Hydratácia pokožky s prírodnými produktmi PRIODY

Pekný sobotný večer!
Nedávno som vám na blogu písala o evente so značkou Priody, odkiaľ si každá blogerka okrem zaujímavých zážitkov a nových poznatkov odniesla i balíček s piatimi produktmi. Ja som obdržala balíček s produktmi zameranými na hydratáciu pokožky. Aj napriek tomu, že mám zmiešaný typ pleti, dosť často ma trápia suché miesta a šupinky na tvári, ktorých sa nedá vždy tak rýchlo zbaviť. A práve teraz nastalo pre moju pleť (zase jedno) z komplikovanejších období, počas ktorého sa mi striedajú dni, kedy je pleť suchšia alebo sa naopak prebytočne mastní. Mojím cieľom bolo dať pleť do rovnováhy a priniesť jej znovu stratený komfort. Keďže s určitými produktmi od Priody už skúsenosť mám a boli pre moju pokožku prospešné, rovnaké očakávania som mala i od týchto ďalších, ktoré pribudli do mojej každodennej pleťovej rutiny. To, či ma svojimi účinkami presvedčili a či teda i skutočne fungujú ako majú sa dočítate ďalej v článku.

Intenzívny hydratačný krém s obsahom 12 rastlinných extraktov a 15%-ným vitamínom C 
Tento krém skutočne spĺňa všetko čo sľubuje (podrobný popis nájdete na stránke Priody). Má ľahkú, krémovo-gélovú konzistenciu bielej farby, ktorá sa do pokožky do 5 minút dôkladne vstrebe, bez toho, aby krém zanechal na pokožke mastný film. Zvyčajne sa intenzívnym hydratačným krémom s obsahom olejov vyhýbam, pretože mi zvyknú moju zmiešanú pleť zaťažovať, no tento mi našťastie žiadnu podobnú neplechu nerobí. Krém mi veľmi pomohol najmä v období, keď som bojovala so suchšími miestami a šupinkami, ktoré mi krátko po jeho používaní úplne zmizli. Okrem skvelých hydratačných a regeneračných účinkov krému nesmierne oceňujem, že je vhodný i ako podklad pod make-up, nakoľko pleti poskytne dostatočnú dávku hydratácie a výživy a taktiež pleť mierne vypne a vyhladí. A ešte dôležitá informácia najmä pre ľudí s citlivou pokožkou. Krém nie je parfumovaný a je vhodný i pre citlivú pleť a v podstate by mal vyhovovať každému typu pokožku. Rovnako musím vyzdvihnúť i jeho ochranu pred slniečkom (SPF 30), ktorá určite nie je na škodu ani v chladnejších mesiacoch, obzvlášť pri pobyte vo vysokohorskom prostredí.
Tento produkt v sebe spája efekt micelárnej vody a toneru. Keďže obsahuje množstvo aktívnych zložiek, medzi ktorými sa okrem kyseliny hyalurónovej a aloe vera nachádzajú i cenné extrakty z čučoriedky, javora, brusnice, vŕby bielej, pamarančovej a citrónovej kôry, vitamínu C a čajovníkového oleja, má pre pleť celý rad prospešných účinkov. Aj preto mi viac vyhovuje ako hydratačný toner a zároveň ako základ pre použitie ďalších pleťových produktov. Konzistencia micelárnej vody je gélovitejšia, vďaka ktorej sa účinné látky vpíjajú primárne do pleti a nie do vatového tampónu ako to už pri drvivej väčšine pleťových vôd býva. Micelárnu vodu sa mi najviac osvedčilo používať tesne pred aplikáciou krému, príp. séra, pokiaľ je pleť ešte vlhká, čím sa následne zabezpečí lepšie vstrebanie krému do pokožky. Na odlíčenie make-upu mi vyhovuje už o čosi menej a celkovo mi príde svojimi účinkami oveľa efektívnejšia ako toner.
Hyalurónové sérum s extraktom z uhorky a aloe vera
Hyalurónovému séru som sa podrobne venovala v tomto príspevku. Sérum je vynikajúce nielen z hľadiska hydratácie, ale taktiež regenerácie a celkového posilnenia pokožky. Ďalšími dôležitými účinkami séra sú vypnutie pokožky a vyhladenie jemných vrások, ktoré som po dlhodobejšom (cca dvojmesačnom) testovaní skutočne pozorovala a môžem tento efekt s pokojným svedomím potvrdiť.
Sérum s fytoceramidmi
Sérum s fytoceramidmi je ideálnym sérom pre mladú pleť, ktorej poskytuje ochranu pred prvými známkami starnutia a stratou vlhkosti. Obsahuje extrakt z hamamelu, ktorý má priaznivý účinok pre problematickú a aknóznu pleť, ktorú pomáha liečiť, a taktiež pre citlivú pleť, nakoľko hamamel pôsobí priaznivo na ekzémy, lupienku a sčervenanie pokožky. Podobne ako hyalurónové sérum, aj toto má gélovo-vodovú konzistenciu, ktorá sa nanáša na pleť pohodlne a jednoducho. Vstrebanie do pokožky je veľmi rýchle. Sérum používam približne tri týždne a postupne (cca po 14 dňoch) som zaznamenala, opäť ako u hyalurónového séra, vyhladenie jemných a mimických vrások na čele a v okolí pier. Vďaka séru a jeho spolupôsobeniu s intenzívnym hydratačným krémom sa mi optimalizovala rovnováha vlhkosti a pružnosti pleti. Pleť sa mi zdá teraz o čosi pevnejšia a celkovo odolnejšia.
Kokosový telový píling
Čo sa týka pílingov na telo, mám radšej troška drsnejšie pílingy, ktoré sú pre pokožku zároveň i príjemnou masážou. Kokosový píling od Priody je síce o dosť jemnejší ako scruby, ktoré uprednostňujem, no pokožku obrúsi dostatočne a nespôsobuje jej žiadne podráždenie a ani zďaleka nie je po ňom pokožka tak začervenaná ako napr. po kávových pílingoch. Aj napriek tomu, že kokosová vôňa nepatrí medzi moje obľúbené, v pílingu mi nijako neprekáža, pretože nie je až tak dominantná. Píling mi vôňou pripomína müsli, vďaka čomu mám vždy nutkanie z neho ochutnať. Hydratačné schopnosti pílingu sú vynikajúce a spomedzi mojich doposiaľ vyskúšaných scrubov rozhodne najlepšie. Pokožka je po ňom úžasne jemná a na pohľad krajšia. Je skvelé, že jeden produkt dokáže zvládať toľko vecí naraz – zbaviť pokožku odumretých buniek, dopriať je poriadnu dávku výživy a zanechať ju hebkú.
Na záver mám niečo aj pre vás, a to zľavový kupón PRITOP25, po zadaní ktorého získate na všetky produkty Priody 25 % zľavu a navyše dopravu zadarmo, čo sa podľa mňa už určite oplatí. Kupón je platný do 17. decembra 2017 a je funkčný ako pre slovenskú, tak i českú stránku. No to nie je všetko. Na ďalší týždeň si budete môcť na mojom facebooku o Priody výrobky i zasúťažiť! Dopredu vám prezradím len toľko, že sa máte rozhodne na čo tešiť!
Ak by vás zaujímali aj ďalšie názory na Priody produkty, pozrite na blog k ĽúbeznejMaťkeDominike alebo k Lenke.
Budem rada, ak mi do komentáru napíšete, či vás produkty od Priody zaujali a či by ste aj vy radi nejaký z ich portfólia vyskúšali.

