Zamerané na vlasy | Tangle Teezer, Toni&Guy, Biosilk a Invisibobble

Ahojte,
vítam vás pri dnešnom článku, ktorý bude venovaný vlasovej kozmetike zameranej na posilnenie a styling vlasov. Aj keď s používaním vlasových prípravkov nerada experimentujem, z času na čas mám chuť vyskúšať niečo nové. Samozrejme, sú produkty, ktoré používam stále dokola tie isté, no čo sa týka vyživujúcich vlasových sér či stylingových prípravkov, tie rada obmieňam a nahrádzam zaujímavejšími a lepšími. Ak máte aj vy husté, vlnité vlasy, určite veľmi dobre viete, aké ťažké je nájsť produkt, ktorý ich uhladí, skrotí a zjemní. Väčšinou je k dosiahnutiu tohto efektu potrebné použiť minimálne dva produkty, aby sme boli s výsledkom spokojné. Tentokrát sa mi však podarilo nájsť produkt, ktorý vlasy nielen vyživí, posilní, ale aj uhladí a zjemní. Ak chcete vedieť, ktorý prípravok zvláda všetky tieto veci naraz, čítajte ďalej :)

Jedná sa o olejové sérum, ktorého úlohou je vlasy šetrne regenerovať a vyživovať. Obsahuje výťažky z hodvábu, ktoré majú dodať vlasom silu, pružnosť a vitalitu. 
Sérum používam už vyše mesiaca, pravidelne po každom umytí vlasov, čo je 2-3 krát do týždňa. Síce mám len menšie balenia, no jedno balenie mi vydržalo pomerne dosť dlho - cca na 7 použití. Keďže mám rýchlo sa mastniace vlasy, sérum nanášam až od strednej dĺžky vlasov smerom ku končekom, čo odporúča aj samotný výrobca. Prípravok aplikujem vždy na mokré vlasy, no uvádza sa aj možnosť použitia na suché vlasy. Sérum má inak veľmi príjemnú vôňu, ktorá vlasy pekne prevonia. No a teraz už k tomu najdôležitejšiemu - k účinkom séra. Už veľakrát som na blogu spomínala, že moje vlasy sú husté, vlnité so sklonom ku krepateniu. Preto je používanie olejových sér súčasťou mojej bežnej vlasovej starostlivosti. Biosilk sérum mi vie vlasy krásne zjemniť, uhladiť a skrotiť. Okrem toho vyzerajú vlasy zdravšie, vitálnejšie a dokonca sú aj viac lesklé. 
Biosilk Silk Therapy Lite zoženiete na Elnino buď v menšom 15 ml balení (cena: 1,52 €) alebo v klasickom, 67 ml balení (cena: 8,58 €).
Ďalší produkt, ktorý nesmie v mojej vlasovej kozmetickej výbave chýbať je prípravok definujúci kučery. Produkt od Toni&Guy je gélovo-olejovej konzistencie, pri ktorej je dôležité dať si pozor, aby sa to s aplikovaným množstvom neprehnalo, nakoľko by mohol vlasy zaťažiť a umastiť. Podobne, ako pri Biosilk sére, i toto sérum nanášam do mokrých vlasov od stredných dĺžok smerom ku končekom. Ak sa použije primerané množstvo séra, čo predstavuje dve, maximálne tri pumpnutia, nehrozí vlasom neželané mastenie. Pravdupovediac, nemala som od séra nejaké veľké očakávania, pretože na moje vlasy máločo účinkuje. Avšak po dlhšom používaní môžem súhlasiť so všetkými benefitmi, ktoré má produkt vlasom poskytnúť. Proti krepateniu skutočne pomáha, vlasy sú po ňom krásne hladké a jemné. Kučery držia lepšie pokope a celý look pôsobí viac uhladeným a upraveným dojmom. Vynikajúcou vlastnosťou tohto prípravku je jeho nelepivá textúra, vďaka čomu idú po jeho použití vlasy ľahko a pohodlne rozčesať. Oceňujem i balenie s pumpičkovým aplikátorom, ktoré sa dá uzamknúť. Vôňou mi pripomína luxusnejšie vlasové prípravky. 
Toni&Guy olejové sérum kúpite na Elnino za 3,30 € (objem 150 ml).
Tangle Teezer Thick & Curly
Ohľadom kef Tangle Teezer som bola dlhý čas skeptická a nikdy ma nelákalo nejakú vlastniť. Raz som totižto mala podobný typ kefy (HairClinic) a tá mi vlasy príšerne ničila a vytrhávala. Keď som však v ponuke Tangle Teezer objavila kefu pre husté, kučeravé a afro vlasy, povedala som si, že jej dám šancu a vyskúšam ju. Do kefy som nevkladala vôbec žiadne nádeje a myslela som si, že to bude opäť len ďalšia, ktorá ma sklame a nebude mi vyhovovať. Síce nenahradila moju obľúbenú Wet Brush kefu, no používam ju rada, najmä na rozčesávanie suchých vlasov. Na mokré vlasy používam radšej Wet Brush kefu, s ktorou ide rozčesávanie o čosi ľahšie, rýchlejšie a pohodlnejšie. 
Tangle Teezer kefu mám z Elnina, kde vychádza 7,75 €.
Invisibobble Nano Hair Ring
Podobnú nedôveru som mala aj ku gumičkám Invisibobble. No keďže som stále o nich čítala len samé pozitíva, rozhodla som sa ich vyskúšať i ja. Vybrala som si typ "nano", no nevedela som, že budú gumičky také malé (aj keď to z názvu logicky vyplýva). Na zviazanie vlasov do klasického chvosta sa síce použiť dajú, no pri mojich hustých vlasoch to ide veľmi ťažko. Inak sú tieto gumičky vynikajúce! Vôbec vlasy netrhajú, nelámu a nešticujú. Z gumičiek som bola natoľko nadšená, že som si nedávno objednala i klasické, väčšie Power Hair Ring.  No tie mi už ani zďaleka tak nevyhovujú, pretože sa mi vlasy zvyknú do nich zamotávať.
Oba typy Invisibobble gumičiek sú k dostaniu na stránkach Elnino, typ nano za 2,92 € a typ power od 2,25 €.
Máte skúsenosti s Tangle Teezer kefami a Invisibobble gumičkami do vlasov? Ak áno, ako ste s nimi spokojné?

