Top produkty z drogérie | Dove telový scrub, Garnier masky, Maybelline make-up

Krásny večer a blížiaci sa víkend prajem!
Dnes vám prinášam tipy na zopár produktov z drogérie, ktorá podľa mňa rozhodne stoja za vyskúšanie. Nestáva sa mi často, aby ma produkt (a ešte k tomu z drogérie) oslovil natoľko, žeby som si ho chcela kúpiť opäť. Vždy chcem totižto vyskúšať niečo iné, no v prípade produktov, o ktorých bude dnes reč to vôbec neplatí. Sú to produkty, ktoré si ma ihneď na prvé použitie získali a našli si v mojej kozmetickej zbierke popredné miesto. 

Dove telový scrub je mojim veľkým objavom. Značku Dove mám vo všeobecnosti veľmi rada a preto som si túto novinku nemohla nechať ujsť. Celkovo sú v ponuke tri druhy scrubov, a to kombinácia drvených makadamiových orechov a ryžového mlieka, kiwi a aloe a granátového jablka s bambuckým maslom. Ja som si vybrala kombináciu granátového jablka s bambuckým maslom.
Na peelingu ma najviac zaujala jeho konzistencia pripomínajúca našľahaný krém. V skutočnosti je ale scrub hutnejšej krémovej konzistencie. Peeling obsahuje drobné zrniečka granátového jablka, ktoré sú k pokožke mimoriadne šetrné a nespôsobujú jej žiadne podráždenie. Pri aplikácii na pokožku sa textúra mení ako keby na piesok a práve to ma na peelingu nesmierne baví. Aj keď je scrub krémový, pokožku obrúsi dostatočne, no pritom šetrne. Navyše pokožku vôbec nevysušuje, čo je u väčšiny peelingov častým problémom. Po použití Dove scrubu mám dokonca pokožku nielen príjemne hladkú, ale aj hydratovanú a nemusím už siahať po telovom mlieku. Na základe mojich skúseností si dovolím tvrdriť, že peeling by mal vyhovovať i suchšiemu a citlivejšiemu typu pokožky. Rovnako musím vychváliť aj nádhernú ovocno-krémovú vôňu, ktorá používanie peelingu ešte viac spríjemňuje. Spolu s Mark scrubom sú to moje top peelingy.

Ďalším produktom, ktorý ma doslova chytil za srdce je Maybelline Fit me! Matte+Poreless zmatňujúci make-up určený na normálny až mastný typ pokožky. Make-up ma lákal od momentu, keď ho Get the Louk zaradila k svojim obľúbeným make-upom. Na základe Luckiných odporúčaní som si kúpila aj Urban Decay Naked Skin, ktorý je doposiaľ mojím najlepším make-upom aký som kedy mala. Tak som si povedala, že skúsim aj tento od Maybelline. Vďaka skvelému výberu odtieňov som si vybrala i ja bledula a už len za to mal u mňa make-up prvý významný bod.
Odtiene sú u tohto make-upu trocha zvláštne číslované, nakoľko odtieň č. 105 Natural Ivory je tmavší ako odtieň č. 110 Porcelain, ktorý som si napokon zvolila. Odtieň č. 110 mi momentálne skvele sedí, aj keď zrejme na zimné obdobie mi už bude trošičku pritmavý, no inak na odtiene dostupné v drogérii je skutočne dosť svetlý. Podtón je neutrálny, z čoho mám veľkú radosť, pretože väčšinou sa v drogérii stretávam buď s ružovými alebo príliš žltými odtieňmi.
Konzistencia make-upu je tekutá - nie príliš, tak akurát. Po zapracovaní (ja zapracovávam make-up hubkou) make-up s pleťou pekne splynie, vďaka čomu nezanecháva na pleti lepivý film. Make-up je ľahký, nie je ho na pokožke vôbec cítiť a tým pádom je veľmi príjemný na celodenné nosenie. Krytie by som označila za ľahké až stredné. Vyrážky sa ním skryť nedajú, no na zjednotenie farebného tónu a zamaskovanie drobných nedokonalostí je ideálny. Výdrž je tiež chválitebná, s použitím púdru dá v pohode 8 hodín, aj keď samozrejme závisí od intenzity mastnenia pokožky. Niekedy mi vydrží o čosi kratšie, no rovnako sa správa aj UD Naked Skin. Prebytočný maz tak či tak riešim odsatím pomocou zmatňujúcich obrúskov alebo prepúdrovaním. Ak ho porovnám s Naked Skin, veľké rozdiely medzi nimi nie sú. Naked Skin je možno o málinko ľahší, prirodzenejší a príjemnejší, no inak sú si svojimi vlastnosťami dosť podobné, až takmer identické.

