Makeup Revolution | make-up, korektor, rozjasňovač a Freedom tiene na obočie

Ahojte dievčatá!
Po mesačnej pauze vás opäť vítam na mojom blogu a to s článkom, v ktorom si môžete prečítať môj názor na jednotlivé produkty od značky Makeup Revolution. Môj vzťah k tejto značke bol vždy skôr negatívny ako pozitívny, nakoľko mi veľmi prekáža napodobňovanie až úplné kopírovanie dizajnu a samotných produktov iných značiek. A ako všetci dobre vieme, presne toto MUR neustále robí. Nedávno som si ale povedala, že by som aspoň zopár Makeup Revolution produktom predsa len dala šancu. Najprv som sa chystala vyskúšať len korektor Conceal & Define, no napokon som sa rozhodla otestovať aj tyčinkový make-up Fast Base, Shimmer Brick rozjasňovač a tiež duo tiene na obočie od sesterskej značky Freedom. Ak chcete vedieť, ako u mňa produkty obstáli, pokračujte ďalej v čítaní :).

Začnem tým najlepším kúskom, ktorý od Makeup Revolution vlastním. Je ním Conceal & Define tekutý korektor, ktorý je dostupný až v 25 odtieňoch, pričom je na výber v rôznych farebných podtónoch, či už s neutrálnym, studeným, ružovým, teplým, žltým, zlatým a dokonca aj s broskyňovým a červeným podtónom. Ja mám odtiene C1 a C2. Oba odtiene sú určené pre najsvetlejšiu pleť, líšia sa iba farebným podtónom. C2 má žltý podtón, používala som ho počas leta, kedy mi skvele sedel. Teraz, keď už mi opálenie takmer úplne vybledlo, používam odtieň C1 s neutrálnym podtónom.
Conceal & Define korektor používam výhradne len na zamaskovanie kruhov pod očami a občas na nos. Korektor je veľmi dobre pigmentovaný, má príjemnú krémovú textúru, presne takú, aká mojej pleti vyhovuje. Aplikátor je pomerne dosť veľký a zo začiatku naberá väčšie množstvo produktu než potrebujete. Kryciu schopnosť korektoru by som označila za strednú až vyššiu. Kruhy vie korektor celkom slušne skryť, no tie moje vždy ešte trocha presvitajú. Do vrások zalieza minimálne, dôležité je ho čo najskôr po nanesení zafixovať púdrom. S výdržou korektoru som taktiež veľmi spokojná, celý deň v perfektnom stave samozrejme nevydrží, nejaké vytrácanie tam pochopiteľne je, no v prípade bežného pracovného času sa naň môžem v pohode spoľahnúť.
Napriek všetkým pozitívam má však tento korektor aj nejaké tie negatíva. Prvým negatívom, ktoré môže byť však pre niehoho zásadným problémom, je silná chemická parfumácia, ktorá mi spočiatku dosť prekážala, dokonca som kvôli nej aj mala strach korektor používať. Moja pleť našťastie žiadnu ujmu neutrpela a tak som postupne parfumáciu korektoru prestala vnímať. Ďalším nedostatkom produktu je jeho rýchle ubúdanie, pri každodennom používaní mi korektor vydržal niečo cez 2 mesiace.

Fast Base make-up v tyčinke ma naopak sklamal. Na druhú stranu som toto sklamanie ale očakávala, nakoľko moja pleť krémové make-upy v láske nemá. Aj tak som ale Fast Base make-up chcela vyskúšať. Vybrala som si odieň F2, čo je odtieň vhodný pre najsvetlejšiu pleť so žltým podtónom, ktorý sa však mne zdá skôr neutrálny ako žltý. Odtieňovo mi make-up perfektne sadol, no to je asi tak všetko čo mi na tomto make-upe vyhovuje.  
Make-up má príliš krémovú konzistenciu, ktorá mi je na pleti veľmi nepríjemná. Make-up je po nanesení strašne lepkavý a mastný a ani poriadne zapúdrovanie nedokáže tento nedostatok úplne odstrániť. Pleť zostáva na dotyk stále jemne lepkavá a vzhľadom k tomu, že sa make-up do pleti nevstrebe a zostáva na nej "sedieť", hrozí rýchle otláčanie a zotretie. Stačí si zľahka prejsť prstom po tvári a make-up na tomto mieste mám zotretý. Asi vás neprekvapí, že sa make-up usádza do pórov a má tendenciu k rýchlemu zmastneniu pokožky. Ani neviem akému typu pokožky by som tento make-up odporučila, pretože krémové produkty všeobecne nie sú až tak veľmi o type pokožke ako o ich znášanlivosti. Každopádne, pre mastnú a problematickú pokožku podľa mňa vhodný určite nebude.
zľava doprava: korektor - odtieň C1, korektor odtieň C2, Fast Base make-up v odtieni F2