22 komentárov

  1. Já hřeben TT naprosto miluji, jsou to pro mě nejlepší hřebeny. :) A gumičky mi postačí obyčejné, nepotřebuji originály. :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ja som chcela Invisibobble gumičky vyskúšať najmä preto, lebo ich napodobeniny mi vlasy vytrhávali a strašne šticovali. Bola som teda zvedavá, či sú originál gumičky skutočne odlišné a tak dobré. Škoda len, že tie klasické, väčšie Invisibobble gumičky nie sú tak dobré ako typ nano :(

      Odstrániť
  2. Od té doby, co jsem si koupila tangle teezer, nepoužívám nic jiné. Mám compact styler s krytkou a nosím ho všude sebou v kabelce, ale už by to chtělo nový. Gumičky invisibobble jsem nikdy neměla originál. Měla jsem nějakou kopii, která mi ve vlasech vůbec nedržela, ale potom jsem dala šanci jiným napodobeninám a ty už byly super. :-)
    welcometomyworld

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Mňa síce Tangle Teezer nepresvedčil natoľko, aby som ho používala dennodenne, no inak som s ním spokojná, len nie až tak veľmi ako by som chcela :)

      Odstrániť
  3. Tak isto používam obyčajnú veľkú kefu a podľa mňa urobí takú istú službu. Ked´už píšeš o tej krepatosti a nepoddajnosti vlasov, práve som si objednala jeden produkt na to a som sama zvedavá či to pomôže. Mám také jemné vlny ale v poslednej dobe rozlietane, tak dúfam, že sa trošku skrotia a moje vlasy budú pôsobiť uhladeno .Jedná sa o KÉRASTASE Discipline vyhladzujúce a vyživujúce termoochranné mlieko pre nepoddajné a krepovité vlasy :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Po termoochrannom mlieku od Kérastase som už i ja pozerala a určite ho chcem v budúcnosti vyskúšať, podobne ako aj ostatné Kérastase výrobky určené na krepovité vlasy :)

      Odstrániť
    2. Vyskúšala som ho a ostala som v šoku, žiadne rozlietané vlasy ale vyživené a jemné :O Predtým som mala na poškodené a oslabené, no toto je 100x lepšie. Odporúčam všetkými 10 :)

      Odstrániť
    3. Tak to som rada, že si našla výrobok, ktorý tvojim vlasom vyhovuje a prospieva :). A veľmi ďakujem za info Niki, som rozhodnutá ho i ja vyskúšať!

