Nákupy a novinky /apríl, máj 2018/

Ahojte :)
Mesiac jún sa nám už pomaly blíži ku koncu a ja tu mám pre vás ešte len aprílovo-májové nákupy a novinky. Tentoraz som sa ich rozhodla spojiť za dva mesiac dohromady, pretože mi toho za máj prišlo na samostatný článok pomerne málo. A teraz je už toho zase naopak možno až príliš, tak hádam nebude rozsah dnešného článku pre vás únavný. Verím však, že nie a že si ho prídete s radosťou pozrieť :).

Pokúsim sa to zobrať nejako postupne a začnem nákupmi za mesiac apríl. Keďže mi došiel môj obľúbený make-up Naked Skin od Urban Decay, počas nákupných dní shopping fever som si v parfumérii Douglas kúpila nové balenie v odtieni 1.0, ktorý má v porovnaní s odtieňom 0.5 žltší nádych a teraz, keď som už trocha opálená mi skvele sedí. No a nakoľko bol k nákupu dvoch UD produktov darček v podobe miniatúrky (alebo lepšie povedané vzorky) maskary Trobulemaker a kozmetickej taštičky, chcela som si ešte k make-upu zobrať Naked Skin korektor, ktorý som chcela už veľmi dlho vyskúšať. Ten však v mojom odtieni nemali, tak som sa nakoniec rozhodla pre de-slick oil control setting sprej. Inak, vzhľadom k tomu, že boli práve shopping fever dni, zásoby UD kozmetiky v Douglas boli dosť biedne. Veľa odtieňov i samotných produktov (napr. vôbec nemali najpredávanejšiu UD maskaru Perversion) bolo vypredaných, takže som bola dosť sklamaná. Nabudúce podobnú ponuku využijem radšej na českom e-shope UD.

Ďalším nákupom v poradí boli produkty od La Roche-Posay, ktoré som si objednala z e-shopu lekárne Dr. Max, kde vtedy akurát prebiehala akcia (pri nákupe nad 21 € zľava 7 €).  Vzala som si Anthelios neviditeľnú hmlu na tvár s SPF 50 a Effaclar duo krém na nedokonalosti, ktorý som už raz mala (v staršej verzii, táto je už inovovaná) a bola som s ním veľmi spokojná. Teraz sa už však nejaké nadšenie nekonalo, pretože sa mi zdá, že sa mi po jeho používaní neustále vytvárajú ďalšie vyrážky. Čo sa týka Anthelios spreju, tak ten určite veľmi dobre poznáte, za mňa je to vynikajúci produkt a som nesmierne rada, že existuje takéto niečo čo môžem použiť i na nalíčenú tvár bez toho, aby sa zmastnila či ulepila. Cicaplast gél B5 som si kúpila kvôli tomu, že som si konečne nechala laserom odstrániť dve znamienka z tváre. Tento gélik by mal napomáhať rýchlejšej regenerácii a obnove pokožky. Či je taký skvelý však nejako posúdiť nedokážem, no dosť mi na ňom prekáža jeho ťažšia gélová konzistencia, ktorá sa do pokožky nedokáže vstrebať. Okrem toho, nič by sa nestalo keby sa predávalo aj oveľa menšie balenie, pretože toto nemám šancu spotrebovať.

U značky La Roche-Posay ešte chvíľu zostaneme. Nakoľko trávim momentálne väčšinu pracovného času vonku na priamom slnku, ktoré je dosť ostré, potrebovala som si zaobstarať produkty s vysokou slnečnou chranou. Istý čas som premýšľala do akej značky ísť, zvažovala som Piz Buin, Biodermu a La Roche-Posay. Napokon zvíťazila La Roche-Posay, od ktorej som si vybrala Anthelios XL telové mlieko s SPF 50+, ku ktorému som si vzala aj ochrannú tyčinku s SPF50+ určenú na citlivé miesta, ako sú znamienka či jazvy. S obomi produktmi som moc spokojná, najmä s mliekom, na ktoré sa môžem skutočne spoľahnúť. Produkty som inak objednávala z e-shopu dermocentrum.sk, kde boli v tom čase za zvýhodnené akciové ceny.

Objednávka z iherb, kde nakupujem len občas, no za to veľmi rada, pretože okrem skvelých cien mávajú dosť často aj zaujímavé akcie. Objednávala som hlavne kvôli Ecotools štetcu na púder, ku ktorému som prihodila ešte aj tri gélové masky na tvár od značky Leaders. Zatiaľ som vyskúšala len Balancing Recovery masku a bola moc príjemná. Jednu mám inak odloženú aj pre vás do súťaže :). A ak by vás zaujímal tento štetec od Ecotools, tak za mňa je fajn, no štetec na púder od Real Techniques mám aj tak radšej, pretože je na pleti o čosi viac príjemnejší.

