Čerstvé pleťové masky LUSH | Catastrophe Cosmetic & Mask of Magnaminty

Používanie pleťových masiek je jednoznačne mojím najobľúbenejším krokom v starostlivosti o pleť. Najradšej by som používala masku každý jeden deň, no keďže pleťové masky nepatria do každodennej starostlivosti, musím si vystačiť s dvomi, max. tromi aplikáciami za týždeň. O to viac sa aspoň vždy teším ako pleti doprajem relax, hydratáciu, výživu, dôkladné vyčistenie či exfoliáciu. Druh masky volím podľa aktuálnych potrieb pokožky, no vzhľadom k môjmu typu pleti (zmiešaná so sklonom k masteniu) siaham najčastejšie po čistiacich a detoxikačných maskách. Síce nemôžem tvrdiť, že som už vyskúšala extrémne množstvo rôznych masiek, no zopár mi ich už rukami prešlo a len k pár kúskom (spočítala by som ich na jednej ruke) by som sa rada vrátila. Ak nerátam masky GlamGlow, tak som asi najviac pozitívnych recenzií čítala o Lush maskách, predovšetkým o ich najznámejšej Mask of Magnaminty. Nelen táto, ale i ostatné pleťové masky od Lush ma už pekne dlhý čas lákali a preto som nesmierne rada, že som dve z nich mala možnosť skúsiť konečne i ja :). 

Na testovanie u mňa pristála maska Catastrophe Cosmetic a Mask of Magnaminty. Obe masky sú zamerané na boj s nedokonalosťami alebo lepšie povedané s rôznymi katastrofami, ktoré sa na pleti zvyknú vyskytnúť. 

Catastrophe Cosmetic
Catastrophe Cosmetic je ukľudňujúca hydratačná čerstvá pleťová maska s obsahom antioxidačných borievok, čistiaceho kalamínu, harmančeku s ružovou silicou a mandľového oleja. Maska je šedej farby a veľmi zvláštnej vône, ktorú neviem k ničomu prirovnať. Konzistencia je krémová s kúskami borievok. Po nanesení je maska na pokožke moc príjemná, osviežujúca a vôbec pleť nesťahuje. Akonáhle maska na pleti zaschne, začne sa pri mimike tváre jemne droliť a následne opadávať, takže s touto maskou je najlepšie nerozprávať, v podstate nič nerobiť, jednoducho len relaxovať. Maska sa odporúča nechať pôsobiť po dobu 10-15 minút, no keď sa nechá aj o niečo dlhšie, nič sa samozrejme nestane. Po použití masky je pleť krásne vyhladená, jemná a hydratovaná. Na pleti zanechá ako keby voskovú vrstvu vďaka čomu je pokožka na dotyk vláčna a pôsobí spokojne. Čo som si ešte u tejto masky všimla je, že sa po jej použití dajú z pokožky ľahšie odstrániť čierne bodky, nakoľko póry jemne otvorí a umožní tak k nim lepší prístup. Možno to pre niekoho znie trocha nechutne, ale myslím, že mnohé z vás by to mohlo zaujímať, nakoľko väčšina masiek póry práve naopak sťahuje.

Mask of Magnaminty
Mask of Magnaminty je určená nielen na tvár ale na pokožku celého tela, predovšetkým na partie trpiace nedokonalosťami alebo ako je uvedené priamo na obale maske v dobách pleťových nepokojů. Vôňa tejto masky sa mi popisuje už o čosi jednoduchšie, je z nej výrazne cítiť mätovú silicu, no opäť je tu množstvo ďalších vôní, ktoré vám neviem priblížiť. Ďalej sa v maske nachádza silica z aksamitníka, chlorofylín, semená z pupalky, mleté fazuľky adzuki, kaolín a med. Mask of Magnaminty je inak v ponuke ako samo-konzervačná alebo s obsahom syntetických konzervantov (v prípade tejto masky je to metylparabén). Ja mám verziu pôvodnú, teda s obsahom syntetického konzervantu. Ako môžete vidieť aj na fotografii nižšie, maska je zelenej, trocha našedlej farby. Konzistencia je podobne ako u predchádzajúcej masky jemná krémová, ľahko sa rozotierateľná. Ihneď po nanesení začne maska jemne štípať a chladiť, avšak tohto štipkania sa nemusíte vôbec báť, nie je totižto nijako nepríjemné. Po uplynutí 10 až 15 minút začnem masku pomaly zmývať a vďaka obsahu pomletých fazuliek adzuki sa zabezpečí nielen premasírovanie a prekrvenie pokožky, ale i čiastočná exfoliácia. A tým zďaleka nekončíme. Maska pleť počas celej doby pôsobenia a ešte i dlhý čas po zmytí pokožku zanecháva dokonale osvieženú a vyhladenú. Okrem toho, pleť krásne vyčistí, čo je vidieť najmä na póroch, ktoré sú viditeľne menšie a niektoré dokonca priam vyzmizíkované. Z tohto všetkého je vám už zrejme jasné, že som si Mask of Magnaminty úplne zamilovala a ak by som mala mať doma len jednu masku, s touto by som si zaručene vystačila, pretože mi príde univerzálna a viacúčelová. A ešte jedna vec, pleť troška vysušuje, ale oproti iným čistiacim maskám je jej vysušovanie minimálne.

