Kiehl's adventný kalendár

Ahojte moji milí :)
Dúfam, že si vianočné sviatky užívate plnými dúškami a všetko je tak ako má byť :). Ja som od piatku s priateľom u mojich rodičov a priznám sa vám, že je to neskutočne dobrý pocit, keď sa aspoň počas Vianoc môžete ešte na chvíľku opäť cítiť ako dieťa a odhodiť bremeno všetkých tých povinností. Na oddych a také to typické leňošenie pri telke som sa nesmierne tešila. Konečne som tieto Vianoce videla aj zopár rozprávok, dokonca ani môj milovaný Sám doma nechýbal. No zase to nechcem s tým ničnerobením preháňať a preto už sedím pri notebooku a chystám sa vám napísať o adventnom kalendári od Kiehl's, o ktorom som mimochodom chcela vydať článok už cez víkend, no nejako mi to nevyšlo. Ako som vám už v článku s nákupmi za predošlý mesiac spomínala, nad kúpou tohto kalendára som istý čas rozmýšľala. Nakoniec som mu však neodolala a bežala si poň.

Exkluzívny dizajn adventného kalendáru Kiehl's vznikol v spolupráci s grafickou dizajnérkou Kate Morros. Mne osobne sa dizajn kalendáru veľmi páči, predovšetkým zvnútra po roztvorení je skutočne prepracovaný a hravý. Občas mi totižto dosť dlho trvalo, kým som našla okienko s príslušným číslom :). Na zadnej strane kalendára je uvedený zoznam výrobkov spolu s informáciami o ich množstve a zložení, ktoré sa v kalendári nachádzajú. Kalendár bolo možné zohnať v jednotlivých predajniach a tiež na českom e-shope za sumu 75 €.
A čo sa teda všetko v kalendári ukrývalo? Produkty vám budem ukazovať podľa jednotlivých produktových línií, teda nie podľa poradia, v akom sa v kalendári nachádzali.
Prvé dva produkty sú z najznámejšej rady Ultra Facial - čistiaci gél (75 ml) pre všetky typy pleti a krém pre 24-hodinovú hydratáciu pleti v mini 7 ml balení. Krémik mám už odskúšaný a som s ním moc spokojná. Pleť krásne hydratuje, bez toho, aby na nej zanechával mastný film alebo ju nejako zaťažoval.
Ďalšími veľmi dobre známymi a zákazníkmi obľúbenými produktmi sú Amino Acid šampón a kondicionér s obsahom kokosového oleja určené pre všetky typy vlasov. Výrobky sú bez parabénov a silikónov a vďaka špeciálnej zmesi hydratačných prísad by mali dodať vlasom hebkosť a lesk a tiež zväčšiť ich objem. Oba produkty majú 30 ml.
Hĺbkovo čistiaca pleťová pena (30 ml) a účinné tonikum (40 ml) bez obsahu alkoholu z nechtíkovej rady. Produkty sú určené pre normálnu až mastnú pleť a sú tiež vhodné pre pleť citlivú. Čistiaca pena má za úlohu šetrne odstrániť nečistoty z pleti, bez toho, aby ju podráždila. Tonikum má následne pleť upokojiť.
Adstringentné bylinkové tonikum (40 ml) z modrej rady, označované ako legendárny produkt Kiehl's od roku 1964 je špeciálne určené pre problematickú a mastnú pleť. Odľahčená verzia Ultra Facial Oil-Free krému (7 ml) s nemastným gélovým zložením bez obsahu oleja so sviežou textúrou pre hĺbkovú hydratáciu a posilnenie pokožky. Krém obsahuje extrakt z imperáty valcovitej a "ľadový" glykoproteínový extrakt (Antarcticine), ktoré pomáhajú udržať hydratáciu v pokožke.
Veľmi ma potešilo nájdenie dvoch mini masiek (14 ml) - rozjasňujúcej a osviežujúcej s kurkumou a brusnicovými zrniečkami a hĺbkovo čistiacej s bielym ílom na minimalizáciu pórov a odstránenie prebytočného kožného mazu.