V Yves Rocher nakupujem takmer každý mesiac a to najmä vďaka ich skvelým darčekom k nákupu. V apríli bol v darčekovej ponuke šampón podľa vlastného výberu. Tentokrát som siahla po variante určenom na farbené vlasy. Cien balzam na pery s tropickou príchuťou mám od môjho drahého :).

Po olejčeku na pery od Clarins v jemnom červenom odtieni 03 Red Berry som pokukovala už veľmi dlho. Akonáhle som ho zbadala na e-shope Marionnaud v 30% zľave, ihneď som si ho objednala a už sa z neho vyše mesiaca vytešujem. Jeho cena je síce vyššia, no ja som ho kupovala už viac menej na istotu, pretože predtým som už tento olej od Clarins mala v klasickej medovej verzii, ktorá mi dala pery vždy dokopy. Obe verzie pery krásne hydratujú, zjemňujú a vyhladzujú. A dokonca ešte dlhý čas po ich použití mám pery vláčne a bez pocitu vysušenia a nanášania ďalšej vrstvy balzamu. Okrem toho, vďaka jemnému červenému zafarbeniu vyzerajú pery šťavnato a zdravo :).

Tak trochu nečakane mi dorazil aj aprílový lookfantastic beauty box, nakoľko som si po prvom objednaní lf boxu nezrušila predplatné. Avšak, vôbec to neľutujem, pretože v tomto vydaní sa nachádzala miniatúra (15 g) GlamGlow Supermud masky, o ktorej som vám akurát tento týždeň písala a ak ste článok čítali, tak viete, že som si ju celkom obľúbila. Ďalej sa v boxe nachádzal 48h hydratačný krém od Nuxe (15 ml), čistiaci balzam od Emma Hardie (15 ml), Dr. Botanicals vegánske exfoliačné mydlo s úžasnou bergamotovou vôňou, NIP+FAB čistiace exfoliačné odličovacie tampóny napustené kyselinou glykolovou (10 ks) a mini maskara od značky Pür (4 ml).

Teraz sa presúvame k májovým nákupom, z ktorých mám veľkú radosť. Na dni Kiehl's Friends & Family, počas ktorých býva pri nákupe aspoň 2 produktov 20 % zľava na celý sortiment som sa tešila ako malé dieťa :D. Už dlhšie som mala totižto vybrané produkty, ktoré si počas týchto dní kúpim. Ultra Facial Oil-Free čistiaci gél a tonikum som si zamilovala už po prvých pár vyskúšaniach (prečítať ste si o nich mohli v tomto príspevku) a nutne som ich potrebovala v plnom balení. Rovnako nevyhnutne som potrebovala aj Ultra Light Daily UV Defense krém na tvár s SPF 50 PA+++, ktorý sa mi veľmi zapáčil. Páči sa mi, že aj napriek vysokému SPF pleť nezaťažuje, neupcháva póry a je vhodný i pod make-up. K nákupu som si vybrala vzorky noviniek, a to rozjasňujúcej hydratačnej starostlivosti na pleť, spevňujúcej nočnej masky a spevňujúceho séra s vitamínom C.

Nasleduje časť nákupov z drogérie, medzi ktorými sú skôr len také klasické nevyhnutnosti. Mixa dvojfázový odličovač na oči som mala na nákupnom zozname už dlhšie, Borotalco deodorant bez obsahu hliníka je síce na mňa stále slabý, no aj tak patrí zatiaľ k najlepšie fungujúcim deo prípravkom z kategérie aluminium free. Aussie suchý šampón na vlasy som mala radšej nechať v drogérii, pretože s mojimi vlasmi takmer nič nerobí a čierna zlupovacia maska Montagne de Jeunesse zatiaľ ešte čaká v zásobách.

Mini nákup v Pupe - rozjasňujúca maska na okolie očí, ktorá mi prišla veľmi slabá a navyše ma aj trocha pálila a čierna textilná čistiaca maska - tú som ešte nevyskúšala.

Objednávka produktov značky Urban Decay z Feelunique vznikla tak trochu neplánovane. Ako som už aj pár riadkov vyššie spomínala, Naked Skin korektor som túžila vlastniť už dlhší čas a nakoľko som si mohla na produkty UD uplatniť na Feelunique až 20 % zľavu, rozhodla som sa ho konečne objednať. Bola som si takmer na stopercent istá, že mi bude vyhovovať, pretože Naked Skin make-up moja pleť zbožňuje. Avšak, nanešťastie môjmu očnému okoliu tento korektor príliš nesedí. Odtieň (mám najbledší Fair Neutral) i krytie sú super, no problém je v konzistencii korektoru, ktorá s mojou pleťou nevie pekne splynúť, vytvára fľaky a navyše mi očné okolie aj vysušuje. Premýšľam ešte nad tým, že by mohol byť zádrheľ v samotnom zapracovávaní produktu, používam naň hubku a je možné, že by si viac rozumel so štetcom. Vyskúšam (no najprv si musím kúpiť štetec na tekutý korektor) a uvidím.