A teraz opať k niečomu dobrému a to k Shimmer Brick rozjasňovaču a bronzéru. Aj keď som bola k tomuto produktu dosť skeptická (predovšetkým k jeho do očí bijúcemu okopírovaniu shimmer brick od BB), po čase sa mi zapáčil a rozhodla som sa mu dať šancu. V ponuke sú štyri odtiene, z ktorých sa mne najviac zapáčil odtieň Radiant pozostávajúci z bielo-zlatej, jemnej ružovo-zlatej, studenšej hnedo-zlatej, béžovo-hnedej so striebornými odleskami a teplej hnedo-zlatej farby.
Na Shimmer Brick ma ihneď zaujala vysoká pigmentácia a farebné prevedenie. Všetky odtiene sú jemne namleté, aj keď sa tak trochu obávam, že spodnejšie vrstvy už tak jemne namleté nebudú. Textúra tieňov je suchšia, čo súvisí s výraznou prášivosťou tieňov. Odtiene sú dosť lesklé a preto ich nanášam len v slabšej vrstve. Ak máte radi lesklé tiene so shimmerom, Shimmer Brick môžete použiť aj na oči. Jediné čo u Shimmer Brick troška zaostáva je výdrž a intenzita, ktorá počas dňa ubúda a efekt sa jemne vytráca. Inak však tomuto produktu nemám čo vytknúť.

S Freedom značkou som doposiaľ žiadne skúsenosti nemala, pretože ma pravdupovediac vôbec nelákala. No keďže som hľadala cenovo dostupné tiene na obočie a na duo tiene od Freedom som čítala množstvo pozitívnych recenzií, rozhodla som sa práve pre ne. Už po prvom vyskúšaní som vedela, že som si snáď ani lepšie v tejto cenovej kategórii vybrať nemohla. Odtieň sa mi z internetu ťažko vyberal, no našťastie sa mi podarilo trafiť ten správny. Odtieň Dark Brown pozostávajúci zo svetlejšej taupe hnedej a studenej tmavej hnedej mi skvele sedí.
S tieňmi sa mi perfektne pracuje, vôbec neprášia, nevytvárajú na obočí žiadne hrudky či inú neplechu. Vydržia celý deň, no musím podotknúť, že ich nikdy nepoužívam samostatne, ale spolu s maskarou na obočie. Zatiaľ sú to najlepšie tiene na obočie, aké som doposiaľ mala možnosť vyskúšať. Ak aj vy hľadať kvalitné tiene na obočie, ktoré nezruinujú vašu peňaženku, tieto od Freedom vám odporúčam všetkými desiatimi.

Aké sú vaše skúsenosti so značkami Makeup Revolution, Freedom či I Heart Makeup? Máte od nich nejaký produkt na ktorý nedáte dopustiť?

10 komentárov

  1. Od MUR jsem měla hlavně stíny a jsem s nimi moc spokojená, jsou kavlitní a navíc za super cenu, takže mě hodně produkty hodně zaujaly a možná pořídím další do sbírky :)
    MyGoldenMind

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. U mňa zatiaľ vedú korektory, ktoré sú podľa mňa veľmi vydarené :)

      Odstrániť
  2. V Rossmannu teď mají 50 % slevu, takže jsem si koupila hned dvě paletky a samozřejmě korektor od Revolution.
    Ten korektor je za ty prachy fakt skvělej.


    Dokonalý tabu

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Súhlasím, korektor je super :). Škoda, že aj my nemáme Rossmann, tiež by som túto ponuku využila :).

      Odstrániť
  3. Mají výbornou kosmetiku :) Hlavně stíny!

    www.zivotskojencem.cz

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. MUR tiene nemám vyskúšané, no čítam na ne samé dobré recenzie :).

      Odstrániť
  4. Na produktoch ma na prvý pohľad zaujali obaly, ktoré sa mi hneď zapáčili :) Od MUR mám jedine paletku očných tieňov a paletku s bronzérmi a lícenkami, no s oboma produktmi som spokojná

    FRENCHSTYLE

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Áno, obaly sa aj mne veľmi páčia, najmä u korektorov :)

      Odstrániť
  5. Já od téhle kosmetické značky miluji jejich paletky očních stínů :-)

    Nela z blogu Růžová rtěnka

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ako tak čítam, MUR očné tiene si viaceré chválite :). Škoda, že ja očné tiene takmer vôbec nepoužívam, inak by som ich určite rada vyskúšala :).

      Odstrániť

Ďakujem za každý jeden komentár, za váš čas a chuť napísať.