V kalendári nechýbal ani ďalší bestseller - hydratačný očný krém s avokádovým olejom (14 ml). Krém je troška ťažšej hutnejšej konzistencie, ktorú je potrebné do očného okolia jemným vklepkávaním postupne zapracovať. Keďže sa krém vstrebáva do pokožky pomerne pomaly, používam ho výlučne na noc, kedy očnému okoliu rada doprajem poriadnu dávku hydratáciu. Očný krém je inak k dostaniu aj vo väčšom 28 ml balení, ktoré už však mne osobne príde strašne veľké, najmä vzhľadom k jeho textúre. Za to, balzam na pery so upokojujúcim a zvláčňujúcim zložením chrániacim pery pred vysušením spôsobeným vetrom a zimou v plnom 15 ml balení sa určite zíde (len dúfam, že sa mi ho podarí celý spotrebovať).
K telovému maslu Creme de Corps so sójovým mliekom a medom (15 ml) som si síce zatiaľ len privoňala, no verím, že bude rovnako dokonalé ako jeho vôňa. Z rady Creme de Corps bola v kalendári i vzorka hydratačnej telovej starostlivosti (5 ml) .
Ďalšie vzorky produktov telovej starostlivosti (5 ml) - jemný exfoliačný telový peeling s grapefruitovou vôňou s extraktom z aloe vera a harmančekom a detský hydratačný krém na pokožku celého tela a tváre s bambuckým maslom, olejom z marhuľových jadier a medom.
Deluxe miniatúrka účinnej starostlivosti proti vráskam s 10,5 %-ným vitamínom C a vzorka denného ochranného a rozjasňujúceho oleja (2 ml).
Ďalším sérom, ktoré sa v kalendári ukrývalo je koncentrované sérum (5 ml) na intenzívnu hydratáciu, redukciu príznakov stárnutia spôsobených dehydratáciou a vypnutie pleti a vyhladenie jemných vrások. Vzorka (1,5 ml) séra s účinkom redukcie pigmentových škvŕn a efektom zjednotenia tónu pleti.
Jedným z najobľúbenejších produktov Kiehl's vôbec - Midnight Recovery Concentrate nočný regeneračný olej (4 ml) pre svieži a zdravší vzhľad pleti po prebudení. 99,8 % zloženia je prírodné. Z rovnakej rady bolo v kalendári Midnight Recovery Eye (3 ml) regeneračná starostlivosť o očné okolie bojujúca s jemnými vráskami, tmavými kruhmi a opuchmi a vzorka Midnight Recovery ultraľahkého odličovacieho oleja (3 ml).
V 24. okienku bol umiestnený mimoriadne účinný hydratačný krém pre suché a namáhané ruky v 75 ml balení. Na tento krémik som veľmi zvedavá a už ho aj začnem ihneď používať, pretože moje ruky zvyknú chladným počasím veľmi trpieť.
A na záver zhrnutie. Nejdem síce tvrdiť, že kalendár bol lacnou záležitosťou, no vzhľadom na ceny jednotlivých produktov a také množstvo sa podľa mňa predsa len vyplatil. Aj keď sa v kalendári nachádzalo pomerne veľké množstvo vzoriek a deluxe miniatúr, obsahoval aj produkty v plných baleniach, ako balzam na pery, očný krém, čistaci gél a krém na ruky, za ktoré by som zaplatila približne 66 €. Ja osobne vnímam kúpu kalendára ako skvelú príležitosť zoznámenia sa s jednotlivými Kiehl's produktmi a vyskúšania si množstva ich najobľúbenejších a najpredávanejších výrobkov. U vzoriek a deluxe miniatúr môžem odpozorovať reakciu produktu s mojou pokožkou a teda či si výrobok s mojim typom pokožky rozumie a či sa vôbec oplatí ísť do plného balenia.
A aký je váš názor na Kiehl's kalendár? Máte skúsenosti s nejakými ich výrobkami?

