Produkty na obočie | zamerané na značku Benefit

Ahojte dievčatá!
V dnešnom článku by som sa s vami rada podelila o moje skúsenosti s produktmi na obočie značky Benefit. Keď sa spomenie značka Benefit, zaiste sa väčšine z vás vybaví kultový objemový gél na obočie Gimme Brow či ktorýkoľvek iný produkt na úpravu obočia. Ja som doposiaľ vyskúšala celkovo šesť benefitích produktov na obočie, no nie všetky z nich mi vyhovovali. Ak chcete vedieť, ktoré z nich patria k mojim favoritom a ktoré z nich by som si naopak už viackrát nekúpila, pokračujte ďalej v čítaní :).
benefit_produkty na obočie_gimme brow_24h brow setter

Aktuálna ponuka produktov na obočie je veľmi rozsiahla a je si skutočne z čoho vyberať. Ja mám zo všetkých možných produktov na obočie najradšej farebné gély/maskary a tiene. Ceruzky na obočie takmer vôbec nepoužívam a pomády už vôbec nie. Vo všeobecnosti uprednostňujem produkty, s ktorými sa manipuluje rýchlo, šikovne a efektívne a nimi vytvorené obočie pôsobí čo možno najprirodzenejším dojmom.

Z kategórie gélov na obočie aktuálne používam objemový gél Benefit Gimme Brow+. Gimme Brow+ je vynovená verzia s vylepšeným zložením pôvodného Gimme Brow. Priznám sa, že neviem čím presne sa má nová verzia líšiť od pôvodnej, no keďže mám skúsenosti s obidvomi, viem ich medzi sebou porovnať. Najvýraznejší rozdiel som zaznamenala vo fixácii obočia. Nový Gimme Brow+ nezafixuje obočie tak dobre ako predošlá verzia. Keď si po obočí prejdem, takmer ani nejde cítiť, že na ňom niečo mám, čo je na jednu stranu super, no na druhú stranu sa bojím obočia čo i len dotknúť, lebo si s ním dokážem veľmi ľahko pohnúť. Keďže mi obočie rastie všelijako, potrebujem ho poriadne zafixovať. Osobne mám radšej, keď produkt vytvorí na obočí istú vrstvu a je cítiť, že chĺpky sú tvrdšie a zafixované.  
benefit gimme brow_objemový gél na obočie

Čo sa týka zahustenia a dodania objemu, tu sa mi zdá efekt oboch verzií rovnaký. Ja mám obočie redšie, no vďaka tomu, že mi stále vyrastajú nové chĺpky sa má gél na čo prichytiť a vytvoriť tak opticky hustejšie obočie. Páči sa mi, že Gimme Brow+ vytvára prirodzený efekt a nefarbí zbytočne pokožku okolo obočia. S kefkou sa pracuje veľmi dobre, šikovne a precízne. Ďalším veľkým pozitívom je, že produkt nenaberá príliš veľa farby, a to ani zo začiatku používania. Pokiaľ si dobre pamätám, u pôvodnej verzie Gimme Brow som mala zo začiatku používania problém práve s tým, že kefka naberala väčšie množstvo produktu a musela som ju pred pred aplikáciou viackrát obtrieť. Ďalšie zlepšenie som zaznamenala v konzistencii produktu, ktorá je viac krémová a „homogénna“ a ani po dlhšom čase používania sa nevytvárajú v produkte hrudky či žmolky. Na výber je až 8 odtieňov, ja mám odtieň č. 3, ktorý je stredne hnedej, studenej farby. 
benefit gimme brow_odtieň 3


Gély na obočie používam výhradne iba farebné. Z bezfarebných mám vyskúšaný len Benefit 24h Brow Setter fixačný gél. Tento neviditeľný gél dokáže obočie krásne vyčesať, vytvarovať a zafixovať na celý deň. Brow Setter je vynikajúci fixátor obočia, na ktorý sa dá skutočne spoľahnúť celých 24 hodín. Ja mám však oveľa radšej Gimme Brow, pomocou ktorého dodám obočiu tvar, objem a následne si obočie dofarbím tieňom. U Brow Setter je potrebné naniesť najprv tiene či pomádu a až potom Brow Setter gél, pretože gél obočie doslova uzamkne. Z tohto dôvodu používam Brow Setter len občas.
Posledným gélom, ktorý som od značky Benefit vyskúšala je 3D Browtones melír na obočie. V ponuke sú viaceré farebné prevedenia, ako ružová, fialová či modrá. Ja mám 3D Browtones v hnedom odtieni č. 4. s mierne teplým nádychom. Melír je veľmi dobre pigmentovaný, dodá obočiu farbu a jemne ho zafixuje. Myslím, že tento produkt si nájde využitie predovšetkým u dievčat s veľmi svetlým obočím alebo u tých, ktoré sa majú chuť s obočím trocha vyblázniť.
benefit melír na obočie_24h fixačný gél na obočie


