Nákupy a novinky /október 2017/

Pohodový sviatočný deň prajem :)
Aj tento mesiac s nákupným článkom meškám, na čo ste si už možno aj tak trochu zvykli. Ale viete ako sa to hovorí, lepšie teraz ako nikdy :). Tesne pred písaním a fotením produktov do tohto nákupného článku som si hovorila či sa ho vôbec oplatí za predošlý mesiac robiť, nakoľko som si spočiatku myslela, že toho bude do článku málo. No akonáhle som si pospomínala, čo všetko som v októbri nakúpila, bolo z pomyselného malého množstva celkom slušné kvantum kozmetiky. Tak poďme rovno na to :)

Lucky sa mi podarilo vyhrať krásny balíček s cestovnými baleniami produktov od L'Occitane. V balíčku sa nachádzal šampón na suché a poškodené vlasy, mandľový sprchovací olej, jemný pleťový krém s bambuckým maslom, krém na ruky s bambuckým maslom a parfum Terre de Lumière v rozkošnom mini balení.
Tento rok som nad kúpou L'Occitane adventného kalendára príliš dlho neváhala a preto som si ho objednala ešte v predpredaji. Kalendár som zatiaľ len odbalila z priehľadnej fólie, no okienka som neotvárala. Aj keď asi nebudem čakať až na december, pretože by som chcela počas decembra spraviť každý týždeň článok o jednom adventnom kalendári, ktorý doma mám. Okrem tohto od L'Occitane som si po dlhšom zvažovaní kúpila aj kalendár od Kiehl's a predvčerom mi do zbierky pribudol kalendár od Nivei.
Aby som nemusela zbytočne platiť za poštovné, využila som ponuku zakúpenia si telového mlieka Arlésienne za 13 €, nakoľko túto vôňu úplne milujem. Sprchový gél s vôňou čerešňového kvetu som mala ako darček k narodeninám (v ponuke bol ešte sprchový gél s verbenou). K nákupu som dostala tri vzorky a dve papierové darčekové tašky.
Na začiatku novembra som sa zúčastnila tlačovej konferencie Indulony, odkiaľ som si odniesla darčekovú kazetu obsahujúcu krém na ruky, telový krém a telové mlieko z nechtíkovej rady. O konferencii plánujem aj stručný článok, v ktorom sa dozviete zopár zaujímavostí o Indulone Original.
Po konferencii som ešte narýchlo vbehla do Eurovei, kde som zamierila do Kiehl's predajne, ktorú som chcela ísť už veľmi dlho pozrieť. Zo sortimentu, rovnako ako aj z krásneho dizajnu predajne som bola užasnutá a nevedela som kam skôr sa mám pozrieť. Ako prvý produkt som sa rozhodla vyskúšať bestseller Ultra Facial Cream, ktorý už nejaký čas používam a zatiaľ som moc spokojná. No aby som si stále len ja nenakupovala, povedala som priateľovi nech si aj on niečo vyberie :). Siahol po exfoliačnom mydle, ktoré má úžasnú mentolovo osviežujúcu vôňu a zrejme si ho niekedy od neho požičiam. Keďže som chcela vyskúšať aj ďalšie Kiehl's výrobky, vypýtala som si vzorky ostatných Kiehl's bestsellerov - avokádového očného krému a Midnight Recovery Concentrate séra, plus vzorku krému eliminujúceho lesk pre priateľa.
Časopisy s darčekmi ma vedia vždy nalákať. K okóbrovému vydaniu Ženy a život bol pribalený 200 ml GlissKur šampón vo viacerých variantoch, ja som si vybrala na farbené vlasy. Za cenu 1,70 € sa to rozhodne vyplatilo :)
Anticelulitídové mydlo s pomarančovou vôňou ukrajinskej značky som dostala od kolegyne, ktorá je zároveň aj mojou dobrou kamarátkou.