      Odstrániť
  4. I love Tangle Teezer too)
    I`m following your blog with a great pleasure in GFC
    Follow back? Sunny Eri: beauty experience

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Ja som si Tangle Teezer veľmoi obľúbila a inú kefu by som už asi ani nechcela ;)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ja som si tak veľmi obľúbila Wet Brush kefu, ktorú ani TT neprekonal :)

      Odstrániť
  6. Tangle Teezer je mojou srdcovkou a nevymenila by som ho za nič na svete! Toni&Guy sa mi v poslednej dobe veľmi pozdáva a určite by som rada vyskúšala viacero ich výrobkov a čo sa týka gumičiek, vždy ma lákali práve tieto "značkové", aj keď sa dajú kúpiť hocikde a oveľa lacnejšie :D :)

    FRENCHSTYLE

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ja by som tiež chcela od Toni&Guy vyskúšať viacero ich produktov, veľmi by ma zaujímali ich masky. S tými Invisibobble gumičkami je to také všelijaké, niekomu vyhovujú aj napodobeniny a niekomu naopak ani originál.

      Odstrániť
  7. Tangle Teezer mám fakt ráda, hlavně na rozčesávání :) Když chci vyčesat culík nahoru, tak musím použít hrubší kartáč, protože mám moc husté vlasy :D Já osobně používám kosmetiku na vlasy od Yves Rocher a moc mi vyhovuje :)
    Petra | www.mygoldenmind.blogspot.cz

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Mne práveže na vyčesanie vlasov Tangle Teezer naopak vyhovuje :) Vlasovú kozmetiku od YR nemám až tak preskúmanú, no teraz sa chystám vyskúšať ich malinový ocot na vlasy, na ktorý je veľa dobrých ohlasov, tak som naň zvedavá :)

      Odstrániť
  8. Tangle teezer milujem už veľmi dlho a nedám naň dopustiť a ostatné veci som ešte neskúšala :))

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Vidím, že Tangle Teezer miluje skoro každá :) Ja zase nedám dopustiť na Wet Brush kefu, ktorá je na moje vlasy ako stvorená :)

      Odstrániť
  9. Sérum ma zaujalo, vyzerá dobre, len ja mám veľký problém s tým, ako často používam prípravky, nikdy sa mi to nedarí!:D Tangle Teezer milujem, najmä preto, že ho môžem so sebou nosiť všade a vlasy vždy krásne rozčeše:)

    Saja Frey Blog

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Rozumiem ti :) Ja som si na pravidelné používanie sér už zvykla a sú súčasťou mojej bežnej starostlivosti, nakoľko mám typ vlasov, ktoré si vyžadujú neustálu výživu a ochranu.

      Odstrániť
  10. Ani já s vlasy nerada experimentuji a nikdy bych se nenechala udělat nějakou obrovskou změnu s vlasy hned najednou, nedejbože se třeba jen zásadně jinak obarvit. Mě zaujal Biosilk, dost jsem o něm četla a ráda bych si ho pořídila. Tangle Teezer je výborný pomocník, já se češu pouze jim.

    Terezah-style

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ja som sa už pár krát dala na väčšiu zmenu či už strihu alebo farby, no takmer vždy som to oľutovala. Akonáhle som si však uvedomila, že v ničom inom ako v tmavo hnedej farbe a postupne zostrihaných vlasoch sa nebudem cítiť lepšie, prestala som vymýšľať. Biosilk sérum je skutočne skvelé, mojim vlasom veľmi pomáha :)

      Odstrániť

Ďakujem za každý jeden komentár, za váš čas a chuť napísať.