21 komentárov

  1. túto značku už registrujem dlhšie, ale neskúšala som od nich ešte žiaden produkt :) najskôr som si pri tomto kalendári pomyslela, že 75€ je naozaj dosť, ale v konečnom dôsledku pri toľkých rôznych produktoch ani nie :)
    MakeUpByVeo

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ja som si len nedávno kúpila od Kiehl's Ultra Facial krém, ktorý som si okamžite obľúbila, plus som dostala k nákupu vzorku avokádového očného krému, ktorý sa mi taktiež veľmi zapáčil. Preto som sa aj rozhodla pre kúpu kalendára, nakoľko sa v ňom nachádza očný krém v plnej veľkosti a množstvo ďalších produktov, ktoré som chcela vyskúšať :)

      Odstrániť
  2. Kalendář se mi moc líbí :) Určitě je skvěle, že člověk vyzkousi tolik novych věcí :)

    LITTLETHINGSFOREM

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Áno, to bol aj dôvod prečo som sa ho rozhodla po dlhšom zvažovaní napokon kúpiť :)

      Odstrániť
  3. Od Kiehl's jsem ještě nic neměla, ale kalendář s emi líbí :) věřím, že Kiehl's je dobrá značka :)

    Little Dreamer

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ja taktiež :) Zatiaľ mi produkty vyhovujú a som s nimi moc spokojná :)

      Odstrániť
  4. Jůů, tak to je moc povedený kalendář! :) Mě každý rok kosmetické adventní kalendáře lákají, je super, že člověk toho můžu vyzkoušet tolik od jedné značky a zjistit, co mu vyhovuje :)

    Another Dominika

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Kiehl's kalendár je skutočne veľmi vydarený :) Presne tak, ťažšie to už je potom len s tým výberom, keďže takmer všetky kalendáre vyzerajú tak neodolateľne :) A vzhľadom k tomu, že tento rok bola ponuka kozmetických adventných kalendárov poriadne veľká, rozhodnúť sa pre jeden nebolo vôbec ľahké. Preto som si aj nakoniec kúpila dva :D

      Odstrániť
  5. Moc krásný kalendář. Od této značky jsem ještě nic neměla, tak jsem zvědavá, jak budeš spokojená a zda ti výrobky sednou. Já otvírala okýnka u Yves Rocher a taky tam bylo spousty mini balení a pár plných ve formě balzámu na rty, očních stínů a rtěnky. Je to určitě skvělá možnost, jak vyzkoušet výrobky dané značky, i když jsou trochu dražší. :-)
    welcometomyworld

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Yves Rocher kalendár ma tiež veľmi zaujal, myslím, že sa moc vydaril ako po dizajnovej, tak i obsahovej stránke :) Keby som nemala žiadny kúpený, určite si ho zaobstarám i ja :)

      Odstrániť
  6. Kalendáře se podle mě hodně vyplatí si koupit, aneb takto vyzkoušíme kosmetiku v malých balení a potom se zjistí, zda nám bude sedět apod. což je opravdu super. :) Příště mám v plánu si nějaký pořídit, letos mi to nějak nevyšlo.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Presne tak Miška, to je na kozmetických kalendároch práve najlepšie. Verím, že si na ďalší rok nejaký kalendárik aj ty vyberieš :) Ja som si tento rok kupovala kalendáre po prvý krát :)

      Odstrániť
  7. Kalendar som chcela kupit, no nepodarilo sa mi ho zohnat. Nakoniec som aj rada. Nepaci sa mi, ze existovalo viacero verzii pre rozne krajiny, pricom ta pre CR a SR asi ako jedina obsahovala tie malicke vzorky. Za tu sumu sa podla mna neoplatil. Mne nakoniec robil radost Alverde a Joik.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ďakujem, že si mi to pripomenula, úplne som sa zabudla v článku zmieniť o tom, že Kiehl's kalendáre boli k dispozícii vo viacerých verziách, v závislosti od krajiny. Napr. americká verzia bola určite oveľa lepšia ako táto naša, no odzrkadlilo sa to aj na jeho cene. Ja som pozerala na nete len verziu nemeckého kalendára a ten sa mi zdal obsahovo oveľa chudobnejší ako náš. Alverde kalendár bol istotne skvelou kúpou. Bolo by skvelé, ak by si o ňom napísala na blogu, rada by som si kalendár bližšie pozrela :)

      Odstrániť
  8. Mňa veľmi zaujal! Ak bude aj o rok, jednoznačne ho beriem :))

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Som zvedavá, ako bude kalendár na ďalší rok vyskladaný. Ak bude obsahovať aspoň polovicu iných výrobkov ako tento, zrejme si ho opäť kúpim :)

      Odstrániť
  9. Na adventní kalendáře nejsem, ale u Kiehls jsem u něj hodně přemýšlela, jelikož je to skvělá příležitost, jak vyzkoušet produkty, které člověk sedí nebo nesedí. Přece jen Kiehls není úplně nejlevnější, což samozřejmě neznamená, že za to nestojí! :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ja som tiež nad jeho kúpou dosť dlho rozmýšľala, no aj vzhľadom k jeho vyššej cene kúpu rozhodne neľutujem a teším sa až všetko vyskúšam :)

      Odstrániť
  10. Je úžasný. Tiež som nad ním rozmýšľala, ale tohto roku bolo pred Vianocami na trhu toľko kalendárov a balíčkov, že som siahla po iných. :)

    AN Beauty Blog

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Jasné, rozumiem :) Tento rok bola ponuka vianočných setov a rôznych zvýhodnených balíčkov skutočne veľmi rozmanitá, čo bolo na jednu stranu super, no na druhú bolo ťažké si z toľkého množstva vybrať :)

      Odstrániť

Ďakujem za každý jeden komentár, za váš čas a chuť napísať.