Ďalším rozkošným darčekom od mamininej kamarátky je táto šumivá pena do kúpeľa.
Od Pupy som v rámci 1. výročia členstva v ich vernostnom programe dostala ako poďakovanie lak na nechty podľa vlastného výberu. Keďže Pupa má ponuku lakov na nechty poriadne veľkú, výber mi istý čas trval. Voľba nakoniec padla na odtieň č. 205, čo je naružovelá nude farba.
Ďalší balíček s prírodnou dekoratívnou kozmetikou Couleur Caramel, ktorý sa mi pošťastilo vyhrať u Hevi. Balíček obsahoval bb krém, lak na nechty v odtieni č. 6 Luce a rúž na pery v nádhernom  mauve malinovom odtieni č. 234 Rosewood. Najviac som sa tešila na bb krém, no vzhľadom k veľmi ľahkému krytiu je pre mňa nevyužiteľný. Inak odtieň č. 11 je pekný svetlý, takže bude vhodný aj pre bledulky. Couleur Caramel bb krém by som odporučila skôr pre pleť, ktorú netrápia žiadne výrazné nedokonalosti a potrebuje len zjednotiť farebný tón.
Keďže vo Fann parfumérii prebiehala akcia s 30 % zľavou na celý sortiment Gosh produktov, rozhodla som sa po dhlšom čase opäť vrátiť k X-Ceptional Wear make-upu, ktorý som kedysi pravidelne používala. Zo zvedavosti som si vzala aj sérum na obočie, od ktorého som pravdupovediac viac menej nič nečakala, no som prekvapená, pretože skutočne funguje. Pochopiteľne, netreba od séra zase očakávať nejaký wau efekt, no po jeho používaní sa mi celkovo upravil tvar obočia, troška sa mi už aj zahustilo a čo je skvelé, chĺpky sa mi toľko nekrútia ako predtým a sú viac poslušné.
Novembrová česká Elle so skvelým darčekom - Gosh Rebel Eyes maskarou, za kúpu ktorej vďačím mojej milej kolegynke. Ak vás zaujíma samotná maskara, zrejme vás sklamem, pretože riasy nezahustí, ani veľmi nepredĺži a teda vôbec nezvýrazní. Odporúčam len pre husté riasy, ktoré potrebujú jemne zvýrazniť a dodať farbu.
Poslednou kozmetickou októbrovou novinkou sú tekuté matné rúže Matte Mania od Dermacolu spolu s transparentnou kontúrovacou ceruzkou na pery. K rúžom sa vám vyjadrím až v samostatnej recenzii, ktorú plánujem už tento víkend.
A na záver tu mám tohto krásavca - Olympus Pen EP-L 7, ktorého som vymenila za Nikon D5300 (zrkadlovku som vám ukazovala v tomto článku). Olympus som kupovala na oficiálnom e-shope. Po dlhšom premýšľaní som sa rozhodla pre zvýhodnený set Flatlay & Portrait Kit, ktorý okrem univerzálneho M.Zuiko 14-42mm 1:3.5-5.6 EZ Pancake objektívu obsahuje aj ďalší portrétový objektív M.Zuiko 45mm 1:1.8. Ďalej sa v kite nachádza externý blesk, púzdro na objektív, svetelná odrazka a štandardné príslušenstvo. K fotoaparátu som si ešte vzala béžový popruh. Na fotenie kozmetiky využívam predovšetkým 45 mm objektív, najmä kvôli výrazne lepšej svietivosti. Samotný výsledok tohto objektívu môžete vidieť na fotografiách v článku, ktoré sú ním zhotovené. S Penom som moc spokojná, a ak nad ním náhodou aj vy premýšľate, môžem vám ho odporučiť, no na zrkadlovku samozrejme nemá a úprimne priznávam, že dať preč Nikon bola veľká chyba, ktorú budem ešte dlho ľutovať. Viacej o mojom laickom pohľade na ideálny fotoaparát pre blogerku si budete môcť prečítať v pripravovanom článku, ktorý sa mi dúfam v priebehu dvoch, max. troch týždňov podarí vydať.
Čím ste si v uplynulej dobe spravili radosť vy?