No a keď som už mala tú možnosť 20 % zľavy, tak som ju využila naplno a ku korektoru som prihodila ešte Urban Decay x Feelunique Beauty On The Go Kit obsahujúci Urban Decay Naked Basics paletku očných tieňov, Moodndust očný tieň v nádhernom hnedo-trblietavom odtieni "diamond dog", maskaru Perversion v mini 4 ml balení, All Nighter setting spray v cestovnom 30 ml balení, anti-ageing primer pod očné tiene v mini 5 ml veľkosti a Feelunique holografickú kozmetickú taštičku.

Z Elnino som si tentokrát vybrala na testovanie I heart Makeup Chocolate Vice paletku a podkladovú bázu pod očné tiene od L'Oréal. Do paletky som ešte stále nesiahla, no po vizuálnej stránke vyzerá veľmi pekne.

Tento skvost v podobe bronzujúcej lícenky od značky Artdeco som si vybrala vrámci spolupráce s touto značkou a e-shopom profiskin.cz. V krátkom čase vám ju bližšie predstavím v plánovanom článku o bronzéroch a lícenkach, ktoré momentálne v lete používam.

Májové novinky uzatvára obrovská zásielka od značky Dermacol, v ktorej sa ukrývalo množstvo noviniek z pleťovej a telovej kozmetiky. Najlákavejšie na mňa zapôsobili nové vône sprchových gélov Aroma Ritual a telový krém s 15%-ným obsahom bambuckého masla. O všetkých produktoch vám čoskoro napíšem v samostatnom príspevku :).

O predchádzajúcich Dermacol novinkách z dekoratívnej kozmetiky som vám už na blogu písala. Ak ste náhodou článok prehliadli a chceli by ste si ho pozrieť, nájdete ho TU.
Ako sa vám páčili minulomesačné nákupy a novinky? Máte s nejakým produktom skúsenosť?

17 komentárov

  1. Krásné novinky. Já takto byla stále na slunku minulý rok, ale u mě to vyhrála kosmetika od Vichy se SPF 50. Taky jsem byla velmi spokojená, 30 mi nestačila a rozdíl byl znatelný.
    welcometomyworld

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ďakujem Maťka :). Mne príde SPF 30 už všeobecne veľmi slabý na takéto ostré slnko, teda najmä pre ľudí s fototypom 1 a 2. Pokožku si rozhodne treba dôkladne chrániť :).

      Odstrániť
  2. Hezké novinky, nejvíce mě zaujali novinky od dermacalu aroma rituals, které naprosto miluji určitě se po nich podívám v drogérii :).

    TheBlondieTale

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Vďaka :). Tak to sa po nich v drogérii určite pozri, tie vône sú podľa mňa dosť vydarené :)

      Odstrániť
  3. oooch,ako ja milujem tieto tvoje nakupovacie/PR články :) hneď by som ti všetko zobrala :D
    MakeupbyVeo

    OdpovedaťOdstrániť
  4. tak tu je naozaj veľa produktov, ktoré by som chcela skúsiť, asi aj všetky <3 inak nádherné fotky :)

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Tohle jsou nádherné novinky! A jejich fakt hodně! :) Dermacol se celkem rozjel a určitě bych si něco od nich ráda pořídila.
    Miska blog

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Veru áno, nakoniec sa toho nahromadilo celkom slušné množstvo :D. Súhlasím s Tebou Miška, Dermacol sa teraz poriadne rozbehol, stále uvádzajú na trh nejaké novinky :).

      Odstrániť
  6. Jej, tak teď jsem se na ty fotky úplně zadívala! :) Krásný nákupy!

    Little Dreamer

    OdpovedaťOdstrániť
  7. To jsou krásné věcičky :)) brala bych více jak polovinu z nich, hihi..

    Nela z blogu Růžová rtěnka

    OdpovedaťOdstrániť
  8. Tak tomu hovorím nákupy ! :D Značka Urban Decay sa mi veľmi páči, plánujem si od nich kúpiť paletku očných tieňov...viem je to taká klasika, ale vyzerajú naozaj lákavo! :D Veľmi pekný článok. :)
    partofnicol.blogspot.sk

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Hehe, keď nákupy, tak poriadne, s tým ja veru problém nemám :D. Paletky od UD sú klasika, ktorá nesklame, najmä tie základné Naked-ky :). A ďakujem Nicol :)

      Odstrániť
  9. To je ale věcí! Zkušenosti mám jen s šampónem od yves rocher. Z nákupů mě zaujalo to veganské mýdlo a paletka.:)
    Blog na zabití

    OdpovedaťOdstrániť

Ďakujem za každý jeden komentár, za váš čas a chuť napísať.