Dermacol | dekoratívna kozmetika

Aj vám tieto jesenné dni tak neskutočne rýchlo letia? Keďže som človek, ktorý si vždy rád veci plánuje a má rád určitý harmonogram, veľmi ma trápi, ak sa mi plány na daný deň, resp. týždeň nepodarí všetky zrealizovať. Následne rozmýšľam čo robím zle a ako si plánovanie všetkých tých povinností a toho, čo chcem v daný deň stihnúť vylepšiť. Navyše už dlho túžim po tom, aby moje príspevky na blogu mali nejakú pravidelnosť, ktorej sa ale nie a nie dočkať. Nebudem sa vyhovárať na to, že niekedy poriadne nič nestíham, veď každý máme určité záväzky. Tým, čo ma dokáže neustále časovo brzdiť je totižto môj perfekcionizmus. No vzhľadom k tomu, že blogovanie zbožňujem, dala som si predsavzatie popracovať na blogovej pravidelnosti, pretože vám chcem prinášať čo možno najaktuálnejšie informácie a v neposlednom rade je pre mňa obzvlášť dôležité, aby ste sa sem radi vracali :) Na dnes som si pre vás pripravila obsiahlejšiu recenziu na vybrané produkty dekoratívnej kozmetiky od značky Dermacol, ktoré som dostala na testovanie. Prajem príjemné čítanie a pekný pohodový večer :)

