Rexona Active Shield

Potenie je síce prirodzeným javom, potrebným na regulovanie telesnej teploty, no zápach potu dokáže občas každému znepríjemniť život, a preto je potrebné týmto nepríjemnostiam predchádzať účinnou ochranou v podobe antiperspirantov alebo deodorantov. Značka Rexona vyvinula novú radu Active Shield, ktorá by mala vďaka účinným zložkám a sviežej vôni zabraňovať vzniku nepríjemného zápachu elimináciou baktérií, ktoré sú zaň zodpovedné.
Pôvodcom nežiaduceho zápachu počas potenia sú baktérie prirodzene sa vyskytujúce v našom podpazuší. Bolo zistené, že najviac sa ľudia potia pri športe (49 %), pri strese (21 %), v zamestnaní, či pri vykonávaní domácich prác. Ja patrím do skupinky ľudí potiacich sa najmä pri strese, a je pre mňa neľahkou úlohou nájsť si vhodný a účinný produkt (resp. formu antiperspirantu), nakoľko sa mi zdá, že pri strese je zápach potu oveľa intenzívnejší ako napr. pri domácich prácach, kedy mi príde taký "prirodzenejší".
Dámsky antiperspirant Rexona Active Shield je charakteristický svojou sviežou vôňou, s iskrivými tónmi citrusových plodov s nádychom zeleného lístia bobuľovitého ovocia vyvážený elegantným základom s prídavkom jantáru, pižma a santalového dreva. 

Momentálne mám obdobie, kedy prechádzam po dlhšej dobe opäť k tuhým formám, pretože sa mi zdá, že antiperspiranty vo forme spreja sú pre mňa už menej účinné a pri potení podpazušia sa ich vôňa rýchlejšie vytráca. A teda ani u novinky Active Shield nemôžem potvrdiť maximálnu ochranu po celý deň, najmä pri vyššom zaťažení stresom. No čo sa týka dní, počas ktorých nepodlieham návalom stresu a nervozity, je aj zápach potu miernejší a vtedy mi tento atiperspirant plne vyhovuje. Dovolím si tvrdiť, že by mohol byť vhodný aj pre citlivejšiu pokožku podpazušia, aj keď je to značne individuálne, no moja pokožka v podpazuší je počas jeho používania oveľa menej podráždená. Keď porovnám radu Active Shield s verziou Cotton Dry, ktorú som doteraz používala, tak Active Shield je určite oveľa viac účinnejšia a poskytuje dlhšiu výdrž vône a sviežeho pocitu.
Pánskemu antiperspirantu dominuje zmes aromatických bylín, prenikavého ihličia a levandule, oživený sviežou iskrou bergamotu a citrusov, pričom hrejivý základ dotvára jantár, santalové drevo a pižmo. 

Priateľ testoval tuhú verziu antiperspirantu a podľa jeho slov je veľmi spokojný a milo prekvapený. Vyskúšal ju aj aj pri cvičení vo fitku, a keď som sa ho viac krát spýtala, ako sa mu táto novinka páči, tak mi vždy povedal, že super, že fakt funguje :)
*Ďakujem zastúpeniu značky Rexona za poskytnutie produktov k recenzii.

Akú formu antiperspirantu uprednostňujete vy? Máte nejaký svoj obľúbený?

6 komentárov

  1. Priznám sa, že som túto radu síce videla, no nikdy neskúšala. Veľmi ma oslovila tvoja recenzia a asi si aj ja jeden kúpim. Osobne však zvolím spray, keďže mi,guličkovky a tuhé dezodoranty nevyhovujú.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Jéj, tak to som rada, že ťa článok zaujal :) Tak, ak si ho kúpiš, dúfam, že budeš spokojná :)

      Odstrániť
  2. Mne Rexona veľmi nevyhovuje, ale ako sa hovorí-100 ľudí,100 chutí ;) inak skvelý článok, Klaudy :)

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Tie panske antiperspiranty mi vždy prídu oveľa lepšie ako pre ženy. A tak som prestala sa zaťažovať potom lebo nič nezaberalo a tak som ostala hlavne pri takých ktoré vydržali aspoň voňať celý deň ako môj stály adept ked je vonku veľmi teplo cez leto je to Dove antiperspirant v spreji uplne obyčajný. A najnovšie skušam antiperspirant Cien pekne vonia ale nevydrží tak dlho no uvidím čo spraví s tm potením. Lebo pri takom potení ako je zo stresu som ešte žiadny nezaznamenala že by pomohol. Rexona maxumim protection ked bolo na ňu toľko ohlasov som teda skusila ale nič moc. Lepšia je už Balea v guličke ktorá vonia dlhšie a cítim ju a fakt na taku lacnu guličku je to vynimočné:)

    OdpovedaťOdstrániť

Ďakujem za každý jeden komentár, za váš čas a chuť napísať.