pomáha redukovať vyrážky a čierne bodky, čo nemôžem jednoznačne potvrdiť, ale všimla som si, že mám po nej pleť naozaj lepšiu aj zdravšiu. Občas, pre zmenu, použijem umývací krém s liečivým bahnom od Alverde, ktorý za cenu (cca okolo 2,50 €) nie je vôbec špatný! Kúpila som si ho ešte pred rokom, keď som chcela vyskúšať aj niečo iné, prírodnejšie. Krém pleť nedráždi, nevysušuje, je jemný a problematickú pleť pekne upokojí. Následne pleť ešte dočistím micelárnou vodou od Yves Rocher, ktorá pleť zmatní, alebo použijem upokojujúcu tonizačnú vodu na citlivú pleť taktiež od YR. O oboch týchto pleťových vodách som písala TU a TU. Som s nimi veľmi spokojná, pretože (ako aj v recenziách uvádzam) mi pleť nedráždia, a to ani na miestach s vyrážkami a problematickými miestami, čo je pre mňa dosť podstatné, keďže takéto nedostatky sú u mňa na dennom poriadku. Taktiež pleť vôbec nevysušujú - ďalšie veľké plus!, majú príjemnú vôňu a pleť príjemne osvieža. Následne na pleť nanesiem krém, momentálne používam dennú upokojujúcu starostlivosť z YR. Krémik je ľahký, rýchlo sa vtrebe, takže nemusím čakať na zaschnutie krému a môžem za chvíľu nanášať make up. Jeho hydratačné účinky sú presne tak akurát pre moju pleť, ani málo, ani veľa :) Pod oči používam upokojujúci očný gél opať z YR. Na očné okolie mám radšej gély ako krémy, tento očný gél sa rýchlo vstrebe, nezanecháva lepivý, ani mastný film. Je vhodný najmä na citlivú pokožku, ako je aj v názve uvedené, má upokojujúci a osviežujúci efekt, no na tmavé kruhy takmer vôbec nepomáha. Takže po dopotrebovaní si chcem kúpiť už očný krém špeciálne určený na recukciu tmavých kruhov.
A teraz k večernej starostlivosti. Najprv začínam odlíčením očí, používam dvojfázový odličovač od Mary Kay. Musím priznať, že najprv som s ním nebola takmer vôbec spokojná, oči sa mi s ním odličovali zle (resp. iná špirála ako špirála z MK), ráno som dokonca mala okolo očí pozostatky z maskary, a verte mi, oči som si naozaj odličovala dôkladne! No odvtedy, čo používam špirálu Lash Love od MK, tak s odlíčením očí tieto problémy nemám. Aj keď kozmetické tampóny značky Bel nemám moc v láske, tak zrovna s týmto odličovač tvoria fakt dobrú dvojku. Mám pocit, že sa odličovač do týchto tampónov lepšie vpije a odličovanie ide ľahšie. Na kozmetický tampón si najprv dám pár kvapiek vody a až potom odličovač - údajne odličovač v spojení s vodou lepšie účinkuje, no že by tam bol nejaký výrazný rozdiel v porovnaní bez použitia vody, povedať nemôžem. No ako vidím, o odličovaní očí som sa rozpísala až príliš, tak neviem, či vás to vôbec baví čítať, keď tak napíšte svoje poznámky do komentára :) Na odlíčenie tváre používam niekedy hydratačné kozmetické obrúsky od Balei, no štardardne si pleť odličujem MK gélom na zmiešanú až mastnú pleť z rady Botanical Effects s pomocou čistiacej kefky Skinvigorate. Kefku používam už štvrtý mesiac, pleť mám po nej hladšiu, dôkladnejšie vyčistenú, no akné sa mi tvorí naďalej, tak ak by niekto od tejto kefky čakal až moc zázračný efekt, tak to zase nie, ale tak akné si samozrejme vyžaduje špeciálnu liečbu, nielen vonkajšiu, ale aj v podobe vnútornej rovnováhy a správneho životného štýlu. Čo musím ale veľmi vychváliť, tak to je jemnosť kefky! Má dve rýchlosti, ja využívam najčastejšie pomalšiu, kvôli mojej citlivosti, no ani tá rýchlejšia pleť nedráždi. Kefka okrem výkonného čistenia pleť pekne zbavuje šupiniek po vyrážkach. Po odlíčení a očistení pleti od make-upu, nastupuje na radu pleťová voda. Keďže micelárna od YR mi už dochádza, používam tú upokojujúcu tonizačnú. Následne pokračujem krémovými procedúrami. Na očné okolie opäť nanášam upokojujúci gél z YR a na pleť momentálne moju novinku od Vichy Normaderm nočnú starostlivosť, s ktorou som zatiaľ moc spokojná. Krém je ľahký, krásne vonia a pleť zanecháva hladšiu, ale viacej vám napíšem v samostatnej recenzii na tento produkt. Bez čoho sa každý večer naozaj nezaobídem je lokálny krém na akné od Mary Kay, ktorý aplikaujem priamo na postihnuté miesta. Krém sa postará o rýchlejšie zahojenie vyrážiek a tiež som si všimla, že aj keď len minimálne, ale predsa, redukuje začervenané miesta a jazvičky. Tento krémik je môj "must have" produkt a prečo tomu tak je asi písať nemusím. Krém som mala v testovacej sade, ktorá obsahuje všetky tri výrobky na akné v menších baleniach. Ostatné dva výrobky - sérum na čistenie pórov a čistiači gél na akné moc často nepoužívam, pretože pleť naozaj veľmi vysušujú, a to najmä čistiaci gél. Zato, lokálny krém na akné som si kúpila už aj vo väčšom, štandardnom 29 g balení. Týmto je moja nočná starostlivosť ukončená.