Caviar Long Stay Make-up & Corrector
Dlhotrvácny make-up s výťažkami z kaviáru vám predstavovať určite nemusím. Keďže je na trhu už pekne dlhý čas, pozná ho zrejme úplne každá. Ja som sa však k nemu dostala až teraz. Síce som si ho chcela už dávnejšie viackrát kúpiť, no pri skúšaní testerov sa mi ani najbledší odtieň nepozdával, tak som si kúpu nakoniec vždy rozmyslela. Nemýlila som sa, najbledší odtieň č. 1 Pale skutočne nie je podľa môjho názoru vhodný pre každú bledulku. Píšem preto pre každú, pretože závisí od podtónu pleti. Odtieň Pale má totižto na moju pleť výrazný ružový podtón (pri swatchnutí nevyzerá odtieň takmer vôbec naružovele, no akonáhle si ho naneseniem na pleť ide dosť do ružova), výsledkom čoho je vytvorenie odlišného farebného tónu pleti a pokožky krku, čo sa dá skorigovať do prirodzene pôsobiaceho efektu len sčasti a ani tak to nevyzerá dobre, lebo je jednoducho vidieť, že nejaký make-up na sebe mám a to samozrejme nechcem. Ďalšie čo mi na make-upe nevyhovuje je samotná konzistencia, ktorá je na moju pleť príliš hutná a ťažká, vďaka čomu je make-up na pleti dosť cítiť. Krytie je každopádne veľmi pekné so stredným až vyšším stupňom krytia, make-up prekryje začervenané miesta, aj drobné vyrážky a nedokonalosti. Tuhý korektor krémovej konzistencie ukrytý vo viečku má taktiež slušné krytie, dajú sa s ním pekne zamaskovať kruhy pod očami, problémom však je, že mi pokožku pod očami vysušuje. Takže make-up poputuje ďalej, no verím, že ním niekomu spravím ešte radosť :)
Žiaľ ani tento najnovší tekutý zmatňujúci make-up sľubújúci bezchybný vzhľad a hebkosť mojej pleti nesadol. Pravdupovediac sa tomu ani vôbec nečudujem, pretože som to vzhľadom k jeho konzistencii už tak nejako dopredu predpokladala. Nakoľko sa jedná o ľahký tekutý make-up, ktorý na pleti rýchlo zasychá, je potrebné s ním friško pracovať. Finiš make-up je zamatovo-matný, na dotyk až akoby silikónovo kĺzavý, čo u mňa predstavuje podstatný problém. Na pleti mi totižto ihneď zvýrazní suché miesta a šupinky - dokonca aj také čo nemám. Jednoducho ten efekt, čo mi na pleti Noblesse Fusion make-up vytvorí je nepekný a nenositeľný. Jediným pozitívom make-upu je odtieň (Pale), ktorý mojej pleti dokonale sadol, no škoda, že je inak make-up pre moju pleť nepoužiteľný :( Ak by vás ešte zaujímala vôňa, je dosť výrazná, pripomínajúca vôňu krému (mne konkrétne evokuje niveácku vôňu).
Transparentný fixačný púder je k dispozícii v troch farebných prevedeniach (white, light, natural), ja som dostala na otestovanie odtieň "Light", čo je bledučká telová farba, ktorá je však transparentná, rovnako ako aj ďalšie dva odtiene. Púder je veľmi jemne namletý, na pleti ho nie je vôbec cítiť ani vidieť. Na zafixovanie make-upu je skutočne výborný, rovnako ako aj na zafixovanie korektoru pod očami, nakoľko pokožku nevysušuje a neusádza sa do vrások a jemných liniek. Matný vzhľad poskytne pleti približne na 5 hodín, následne sa mi už začne lesknúť oblasť T-zóny. Zmatnenie na 5 hodín hodnotím za slušný výkon, zatiaľ mi žiadny iný púder nezabezpečil dlhšiu ochranu pred vznikom mastného pocitu. Súčasťou púdru je i labutienka, s ktorou sa dá púder naniesť kedykoľvek počas dňa.
Devilash maskara ma veľmi milo prekvapila. Aj napriek tomu, že má hustejšiu konzistenciu, ktorá má tendenciu po istom čase používania troška tuhnúť, riasy nezlepuje a nezaťažuje. Práve naopak, riasy krásne vytočí, zahustí a predĺži. Navyše, každú riasu pekne obalí a oddelí, vďaka čomu dodá riasam objem, po ktorom každá z nás toľko túži. Okrem toho som si po dlhodobejšom používaní tejto maskary všimla, že mi mihálnice takmer vôbec nevypadávajú, donedávna mi totižto mihálnice celkom dosť vypadávali. Výsledným efektom a najmä skvelou celodennou výdržou (a tiež podobným tvarom kefky) si ju trúfam prirovnať k TF Better Than Sex maskare. Jedinou jej chybičkou je občasné minimálne drolenie a opadávanie, ale to som jej ochotná odpustiť, pretože je inak vynikajúca.
Rovnako veľkú radosť mám i z bielej kajalovej ceruzky na oči. Teda, farba ceruzky nie je klasická biela, ale taká zastretá krémová biela, vďaka čomu vyzerá prirodzenejšie a nie tak ostro ako väčšina bielych ceruziek. Ďalšou vynikajúcou vlastnosťou je výdrž (ceruzka je vodeodolná), ktorá je cca 5 hodín v takom tom "dokonalejšom" stave, následne sa už začne postupne jemne vytrácať, čo si vlastne ani poriadne nikdy nevšimnem, nakoľko je toto vytrácanie v podstate až nebádateľné. Myslím, že ceruzka bude vhodná i pre citlivé oči, nakoľko ja mám oči pomerne citlivé a nespôsobuje mi žiadne štípanie, pálenie či iné podráždenie. Pre mňa je to zatiaľ najlepšia "biela" ceruzka na vnútornú linku oka. 
Určite sa bude väčšina z vás teraz nesmierne čudovať a možno aj pohŕdať mojim názorom, no moje pery si s textúrou dlhotrvajúcej dvojfázovej farby vôbec, ale vôbec nesadli. Neviem, čo to mám ja za pery, ale tento produkt, konkrétne odtieň č. 2 sa s mojimi perami jednoducho neskamarátil. Môj problém s týmto tekutým rúžom pozostáva z viacerých bodov: po prvé sa mi ho nedarí naniesť v peknej rovnomernej vrstve, po druhé mi na perách nechce dokonale zaschnúť a aj po 5 minútach sa ešte otláča, no a posledným neduhom je vytvorenie nepríjemného lepivého a ako keby gumového pocitu na perách, čo síce nanesenie lesku odstráni, avšak len na istý čas (cca 10-15 minút, potom už je znovu tendencia k lepeniu). Okrem toho sa mi chvíľku po aplikácii vytvorí tzv. krusta, následkom čoho sa začnú tvoriť drobné žmolky, čo je samozrejme nekomfortné, no najmä nevzhľadné. Možno, že iný odtieň v menej výraznej nude farbe by mi túto neplechu robiť nemusel, no musím priznať, že momentálne po skúšaní iného odtieňu netúžim a aj preto som ostatné dva odtiene č. 8 a 10 nechala pre vás do súťaže, ktorá aktuálne prebieha na mojom facebooku (odkaz TU). 
Neónové laky sú v ponuke vo viacerých žiarivých odtieňoch, ja mám odtiene 3 Neon Pink, 18 Neon Aloha obsahujúci drobné farebné trblietky a 25 Neon Sunrise s jemným metalickým nádychom. Najviac ma oslovil odtieň č. 3, čo je krásna žiarivá neónová ružová s lesklým finišom. Nanášanie laku je ľahké a rovnomerné, avšak na dokonalé prekrytie sú potrebné 3 vrstvy. Výdrž laku je na mojich nechtoch slabšia, v čo možno najlepšom stave dá lak 2 dni. S výdržou lakov mám všeobecne problém, viac ako 4 dni mi zatiaľ žiadny nevydržal. Preto by som veľmi rada vyskúšala najnovšie 5 Day Stay dlhotrvajúce laky, ktoré sú dostupné v mnohých zaujímavých odtieňoch. 
Aké sú vaše skúsenosti s Dermacol dekoratívnou kozmetikou? Máte od Dermacolu nejaký obľúbený produkt, na ktorý nedáte dopustiť? 

