Novinky zo sveta kozmetiky | čo ma zaujalo

Krásny pohodový víkend!
V dnešnom článku vám chcem ukázať zopár kozmetických noviniek, ktoré ma upútali, či už svojim zložením, dizajnom alebo vôňou. Jedná sa o drahšie produkty, väčšinou od high-end značiek, takže tie z vás, ktoré si na drahšiu kozmetiku nepotrpia alebo nemajú takýto typ článkov radi, asi veľmi nepoteším, no ak nejaké z týchto produktov vyskúšam, tak vám budem môcť napísať, či skutočne za to stoja, prípadne spravím zrovnanie s podobnými, cenovo prijateľnejšími. Aj keď väčšinou nakupujem produkty dostupné v drogérii, za rozumné ceny, s prípravkami na tvár začínam byť opatrná, pretože postupne zisťujem, že "lacnejšia" kozmetika si s mojou pleťou veľmi nerozumie, resp. nerobí na nej čo by mala, a tak sa jej snažím nájsť vhodnejšie a hlavne efektívnejšie produkty.


Začnem prípravkami na opaľovanie. La Roche-Posay Anthelios XL sprej na tvár s SPF 50 som objavila vďaka GetTheLouk, ktorá ho veľmi chválila, najmä pre jeho rýchlu a praktickú aplikáciu a použitie kedykoľvek počas dňa i na nalíčenú tvár. Má skvelé balenie, typické pre termálne vody v spreji, ktoré zabezpečí jemnejší a rovnomernejší rozptyl produktu. Ochranné tyčinky s SPF 50 na citlivé miesta, ako znamienka, okolie očí, pery, nos, uši, jazvy, ktoré bývajú slnku najviac vystavené, napr. od Elizabeth Arden alebo cenovo dostupnejšia verzia od La Roche-Posay Anthelios XL mi prídu úplne fantastické, i keď pre niekoho to môže byť zbytočnosť.

Clarins Booster v troch prevedeniach: Detox, Energy a Repair. Kolekcia týchto "boosterov" s vysokokoncentrovaným zložením obsahujúcim výťažky zo ženšenu, mimózy a zelenej kávy má uspokojovať špecifické potreby starostlivosti o pleť. Booster Repair má za úlohu upokojiť viditeľné stopy aj pocit podráždenej pokožky, napr. po nadmernom slnení, či svrbenie a chrániť ju pred slanou a chlórovanou vodou. Booster Detox má bojovať s následkami, ktoré na pleti zanecháva znečistené ovzdušie, stres či zlá strava - má pleť vyčistiť, osviežiť a rozžiariť. Efekt Booster Energy spočíva v rozjasnení a oživení pleti unavenej nedostatkom spánku. Ja by som si vybrala Booster Detox :)

Biotherm Biosource Total Renew Oil odličovací olej na odstránenie odolného make-upu. Možno si hovoríte, prečo taký drahý odličovací prípravok, však je na trhu toľko produktov na odlíčenie a oveľa lacnejších... Mojím dôvodom je nespokojnosť s viacerými odličovačmi, ktoré som za posledný čas vyskúšala (napr. chválený Yves Rocher expresný jemný dvojfázový odličovač na oči, Ziaja jemný odličovač na oči). Momentálne používam na odlíčenie celej tváre, vrátane očí, ružovú micelárnu vodu od Garnier, ktorá sa mi spočiatku veľmi páčila, no moje nadšenie už nejako opadlo, ani neviem poriadne prečo (asi aj kvôli tomu, že odlíčenie očí s ňou istý čas trvá). Viem, že teraz má Garnier novinku - dvojfázovú micelárku s olejom, no všeobecne ku Garnier značke nemám vzťah a príde mi skôr pre mladšie ročníky. Docela ešte rozmýšľam nad Mixou, ktorú chváli i Aja. S ktorým odličovacím prípravkom ste najviac spokojné vy?

Clarins Fix Your Make-up, viacerými blogerkami vyhlásený za jeden z najlepších fixátorov make-upu, má okrem predĺženia výdrže make-upu pleť i hydratovať, osviežiť a upokojiť. Žial v našich parfumériách som ho zatiaľ nevidela, a na eshopoch taktiež nie, no v Čechách je dostupný.

