Jarný detox pleti s Frais Monde

S príchodom jari a nadchádzajúcich teplých dní sa nám častokrát spája slovko detox, prostredníctvom ktorého sa snažíme organizmus očistiť od všetkých škodlivín a pripraviť ho na slnečné počasie. Popri detoxe tela by sme však nemali zabúdať ani na našu pokožku, ktorá si zaslúži rovnako mimoriadnu starostlivosť. Pokožka totižto potrebuje taktiež jarnú očistu a dôkladnú prípravu, vďaka ktorej sa tak potom lepšie prispôsobí vonkajším zmenám. Mne sú väčšinou vždy najviac nápomocné pleťové masky, ktorých je už momentálne na trhu nespočetný výber. No ja mám pre vás recenziu na jednu hodiacu sa práve do jarnej detoxikačnej pleťovej rutiny.

Frais Monde je značka prírodnej talianskej kozmetiky, u nás výhradne dostupná na e-shope Elnino.sk. Na výrobu svojich produktov používa sírnu termálnu vodu v takej podobe, ako ju pripravila sama príroda, teda bez akýchkoľvek úprav, prísad, chemikálií a škodlivých plynov. Táto termálna voda sa získava z hlbiny 200 metrov sofistikovaným spôsobom, aby nebola nijako kontaminovaná. Zaujímavosťou je, že termálna voda dokáže pri kontakte s pokožkou rozpoznať jej problém.
Frais Monde Natural Thermal Spring Mud Face Mask - prírodná ílová, čistiaca maska, ktorá má zanechávať pleť sviežu, tónovanú, hladkú a dokonale čistú. Vďaka sírnej termálnej vode má byť pleť chránená počas celého dňa. Maska má ďalej zjednocovať tón pleti a dodávať jej žiarivý tón. Na pleť sa odporúča aplikovať v slabej vrstve, nechať 10 minút pôsobiť a následne opláchnuť vodou. 
Maska sa nachádza v priehľadnom sklenenom balení, z čoho sa teším, pretože ako som vám už aj minule spomínala, sklo na mňa pôsobí vždy lepším dojmom. Objem balenia je 50 ml, čiže sa jedná o väčšie množstvo, ktoré aj pri pravidelnom používaní vystačí určite na zopár týždňov až mesiacov (samozrejme, v závislosti od toho, či používate len jednu alebo viacero druhov masiek a taktiež od toho, ako často sa zvyknete maskovať). Maska na pohľad pôsobí hustejšie, pri aplikácii je však tekutejšej bahennej konzistencie, olivovo-zelenej farby. Má veľmi príjemnú, povzbudzujúcu sviežu vônu. Masku je potrebné naniesť v tenkej vrstve, pretože silnejšia vrstva na pokožke vytvorí zbytočne hrubý nános, ktorý následne pleť príliš sťahuje a zaťažuje. Nanesená v slabej vrstve zasychá pomerne rýchlo, cca po 3 minútach začne schnúť na miestach, na ktoré sa naniesla ako prvé. 10-minútové pôsobenie je na dosiahnutie požadovaných výsledkov postačujúce. Samozrejme, ak sa maska nechá náhodou pôsobiť aj o niečo dlhšie, nič sa nestane, len je už potom celkom intenzívne cítiť pnutie pokožky. Maska sa inak z pleti odstraňuje veľmi rýchlo a jednoducho. 
Z Frais Monde masky som vážne veľmi milo prekvapená. Pleť je po nej krásna hladká, osviežená a dokonale vyčistená. Vďaka zelenému ílu (bentonitu) nachádzajúcemu sa v maske je pokožka zbavená všetkých zanesených nečistôt a mazu. Príde mi, že maska nečistí pokožku len povrchovo, ale že ide aj trocha viac do hĺbky, čo je vidieť najmä na miestach s rozšírenými pórami, ktoré sú vďaka maske oveľa menej viditeľné. Ďalším benefitom je dosiahnutie zjednotenejšieho tónu pleti. Okrem skvelého čistiaceho účinku má podľa mňa maska i určitý ozdravujúci charakter, ktorý pripisujem sírnej termálnej vode. Po aplikácii masky je potrebné naniesť hydratačný krém, nakoľko je po nej pleť trocha stiahnutá a vysušená. Pre normálnu, mastnú, zmiešanú a problematickú pokožku bude rozhodne ideálna, no či bude vhodná aj pre pokožku citlivú a veľmi suchú jednoznačne posúdiť neviem.
Masku zoženiete na www.parfemy-elnino.sk za 14,39 €. 
Skúšali ste už od Frais Monde nejaký výrobok? Ak áno, ktorý a ako ste s ním spokojné?

