Korektory |Bourjois, Catrice, Pupa|

Okrem toho, že si každodenné líčenie neviem predstaviť bez použitia korektoru a vždy sa teším ako ním zamaskujem tmavé kruhy pod očami, tak stále rada objavujem a skúšam nové. Preferujem korektory tekuté, krémové v kelímkových baleniach ma vôbec neoslovujú, prídu mi celkom mastné a po zlej skúsenosti s TimeBalm sa nemám moc chuť púšťať do testovania podobných. Momentálne používam korektory od troch rôznych značiek a rozhodne ich môžem zaradiť medzi moje naj spomedzi tých, ktoré som doposiaľ vyskúšala. Z high-end značiek som zatiaľ nemala skúsenosť so žiadnym korektorom, no určite to mám v pláne zmeniť. Najviac ma láka Urban Decay Naked Skin a hneď za ním nasleduje ikonický rozjasňujúci korektor od Yves Saint Laurent. 

Bourjois Radiance Reveal Concealer
Radiance Reveal korektor má okrem prekrytia nedokonalostí poskytnúť pokožke ošetrujúci benefit v podobe 24-hodinovej hydratácie a zjemňujúceho efektu a taktiež má navrátiť pleti svieži vzhľad. Korektor mám v odtieni 01 Ivory, ktorý je jemne naružovelý (swatch na fotografii nižšie) a určite bude vhodný aj pre veľmi svetlý typ pleti. Korektor očné okolie krásne rozjasní, krytie je stredné, tmavšie kruhy síce úplne neprekryje, no vďaka rozjasňujúcemu efektu si s nimi skvelo poradí. Aplikátor je veľmi príjemný, podobne ako aj vôňa, ktorá je troška výraznejšia, no mne to vôbec neprekáža. Hydratačný účinok korektoru neviem úplne posúdiť, nakoľko vyložene suchou pokožkou očného okolia netrpím. Čo som si ale všimla je, že po nanesení mi korektor zanecháva pokožku viacej mastnú (lepivú) ako ostatné korektory a potrebujem ho čo najskôr zapúdrovať, na základe čoho si dovolím tvrdiť, že podiel na hydratácii určite má. Po zapúdrovaní korektor vydrží takmer celý deň v perfektnom stave. A ešte by som chcela vyzdvihnúť balenie v mliečnom plaste so strieborným vrchnákom, ktoré pôsobí luxusným a elegantným dojmom, čo sa v drogérii vidí málokedy, takže aj za dizajn veľký palec hore.
Catrice Liquid Camouflage High Coverage Concealer
Catrice korektor, ktorý obletel takmer celú blogosféru nie je už ani potrebné predstavovať. Korektor má vodeodolné tekuté zloženie a má ponúknuť vysoké krytie s dlhotrvácnym efektom. Podľa mňa neposkytuje úplne vysoké krytie, skôr by som ho definovala ako stredné až vyššie. Používam ho len na tmavé kruhy pod očami a na nos, skúšala som s ním prekryť aj vyrážky, no nepodarilo sa. S tekutými korektormi sa mi vyrážky všeobecne nedarí zakryť, osvedčil sa mi zatiaľ len tyčinkový korektor (konkr. od Dermacolu), ktorým problematické miesta "naďubkám" a jemne rozmažem hubkou na make-up. Ak mám kruhy pod očami výraznejšie a očné okolie unavené, tak to tento korektor niekedy ešte viac vytiahne a podporí. Ďalším negatívom je zvýrazňovanie vrások a usádzanie sa do nich. Korektor má inak hustejšiu tekutú konzistenciu a pomerne dosť výraznú vôňu. Aj keď je odtieň 010 Porcellain celkom svetlý, privítala by som v našich drogériách aj dostupnosť o niečo bledšieho. Na oficiálnej stránke Catrice som inak zistila, že by mal byť už čoskoro v predajniach aj nový odtieň 005 Light Natural, tak ak ho uvidím, určite kupujem a vrhám sa na testovanie.
Pupa Cover Cream Concealer
Pupa korektor som si kúpila len tak zo zvedavosti, chcela som vyskúšať zase niečo nové a som za to doteraz nesmierne rada. Toto je už moje druhé balenie, z čoho je pochopiteľne jasné, že som si ho obľúbila a zaradila ho medzi moje top. Korektor má hustejšiu krémovú konzistenciu a extra jemný hubičkový aplikátor. Najviac sa mi na ňom páči to, že je ľahký a na pleti ho nie je vôbec cítiť. Navyše po zapúdrovaní vydrží celý deň, a aj ked si sem tam prejdem po pokožke, vôbec sa nerozmazáva. Korektor je dostupný v 6 farebných variantoch, okrem klasických odtieňov je v ponuke aj zelený, ružový a oranžový, ktorý je určený špecificky na neutralizáciu modrej farby tmavých kruhov. Ja mám najbledší odtieň 001 Light Beige, ktorý je krásne svetlý, takže aj pre bledulky. Krytie má stredné, mne úplne postačuje, pretože očné okolie rozjasní a dodá mu svieži, odpočinutý vzhľad. Za mňa určite veľké áno a rozhodne si ho kúpim znovu.
zľava doprava: Catrice Liquid Camouflage 010 Porcellain, Bourjois Radiance Reveal 01 Ivory, Pupa Cover Cream Concealer 001 Light Beige
Dúfam, že sa vám recenzia páčila a že bola pre vás aj troška užitočná :) Aký korektor používate najradšej vy? Ak máte tip na nejaký ďalší, určite mi dajte v komentári vedieť!
Majte sa krásne a úspešne zvládnite zajtrajší deň a potom už len užívajte víkendu :)

22 komentárov

  1. Pěkný článek a krásné fotky :) já mám nejradši asi ten od Catrice, ten používám na kruhy pod očima a na pupínky pak ten v kalíšku :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ďakujem Niki :) Ten v kelímku som neskúšala, no čítala som o ňom na viacerých blogoch a údajne na zakrytie vyrážok je fakt dobrý.