Keďže sa jedná o čerstvé pleťové masky, je potrebné ich uchovávať v chladničke. Na obale je uvedené do akého dátumu je najlepšie masku spotrebovať, no myslím, že keď budete masku používať aj o niečo dlhšie ako sa odporúča, nič sa nestane. Stačí ju senzoricky skontrolovať a pokiaľ sa vám zdá všetko v poriadku, môžete masku použiť. Ja tak napr. ešte stále mám Mask of Magnaminty, ktorá je už cez 3 týždne po odporúčanej spotrebe a stále účinkuje ako má. Inak mi príde veľmi vtipné (v dobrom slova zmysle) ako je na obaloch Lush produktov balených do recyklovateľného plastu umiestnená nálepka s kreslenou fotografiou osoby, ktorá tento produkt vyrobila.
*Ďakujem spoločnosti Lush za poskytnutie vyššie spomenutých produktov.

Máte skúsenosť s maskami od Lush? Ak áno, napíšte mi s ktorou :).

11 komentárov

  1. Mask of Magnaminty miluju, spotřebovala jsem nejedno balení a je to moje nejoblíbenější maska :)

    Sim in the Bubblegum
    Píšu, tedy jsem

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ja som si ju tiež veľmi obľúbila a určite si ju budem pravidelne kupovať. Je to zatiaľ jedna z najlepších čistiacich masiek na zmiešanú pleť akú som doposiaľ vyskúšala :)

      Odstrániť
  2. Tak už jsem myslela, že do té Mask of Magnaminty půjdu, ale pak jsem dočetla až k tomu, že lehce vysušuje...takže to asi nebude nic pro mě, protože moje pleť je šupinkatá i po lehkém vysušení:D. Moc pěkná recenze:).
    Windy pink style

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Tak to by ti potom mohla vyhovovať skôr Catastrophe Cosmetic, no tá zase nemá taký dobrý čistiaci efekt ako Mask of Magnaminty.Ďakujem Niki :)

      Odstrániť
  3. Já s touhle kosmetikou nemám žádnou zkušenost, ale moc se mi líbí. Masky bych taky ráda vyzkoušela. :-)
    welcometomyworld

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Na Lush masky čítam stále len samú chválu a i z vlastnej skúsenosti môžem povedať, že predovšetkým práve ich masky rozhodne stoja za vyskúšanie :).

      Odstrániť
  4. Tiež som nedávno konečne vyskúšala Lush, a konkrétne teda čistítko Ultrabland, s ktorým bolo moje odličovanie inšie, než na aké som bola doteraz zvyknutá (vždy som sa odličovala väčšinou dvojfázovým odličovačom a následne gélom). Výhoda je podľa mňa v tom, že som si pleť nešúchala odličovacími tamponmi, ale iba rukami jemne masírovala. A čo je skvelé, alebo teda zo začiatku bolo, že zanechával pleť vláčnu, ale nie mastnú. Avšak toto mi začalo prekážať, keď som začala používať produkty od The Ordinary a kvôli akejsi olejovej bariére by sa potom tie séra od Ordinary nedostali tam kam by mali. Preto som čistítko prestala používať a prešla na iné produkty. Avšak o všetkom, čo píšem, budú aj recenzie, ako na čistítko, tak na The Ordinary a aj spomínané produkty, ktoré momentálne používam na odličovanie. :) Už sa len k tomu dostať. :-D

    Ale tá druhá maska ma veľmi zaujala, tiež stále riešim póry a ich čistenie a sťahovanie, pretože sú dosť viditeľné. :(

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Jéj, super, tak to sa na článok moc teším, určite si ho potom prídem prečítať :). Ja som od The Ordinary ešte nič neskúšala, nejako ma ich produkty nelákajú. Avšak, dnes som natrafila na ich Serum Foundation a rada by som ho skúsila :)

      Odstrániť
  5. Masky vypadají skvěle, taky bych je ráda vyzkoušela, ještě jsem od Lush nic neměla :)
    MyGoldenMind

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Určite vyskúšaj, nebudeš ľutovať :). Ja už som zopár masiek vyskúšala a máloktoré ma presvedčili natoľko, aby som si ich kúpila znovu. Masky od Lush to dokázali, najmä Mask of Magnaminty, tá je perfektná :).

      Odstrániť

Ďakujem za každý jeden komentár, za váš čas a chuť napísať.