12 komentárov

  1. Rtěnku jednu mám dlouhotrvající a ta je naprosto skvělá. :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Viem, že je tento produkt od Dermacolu veľmi chválený, neviem prečo ja musím byť výnimka :(

      Odstrániť
  2. Moc hezká recenze :), já teda za sebe mám Noblese Fusion make-up moc ráda, docela jsem byla překvapená že mi make-up od Dermacolu tak sedl :).

    LenaČerge

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ďakujem Leni :) Toho Noblesse Fusion make-upu mi je ľúto, pretože odtieňovo mi vynikajúco sedí :(

      Odstrániť
  3. Já mám taky ty neonové laky na nehty a souhlasím, že mají trochu horší krytí. Jestli chceš, aby ti lak na nehtech vydržel o něco déle, zkus použít podlak i nadlak. Já to tak dělám vždy a nehty mi vydrží hezky nalakované celý týden. :-)
    welcometomyworld

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Priznávam, že podlak ani nadlak nepoužívam, pretože mi následne všetky tie vrstvy strašne dlho schnú a som z toho nervózna :D A keď som aj párkrát použila top coat, takmer žiadny rozdiel vo výdrži samotného laku som nespozorovala.

      Odstrániť
  4. Púder by som rada vyskúšala, vyzerá super. Inak s tými rúžmi, mám rovnaký problém, tiež sa mi vytvorí krusta, je to nepríjemné a mala som ho na svadbe, po zjedení polievky sa mi zvnútra pier zmazal, stále som ho musela upravovať. :/

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Pravdupovediac som aj rada, že nie som jediná, ktorej tieto rúže nevyhovujú, nakoľko si ich všetci chvália a mne ako jednej z mála nesedia. Púder ti určite odporúčam, je veľmi fajn :)

      Odstrániť
  5. Já mám moc ráda právě jejich Noblesse makeup a 16ti hodinové rtěnky, ty jsoz pro mě to nejlepší, co jsem dosud vyzkoušela. Zdaleka nemám tak ráda ani lipstainy od Sephory :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ja mám zase práve krémové lipstainy od Sephory veľmi rada. Síce mi na perách vydržia max. 3 hoďky, no páči sa mi, že sú príjemné a nevysušujú :)

      Odstrániť
  6. Myslím, že ružový podtón sa hľadá veľmi ťažko. Ja mám presne tento a všetko mi príde žlté, jedine Dermacol má niektoré ružové make-upy. Ono to záleží od toho, aký máme podtón pleti a podľa toho by mali tie make-upy aj vyrábať. Doposiaľ som napr. používala Dermacol 24h Control, ale už mu zmenili podtón na žltý a nevyzerá pekne, vidím rozdiely. No a Invisible púder na moju mastnú pleť nie je vhodný, bola som mega mastná už po hodine. Vyzeral prirodzene to je asi jediné, čo sa mi na ňom páčilo inak nič, ale záleží od typu pleti.
    Bianka

    OdpovedaťOdstrániť
  7. O tom pudru moc ráda čtu hezkou recenzi. Mám ho doma nově, tak se už těším až ho vyzkouším a snad s ním budu stejně spokojená, jako ty :) Nikdy jsem transparentní pudr nezkoušela, tak jsem na něj fakt zvědavá.

    Nela z blogu Růžová rtěnka

    OdpovedaťOdstrániť

Ďakujem za každý jeden komentár, za váš čas a chuť napísať.