Tiene na obočie používam zo všetkých produktov určených na úpravu obočia najdlhšie. Najradšej mám duo tiene od značky Freedom v odtieni dark brown, ktoré mi vynikajúco farebne sedia. Používam z nich predovšetkým bledší taupe odtieň, do tmavšej hnedej siaham len občas. Tiene na obočí pekne držia, nedrolia sa a ani výrazne neopadávajú. Nedávno som vyskúšala aj dvojfarebný púder na obočie Benefit Foolproof Brow Powder. Čo sa týka kvality, púder je vynikajúci, vôbec neopadáva a je veľmi dobrej, ľahko sa nanášajúcej konzistencie, ktorá perfektne priľne k pokožke a k obočiu. Farebne mi žiaľ púder vôbec nesadol, mala som odtieň medium, čo je teplejšia hnedá farba a preto som púder musela posunúť ďalej. 
freedom duo tiene na obočie dark brown_benefit brow powder


Ceruzky na obočie sú kategóriou, ktorá si u mňa doposiaľ nenašla využitie. Ceruzky sú pre mňa nepraktické, nerada s nimi pracujem a pravdupovediac s nimi ani pracovať neviem. Pár krát som to s nimi skúšala, dokonca som si kúpila aj Benefit Goof Proof ceruzku, nakoľko som sa domnievala, že s ňou mi to už konečne pôjde. No nestalo sa tak, ani s Goof Proof sa mi nepodarilo obočie vykresliť tak ako by som si predstavovala a aby aspoň trocha pôsobilo reprezentatívnym dojmom.


No a v neposlednom rade nesmiem zabudnúť spomenúť bežne používané pomôcky pri úprave obočia, ako pinzeta, kefka a štetec. Iných pomocníkov na obočie, ako napr. depilátor či žiletku výhradne nepoužívam, nakoľko by som si s nimi bola schopná odstrániť snáď aj kompletne celé obočie. Po pinzete nesiaham už tak často ako kedysi, vytrhávam si len chĺpky, ktoré mi rastú mimo obočia, inak obočie nechávam rásť. Vytvarovať si ho do súmerného tvaru sa mi stále nepodarilo a myslím, že sa mi to ani nikdy nepodarí. Každá strana mi rastie inak, každé moje obočie má jednoducho svoj život :D. Kefka na obočie je skvelá pomôcka na rozčesanie obočia, už by som bez nej nemohla fungovať. Túto od značky e.l.f., mám už niekoľko rokov a stále drží. Štetec na obočie používam len jeden a to od značky Hakuro, H85. Aj tento štetec mám už zopár rokov, je vynikajúcej kvality a ak sa mi raz zničí a bude stále v predaji, kúpim si ho znovu.
sally hansen pinzeta na obočie_hakuro štetec na obočie_elf kefka na obočie


Na záver by som ešte rada zmienila vyživujúcu bázu/sérum Benefit Browvo! Browvo! obsahuje keratín a sójové proteíny, ktoré majú prispievať k tomu, aby obočie vyzeralo hustejšie, zdravšie a plnšie. Produkt je možné používať samostatne ako výživu alebo ako bázu pre predĺženie odolnosti ostatných produktov na obočie. Ja Browvo používam výhradne ako výživu, na obočie si ho nanášam večer. Produkt je gélovej konzistencie, jemne namodralej farby, ktorá sa pomocou mäkkého gumového aplikátora rovnomerne rozotrie po celom obočí a do pár sekúnd zaschne. Možno si pomyslíte, že používať takýto typ produktu je úplne zbytočné a neúčinné. Priznám sa, že ani ja som od produktu neočakávala žiadne zázraky a v podstate som sa do jeho používania musela nútiť. Po určitom čase som si však všimla, že obočie skutočne vyzerá zdravšie, plnšie a je doslova viac upratané. Za mňa veľmi zaujímavý produkt, ktorý by som si pokojne opäť kúpila.
benefit vyživujúca báza na obočie


Ktorý typ produktu používate na obočie najradšej vy? Máte nejaký obľúbený produkt, ktorý si kupujete opakovane a neviete si bez neho predstaviť svoju úpravu obočia?

2 komentáre

  1. Pomady a tiene na obočie nemusím príde mi to zdlhavé. Keďže mám svoje obočie husté nefarbím si ale len používam gély na uprávu.

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Já na obočí používám vosk a stín od Benefitu, celé obočí pak zafixuji gelem od Essence :)

    Little Dreamer

    OdpovedaťOdstrániť

Ďakujem za každý jeden komentár, za váš čas a chuť napísať.