PRIODY hyalurónové sérum | recenzia

Ahojte :)
Musím sa priznať, že doteraz som žiadne pleťové sérum nevlastnila, ak teda nerátam séra v ampulkách a booster na dodanie energie unavenej pleti. Na druhú stranu som pravdupovediac ani nepociťovala výraznú potrebu používať nejaké sérum, čo bolo, ako už teraz viem, veľká chyba. Sér totižto existuje viacero druhov, každé so špecifickým zameraním a nie sú teda vymedzené len pre zrelú a stárnucu pokožku, čo asi viacerým v mladšom veku (česť výnimkam) ako prvé príde na um (áno, ešte pred pár mesiacmi by som sa zahanbene mohla medzi nich radiť i ja). Okrem toho, včasné používanie pleťových sér predstavuje pre našu pokožku prevenciu pred neželanými prejavmi nielen známok starnutia, ale aj nepriaznivých vonkajších vplyvov. Hyalurónové sérum od PRIODY bolo teda mojím prvým produktom z kategórie pleťových sér, za čo som nesmierne rada, pretože ničím lepším som začať snáď ani nemohla. Ak by ste sa o sére chceli dozvedieť viac, čítajte ďalej ↴ V článku som sa snažila popísať všetky moje postrehy i možné odporúčania pre iný typ pleti ako mám ja.

Sérum s čistou kyselinou hyalurónovou má za úlohu zlepšiť pružnosť a štruktúru pleti. Výťažky z aloe vera a uhorky sa starajú o dokonalú hydratáciu a pocit sviežosti. Všetky tieto tri účinné zložky prenikajú hlboko do štruktúry pleti, kde ju revitalizujú a pleť je tak počas celého dňa chránená pred stratou jasu. Medzi ďalšie účinky séra patrí vypnutie pleti a redukcia jemných vrások. Sérum je určené pre každý typ pleti a používať ho možno ráno i večer. Viac informácii o sére nájdete na oficiálnej stránke PRIODY TU.
Sérum má gélovo-vodovú konzistenciu, vďaka ktorej sa na pleť pohodlne nanáša, nakoľko nesteká, výsledkom čoho je tak aj jednoduchšia aplikácia. Na pleti je veľmi príjemné a vždy, keď ho nanášam, mám pocit akoby pleť pohladilo a zahalilo do bavlnky. Sérum sa do pokožky okamžite vstrebáva a zanecháva ju hydratovanú, upokojenú a vyhladenú - jednoducho spokojnú. V prípade pocitu napätej a dehydratovanej pokožky poskytne sérum pokožke ihneď úľavu a navráti stratený komfort. Dovolím si tvrdiť, že sérum je vhodné aj pre pleť aknóznu a problematickú, pretože na miestach s vyrážkami nespôsobuje žiadne štípanie či podráždenie a ani stav akné nezhoršuje. Vďaka ľahkej textúre pleť nijako nezaťažuje, čo je veľkým pozitívom najmä pre pleť mastnú a zmiešanú. Sérum je inak bez parfumácie, čo je vyhovujúce pre všetky typy pokožky. Okrem večerného použitia je sérum vynikajúce aj pod make-up, najmä vtedy, ak cítim, že pleť potrebuje okrem krému ešte niečo viac alebo keď mám na pleti šupinky, ktoré zásluhou séra nie sú po nanesení make-upu až tak viditeľné a celkom slušne sú eliminované. Čo sa týka nárokov suchej až veľmi suchej pokožky, výrobca odporúča sérum podporiť ešte použitím hydratačného krému, čím by sa mal účinok séra zdvojnásobiť a poskytnúť tak pleti maximálnu hydratáciu. Ja si krém na sérum nanášam podľa aktuálnych potrieb pleti, momentálne mi však večer stačí použitie samotného séra. Po dva a pol mesačnom používaní môžem so sľubovanými účinkami séra len súhlasiť, okrem hydratácie, regenerácie a sviežosti som zaznamenala aj redukciu jemných vrások v oblasti čela a okolí pier a celkovo vypnutie a posilnenie pokožky. 
Sérum sa nachádza v tmavom sklenenom obale a aplikuje sa prostredníctvom pipetky, s ktorou sa pracuje šikovno, rýchlo a presne. Na celú pleť mi väčšinou postačia 2 kvapky, ak si sérum nanášam aj na pokožku krku tak sú to 3 až 4 kvapky. Keďže objem séra je 30 ml, nemíňa sa až tak rýchlo a myslím, že pri každodennom používaní (cca 2 - 3 kvapky denne) 3,5 - 4 mesiace určite vydrží. Balenie séra na mňa inak pôsobí elegantným a luxusným dojmom, no hlavne sa mi páči, že sklo je tmavohnedej farby, čím sa zabezpečí ochrana pred svetelným rozkladom látok obsiahnutých v produkte.