22 komentárov

  1. Maska musí být vážně super, tato značka je mi sympatická :) Jinak krásná vázička a fotky celkově, můžeš mi prozradit, odkud je? :D :)
    BLOG EVERYTHIN KATE

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Mne sa značka Frais Monde tiež veľmi pozdáva :) Jéj, ďakujem :) Kvetináč spolu so sukulentom je z Ikei :)

      Odstrániť
  2. Na masky moc nejsem ale od znacky frais monde mam doma uz nekolik veci a sem spokojena :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ja som od Frais Monde skúšala zatiaľ len masku, no určite sa chystám bližšie pozrieť aj na ich ostatné produkty :)

      Odstrániť
  3. Tuto značku mám velice ráda a maska vypadá hodně dobře. :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Táto maska od Frais Monde patrí rozhodne medzi najlepšie aké som doposiaľ vyskúšala :) Preto musím preskúmať aj ostatné výrobky Frais Monde :)

      Odstrániť
  4. Značku vůbec neznám, a docela mile mě překvapila cena, maska vypadá dražší :) Teď je používání jílu na masky nějaké populární :O A jinak super fotky, ta mramorová deska, ach!
    Cosmokočka

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Mňa cena masky taktiež veľmi milo prekvapila, pretože ako píšeš, pôsobí oveľa drahším dojmom a čo je najdôležitejšie, že aj perfektne funguje :) A ďakujem za pochvalu :)

      Odstrániť
  5. veľmi sa mi páči tá khaki farba :) pre mňa je to rozhodne niečo nezvyčajné a atraktívne :) také unusual

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Khaki farba je rozhodne príjemnou zmenou po všetkých tých šedých a čiernych maskách, ktoré sú teraz tak populárne :)

      Odstrániť
  6. Krásne fotky :) O produkte som ešte nepočula, ale zaujal ma, pretože masky milujem a chystám sa kúpiť si nejakú iľovú :) Rozmýšľala som nad L´oréal

    www.frenchstyle.eu

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ďakujem pekne :) Ja masky taktiež milujem, starostlivosť o pleť bez nich si už ani neviem predstaviť :) Mňa masky od L'oréal síce až tak veľmi nezaujali, no aj tak by som rada aspoň jednu z nich vyskúšala :)

      Odstrániť
  7. Ešte som túto značku neskúšala, ale mám veľmi rada tento druh masiek, takže určite nad ňou pouvažujem keď spotrebujem svoje terajšie pretože vyzerá dobre.

    Jarná GIVEAWAY

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Myslím, že táto maska za vyskúšanie rozhodne stojí :) Ja sa inak taktiež snažím spotrebovať to čo mám, pretože stále rada skúšam nové, no novým kúskom musím najprv uvoľniť miesto :)

      Odstrániť
  8. Frais Monde má super produkty, chtěla bych vyzkoušet jejich vůně, hlavně tu kokosovou. Měla jsem zatím jen krém na ruce a byl fajn :-)
    All my cosmetics

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Vône od Frais Monde ma taktiež lákajú, určite by som nejakú raz chcela vyskúšať :)

      Odstrániť
  9. Velmi krasne si to vyfotila :), tuto znacku som zatial neskusala, ale vyzera naozaj zaujimavo :)
    LIFE IN PICTURES BY LU

    OdpovedaťOdstrániť
  10. Tá maska vyzerá úžasne, určite ju musím vyskúšať.. Keďže mám mastnejšiu pleť, tak tieto "bahenné" masky už mám celkom odskúšané..

    Papi Lapi Blog

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Na mojej zmiešanej pleti tiež najlepšie fungujú práve bahenné masky. Masku od Frais Monde ti určite môžem odporučiť, podľa mňa je porovnateľná aj s niektorými oveľa drahšími :)

      Odstrániť

Ďakujem za každý jeden komentár, za váš čas a chuť napísať.