Purity Vision bio levanduľová voda

Ahojte :)
Vítam vás po kratšej pauze pri dnešnom článku, ktorý je venovaný bio levanduľovej vode od českej značky Purity Vision. Keďže s ružovou vodou už skúsenosti mám, rozhodla som sa teraz pre zmenu vyskúšať túto levanduľovú, ktorá vo mne budila pomerne veľkú zvedavosť. Okrem toho som do jej používania vkladala i určitú nádej týkajúcu sa možného zlepšenia vzhľadu pokožky, najmä čo sa týka liečby akné a podobných problémov strpčujúcich život. Ako u mňa obstála a či porazila milovanú ružovú vodu sa dozviete ďalej v článku.

Z oficiálneho popisu bio levanduľovej vody:
Bio levanduľová voda od Purity Vision je 100 % čistá levanduľová voda z kontrolovaného ekologického poľnohospodárstva, bez obsahu aditív, konzervantov, stabilizátorov alebo iných prímesí. Pochádza zo starostlivo spracovanej levandule lekárskej z oblasti ružového údolia v Bulharsku. Levanduľová voda Purity Vision nevzniká ako vedľajší produkt pri výrobe esenciálneho oleja, ale ako cieľový originálny produkt. Pri výrobe je použité väčšie množstvo levanduľových kvetov, než je bežné, aby levanduľová voda obsahovala potrebné množstvo esencií. Vďaka tomu sa radí medzi najkvalitnejšie levanduľové vody na trhu, je účinnejšia, a hlavne nepotrebuje žiadne konzervačné látky alebo alkohol.
Výborná na čistenie a upokojenie pleti. Pomáha pri akné a navodzuje prirodzené pH. Mierni sčervenanie a podráždenie pleti. Upokojuje psychiku a podporuje pokojný spánok. Prináša vnútorný pokoj a pohodu. Pri masáži vlasovej pokožky povzbudzuje rast vlasov a uľahčuje ich rozčesávanie. Vhodná pri nevoľnostiach a migrénach. Dezinfikuje a krásne prevonia bielizeň a odpudzuje mole. Nenahraditeľná do exotických zákuskov, osviežujúcich limonád, koktailov a zmrzlín.
Objem balenia je 100 ml, k dostaniu na rôznych e-shopoch (pre SR napr. na e-shope Naureus za 6,82 €; pre ČR na e-shope Organic Time za 179 Kč) alebo v sieti predajní dm drogérie.
Začnem vôňou vody, ktorá je netradičná, silná a treba si na ňu jednoducho zvyknúť. Vôňa nie je typická levanduľová, pretože neobsahuje esenciálny olej, ktorý je zodpovedný za charakteristickú vôňu levandule, na akú je väčšina z nás zvyknutá. Avšak, nemôžem povedať, že by bola nepríjemná, chce to len trocha času, aby si naše čuchové bunky na ňu privykli. Každopádne, účinkami je vynikajúca. Ja som levanduľovú vodu používala len na pleť, primárne na nedokonalosti, bolestivejšie vyrážky a začervenané miesta. Voda problematické partie ihneď upokojila, pomáhala ich rýchlejšie hojiť a celkovo prispievala k regenerácii pokožky. Po použití vody som však potrebovala pokožku hydratovať, nakoľko ju mierne vysušovala a spôsobovala jemné pnutie. Z toho vyvodzujem, že pre suchý typ pokožky nebude zrejme vhodná. Mastnej pokožke bude naopak určite vyhovovať a myslím, že by mohla byť skvelým riešením redukcie kožného mazu a nežiadúceho lesku. Rovnako ju veľmi odporúčam problematickému typu pokožky, nakoľko ako som už aj o pár viet vyššie písala, s nedokonalosťami si vie poradiť, samozrejme skôr v zmysle prevencie a dodatočnej starostlivosti. 
Aj keď som bola s levanduľovou vodou veľmi spokojná, ružová voda je u mňa stále na prvom mieste a zrejme ju len tak hocičo neprekoná.
*Ďakujem zastúpeniu značky Purity Vision za poskytnutie produktu k recenzii.

Čo hovoríte na levanduľovú vodu? Zaujala vás, resp. vyskúšali ste už?

10 komentárov

  1. Od Purity Vision som mala len Ružovú vodu, levanduľovú som však vyskúšala z Manufaktury a bola skvelá, ale strašne dlho mi trvalo kým som si zvykla na jej....no doslova smrad :D. Ja som na vône hrozne háklivá a bol to pre mňa dosť problém. Premýšľam aj o tejto od Purity, keďže si s ňou spokojná tak verím, že bude tiež dobrá :).

    BeYOUtiful

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ja som si na tú vôňu inak celkom rýchlo zvykla, nebolo to také strašné :) Od Manufaktury nemám síce so žiadnou ich vodou skúsenosť, no verím, že ak vyskúšaš túto od Purity Vision, budeš i s ňou rovnako a možno ešte i viac spokojná :)

      Odstrániť
  2. Já mám pouze zkušenosti s růžovou vodou a ta mě vyhovovala. Tato levandulová mě ale láká :)

    Nela z blogu Růžová rtěnka

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Veľkou výhodou ružovej vody je, že sa hodí pre každý typ pokožky, a tým pádom asi aj každému vyhovuje a nemá jej čo vytknúť. Levanduľová voda je podľa môjho názoru skôr vhodná na zmiešanú, mastnú a problematickú pokožku.

      Odstrániť
  3. Levanduľovú vodu mám veľmi rada, musím ju skúsiť aj od tejto značky :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Určite môžem len odporučiť :) Podľa mňa budeš s ňou rozhodne spokojná :)

      Odstrániť
  4. Tak toto vyzerá naozaj super. Milujem levanduľovú vodu :)

    www.lifi.sk

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ak máš levanduľovú vodu rada, tak táto od Purity Vision by sa ti mohla páčiť :)

      Odstrániť
  5. Milujem vôňu levandule, takže musí byť ozaj skvelá :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ja taktiež zbožňujem levanduľovú vôňu, no ako som aj v článku písala, voda nevonia typicky levanduľovo, takže treba s tým rátať :)

      Odstrániť

Ďakujem za každý jeden komentár, za váš čas a chuť napísať.