Podobne ako u ostatných výrobkoch značky PRIODY sa v sére nenachádzajú žiadne parfumy, parabény, SLS a petrochemické deriváty. Rovnako ako aj pri 5-zložkovom očnom kréme (recenzia TU) musím opäť vyzdvihnúť obsah účinných zložiek na prvom mieste. Produkty od PRIODY si ma skutočne získali, a to ako zložením, tak i účinkom a jedinečným pocitom, ktorý stále pretrváva :)
*Ďakujem QPG, spol. s.r.o., oficiálnemu zastúpeniu značky PRIODY za poskytnutie produktu k recenzii.

Používate nejaké pleťové sérum, príp. podobné prípravky ako napr. booster?

12 komentárov

  1. Toto sérum chcem tiež vyskúšať, počula som naň samú chválu. :)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Vypadá skvěle, já používám sérum Vichy :-)

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Já mám teď sérum od Biofficina Toscana. Od Priody jsem zkusila masky na pleť a úžasně vonící kávový peeling :-)
    All my cosmetics

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Značka Biofficina Toscana ma celkom láka, ich produkty vyzerajú veľmi zaujímavo a rada by som niečo vyskúšala :) Priody masky na pleť mám v pláne i ja otestovať, rovnako ako aj peeling :)

      Odstrániť
  4. Ahoj, recenzia je dobrá, no bolo by fajn spraviť porovnanie s ostatnými sérami. Ja používam hydratačné sérum od Dr. Scheller a som s ním veľmi spokojná, no v porovnaní s týmto sérom od Priody je za oveľa rozumnejšiu cenu.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ďakujem za komentár :) Spraviť porovnanie s inými sérami by bolo určite zaujímavé, ak sa mi ich náhodou nazbiera viacej, tak nad tým budem uvažovať :) Značka Dr. Scheller je pre mňa neznáma, no ak na ňu niekde natrafím, rada si popozerám jej sortiment.

      Odstrániť
  5. Od Priody som taktiež skúšala sérum na opätovnú pružnosť kože, a musím povdať, že som naozaj spokojná :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Priody má podľa mňa séra (no i ostatné výrobky) skutočne vysoko kvalitné, plánujem jedno i mamine kúpiť :) Tak sa potom teším na recenziu Katka :)

      Odstrániť
  6. Priody majú super produkty. Séra som začala používať len minulého roku a nechápem ako som vedela bez nich žiť. Pleť vyzerá hneď lepšie. Perfektné sérum je od Estee Lauder Advanced Night Repair (je dooosť drahé, ale stojí za to) :)

    AN Beauty Blog

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Súhlasím s tebou Ali :) Ja taktiež nechápem prečo som sa doteraz o séra nejako nezaujímala. Teraz sú nevyhnutnou súčasťou mojej starostlivosti o pleť. Od Estée Lauder som zatiaľ nič neskúšala, no veľmi by som chcela, takže vďaka za tip, rada v budúcnosti vyskúšam :)

      Odstrániť

Ďakujem za každý jeden komentár, za váš čas a chuť napísať.