URBAN DECAY Naked Skin Liquid Makeup | recenzia

Krásny deň prajem ♥
Konečne som sa dostala k dlho sľubovanej recenzii na tekutý make-up Naked Skin od Urban Decay, ktorý som si úplne zamilovala. Nemá snáď žiadne negatívum a zatiaľ je to najlepší make-up, aký som kedy vyskúšala (a to už mi zopár make-upov prešlo rukami). Aj keď som tento make-up chcela vyskúšať už veľmi dlho, stále som sa nejako nevedela k jeho kúpe odhodlať. Až som si ho raz, úplne spontánne objednala z anglického e-shopu Feelunique. Pri výberi odtieňu som nemala príliš nad čím rozmýšľať, vzala som si ten najbledší a nezostávalo mi nič iné, len čakať a dúfať, že to nebudú peniaze vyhodené do vzduchu. Na skúšaní a ustavičnom hľadaní "toho najlepšieho" make-upu som sa totižto už neraz popálila a opakovane sklamala. No v prípade kúpy Naked Skin make-upu sa mi napokon zariskovať vyplatilo a ja som našla minimálne kandidáta, ak nie úplného víťaza "toho pravého" make-upu pre moju pleť. Ak vás zaujímajú jednotlivé vlastnosti make-upu, príp. či by sa mohol hodiť práve pre váš typ pleti, čítajte ďalej :)