Textilné pleťové masky od Garnier som si nesmierne obľúbila. Dovolím si tvrdiť, že v pomere ceny a kvality patria k najlepším pleťovým maskám, ktoré viete v drogérii zohnať. Úplne najradšej mám zelenú super hydratačnú čistiacu s extraktom zo zeleného čaju, no občas si kúpim aj modrú super hydratačnú vyplňujúcu s výťažkom z granátového jablka. Vynikajúce sú však aj najnovšie čierne s extraktom z morských rias či extraktom z čierneho čaju. Po ich použití mám vždy pleť na dotyk jemnejšiu, sviežu a v prípade zelenej čistiacej aj viditeľnu čistejšiu.
Asi vás neprekvapí, že rovnako som si zamilovala aj Garnier očné masky. Obidve - vyhladzujúca s obsahom kokosovej vody i povzbudzjúca obohatená o sťavu z pomaranča sú veľmi príjemnou záležitosťou. Žiadne veľké zázraky s pokožkou okolo očí síce nespravia, no na zrelaxovanie a uvoľnenie unaveného očného okolia sú skvelé. Oboje sa mi páčia podobne, no o niečo viac ma oslovila vyhladzujúca maska. Pokožku okolo očí mi krásne zjemnila a vyhladila. Masky inak k pokožke veľmi dobre priľnú, takže sa dá s nimi bez obáv pohybovať.

Na záver by som vám ešte rada dala do pozornosti akciu Singles' Day prebiehajúcu túto nedeľu 11.11. na e-shope Notino. Počas celého dňa si môžete nakúpiť vybrané značky, ako napr. Bourjois, Rimmel, Artdeco, Korika či Filorga s 11 %-nou zľavou s použitím kódu single11sk a dopravou zadramo pri nákupe nad 50 €. Okrem tejto akcie ponúka Notino aj rôzne darčeky k nákupu, z ktorých ma najviac zaujal darček v podobe Garnier textilnej masky s extraktom z čierneho čaju k nákupu produktov značky Garnier za minim. 6 €. Ďalším zaujímavým darčekom je Mystery Bag k nákupu Makeup Revolution produktov v hodnote nad 27 €.

Aký produkt, resp. produkty ste si za posledný čas obľúbili vy?

10 komentárov

  1. Jeee, ten peeling od Dove jsem ještě neviděla a moc se mi líbí. Určitě vyzkouším, jejich výrobky bývají velmi povedené a voňavé. Zaujaly mě i ty masky, ale nelákají mě. Já jsem si zase oblíbila pleťové peelingy od Lorealu nebo Hair food od Garnier.
    Povídání nejen o kosmetice

    OdpovedaťOdstrániť
  2. No tak teď už vím, že peeling od Dove nutně potřebuji :) Oční masky mě popravdě moc nenadchly, byli takové průměrné. :)
    Vítejte u Mišky

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Textilní masky od Garnier beru jako drogerkovou klasiku. Makeup mě v DM moc nezaujal, ale ten peeling od Dove vypadá parádně :)

    MagicBeautyLife

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Mě zaujal tělový peeling od Dove. Mě přijde Dmko plné novinek, když jsem do něj zašla teď po více než půl roce, co jsem tady nebyla :-)

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Masky Garnier mám též ráda a ten peeling nevypadá vůbec špatně :-)

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Tie Garnier masky sú veľmi fajn, tak ako si napísala. Neurobia síce žiadne zázraky za pár minút ale na zrelaxovanie a uvoľnenie pleti sú skvelé.

    OdpovedaťOdstrániť
  7. Za mňa garnier masky sú musthave!
    xxx Alexandra z MS ALWAYS LATE

    OdpovedaťOdstrániť
  8. Nejvíce mě lákají ty masky na oční okolí od Garnier :-)

    Nela z blogu Růžová rtěnka

    OdpovedaťOdstrániť
  9. Ten peeling by som rada vyskúšala. Ja mám momentálny peeling od Ziaja Cupuacu a ten je výborný, tiež sa po ňom už netreba ničím natierať. Obsahuje oleje čiže pokožka je hydratovaná. Jediné čo sa mi zdá divné sú dosť hrubé peelingové zrniečka.

    OdpovedaťOdstrániť

Ďakujem za každý jeden komentár, za váš čas a chuť napísať.