Kozmetický kútik | inšpirácia

Ahojte krásky :)
Dnešný článok bude skôr oddychový a inšpiratívny. Myslím, že každá jedna z nás sníva o svojom vytúženom kozmetickom kútiku, ktorý bude nielen skrášlovacím miestom, no i miestom pohody a relaxu. Ja zatiaľ také miestečko nemám, no na druhú stranu je fajn, že stále môžem rozmýšľať, ako by asi tak malo vyzerať, aby bolo pokiaľ možno čo najdokonalejšie. Vďaka portálu favi.sk, ktorý slúži ako vyhľadávač nábytku, dekorácií a rôznych doplnkov som sa nechala inšpirovať ponukami jednotlivých obchodov a posunula tak svoje predstavy o niečo ďalej. Vizualizáciu môjho vysnívaného toaletného stolíka spolu s dekoráciami a doplnkami si môžete pozrieť ďalej v článku.

Na úvodnom obrázku môžete vidieť štyri toaletné stolíky nachádzajúce sa už v zariadenom priestore. U seba doma by som si vedela predstaviť asi každý jeden, no po dizajnovej stránke sa mi najviac páči TENTO (spodná foto s ružovou stoličkou), ktorý mi však z praktického hľadiska (typ dvoch priehradiek s úložným priestorom) nepríde zrovna najideálnejší. Podobným štýlom sú riešené i ostatné dva vyobrazené stolíky. Preto som vytvorila koláž, na ktorej je vyobrazený môj vysnívaný kozmetický kútik so stolíkom, ktorý by mi vyhovoval najviac. Samozrejme nesmú chýbať ani štýlové doplnky, ktoré sú ladené do jednoduchého, minimalistického štýlu.
Toaletný stolík Tampere v nádhernej arktickej bielej farbe, ktorý ma zaujal ako praktickým riešením, tak i svojím neobvyklým vzhľadom rustikálneho charakteru by sa mi presne hodil k vysnívanému nábytku do spálne, ktorý raz túžim mať :) Kovové úchytky na stolíku dizajnovo pripomínajú retro úchytky z minulého storočia, ktoré sú nadčasové a neustále pretrvávajúce. Aj keď má stolík len dve zásuvky, do ktorých sa mi veľa kozmetiky a ostatných nevyhnutností (alebo lepšie povedané kozmetických zásob) nezmestí, získal si ma ihneď na prvý pohľad. Nedostatočný priestor by som vyriešila buď formou košíkov či iných úložných boxov, ktoré by so stolíkom ladili a pôsobili uceleným a usporiadaným dojmom. Na skladovanie a dobrý prehľad kozmetických produktov sú vynikajúce organizéry z priehľadného plastového materiálu. Organizér Tour skladajúci sa zo štyroch dielov je zhotovený presne na účel mať všetko po ruke. Na odkladanie šperkov by som využila nejakú keramickú alebo porcelánovú dózičku.
Z ponuky stoličiek som si vybrala konferenčnú stoličku Christine v modernom plastovom prevedení, ktorá sa mi k stolíku najviac hodila. 
Zrkadlo som zvolila stojacie okrúhle Optima z chrómového materiálu. Takýto typ zrkadiel mám najradšej, pretože si zrkadlo môžem chytiť do ruky, premiestniť kam potrebujem a nastaviť ako chcem.
Ďalšia vec, ktorá mi nemôže pri toaletnom stolíku chýbať sú hodiny, aby som si mohla vždy sledovať čas a utvrdiť sa v tom, že takmer nikdy nestíham. Designové nástenné hodiny Karlsson s dokonalou imitáciou mramoru sú presne môj štýl a zrejme som sa do nich zamilovala.
Toaletný stolík bez stolnej lampičky si ani neviem predstaviť. Stolná lampa Globo je presne kúskom, ktorý sa mi nesmierne páči a rozhodne oživí každý priestor.
Aby mi bolo pri skrášľovacích procedúrach pohodlne, je užitočné mať nejaký vankúšik či podušku. Z ponuky ma oslovil vankúš Dimex s púpavovým vzorom.
No a to by som nebola ja, aby som nemala na kozmetickom stolíku aspoň jeden svietnik. Svietnik Calma vyrobený z číreho skla a betónu je skvelým nadčasovým kúskom.

Aký štýl preferujete vy? Páči sa vám nejaký z vyobrazených stolíkov či doplnkov? 

15 komentárov

  1. Krásná inspirace, těším se, až si budu zařizovat budoucí byt! :D:))
    BLOG EVERYTHIN KATE

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ďakujem :) Na zariaďovanie svojho vlastného bytu sa i ja už nesmierne moc teším :)

      Odstrániť
  2. Vybrala bych si podobně jako ty :) Jenom bych teda potřebovala ještě víc místa :D Mně se snad v září konečně sen o kosmetickém stolku splní, tak uvidíme :)

    Cosmokočka

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Myslím, že mne by to miesto časom taktiež chýbalo :D, no zrejme budem mať vyhradenú zvlášť nejakú komodu na skladovanie mojich kozmetických zásob :) Jeej, tak držím palce, nech sa ti tento krásny sen splní :)

      Odstrániť
  3. Skvelá inšpirácia :) Najviac sa mi páčia tie hodinky, sú neskutočné!

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Vďaka Monika :) Tie hodiny aj mňa ihneď upútali, sú nádherné :)

      Odstrániť
  4. Krásná inspirace, taky si v budoucnu budu chtít udělat svůj koutek :)))

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ďakujem Miška :) Tak dúfam, že sa nám niekedy naše predstavy podaria zrealizovať :)

      Odstrániť
  5. Páči sa mi, že tento toaletný stolík vyzerá úplne obyčajne. Ani by som si nevšimla, že je to toaletný stolík.

    Veľká, mega GIVEAWAY o viac ako 3 balíčky

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. To, že stolík pôsobí obyčajným dojmom sa presne páči i mne a tým ma aj oslovil :)

      Odstrániť
  6. Naozaj veľmi pekný kozmetický kútik. Ten by som si vedela predstaviť aj u mňa doma

    Veľká, mega GIVEAWAY o nádherne voňajúci balíček

    OdpovedaťOdstrániť

Ďakujem za každý jeden komentár, za váš čas a chuť napísať.