8 komentárov

  1. Mě zaujal hlavně jejich peeling, který jsi také zkoušela. :-)
    welcometomyworld

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ja som si najviac obľúbila krém a sérum, no píling je tiež skvelý :)

      Odstrániť
  2. Krém i celkově všechny produkty vypadají hodně dobře. :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Krémy majú vynikajúce, rovnako ako aj séra - k týmto produktom sa budem zrejme pravidelne vracať :)

      Odstrániť
  3. O této značce jsem už nejednou slyšela a vypadá hodně dobře. Nějaký produkt od ní musím vyzkoušet :) Skvěle sepsaná recenze na produkty.

    Nela z blogu Růžová rtěnka

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ďakujem moc Neli :) Na mojom facebooku práve prebieha súťaž o hyalurónové sérum a ďalší produkt podľa vlastného výberu, tak ak máš záujem, príď sa zapojiť :)

      Odstrániť
  4. ja som najspokojnejšia s hyalurónovým sérom, no všetky produkty sú super :) hydratačný krém som zaradila do mojej každodennej starostlivosti a som zvedavá, či ma bude trápiť suchá pokožka akonáhle príde ešte väčšia zima :)
    Terka Polak Blog

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ja som si taktiež najviac zamilovala hyalurónové sérum, no veľmi som si obľúbila i hydratačný krém. Myslím, že krémik pokožku dostatočne ochráni aj počas väčšej zimy :)

      Odstrániť

Ďakujem za každý jeden komentár, za váš čas a chuť napísať.