Antiperspiranty Dove a Rexona: Dove Cotton Soft & Compressed

Ahojte!
Dnes mám pre vás trošku oneskorenú recenziu na najnovší antiperspirant od značky Dove s vôňou Cotton Soft a zopár informácií k antiperspirantom v revolučnom stlačenom balení Compressed. No už na úvod musím poznamenať, že antiperspiranty v spreji nie sú pre mňa dostatočne účinné a ich efekt je v mojom prípade pomerne krátkodobý (cca 6 hodín, v závislosti od intenzity potenia). Posudzovať výdrž antiperspirantov je vo všeobecnosti dosť zložité, nakoľko každému vyhovuje niečo iné a každý to má s potením inak. U mňa sa najviac osvedčili krémové antiperspiranty Rexona Maximum Protection (recenzia TU), na ktoré sa skutočne môžem vždy spoľahnúť. 

Dove Cotton Soft má podobne ako aj ostatné varianty poskytovať účinnú ochranu pred potením a nepríjemným zápachom po dobu 48 hodín. Navyše obsahuje ¼ hydratačného krému, ktorý napomáha starať sa o citlivú pokožku podpazušia a má ju zanechávať jemnú na dotyk. Vôňa "cotton soft" evokuje svieži nádych čerstvo vypranej bavlnenej bielizne. Kombinuje v sebe púdrovú vôňu mydla, ktorá je pre Dove taká typická, spolu s prímesou zelených lístkov a hravou kvetinovou paletou snúbiacou ruže, frézie, konvalinky a jazmín. To všetko na rafinovanej báze drevitých tónov, jantáru a pižma. Osloví milovníčky nevtieravých, pritom osobitých čistých vôní, túžiacich po výnimočnom pocite ľahkosti a jemnosti, ktorý dotyk bavlny ponúka.
Ako som vám už v úvode avízovala, nič iné okrem Rexony Maximum Protection na mňa nefunguje. Antiperspiranty v spreji mi všeobecne dokážu poskytnúť ochranu max. na pol dňa, a i to len v prípade, že sa nejako moc nepotím. Jednoducho, takmer u všetkých sprejov mám pocit, že akonáhle sa moje podpazušie začne potiť, antiperspirant sa postupne akokeby vyplavuje až jeho vôňa takmer úplne vymizne, a tým pádom prestáva účinkovať. Inak u Dove Cotton Soft musím pochváliť jeho krásnu, jemnú a čistú vôňu, ktorá sa rozhodne nebude biť so žiadnym parfémom. 
Už nejaký čas sú na našom trhu dostupné antiperspiranty Dove a Rexona v stlačenom balení označenom zeleným pruhom "compressed". Vďaka inovatívnej technológii sú stlačené do praktického polovičného objemu (75 ml), mali by vydržať rovnako dlho a poskytovať rovnako intenzívnu ochranu proti poteniu a zápachu ako štandardná veľkosť 150 ml. Unikátna technológia spoločnosti Unilever umožňuje stlačenie zmesi v plechovke za použitia o 50 % menej hnacieho plynu. Navyše je na výrobu ich obalov využívaných o 25 % menej hliníka, čo vo vzťahu k životnému prostrediu prináša výrazne šetrnejšiu alternatívu. Praktické  malé balenie sa skvele vojde do každej kabelky. Je tak možné mať antiperspirant neustále poruke, dokonca aj počas cestovania lietadlom, pretože vďaka veľkosti 75 ml spĺňa normu povolenú na palube lietadla :)
Táto revolučná novinka je k dispozícii vo variantoch Rexona Invisible Black + White, Rexona Shower Fresh, Dove Original a Dove Invisible Dry. Dostupné sú exkluzívne v sieti dm drogérie.
Rexona Invisible Black + White  má vďaka špeciálnej technológii minimalizovať biele stopy a žlté škvrny na oblečení a zaistiť tak dlhotrvajúcu ochranu proti poteniu a zápachu. Opäť, pre mňa je ochrana proti poteniu a zápachu na celý deň žiaľ nedostačujúca, no v porovnaní s variantami od Dove mi prídu Rexona antiperspiranty oveľa viac účinnejšie a silnejšie. Inak má veľmi peknú, vydarenú vôňu.
O antiperspirante Dove Original som vám už písala v tomto článku. Má typickú jemnú, mydlovú vôňu a vďaka obsahu ¼ hydratačného krému je vhodný aj pre citlivú pokožku a môže sa aplikovať aj na čerstvo oholené podpazušie, ktorému nespôsobí žiadne podráždenie ani pálenie.
Nápad stlačených antiperspirantov veľmi vítam a rozhodne ho vidím ako efektívny a prínosný. Nielen preto, že sa zmestí do takmer každej kabelky, ale taktiež z hľadiska vnímania ochrany životného prostredia. Síce sa mi zatiaľ nepodarilo ani jeden spotrebovať, no myslím, že by mali vydržať skutočne rovnako dlho ako klasické balenia, pretože pri aplikácii je cítiť stlačený, akoby "hustejší" obsah.
Za poskytnutie produktov ďakujem zastúpeniu AMI Communications Slovakia.

Zvyknete v kabelke nosiť antiperspirant alebo nejaké mini balenie toaletky, či parfému? Vyskúšali ste už compressed antiperspiranty? 

10 komentárov

  1. Krásné fotky! Já jsem si teď oblíbila právě antiperspiranty Dove, jsem s nimi moc spokojená a při pohybu rukou ze sebe cítím jejich nenásilnou čistou vůni po celý den :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ďakujem Peti :) Tak to je super, škoda, že aj mne Dove antiperspiranty tak nevyhovujú, majú skutočne moc príjemné, nevtieravé vône.

      Odstrániť
  2. Ja používam zásadne len antiperspiratny od Dove a Rexony :)

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Ja používam tuhý antiperspirant od Dove už asi dva roky a neviem si ho vynachváliť:)

    Saja Frey blog

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ja ho momentálne taktiež používam, a aj keď ma síce nedokáže na celý deň ochrániť, tak ho mám celkom rada, pretože je k pokožke šetrný a citlivý :)

      Odstrániť
  4. Dove mám hodně ráda, ale ze spreji jsem přešla na tuhé deodoranty :)
    Miska blog

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. U mňa sa tuhé antiperspiranty tiež viac osvedčili ako spreje.

      Odstrániť
  5. Dezodoranty sú fakt super, a určite si ich veľmi dobre využila :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Hlavne tie nové compressed sú veľmi dobre využiteľné :)

      Odstrániť

Ďakujem za každý jeden komentár, za váš čas a chuť napísať.