Dermacol parfumovaná voda Sweet Orange & Honeysuckle

Ahojte dievčatá :)
Dnes mám pre vás po dlhšom čase recenziu na parfum, konkrétne na parfumovanú vodu Sweet Orange & Honeysuckle od značky Dermacol. Parfumovanej vode som sa veľmi potešila, pretože som doposiaľ od Dermacolu žiadny parfum neskúšala a ani som sa o ich ponuku parfumov nejako nezaujímala. Priznám sa, od vône som nemala veľké očakávania. A to predovšetkým z toho dôvodu, že na výber parfumov som veľmi náročná a máločo ma zvykne osloviť. A to už ani nehovorím o tom, že parfum si najlepšie vyberiem sama a neviem, či by sa mi vôbec niekto v mojom okolí vedel trafiť do vkusu. Takže, keď mi doma pristála táto novinka, povedala som si, že vyskúšam, ale že ju zrejme aj tak posuniem ďalej. No, keď som ju ovoňala, ihneď som vedela, že nikam nepoputuje a bude len moja :).

Z oficiálneho popisu:
Priezračný vodopád v Libanone... poletujúci vtáci nasávajú posvätnú vôňu cédru, ktorá se zmyselne snúbi s živočíšnou arómou bieleho pižma a iskrivého jantáru. Drevitú vôňu opojne zahaľuje exotický mix kvetov levandule, jazmínu  a ušľachtilej ruže z priľahlých záhrad, kde práve kvitnú pomarančovníky. Nadpozemsky podmanivá.
Začnem najprv vizuálnou stránkou vône. Flakón je z priehľadného skla obdĺžnikového tvaru so zaoblenými koncami, vďaka čomu skvele sedí do ruky a nemám tak u neho obavy, že by sa mi mohol z ruky vyšmyknúť a padnúť. Vrchnák má na sebe ružovú stužku so zlatým plieškom, na ktorom je vyrazené logo značky. Vrchnák už inak nie je zo skla, ale z plastu. Na prednej strane flakónu sa nachádza nálepka s názvom vône a zospodu štandardné údaje o objeme a dobe trvanlivosti. Mne osobne sa tento jednoduchý minimalistický dizajn páči, no ak by som mu mala predsa len nejakú maličkosť vytknúť, tak ňou bude nálepka, ktorú by mohol nahradiť nápis priamo umiestnený na skle. V rovnakom farebnom prevedení je i krabička, v ktorej sa parfumovaná voda nachádza.
A teraz už k samotnej vôni. Asi mi dáte za pravdu, že opisovanie vône nie je zrovna najvďačnejšou úlohou. V popisovaní vôní nie som žiadny profík a všeobecne obdivujem ľudí, ktorí vedia jednotlivé zložky podľa vône rozpoznať, resp. vedia ako daná zložka vonia. Ja napr. vôbec neviem ako vonia taký zemolez, no ak by som mala vychádzať z vône tejto parfumovanej vody, tak vonia veľmi zaujímavo :). V spojení so sladkým pomarančom a ostatnými ingredienciami vytvára krásnu, jemne sladkú a pomerne sofistikovanú vôňu. Ani náhodou sa nejedná o tuctovú vôňu, ktorú ucítite pri ovoňaní každej druhej toaletky či parfumu. Zo začiatku je vôňa výraznejšia so sladkým ovocno-kvetinovým nádychom, no postupne sa rozvinie do príjemnej a menej sladkej. Vôňa nie je inak vôbec ťažká, ani vtieravá, na základe čoho si trúfam tvrdiť, že by sa mohla páčiť veľkej väčšine žien obľubujúcich podobný druh vôní. Ak budete mať možnosť túto Dermacol parfumovanú vodu ovoňať, tak určite tak urobte a možno si ju zamilujete presne ako ja. A to mňa si hocijaká vôňa nezíska. Doposiaľ to dokázali len dva parfumy, a to Chloé Love Story, Miu Miu a toaletná voda Clarins Eau des Jardins. No a už k nim konečne pribudlo niečo nové :). Výdrž parfumovanej vody ma tiež veľmi milo prekvapila. Síce nevydrží tak dlho, resp. v takej intenzite ako predchádzajúce dve spomínané vône, no pol dňa sa bez obáv udrží.
Okrem spomínanej dámskej vône Sweet Orange & Honeysuckle je v ponuke Dermacol vôní i ďalšia novinka Sea Salt & Lime pre pánov, no dočítala som sa, že by mala byť vhodná i pre ženy, najmä pre tie, ktoré nemajú radi typické dámske vône. Parfumované vody majú objem 50 ml a ich cena je 29 €, čo je podľa mňa skvelá suma za tak kvalitnú parfumovanú vodu. Navyše, Dermacol zvykne mávať akciu 1+1 zadarmo na parfumy a difuzéry. Síce neviem ako často a či vôbec pravidelne táto akcia býva, no ak ju vychytám, tak ju rozhodne využijem :).
Máte skúsenosť s parfumovanými vodami od Dermacolu? Ak áno, s ktorou z nich?

8 komentárov

  1. Já ani nevěděla, že Dermacol má v nabídce parfémované vody, dokud jsem si, tuším u tebe, nepřečetla novinkový článek. :-)
    welcometomyworld

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ja sa musím tiež priznať, že som to do chvíle než mi táto parfumovaná voda došla nevedela. Síce som o ich parfumoch už raz čítala, no nejako som na ne pozabudla. Avšak po vyskúšaní tejto novinky sa pri najbližšej návšteve Dermacol predajne chystám omrknúť aj ďalšie vône :).

      Odstrániť
  2. Páni, vypadá vážně skvěle! Já mám jinak taky moc ráda Chloe Love story:D.

    Windy pink style

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Je úžasná :). Chloe Love Story som uz inak konečne vypotrebovala, síce som mala len 30 ml balenie, no vzhľadom k tomu, že jej stačilo streknúť max. 5 krát mi vydržala strašne dlho :).

      Odstrániť
  3. Lákají mě tyto vody a tahle vůně vůbec nevypadá špatně.
    Miska blog

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Je skutočne moc krásna a myslím, že aj pomerne dosť univerzálna čo sa vône týka :).

      Odstrániť
  4. Vypadají krásně, už jsem o nich něco slyšela a každý si je chválil :)
    MyGoldenMind

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ja som tiež na túto novinku čítala zatiaľ všade len samú chválu :). Myslím, že táto vôňa sa Dermacolu mimoriadne vydarila.

      Odstrániť

Ďakujem za každý jeden komentár, za váš čas a chuť napísať.