Mojím najväčším objavom je ošetrujúca toaletná voda Clarins Eau Des Jardins, ktorá je presne to, čo som už dlhšie hľadala - a to som ju len tak náhodne ovoňala. Už na ňu netrpezlivo 5 dní čakám, kým mi dorazí z eshopu fann parfumérie.

Clarins Daily Energizer Lovely Lip Balm s jedinečnou, nádhernou letnou vôňou s nádychom broskýň a rozkošným balením ma ihneď dostal. No zatiaľ som sa ho stále neodhodlala kúpiť, nakoľko mám balzamov veľa a tento je pomerne dosť drahý, no ak ste si náhodou k nemu privoňali, tak zrejme moju túžbu chápete :D

Okrem balzamovej úchylky mám ešte jednu, podobne veľkú, a tou sú krémy na ruky. Ach, tento s vôňou pomarančového listu spolu s ostatnými dvomi variantmi (biely čaj a figový list) od Clarins ma taktiež strašne lákajú. Tie obaly robia fakt svoje!, no nie len dizajnové prevedenie, ale aj ich účinky zožali veľkú chválu.

Lancôme Juicy Shaker lesk na pery s dvojfázovým zložením pigmentov a ošetrujúcich olejov má perám dodať hladký, plný vzhľad, spolu s oslnivým leskom bez lepivého pocitu. Táto novinka sa mi ihneď veľmi zapáčila, nakoľko, ako už asi viete, lesky zbožňujem a tento by bol takým mojím malým pokladíkom :)

Sama som bola prekvapená, že väčšina produktov, ktorá ma z noviniek oslovila je značky Clarins, od ktorej síce zatiaľ nič nemám, no vzbudzuje vo mne príjemné pocity a sympatie :)
Zapáčil sa aj vám nejaký z týchto produktov? Zvyknete občas investovať do drahšej kozmetiky?

14 komentárov

  1. Ahoj, od Clarins mam pletove kremy a tie su perfektne! Tiez si s drogeriovymi kremami nerozumiem :S na fixator si robim zalusk a na kremy na ruky tiez :) o osetrujicej vode som este nepocula, tak dakujem za tip :)
    Este ma lakaju olejicky na pery od Clarins, boostery ani nie.. Inak na juici shaker nie su velmi pozitivne ohlasy, ze je malo pigmentovany.. Ale pekny "wish list" :)
    Sem tam si doprajem aj drahsie kusky :)

    http://beautyshopaholik.blogspot.cz/

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ahoj, ďakujem moc za info :) Namiesto Juicy Shaker-u sa pozriem radšej po niečom inom :)

      Odstrániť
  2. Nějaký fixátor make-upu bych také ráda vyzkoušela, asi se po něm poohlédnu :)
    BLOND SITE

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Mne by sa tiež teraz na leto nejaký zišiel, rada by som vyskúšala práve tento od Clarins :)

      Odstrániť
  3. Mne sa hrozne páčia tie nové vôňe aj obaly Clarins krémikov na ruky. Ale mám teraz plnú krabicu (nie doslovne :D) krémov na ruky, takže zatiaľ to nie je taký must-have :D. Som zvedavá čo potom povieš na tú toaletku, tiež som po nich pokukovala.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Viem o čom hovoríš, ja som na tom podobne s tými zásobami :D

      Odstrániť
  4. Ten lovely lip balm by som tiež hneď brala zlaté to je:)))

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Já mám od Clarins jen čistící gel a je super! jinak se mi líbí ten balzám na rty BEAUTYPUSINKA

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ja by som toho od Clarins chcela viacej vyskúšať, určite sa pozriem aj po ich pleťových prípravkoch :)

      Odstrániť
  6. Najviac ma zaujal balzam na pery od Clarins, viem, že ho už ospevovalo pár dievčat a celkom ma láka, ale tiež mám doma kopec balzamov v zásobe :D

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. No ja takisto :D, ale aj tak ľutujem, že som si ho nekúpila, keď bola v Marionnaud 20 % zľava na všetko...

      Odstrániť
  7. S nicim nemam prozatim zkusenosti. :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ja taktiež nie, no chystám sa zopár produktov určite kúpiť a vyskúšať :)

      Odstrániť

Ďakujem za každý jeden komentár, za váš čas a chuť napísať.