      Odstrániť
  2. Tak ten Pupa korektor určitě vyzkouším, když i tobě tak vyhovuje a navíc se mi líbí ten aplikátor. BEAUTYPUSINKA

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Tak ak vyskúšaš, dúfam, že budeš aj ty s ním spokojná :) Aplikátor má skutočne moc príjemný a inak korektor aj celkom dlho vydrží.

      Odstrániť
  3. Já používám Catrice a je teda super , že bude další nový odstín, jinak ten bourjois je krásný

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Pevne verím, že ten nový odtieň dorazí aj do našich drogérií a že ho budeme môcť čoskoro vyskúšať, som naň fakt moc zvedavá :)

      Odstrániť
  4. ten od Pupa vyzerá dobre :) to som ani nevedela, že Catrice chystá nový odtieň, tak sa po ňom tiež pozriem, i keď na mňa je tento korektor príliš "hutný"
    MakeUpByVeo

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. O novom odtieni som sa dozvedela pri prezeraní oficiálnej stránky Catrice, ihneď som sa tomu potešila, možno že bledší odtieň bude na mne lepšie vyzerať :) Tá hutnejšia konzistencia aj mne robí trocha neplechu.

      Odstrániť
  5. Pupa má dobrý aplikátor, já korektory poslední dobou moc nepoužívám. Mám jeden od Miss Sporty, ten je v celku fajn. :)
    Giveaway Saloos

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Od Miss Sporty som korektor nikdy neskúšala, a inak celkovo produkty od tejto značky nezvyknem moc pozerať.

      Odstrániť
  6. Bourjois je muj momentálně nejoblíbenější korektor pod oči a na rozjasneni :) Nemám mu co vytknout a funguje skvěle, pro me ještě lepší než ten od Catrice :) jinak bych moc rada chtěla vyzkoušet Nars a nebo korektor od Too faced :))

    LITTLETHINGSFOREM

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Na mne Radiance Reveal od Bourjois vyzerá taktiež oveľa lepšie a moc som si ho obľúbila :) Nars a Too Faced by som tiež rada vyskúšala, dúfam, že sa aj k nim raz dostanem :)

      Odstrániť
  7. Mne by sa zišiel nový korektor v poslednej dobe sa dosť vyhadzujem :/

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ja sa bez korektoru nepohnem, a vždy nosím so sebou aj jeden v kabelke, istota je istota :)

      Odstrániť
  8. Momentalne mam korektor od Maybelline a je celkom fajn :) nalakala si ma ale na Bourjois, takze uz poznam nasledovnika :) tiez ma zaujal aplikator od Pupy, vyzera, ze je prijemny na pleti :)
    Beauty shopaholik Tili

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Od Maybelline som korektor zatiaľ žiadny nemala, a keď som chcela vyskúšať Fit Me, tak nikdy nemali môj odtieň.. Bourjois korektor je síce drahší ako ostatné korektory z drogérie, no myslím, že sa doňho oplatí investovať :)

      Odstrániť
  9. Děkuji uvažovala jsem nad Catrice, ale ten Pupa mě velmi zaujal ;)

    www.double-claire.blogspot.cz

    OdpovedaťOdstrániť
  10. Ja som už vyskúšala a dá sa povedať, že si aj dosť obľúbila korektor od Catrice :) No teraz milujem tekutý korektor od Essence, aj keď nie je extrémne krycí, ale krásne hydratuje a presvetlí :) Inak ten od Bourjois vyzerá veľmi zaujímavo a pozerám naň už dlhšie, no po tvojej recenzií ho musím vyskúšať :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Zatiaľ som na Bourjois Radiance Reveal korektor čítala a počula samé pozitíva, tak dúfam, že budeš aj ty s ním spokojná :) Aj keď sa pri Essence stojane takmer vždy zastavím, po ich korektoroch som sa nikdy nepozerala, takže nabudúce na nich mrknem :)

      Odstrániť
  11. Ten od Bourjois má naozaj skvelý dizajn! Ja som verná môjmu tuhému od Catrice, ale ten tekutý ma tiež láka vyskúšať:)

    Giveaway o balíček produktov v hodnote 100€

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Catrice tuhý korektor som zatiaľ neskúšala, no stále na neho čítam samú chválu, tak by som to mala napraviť a konečne si ho kúpiť a otestovať :)

      Odstrániť
  12. Ja mám veľmi rada korektory, no používam najmä tie v ceruzke :)


    Pozývam ťa na Valentínsku súťaž na mojom blogu o krásnu toaletnú vôňu od Beyonce :)

    OdpovedaťOdstrániť

Ďakujem za každý jeden komentár, za váš čas a chuť napísať.