Garnier BIO novinky

Zdravím vás dievčatá :)
Dnešný post bude o Garnier novinkách z BIO kolekcie, ktoré ste už určite stihli zaznamenať. Všetky produkty z tejto kolekcie majú certifikát Ecocert, sú vegánske a sú vyrobené z recyklovaných materiálov. Ku mne sa tieto novinky dostali vďaka e-shopu Notino, ktoré má počas celého mesiaca apríl exkluzivitu v rámci online predaja. Garnier Bio kolekcia pozostáva celkovo z deviatich produktov - micelárnej vody, čistiaceho gélu, pleťovej vody, konjac hubky, levanduľového oleja, troch druhov krémov a ošetrujúceho balzamu. Ja som mala možnosť otestovať až sedem produktov, tak ak ste zvedavé, čo na ne hovorím pokračujte ďalej v čítaní :).
Garnier Bio Ecocert Ogranic Vegan

Začnem najprv produktmi na čistenie pleti a následne prejdem k výživujúcim a hydratačným produktom. Čistiaci pleťový gél Garnier Bio Fresh Lemongrass s obsahom esenciálneho oleja z citrónovej trávy a aloe vera určený pre normálnu až zmiešanú pokožku sľubuje odstránenie mazu a nečistôt bez toho, aby pleť vysušoval. Vôňa produktu je dosť výrazná, citrónovo-bylinková. Gél je redšej konzistencie, ktorá po kontakte s vodou vytvorí jemnú penu. Gél pokožku nijako nedráždi a čo je dôležité, skutočne vôbec nevysušuje, za čo má u mňa obrovské plus. Čo sa však týka samotného čistiaceho účinku, pre mňa je to taký lepší priemer. Pleť síce nečistôt zbaví, no so zvyškami make-upu má trocha problém. Najlepšie výsledky gél dosahuje ak ho použijem s čistiacím sonickým prístrojom Foreo Luna. S Lunou dokáže pleť vyčistiť oveľa intenzívnejšie a dôkladnejšie. Inak čistiacemu gélu nemám čo vytknúť a s radosťou vám ho môžem  odporučiť :).
Garnier Bio Fresh Lemongrass Purifying Gel Wash čistiaci gél normálna zmiešaná pokožka

Ďalším produktom v poradí je skrášľujúca pleťová voda Garnier Bio Purifying Thyme obsahujúca tymiánový olej a kyselinu salicylovú. Pleťová voda má pleť čistiť a zmatňovať a zároveň sťahovať póry a zjemňovať textúru pleti. Je určená pre zmiešanú až mastnú pleť, ktorá jej používanie určite ocení. Vďaka obsahu kyseliny salicylovej urýchľuje proces liečby a hojenia problematických miest, na ktorých spôsobuje po nanesení jemné štípanie. Pre môj typ pokožky nie je však voda vhodná na každodenné používanie, nakoľko mi pleť trocha vysušuje a cítim po jej použití mierne pnutie a dehydratáciu pokožky. Preto, pre zmiešaný typ pokožky by som vodu odporučila aplikovať len na postihnuté miesta a nie na celú tvár. Myslím, že táto pleťová voda bude ideálna predovšetkým pre mastnú a problematickú pokožku, z ktorej pekne stiahne maz a pomôže vysušiť miesta postihnuté vyrážkami.
Garnier Bio Purifying Thyme Perfecting Toner skrášľujúca pleťová voda

Pleťový olej Garnier Bio Lavandin s organickým levanduľovým a arganovým olejom bol pre mňa veľkým prekvapením, a to predovšetkým z toho dôvodu, že je to zatiaľ jediný olej vôbec, ktorý moja pleť dokáže prijať. Ostatné, doposiaľ vyskúšané oleje sa mi do pleti nevedeli vôbec vstrebať, tým pádom vždy zostali len na povrchu pokožky, ktorú mi pokryli neznesiteľnou ťažkou, mastnou vrstvou. Tento olejček, ktorý mimochodom i nádherne levanduľovo vonia je v porovnaní s väčšinou olejov až neuveriteľne ľahký a nesmierne príjemný. Okrem toho, že pleť vyživuje, dodáva jej i pružnosť a zjemňuje ju. Navyše pleť nezaťažuje, neupcháva póry a nezanecháva na nej mastný film. Takže, ak máte s pleťovými olejmi podobný problém ako ja a stále hľadáte olej, ktorý by vašej pleti vyhovoval, skúste sa pozrieť po tomto.
Garnier Bio Graceful Lavandin Facial Oil levanduľový pleťový olej
Garnier Bio Lavandin Smooth and Glow Facia Oil

