Pupa Made to Last Waterproof Eyeshadow

Ahojte :)
Ako ste na tom s líčením počas horúcich letných dní? Moja líčiaca rutina pozostáva z bb krému, korektoru, púdru, bronzéru, lícenky, sem-tam rozjasňovaču a upraveného obočia. No na oči si dávam len maskaru, a i to len na vrchné mihálnice, cítim sa s týmto líčením momentálne lepšie, ľahšie, a hlavne si nemusím stále kontrolovať, či sa mi náhodou očné tiene nezliali, pretože ich nemám. Ak už chcem oči aspoň troška zvýrazniť a oživiť, tak siahnem po vodeodolných tieňoch v tyčinke od značky Pupa. Aké sú a či skutočne vydržia celý deň sa dočítate ďalej v článku :)

Pupa Made To Last Waterproof Eyeshadow 
Oficiálny popis: Intenzívny a magnetický pohľad, ktorý vydrží až do večera. Inovačná skladba tieňov zaručuje ich extrémnu trvácnosť a dokonalú odolnosť proti vode, vysokým teplotám a vlhkosti. Živá a jasná farba ostáva aj časom stále rovnaká, nerozmazáva sa a nevytvára ryhy. Pohodlné balenie v tyčinke uľahčí nanášanie a zanechá plnú a jednotnú farbu už od prvého ťahu. K dispozícii je 12 odtieňov v 4 finishoch - perleťový, extra perleťový, saténový a kovový.
Tiene mám v dvoch farebných tónoch: 005 Desert Taupe a 006 Bronze Brown. Desert Taupe obsahuje malé trblietky a má kovový efekt. Bronze Brown má saténový finish, no mne príde trocha matný. Odtieň Desert Taupe mi okamžite prirástol k srdcu, je nádhernej sivohnedej - jednoducho "taupe" farby a pracuje sa s ním veľmi dobre a pohodlne. Naopak odtieň Bronze Brown rýchlo zasychá a treba s ním pracovať rýchlejšie a opatrnejšie, keďže sa jedná o výraznú tmavšiu hnedú farbu, ktorá je vhodná skôr na vytvorenie linky, príp. na efekt dymového líčenia - no ten je aj pomerne ťažké vytvoriť, pretože keď chcete tieň rozmazať do stratena, vytvoria sa nepekné prechody. Použiť ho na celé viečko určite neodporúčam, aj keď možno na tmavšom type pokožky by nemusel vyznieť tak ostro.
Ceruzky sú vysúvateľné, na opačnej strane majú ukryté strúhadlo, s ktorým sa dá ceruzka veľmi jednoducho a šetrne ostrúhať do požadovaného tvaru, čo veľmi oceňujem. 

A teraz k výdrži. Najlepšie mám odskúšaný odtieň Desert Taupe, pretože ten nosím najčastejšie a zároveň i najradšej. Musím podotknúť, že tiene používam na viečko jemne zatreté korektorom, bázu momentálne nepoužívam, nakoľko sa mi tieň lepšie nanáša na čisté, príp. korektorom zatreté viečko. Celý deň mi v úplne neporušenom stave nevydržia, no výdrž konkrétne tohto odtieňu je aj tak vynikajúca! Je prirodzené, že aj viečka sa počas dňa potia a teda aj mastnia, čo pochopiteľne na každý očný tieň pôsobí, no tento tieň sa na viečku drží, nemizne, nestráca na svojej intenzite, len sa troška zlieva, ale to až ku koncu dňa. Myslím, že na nemastiacich sa viečkach by mohol kľudne dať celý deň v perfektnom stave. Odtieň Bronze Brown som použila zatiaľ len dvakrát, nečakala som totižto, že bude na viečku až taký tmavý, a keďže linky vôbec nenosím, tak ho nevyužívam (asi každú chvíľu pocestuje ďalej). Za ten jedenkrát, čo som ho vyskúšala na celom viečku, sa mi zdá, že má v porovnaní s Desert Taupe väčšiu tendenciu zlievať sa a vytvárať jemné ryhy. Inak oba odtiene sú krásne, vysoko pigmentované, ceruzky sú jemné, oči nedráždia a kreslí sa s nimi veľmi dobre. Vodeodolnosť neviem stopercentne posúdiť, pretože som sa s nimi nekúpala, no odlíčiť idú pomerne ťažko, takže sa domnievam, že ísť s nimi k vode sa báť nemusíte :)
zľava 005 Desert Taupe, sprava 006 Bronze Brown

Aké líčenie očí aktuálne preferujete? Linky, púdrové, krémové očné tiene alebo len maskaru?

7 komentárov

  1. Behem leta se licim opravdu minimalne a i kdyz nemam zrovna nejlepsi plet, tak nejcasteji saham jen po rasence :) Stiny ale nevypadaji vubec spatne :)
    Lovely imperfections

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ja by som si najradšej niekedy ani nič na pleť nedávala, no s nalíčenou pleťou sa cítim oveľa lepšie, nakoľko ju nemám zrovna ideálnu.

      Odstrániť
  2. Tieto tiene vyzerajú fakt skvelo! Pupa ma stále prekvapuje :D
    http://iamgirlwithpinknails.blogspot.sk/

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Teraz majú inak veľa produktov v 30-50 % zľave, konkrétne tieto tiene sú 30 % zľave :)

      Odstrániť
  3. Wau ty odstíny jsou naprosto dokonalý, dříve mě nějak tyhle odstíny vůbec za srdce nechytali, ale poslední dobou je mám jako pokémony, prostě je musím všechny mít.

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Riadne su krasne tie odtiene, a kedže idu dole ťažko tak by hádam vydržali aj mne na očiach:)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Myslím, že by mohli držať na každom viečku, no najlepšie, ak vyskúšaš sama :)

      Odstrániť

Ďakujem za každý jeden komentár, za váš čas a chuť napísať.