19 komentárov

  1. Krásne nákupy. A veľmi sa teším na článok o fotákoch, pretože tiež mám NIKON (ktorý samozrejme milujem), ale keď vidím, že všetky blogerky už fotia s PEN-om tak začínam rozmýšľať v čom je o toľko lepší ako klasické zrkadlovky (okrem toho, že je kompaktnejší).

    AN Beauty Blog

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ďakujem Ali :) Dúfam teda, že článkom nesklamem, lebo vo fotení som predsa len amatér :)

      Odstrániť
  2. Všetky produkty vyzerajú skvelo a veľmi sa teším na články o adventných kalendároch a aj o foťáku, keďže som v tom úplný laik :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Tak to som moc rada :) Na články s adventnými kalendármi sa už i ja nesmierne teším, najmä na to ako si pootváram všetky okienka a pofotím celý obsah kalendára :)

      Odstrániť
  3. Tak to je skvělá várka novinek. Těším se hlavně na ty adventní kalendáře. Já si každým rokem kupuji jen jeden a letos vyhrál Yves Rocher. :-)
    welcometomyworld

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ďakujem Maťka :) Kalendár od Yves Rocher sa aj mne veľmi páčil, no vzhľadom k tomu, že som už mala jeden kúpený a zároveň som mala naplánovanú kúpu ešte ďalšieho, nad YR kalendárom som už nepremýšľala.

      Odstrániť
  4. Pekná nálož noviniek, potešilo by ma to všetko :)) teším sa určite na článok o foťákoch

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ďakujem Monika :) Budem sa snažiť, aby bol článok o foťákoch a všeobecne o fotení produktov na blog čo najzaujímavejší a prínosný :)

      Odstrániť
  5. Tak to je pořádná nálož kosmetiky! :) Těším se na články s adventními kalendáři, dost mě lákají, ale bohužel letos si opět žádný pořizovat nebudu. :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. To áno, vzdať sa nakupovania kozmetiky je veľmi ťažké :D Som rada, že sa na články s adventnými beauty kalendármi tešíš :)

      Odstrániť
  6. Na recenzi Dermacol rtenek se moc těším :) Chtěla bych si na Vánoce pořídit tu červenou :)

    LITTLETHINGSFOREM

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Zrovna červený odtieň som netestovala, pretože viem, že by som ho nevyužila. Z tohto dôvodu som ho radšej ani zbytočne neotvárala a nechala som ho do vianočnej súťaže, ktorú čoskoro spustím. Tak potom môžeš prísť skúsiť šťastie :)

      Odstrániť
  7. Skvělé věci sis pořídila ♥ I já jsem koukala na rtěnky od Dermacolu a moc mě zaujaly :) Já mám Olympus PEN EP-L-6 a jsem moc spokojená :)
    Petra | www.mygoldenmind.blogspot.cz

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ďakujem Peti :) Mňa si Dermacol Matte Mania rúže ihneď získali, presne takýto typ tekutých rúžov mám rada :) Ja som s Penom tiež moc spokojná, no niekedy mi tá zrkadlovka predsa len chýba :(

      Odstrániť
  8. Tak toto je pořádná nálož novinek! Také mám Olympus a jsem s ním moc spokojená :) Adventní kalendáře Ti závidím. Já nevím, jestli si letos nějaký pořídím (nebo spíš dostanu od manžela ,)
    Meet My Lovely World

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ako tak čítam, zrejme nie je blogerka, ktorá by nebola s Olympusom spokojná :) Ja som si tento rok kupovala adventné beauty kalendáre po prvýkrát, no keďže je ich ponuka veľmi bohatá, neodolala som a kúpila som si rovno dva :)

      Odstrániť
  9. Nesuď knihu podle obalu, ale o kosmetice se nikdo nezmiňuje :D Obaly L'Occitane prostě žeru

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Som na tom rovnako, L'Occitane má skutočne nádherné a prepracované obaly :)

      Odstrániť

Ďakujem za každý jeden komentár, za váš čas a chuť napísať.