Urban Decay Naked Skin Weightless Ultra Definition Liquid Makeup s efektom nahého líčenia sľubuje prirodzený, rozjasnený a bezchybný vzhľad pleti. Ľahké zloženie umožňuje vrstviteľné krytie, bez toho, aby bol make-up viditeľný. Naked Skin využíva ingrediencie rozptylujúce svetlo, ktoré majú za cieľ rozostriť nedokonalosti a vytvoriť jasný, polomatný film, ktorý nie je vidieť, ale pritom budí dojem profesionálnej retuše. Make-up je bez obsahu olejov, parabénov a pridanej parfumácie. Naopak, je obohatený o komplex peptidov Matrixyl 3000, ktorý bojuje proti vráskam a vypína pleť. Ďalej sa v make-upe nachádza Litchiderm - extrakt z liči ovocia, ktorý chráni pokožku pred dehydratáciou, oxidačným stresom, výsledkom čoho má byť jasnejšia a žiarivejšia pleť; extrakt z kamélie olejnej a kyselina hyalurónová, známu svojou schopnosťou viazať vodu a udržiavať pokožku hebkú a jemnú.
Make-up sa nachádza v priehľadnej plastovej nádobke, vďaka čomu má tak človek prehľad o množstve zostávajúceho produktu. Make-up sa aplikuje pomocou pumpičkového aplikátora, ktorý zabezpečí pohodlnú a jednoduchú manipuláciu. Na pumpičkovom aplikátore sa mi páči, že na jedno pumpnutie nevytláča zbytočne veľa produktu. Pred nanesením je potrebné najprv obsah make-upu pretrepať, aby sa premiešal (premiešanie zabezpečí guľôčka nachádzajúca sa v produkte). Objem produktu je 30 ml a odporúčaná doba spotreby je 6 mesiacov od začatia používania produktu. Ak si hovoríte, že je to celkom dosť krátka doba na spotrebovanie make-upu, môžem vás uistiť, že ak budete používať len tento jeden make-up (takmer každý deň), za pol roka sa vám ho určite podarí minúť. Viem to z vlastnej skúsenosti, nakoľko mám už druhé balenie, ktoré už ale naopak zrejme nestihnem do uvedenej doby spotrebovať, pretože momentálne používam i iné krycie produkty. No pevne verím, že sa make-upu nič nestane, no ak by som si všimla nejaký nedostatok, tak ho samozrejme budem nútená vyhodiť. Inak samotné balenie make-upu sa mi veľmi páči ako po estetickej, tak i praktickej stránke. Navyše, výrobca si dal záležať i na krabičkovom balení, ktoré má zvnútra fialovú potlač s kvetmi, čo mi príde ako zaujímavý detail pridávajúci na celkovej hodnote UD produktov (nie nadarmo sa hovorí, že "obal predáva"). 
Ako som vyššie spomínala, jedno balenie UD make-upu som už stihla spotrebovať, konkrétne odtieň 0.5, ktorý som používala počas zimných mesiacov. Odtieň 0.5 je spomedzi všetkých 12 ponúkaných odtieňov najsvetlejší, no s odtieňom č. 1.0 sú si veľmi podobné, povedala by som, že až takmer na nerozpoznanie. Rozdiel je najmä v podtóne, v samotnej farbe je minimálny. Odtieň 0.5 má neutrálny, studený podtón, jemne do ružova, zatiaľ čo 1.0 má podtón do žlta, je teda skôr teplejší. Na určenie najvhodnejšieho odtieňu Naked Skin make-upu slúži jednoduchý číselný systém - odtiene zakončené číslom "0" sú teplé (žlté, zlaté tóny), odtiene končiace na "5" sú napak studenšie (s ružovým, neutrálnym podtónom). Po vyskúšaní oboch týchto podtónovo odlišných make-upov môžem skonštatovať, že tak či tak mi sedia oba, no o niečo lepšie sa predsa len cítim v tom studenšom 0.5. Odtieň 1.0 som si kúpila na jarno-letné obdobie, pričom som vtedy nevedela, že UD má takto číselne, podľa podtónu označené odtiene. Každopádne, na ruku som skúšala i odtieň 1.5, ktorý sa mi už zdal troška viac tmavý a bála som sa, že mi nebude sedieť, preto som si vzala 1.0. 
Make-up je tekutej (nie však príliš) konzistencie, s ktorou sa na pleti veľmi dobre pracuje. Make-up si takmer ihneď na pleti sadne a zaschne do polomatného finišu. Make-up nanášam vždy len v jednej vrstve pomocou hubky na make-up. Na zakrytie celej tváre mi vystačia 2-3 pumpnutia. Nanesený make-up následnej zafixujem transparentným púdrom. Krytie make-upu je ľahšie, vrstvením možno dosiahnuť stredný stupeň krytia. Nedokonalosti sa mu pochopiteľne skryť nepodarí, no tie aj tak vždy maskujem korektorom. Ak by som chcela spomínané nedokonalosti zakryť make-upom, musela by som použiť make-up s vysokým krytím, v ktorom by som sa už ale rozhodne dobre necítila. Najdôležitejším kritériom je pre mňa zjednotenie farebného tónu a dosiahnutie zdravo pôsobiaceho, prirodzeného vzhľadu. V čo možno najdokonalejšom stave mi make-up vydrží približne 6 hodín (v zimnom období dá v pohode aj 8 hodín), potom sa mi už postupne začne lesknúť oblasť T-zóny, čo väčšinou riešim odsatím prebytočného mazu zmatňujúcimi papierikmi alebo obyčajnou vreckovkou. Inak mi make-up drží pekne takmer celý deň, samozrejme nejaké ľahké vytrácanie tam je, no vďaka tomu, že s pleťou dokonale splynie sa neotláča, necestuje po tvári, nezalieza do pórov, nezvýrazňuje vrásky a nevytvára žiadne fľaky. Na pleti ho nie je vôbec cítiť, je veľmi ľahučký, pokožku teda nijakým spôsobom nezaťažuje a má umožnené dýchať. Na make-upe okrem toho veľmi oceňujem, že sa môžem tváre normálne dotýkať, bez toho, aby som si make-up zotrela či rozmazala, s čím som mala doposiaľ problém asi u každého make-upu. Mojej zmiešanej pleti dokonale vyhovuje. Myslím, že by sa mohol kamarátiť i s pokožkou mastnou. Čo sa týka vhodnosti pre suchý typ pokožky, trúfam si povedať, že by jej mal rovnako vyhovovať, nakoľko sa mi na pleti občas vyskytnú nejaké tie suché miesta a make-up mi ich nezvýrazňuje. Jedinou chybičkou make-upu je menšia oxidácia po nanesení na pleť. Nejde však o takú oxidáciu, ktorá by sa prejavila stmavnutím make-upu počas dňa, ide len o mierne zafarbenie ihneď po aplikácii na tvár, keď si make-up najprv nanesiem a až následne ho zapracujem hubkou. Keďže oxidácia make-upu úzko súvisí s ph pokožky, u vášho typu pokožky sa nemusí vôbec vyskytnúť. Na záver by som ešte spomenula vôňu make-upu, ktorá mi príde príjemná, možno trošičku výraznejšia, no nemyslím si, že by mala niekomu prekážať. Cena make-upu sa pohybuje cca od 34 €, pri vychytaní akcie ho viete zohnať minim. o 15 % lacnejšie. Chápem, že pre niekoho to môže byť závratná suma, no ja vždy hovorím, že za make-up, s ktorým som spokojná, som si ochotná priplatiť, pretože ten výsledný efekt bezpochyby stojí za to!

nižšie: odtieň 1.0, vyššie: odtieň 0.5
Na malú, názornú ukážku pridávam fotografiu pred a po nanesení make-upu. 
Máte skúsenosť s týmto make-upom, resp. láka vás ho vyskúšať?

