Federico Mahora Pure 06

Výber ideálneho parfumu, ktorý bude vystihovať našu osobnosť či aktuálne pocity určite nie je jednoduchou záležitosťou. Samozrejme, každý z nás má svoje obľúbené vône a ich kombinácie, ktoré nám lahodia. Avšak okrem voľby parfumu, resp. toaletnej vody podľa nálady či ročného obdobia je niekedy potrebné zohľadniť aj druh zamestnania alebo typ udalosti, ktoré výber vône taktiež významne ovpyvňujú. Moje preferencie jednotlivých vôní závisia najviac od ročného obdobia. V zime mám rada trocha ťažšie, púdrovejšie parfumy a naopak počas letných dní volím radšej ľahšie, kvetinové vône, ktoré majú osviežujúci a povzbudzujúci charakter. Okrem správneho výberu je takisto veľmi dôležité, či chceme siahnuť po parfume alebo po toaletnej vode, s čím je rovnako spojený môj sezónny spôsob voľby danej vône. V dnešnom článku by som sa s vami rada pozrela na parfum od spoločnosti FM Group, ktorá sa špecializuje na výrobu lacných parfumov vo vysokej kvalite, nakoľko sa riadi mottom: "Platím za vôňu, neplatím za značku".

Aj keď FM Group pri každom parfume uvádza "nezamieňajte s ...", je dôležité vedieť, že sa nejedná o žiadne napodobeniny. Parfumy FM sú originálne, bez akejkoľvek spojitosti s inými značkami. Dôvod prečo sú parfumy FM také lacné spočíva v ich priamom predaji od distribútora spotrebiteľovi. Ak by ste chceli vedieť o FM parfumoch viac, na ich e-shope www.parfumylacno.sk nájdete všetky potrebné a detailné informácie. 
FM Group ponúka feromónové parfumy Pheromone, parfumy v silnejšej kolekcii Intense a ich najnovšiu kolekciu parfumov PURE. Ja som sa rozhodla pre verziu PURE, čo je parfum s 20 % obsahom vonných esencií o objeme 50 ml, ktorý je rovnaký ako pre dámske, tak i pre pánske parfumy. Cena Pure parfumov sa pohybuje od 14 do 16 €.
Najprv by som sa rada vyjadrila k baleniu Pure parfumov. Mne osobne sa ich jednoduchý flakón veľmi páči, myslím, že takéto simplicitné prevedenie je nadčasové a univerzálne. Parfum by sme si predsa mali vyberať podľa toho ako vonia a nie v akom flakóne sa nachádza. No povedzme si na rovinu, kto si kúpi parfum v balení, ktoré sa mu vyložene nepáči? Preto u kolekcie FM Pure oceňujem adekvátne zvolený elegantný dizajn, ktorý určite nikoho neurazí :)
Inak čo sa týka samotnej objednávky, môžete si vybrať dodanie prostredníctvom pošty (poštovné od 0,90 €) alebo kuriérom. Mne bol parfum doručený slovenskou poštou, pričom som obdržala aj sms správu s číslom na online sledovanie zásielky.
Pri vyberaní parfumu som viac-menej vsadila na istotu a zvolila som FM PURE 06, čo je vôňa evokujúca arómu sviežeho zeleného čaju ochuteného citrónom, ktorá sa nemá zamieňať s Elizabeth Arden Green Tea. Hlava parfumu je tvorená bergamotom, citrónom, pomarančovou kôrou, rebarborou a mätou. Srdce nesie dubový mach, fenikel, jazmín, biela ambra a pižmo. Základ pozostáva zo zelerových semiačok, zeleného čaju, jazmínu, rasce, ambry a dubového machu. V oficiálnom popise FM Pure 06 je uvedené, že v úvode parfumu výrazne dominujú citrusy, zelený čaj, čerstvá mäta a niekomu sa podarí zachytiť aj zaujímavú pomarančovú kôru. V pozadí vôňu dotvárajú korenisté tóny s chladivým dubovým machom. 
Ak sa pýtate, či FM Pure 06 vonia podobne ako Elizabeth Arden Green Tea, tak si dovolím napísať, že sa podobajú tak z 50 %. FM Pure 06 mi príde ako úplne iná, originálna vôňa, čo je podľa mňa na jednu stranu pozitívum, pretože tak na mňa parfum pôsobí osobitným dojmom, no na druhú stranu môže byť zákazník sklamaný, pretože tak očakáva porovnateľnú vôňu so skutočnou E. A. Green Tea. Parfum inak vonia presne ako sa v popise výrobku uvádza. Vôňa je spočiatku výraznejšia, no po chvíľke sa rozplynie do príjemnej osviežujúcej vône, ktorej dominujú zložky tvoriace základ parfumu. Výdrž vône by som označila za pomerne slabú až priemernú, na pokožke ho cítim približne 3 hodiny. Avšak, keďže sa jedná o vôňu ideálnu najmä do horúcich letných dní, slabšiu výdrž parfumu nepovažujem vyložene za negatívum, aj keď no predsa len... Z tohto dôvodu by ma zaujímal napr. FM Pure 413 (nezamieňajte s Lancôme La Vie Est Belle), ktorý by vzhľadom k jeho sladšiemu, výraznejšiemu charakteru mohol vydržať voňať intenzívnejšie a dlhšie.
Čo sa ale istotne u hocijakého parfumu nevidí je označenie dátumu spotreby. U FM parfumov je na spodnej časti flakónu nálepka s presným dátumom odporúčanej spotreby, za čo dávam veľké plus.
Ak patríte medzi ľudí, pre ktorých nie je značka a balenie parfumu prioritou pri rozhodovaní sa vo výbere parfumu, FM parfumy by mohli byť niečo pre vás. Na ich stránke PARFUMYLACNO.sk nájdete širokú ponuku rôznych parfumov, ktoré si môžete okrem pohlavia a značiek známych vôní vyfiltrovať napr. aj podľa mena či znamenia zverokruhu.
Do akej miery ovplyvňuje balenie a celkový dizajn váš výber parfumu? 

4 komentáre

  1. Ja mám tieto parfemy veľmi rada. Osobne som si kúpila feromónový, no na môjho priateľa to nepôsobí :(

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Hm, s chlapami je to už niekedy holt tak, nie všetko a vždy na nich funguje :D

      Odstrániť
  2. O týchto parfumoch som počula len dobré veci :)

    OdpovedaťOdstrániť

Ďakujem za každý jeden komentár, za váš čas a chuť napísať.