"Poprvýkrát" s Dermacol krémom na ruky a ORLY lakom na nechty

Príjemný večer krásky :)
Nedávno som si povedala, že by som mohla pre zmenu vyskúšať produkty od značiek, ktoré nemám takmer vôbec alebo len minimálne vyskúšané. Rozhodla som sa konečne siahnuť po hydratačnom kréme na ruky od značky Dermacol a laku na nechty značky ORLY. Ako u mňa dopadlo testovanie týchto dvoch (pre mňa) noviniek zistíte ďalej v článku. Napoviem vám len toľko, že jeden produkt ma prekvapil a druhý naopak sklamal.

Dermacol Aroma Ritual krém na ruky "black cherry"
Hydratačný krém na ruky z extraktov kvetov čerešne má pokožku rúk intenzívne zvláčňovať a chrániť pred vysušovaním a vonkajšími vplyvmi. Ďalej sa má starať i o nechty a jemnú kožu okolo nich. Svieža vôňa šťavnatých čerešní povzbudzuje telo i dušu, dodáva energiu a prináša dobrú náladu.
Krém má hustejšiu konzistenciu, ktorá sa však do pokožky rúk ihneď vstrebáva a nezanecháva žiadny mastný povlak. Čo sa týka vône, je troška umelá, no inak vonia celkom príjemne po čerešniach. Hydratačné účinky krému sú veľmi dobré, ba som až milo prekvapená, pretože tak skvelú hydratáciu som ani nečakala. Balenie krému je klasické, plastové v tube s praktickým vrchnákom, ktorý je na zacvaknutie.
Krém mám z Elnino.sk, kde vychádza 2,18 € (objem krému je 100 ml).
ORLY lak na nechty v odtieni "Ruby Passion"
Odtieň Ruby Passion je červenej farby s obsahom trblietok, čo nebol zrovna môj najšťastnejší výber. Pri vyberaní tohto odtieňu som totižto nevedela, že bude lak až tak intenzívne trblietavý. Na druhú stranu, s trblietavými lakmi sa väčšinou lepšie a jednoduchšie nechty lakujú, nakoľko skryjú aj menšie nedostatky a nezvýrazňujú ich toľko ako lesklé či matné laky. S Orly značkou som doposiaľ nemala žiadne skúsenosti, takže som bola na lak veľmi zvedavá a mala som od neho aj pomerne veľké očakávania. Žiaľ, z laku som skôr sklamaná. Vadí mi, že celkom dlho schne - cca 20 min. od nanesenia druhej vrstvy, a ani po uplynutí tejto doby nie je zaschnutie stopercentné a musím si dávať pozor na možné poškodenie laku, a tým pádom nemôžem s rukami takmer nič robiť. Navyše, dokonca ešte po hodine od nalakovania sú nechty náchylné na odretie laku. Ďalšie čo mi nevyhovuje je krytie, pretože ani dve vrsty nestačia na úplné prekrytie, pretože je ešte troška vidno prečnievajúce špičky nechtov. Výdrž laku je na mojich nechtoch veľmi slabá, po umytí riadov sa mi lak už začal na špičkách nechtov odlupovať. Je síce pravda, že na mojich nechtoch nevydrží dlhšie ako dva dni žiadny lak (okrem jedného odtieňu od Rimmelu), no tento od Orly si u mňa drží rekordne najkratšiu výdrž, a pritom sľubuje (síce za použitia podlaku aj nadlaku) trvácnosť až 14 dní. Aj keď sú Orly laky na prírodnej báze, bez obsahu toxických látok a neobsahujú toluén, formaldehyd ani dibutylftalát, za čo dávam rozhodne palec hore, výdrž ani ostatné vlastnosti ma o ďalšej kúpe nepresvedčili. Po zložení sa mi na laku páči ešte patentovaný uzáver pre jednoduché otváranie a pohodlnú aplikáciu.
ORLY laky o objeme 18 ml zoženiete na Elnino.sk za 4,46 €.
Máte skúsenosti s ORLY lakmi? A čo hovoríte na Dermacol Aroma Ritual krémy na ruky?

16 komentárov

  1. Skvelý článok :) Veľmi sa mi páčia tie jemné trblietky v laku. Sprcháče od Dermacolu voňajú nádherne, no telové krémy či krémy na ruky som od nich ešte neskúšala, no mám na ne veľký zálusk :)

    www.frenchstyle.eu

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ďakujem :) Ja som zase sprcháče neskúšala, no včera som akurát kúpila dve tekuté mydlá od Dermacolu, jedno s melónovou a druhé s hroznovo-limetkovou vôňou, na leto budú isto skvelé, už sa na ne teším :)

      Odstrániť
  2. Od Orly mám ráda jejich průhledný, ale barevné mě nedávno docela dost zklamaly, hlavě tedy pigmentací :(.

    LenaČerge

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Kvalitný priehľadný lak stále hľadám, možno dám značke Orly ešte niekedy šancu a vyskúšam :)

      Odstrániť
  3. Čerešňový krém na ruky som neskúšala, no mala som telové mlieko a to taktiež hydratovalo veľmi dobre, no trochu mi vadilo jeho zloženie :) A lak od ORLY je ozaj krásny, nejaký sa chystám vyskúšať aj ja, ale momentálne som verná Essence :D

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. S tým zložením súhlasím, tiež dávam radšej prednosť niečomu prírodnejšiemu :) Laky od Essence som už dlho neskúšala. Zatiaľ ma však presvedčili len laky od Rimmelu :)

      Odstrániť
  4. Od Dermacol krémy na ruce jsem ještě nezkoušela, zatím vedou u mě jen sprcháče. :) Lak na nehty nevypadá vůbec špatně. :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ja som zase naopak neskúšala sprcháče :D Lak práveže vyzerá oveľa lepšie na fotkách ako v skutočnosti :)

      Odstrániť
  5. Krásny odtieň laku :) Ešte som značku Orly nikdy neskúšala :)

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Tak táto výbava sa mi veľmi páči. Ibak Dermacol sprchové gély úplne zbožňujem :) Waaau

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Dermacol sprchové gély sú vo všeobecnosti veľmi chválené, raz teda budem musieť už konečne i ja nejaký vyskúšať :)

      Odstrániť
  7. Klaudy, nádherný červený odtieň!!! Na nechtoch vyzerá famózne. :*

    OdpovedaťOdstrániť
  8. Krém na ruce od Dermacolu je moc dobrý. Také jsem vyzkoušela a byla jsem spokojena. Jinak značku od které máš lak na nehty neznám, ale ten odstín je pěkný :)

    Inspiration by Linda

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Krémik ma fakt prekvapil, akurát škoda tej trocha umelej vône, inak je super.

      Odstrániť

Ďakujem za každý jeden komentár, za váš čas a chuť napísať.