Lavera Colour & Shine šampón a kondicionér

Ahojte :)
Už je to nejaký čas, odkedy som začala na vlasy používať prírodné produkty, teda, aby som bola konkrétna, tak len šampón a kondicionér, ostatné vlasové prípravky totižto ešte stále spadajú do klasickej kozmetiky. Aj keď som na klasické "chemické" šampóny a kondicionéry/balzamy nezanevrela a sem tam predsa nejaký použijem, snažím sa vlasy nezaťažovať zbytočnými látkami, ktoré v konečnom dôsledku ani nepotrebujú a ešte im navyše môžu aj škodiť. Keďže som zatiaľ stihla vyskúšať len tuhé prírodné šampóny, chcela som zistiť ako funguje i tradičný tekutý v prírodnej verzii. Rozhodla som sa pre prírodný šampón od Lavery, ku ktorému som si vybrala i kondicionér z rady určenej na farbené a melírované vlasy, obsahujúce výťažky z bio brusníc a bio avokáda. 

Šampón Colour & Shine pre farbené a melírované vlasy (250 ml)
Šampón obsahuje výťažky z bio brusníc, ktoré majú chrániť štruktúru vlasov a dodávať im prirodzený lesk. Bio avokádový extrakt sa má postarať o výdatnú hydratáciu. Jemné umývacie substancie získané z cukrovej trstiny a kokosových plodov majú pôsobiť obzvlášť šetrne. V priebehu procesu umývania sa má na povrchu vlasu vytvoriť ochranná vrstva a vďaka pôsobeniu aktívneho komplexu štyroch posilňujúcich látok a keratínu by sa mal vlas posilniť. Šampón je navyše obohatený o hydratujúce látky, ktoré majú uľahčiť rozčesávanie a pôsobiť antistaticky.
Ako prvé musím vyzdvihnúť vôňu, ktorá je skutočne vydarená, príjemná a pomerne intenzívna, vďaka čomu zostávajú vlasy ešte dlhý čas po umytí prevoňané. Konzistencia je priehľadná gélová - taká, na akú sme pri väčšine tekutých šampónov zvyknutí. Ďalšia vec, ktorá sa mi na šampóne páči je jeho dostatočná a skvelá penivosť, ktorá uľahčuje a urýchľuje proces umytia vlasov, čo je pre mňa nesmierne dôležité, pretože mám husté a dlhé vlasy, ktorých umytie a celkové ošetrenie istý čas trvá. Šampón používam už cca tri týždne a môžem povedať, že vlasy zbytočne nezaťažuje, je k ním skutočne šetrný a vlasy sú po ňom svieže a vitálne. Každopádne, musím poznamenať, že do vlasov pravidelne aplikujem vyživujúci fluid s argánovým olejom, takže zdravo pôsobiaci efekt vlasov nemôžem pripisovať len šampónu, vždy je to výsledok celkovej starostlivosti. Hydratačné vlastnosti šampónu sú podľa mňa veľmi dobré, na moje vlasy to je možno už troška viac ako by potrebovali, pretože majú tendenciu sa rýchlo mastiť. Celkovo šampón od Lavery hodnotím ako kvalitný prírodný produkt, za prijateľnú cenu - na slovenských e-shopoch sa dá zohnať za 5 €, v ČR za 149 Kč (kúpite napr. TU).
Kondicionér Colour & Shine pre farbené a melírované vlasy (200 ml)
Kondicionér sľubuje podobné účinky ako šampón, má zabrániť vymývaniu farby z vlasov a prostredníctvom extraktov z bio avokádového oleja, zeleného čaju a bavlny má vlasom poskytnúť extra porciu vyživujúcej starostlivosti.
Kondicionér sa mi v porovnaní so šampónom páči o čosi menej a to predovšetkým z dôvodu, že mi rozčesávanie vlasov uľahčuje len minimálne. Konzistencia kondicionéru je hustá, krémová, bielej farby. Či kondicionér poskytuje vlasom prirodzený lesk sa mi celkom ťažko posudzuje, pretože používam ešte ďalšie stylingové produkty, ktoré majú taktiež za úlohu dodať vlasom lesk. No myslím, že istý podiel na lesku vlasov kondicionér spolu so šampónom rozhodne má. Zhodnotiť ochranný účinok proti vymývaniu farby je pre mňa trocha zložité, nakoľko s vymývaním alebo blednutím farby nezvyknem mávať problém. Avšak, určitú ochranu farby vlasov potvrdiť môžem. Kondicionér teda beriem skôr ako doplňujúcu starostlivosť, ktorá v kombinácii so šampónom vlasy zjemní a celkom i uhladí, čo je pri mojich kučeravých a krepovitých vlasoch takmer zázrak :) Cena kondicionéru sa pohybuje od 5 € (k dostaniu napr. na e-shope bioterra.sk) alebo 149 Kč na českom e-shope organictime.cz.
*Ďakujem zastúpeniu značky Lavera za poskytnutie produktov k recenzii.

Skúšali ste už od Lavery nejaký produkt z vlasovej starostlivosti?

12 komentárov

  1. neskúšala som ešte túto kozmetiku, ale pozerám na ňu už veľmi dlho! :).

    KEJMY ♥.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ja som si od Lavery doposiaľ najviac obľúbila póry zjemňujúci hydratačný fluid, ktorý je podľa mňa vynikajúci a neviem si ho vynachváliť :)

      Odstrániť
  2. Od této značky nic nevlastním, ale toto me opravdu zaujalo. Celkově jsou na značku Lavera super recenze :)


    LITTLETHINGSFOREM

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Mňa zatiaľ najviac od Lavery presvedčili prípravky určené pre starostlivosť o problematickú pokožku :)

      Odstrániť
  3. Vůbec tuhle značku neznám, ale jelikož postupně přecházím na přírodní kosmetiku, tak moc díky za tip! :)
    Petra | www.mygoldenmind.blogspot.cz

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Rado sa stalo :) Ja sa taktiež snažím určité produkty postupne nahradiť prírodnou kozmetikou, no nie vždy ma účinok prírodných produktov presvedčí :)

      Odstrániť
  4. Já tuto značku ještě nijak nezkoušela. :) Vypadá dobře.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Produkty od Lavery ti môžem určite odporučiť, aj keď každému vyhovuje niečo iné :)

      Odstrániť
  5. Já jsem od této značky ješě nic nezkoušela, ale mám v plánu si od ní koupit zubní pastu, tak jsem zvědavá, jaká bude :)

    Another Dominika

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Prírodnú zubnú pastu som zatiaľ neskúšala, som verná pastám Zendium, ktoré mi ako jedny z mála vyhovujú, no možno si pri najbližšej návšteve drogérky nejakú prírodnú predsa len odnesiem :)

      Odstrániť
  6. Od téhle značky jsem zatím nic nezkoušela, ale dost už jsem o ní slyšela:)

    http://windypinkstyle.blogspot.cz/

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Myslím, že do Lavery sa ísť oplatí, aspoň teda za skúšku to stojí :)

      Odstrániť

Ďakujem za každý jeden komentár, za váš čas a chuť napísať.