Ako som už v úvode spomínala, Garnier Bio kolekcia ponúka až tri druhy krémov pre rôzne typy a požiadavky pleti.
Vyvažujúci hydratačný krém Garnier Bio Lemongrass s olejom z citrónovej trávy a aloe vera pre normálnu a zmiešanú pokožku sľubuje celodennú hydratáciu a vyváženie mastných zón. Dokonca, 65 % žien po týždennom používaní potvrdilo matnejší vzhľad pleti, čo som ja žiaľ nedokázala otestovať, nakoľko mi krém vôbec nesadol. Po nanesení sa mi totižto začal žmolkovať, čo uviedlo aj zopár dievčať u hodnotenia tohto krému. Údajne im pomohlo, keď krém naniesli len v primeranej vrstve. Každopádne, ja som si naniesla krému rovnaké množstvo ako u iných krémov, ktoré bežne používam a po pravde neverím, že tento problém so žmolkovaním je spôboný len samotnou aplikáciou. So žmolkovaním som sa stretla už pri viacerých krémoch a k odstráneniu tohto neželaného efektu mi nepomohlo nič. Inak, čo sa týka hydratatacných účinkov krému, mne sa zdajú slabé a neviem či budú pre zmiešanú a vôbec, pre normálnu pokožku dostačujúce. Konzistencia krému je inak ľahká, gélová, rýchlo sa vstrebávajúca. Ja by som tento krém odporučila skôr pre mladú, mastnú a problematickú pokožku. Jeho vhodnosť pre normálny typ pokožky bude zrejme značne individuálna.
Garnier Bio Fresh Lemongrass Balancing Moisturizer vyvažujúci krém

Vyživujúci hydratačný krém Garnier Bio Rich Argan s arganovým olejom a aloe vera určený pre suchú, citlivú pleť mi naopak ihneď sadol. Jeho vyživujúce a hydratačné účinky sú ako na mieru potrebám mojej pleti. Spočiatku som sa síce obávala, či nebude krém na moju zmiešanú pokožku až priveľa výživný, no samú ma prekvapilo ako skvele si krém s mojou pleťou rozumie. Tak trocha sa ale obávam, či bude vyhovovať požiadavkám suchej pokožky, pretože moja pleť ho takmer okamžite "zhltne". A to si ho dávam občas aj v hrubšej vrstve. Používam ho väčšinou na noc, no osvedčil sa mi aj ako podkladový krém pod make-up. Za mňa teda veľká spokojnosť a pokiaľ máte aj vy v hľadáčiku nejaký super výživný krém s  ľahšou textúrou, tento od Garnier Bio vám odporúčam všetkými desiatimi.
Garnier Bio Rich Argan Nourishing Moisturizer vyživujúci krém s arganovým olejom

názorná ukážka konzistencie krémov: sprava vyvažujúci hydratačný krém, zľava vyživujúci hydratačný krém

Posledným krémom je denný krém proti vráskam Garnier Bio Anti-Wrinkle obohatený o levanduľový a arganový olej a vitamín E. Krém je určený pre všetky typy pleti, vrátane citlivej. Krém má poskytovať pokožke celodennú hydratáciu, s čím absolútne súhlasím. Hydratačný efekt je vynikajúci, presne taký aký mám u pleťových krémov rada. Aj keď mám zmiešaný typ pokožky so sklonom k mastneniu, občas ju vie potrápiť aj slušná dehydrátacia, s ktorou mi väčšinou pomôže Ultra Facial krém od Kiehl's. Tento od Garnier Bio sa správa pobobne, dodá pleti dostatočnú dávku hydratácie bez toho, aby na pokožke zanechal mastný film. Krém má celkom zaujímavú krémovo-gélovú, trocha hutnejšiu konzistenciu, ktorá je pritom na pleti ľahká a rýchlo sa do pokožky vstrebe. Krém je vhodný inak aj pod make-up. A na záver ešte k vôni, ja cítim z krému mix levandule a šalvie, čo je tak trochu lekárenská vôňa, no mne je príjemná.
Garnier Bio Lavandin Anti-Wrinkle Day Care levanduľový krém proti vráskam

Čo hovoríte vy na nový rad Garnier BIO produktov? Skúšali ste už nejaký produkt z tejto kolekcie, príp. ktorý výrobok by ste radi otestovali?

4 komentáre

  1. Som bola celkom zvedavá na túto recenziu, ale nejak ma to neláka kúpiť si niečo od Garnier

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Ještě jsem nic neměla, ale celkově mě výrobky lákají. Úplně nejvíce čistící gel, i když si moc neporadí se zbytkovým makeupem.
    Povídání nejen o kosmetice

    OdpovedaťOdstrániť
  3. asi tie vône nie sú nič pre mňa..škoda lebo produkty vypadajú dobre :)

    WHEN PIGS FLY

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Ty jo, tyhle novinky nevypadají zle :) možná nějaký produkt zkusím, i když jsem z počátku nechtěla.

    Nela z blogu Růžová rtěnka

    OdpovedaťOdstrániť

Ďakujem za každý jeden komentár, za váš čas a chuť napísať.