Čo sa týka starostlivosti v podobe masiek, snažím sa aspoň dva až trikrát do týždňa použiť nejakú pleťovú masku. Najčastejšie používam masku od MK z rady Botanical Effects, no nakoľko má vysoký vysušujúci účinok, tak si ju dávam len 1 krát týždenne. Ďalej masky z Avonu - posilňujúca s bielym čajom, hydratačná s olivovým olejom a luxusná obnovovacia s výťažkom z čierneho kaviáru sú také priemerné, no najmä olivovú som mala kedysi veľmi obľúbenú. Nedávno som si kúpila nočnú hydratačnú masku od značky Freeman, ktorá sa dáva na celú noc. Maska mi zanechala na pleti jemný lepivý film, ešte že je priehľadnej farby, lebo inak by som mala určite ušpinené obliečky. Musím povedať, že táto maska ma nejako neohúrila, navyše mám pocit, že mojej pleti úplne nevyhovuje, nakoľko ma trocha štípala na problematických miestach ... Mojou najnovšou je zlupovacia maska na čierne bodky z Avonu, ktorú som zatiaľ skúšala len raz a zdá sa mi celkom fajn, no viacej vám napíšem až po niekoľkých použitiach.
No a ešte nám zostávajú peelingy, ktoré si až tak často nedávam kvôli podráždenej pleti, no rozjasňujúci hydratačný peeling od YR mi vyhovuje, nakoľko nie je príliš drsný a pleť nevysušuje a opäť ako je už pri YR výrobkoch zvykom, má nádhernú sviežu vôňu - vonia mi od neho dokonca celá skrinka :) Hĺbkovo posilňujúci peeling z Avonu už takmer vôbec nepoužívam, pretože zrniečka sú dosť drsné a obrusovanie pokožky je tým pádom dosť intenzívne.

Tak to by už malo byť nazoaj všetko, dúfam, že som vás týmto dlhým príspevkom neunudila a že ste si radi aspoň kúsok z neho prečítali :) Ak máte nejaké otázky, pripomienky, postrehy, vaše skúsenosti, určite mi napíšte!
Prajem krásny víkend :)

18 komentárov

  1. Značka Mery Kay je fakt úžasná. Musím ťa pochváliť za býber kozmetiky.

    Katka i s jej GIVEAWAY

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ďakujem :) Určite u každej značky sa dajú nájsť super produkty :)

      Odstrániť
  2. Dvoufázový odličovač od MK je hrozně super :)) I jejich čistíčí kartáček jsem si vždycky moc chtěla pořídit, jen k tomu ještě stále nedošlo :( Tak už to budu muset brzo napravit :)

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Planet spa od Avonu má najlepšie masky na tvár. :)

    http://rebelliouslily.blogspot.sk/

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Teraz som si už dlhšie žiadnu z rady Planet Spa neobjednala... ktorú máš najradšej?

      Odstrániť
  4. Hezký článek :) Já jsem od Mary Kay ještě nic neměla. Jinak masky používám čas od času, jsem na to docela líná a hlavně mám dost citlivý obličej a většina produktů mě dráždí.

    Ili Libertad

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ďakujem :) Priznávam, že ani mne sa občas do tej masky nechce, ale donucujem sa :D Tak to chápem, s veľmi citlivou pleťou to nie je ľahké...

      Odstrániť
  5. Značku Mary Kay jsem jeste nezkousela.. Asi si budu muset něco koupit, děkuji za tip :)
    NLlifestyle

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Dúfam, že aj ty si nájdeš od nich produkt, ktorý si obľúbiš :)

      Odstrániť
  6. Mne sa hlavne páči, ako ich máš farebne zladené ♥ Krásne fotky ♥

    ♡ EOS Fairy Violet Circle Lenses ♡

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Jééj ďakujem pekne :) To ma potešilo, lebo som s fotkami nebola moc spokojná.

      Odstrániť
  7. Super článek, koukám že máme hodně podobnou pleť a na některé produkty se podívám :) Já jsem si teď oblíbila hlavně čistící kartáček :)

    OdpovedaťOdstrániť
  8. Super článek, koukám že máme hodně podobnou pleť a na některé produkty se podívám :) Já jsem si teď oblíbila hlavně čistící kartáček :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. ďakujem :) akurát pozerám tvoj blog, máš to tam parádne, odteraz sledujem pravidelne :)

      Odstrániť
  9. ja som kedysi tiež používala sadu na akné, no hrozne ma sušila. Inak tiež mám vo svojom arzenáli niektoré MK výrobky :)

    Drew's Beauty

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Mňa taktiež tá rada na akné dosť vysušuje, gél už vôbec nepoužívam, sérum len občas a lokálny krém každý večer, s tým som naozaj mimoriadne spokojná :)

      Odstrániť
    2. hey hey, ten z tejto sady aj mne najmenej vadil :)

      Odstrániť

Ďakujem za každý jeden komentár, za váš čas a chuť napísať.