22 komentárov

  1. Krásné fotky, chválím. Moc se mi líbí. Jinak od Urban Decay jsem měla pouze paletku, ale tu jsem nakonec kvůli odstínům prodala.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ďakujem Monika :) S tieňmi UD nemám skúsenosť, no rada by som aspoň nejaký jeden mono očný tieň vlastnila :)

      Odstrániť
  2. ja by som zase veľmi chcela all nighter :) pri tomto sa mi vidia byť tie odtiene dosť do oranžova, čo pre mňa veru nie je :(
    Drew's Beauty

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Odtiene práveže do oranžova vôbec nie sú, aj keď na fotografii to tak možno pôsobí. Naopak, najbledší odtieň 0.5 je dosť svetlý a veľmi pekne sa pleti prispôsobí. Som takmer presvedčená, že z ponuky All Nighter make-upov by si si určite vybrala, nakoľko sú v ponuke ešte bledšie odtiene ako u Naked Skin.

      Odstrániť
  3. Vyzerá to naozaj super. Ja trpím pigmentovými škvrnami a vidím, že by mi ich mohol aj celkom prekryť :) určite sa po ňom pokukám

    www.lifi.sk

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Je naozaj skvelý :) Ak máš len jemné pigmentačné škvrny, tak by ti mohol pleť pekne zjednotiť, no keďže má ľahšie krytie, neviem ti to stopercentne zaručiť. Ak budeš mať možnosť, tak si ho skús aspoň na ruke vyskúšať :)

      Odstrániť
  4. Naked Skin od UD tiež používam a nedam naň dopustiť. A vďaka vrstveniu si poradí aj s problematickou pleťou. ... odskúšané pri líčení na posledné fotenie. :) Ja som tak trošku UD zavislák. Jedna z topiek su tiež ich 24/7 ceruzky. ... odporúčam. Jedine s čím od UD "neviem existovať" je De-slick primer. Nech robím čo robím, dodržiavam postup, akým sa má nanášať, aj tak urobí s podkladom uuuuplnú katastrofu. :( Ak má niekto tip ako na to, sem s nim. :)))

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Mňa od UD najviac lákajú ich lícenky, korektor, rozjasňovače a tiež by som rada vlastnila Vice Lipstick rúž v peknom nude odtieni :) S UD primerom nemám skúsenosť, na používanie primerov všeobecne nie som, nepoužívam ich, nakoľko mi s pleťou buď nič nespravia, alebo naopak, narobia len zbytočnú neplechu.

      Odstrániť
  5. Nový makeup bych potřebovala a tak se koukám po recenzích na blozích. Docela mě zaujal, s cenou problém nemám, když je makeup dobrý, proč ne. No uvidím. Potřebuji něco ne úplně hutného.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ak hľadáš ľahký make-up s prirodzeným krytím, tak tento od UD je určite skvelou voľbou. Ja si ho neviem vynachváliť :)

      Odstrániť
  6. súhlasím s tým, že za dobrý makeup sa oplatí zaplatiť aj vyššiu sumu.a toto mi nepríde zase až tak prehnane vysoká, i keď ako jasné, nie je to 10€ :) ale myslím, že ti dokonale sadol :)
    MakeUpByVeo

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Presne tak Veronika :) Make-up mi sedí skutočne dokonale a zatiaľ je to pre mňa najlepší make-up :)

      Odstrániť
  7. Pekný článok a super fotky. :) Tiež by som raz chcela vyskúšať tento make up. :)
    partofnicol.blogspot.sk

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ďakujem Nicol :) Ja mám najbližšie zálusk na Naked Skin korektor :)

      Odstrániť
  8. Já bych ho brala už jen kvůli tý nádobce! Miluju když makeup vypadá dobře i v tomhle ohledu. To pak vždycky spokojená se slzami v očích vytahuju kreditku.

    Prolhaná Mrcha

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Máš pravdu, to vyťahovanie kreditky spojené s radosťou a zároveň výčitkami veľmi dobre poznám :) UD výrobky majú inak všeobecne vymakané balenia a lákajú už len samotným obalom a dizajnom :)

      Odstrániť
  9. Vyzerajú super, ale pre mňa sú veľmi tmavé :/ °₊·ˈ

    Blog de la Licorne

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Na fotografii zrejme pôsobia o niečo tmavšie ako v skustočnosti, aj keď verím, že niekomu by sa zišiel ešte bledší odtieň ako tá 0.5.

      Odstrániť
  10. Vypadá skvěle a tobě dokonale sedí!:)

    www.windypinkstyle.blogspot.cz

    OdpovedaťOdstrániť

Ďakujem za každý jeden komentár, za váš čas a chuť napísať.