La Roche Posay & Eucerin | novinky v mojej starostlivosti o pokožku

Aj keď v pleťovej kozmetike už neexperimentujem tak rada ako kedysi, stále sa nájdu produkty, ktoré ma lákajú a tak z času na čas niečo nové vyskúšam. Samozrejme, pri testovaní nových produktov mám takmer vždy určité obavy, výnimku tvorí len lekárenská kozmetika, ku ktorej mám istú dôveru a moje obavy z jej testovania sú minimálne. Navyše, väčšina dermatokozmetických produktov je bez parabénov, parfumácie a farbív, sú hypoalergénne, čím sú vhodné i pre citlivý typ pokožky. Z dermatokozmetických značiek u nás bežne dostupných mám najradšej značku La Roche-Posay a kedysi patrila k mojim obľúbeným i značka Eucerin. A práve produktom od týchto značiek sa budem venovať v dnešnom článku. 

Výrobky značky Eucerin som používala v období, keď moju pleť trápili nedokonalosti a zvýšená produkcia kožného mazu. Čistiaca pleťová voda Eucerin z radu DermoPure mi vtedy na problematické miesta veľmi pomáhala. A keďže nedokonalosti moju pleť trápia stále (len nie v takom rozsahu ako kedysi), siahla som po sére pre regeneráciu pleti z rovnakého radu. Regeneračné sérum Eucerin Dermopure má za úlohu uvoľniť póry, redukovať nedokonalosti pleti a zabraňovať vzniku nových.
eucerin regeneračné pleťové sérum_problematická pokožka_akné

Sérum je ľahkej krémovo-gélovej konzistencie žltej farby. Na problematických, zapálených miestach sérum po nanesení jemne štípe, čo je spôsobené kyselinou salicylovou. Aj keď sa sérum môže aplikovať na celú pleť, ja ho nanášam len na postihnuté miesta. Oceňujem, že sérum pokožku nevysušuje a ani nijakým spôsobom nedráždi (teda okrem spomínaného chvíľkového štípania). Čo sa týka samotných účinkov séra, sérum skutočne pomáha redukovať nedokonalosti a urýchľovať proces hojenia postihnutých miest. Sérum si vie veľmi dobre poradiť aj s podkožnými vyrážkami, ktoré sa snaží čo najrýchlejšie vyliečiť a následne vyhladiť miesta, ktoré boli nimi zasiahnuté. Okrem toho som zaznamenala aj elimináciu tvorby nedokonalostí a začervenalých miest a jaziev po akné. 


Ďalším produktom, ktorý som od značky Eucerin testovala je čistiaca voda z radu DermatoClean, ktorý má vďaka svojim čistiacim účinkom pomáhať pokožke lepšie dýchať. Voda je neparfumovaná, čím je vhodná i pre citlivú pokožku. Voda je k pleti mimoriadne jemná a šetrná,  no čistiace účinky by mohli byť podľa mňa o niečo lepšie. Netvrdím, že voda pokožku dobre nevyčistí, ale uvítala by som, ak by bol čistiaci účinok vody viac intenzívny. Inak voda pokožku pomerne dobre hydratuje, bezprostredne po nanesení poskytne pokožke úľavu od pnutia a zbaví pleť nepríjemného vysušujúceho pocitu. 
Eucerin DermatoClean pleťová čistiaca voda_hydratácia pokožky_čistenie pokožky

Najviac nadšená som z Eucerin Q10 Active očného krému proti vráskam s obsahom koenzýmu Q1O. Koenzým Q10 je pleti vlastná látka, ktorá s vekom prirodzene ubúda a preto ju potrebujeme dopĺňať. Rad Eucerin Q10 Active je špeciálne určený pre citlivú pleť, ktorú má chrániť pred predčasným starnutím. Očný krém má pomáhať zmierňovať jemné vrásky a kruhy pod očami, rovnako ako aj predchádzať tvorbe nových vrások. Krém poskytuje očnému okoliu slnečnú ochranu v podobe SPF15 a UVA ochrany. Zloženie je bez parabénov, parfumácie a farbív.
Eucerin očný krém proti vráskam_vyhladenie vrások_protivráskový krém

Očný krém je jedným slovom vynikajúci. Má veľmi príjemnú, dobre sa rozotierajúcu a ľahko sa vstrebávajúcu konzistenciu. K očnému okoliu je mimoriadne jemný, myslím, že by mal vyhovovať i citlivejšiemu a menej tolerantnému očnému okoliu. Na jemné vrásky a linky skutočne funguje. Pravidelným používaním dokáže vrásky zmierniť, vyhladiť a pozastaviť ich proces prehlbovania sa. Za ten čas čo krém používam mám dokonca zmiernené i tmavé kruhy. V neposlednom rade krém pokožku veľmi dobre hydratuje a taktiež sa stará o regeneráciu. Navyše je skvelý i ako podklad pod korektor, takže za mňa má tento očný krém veľké áno.

Na nasledujúcej fotografii môžete vidieť konzistenciu DermoPure regeneračného séra (vyššie) a Q10 Active očného krému (nižšie).


Značka La Roche-Posay má v mojej kozmetickej výbave stále zastúpenie. Od La Roche-Posay si opakovane kupujem Anthelios osviežujúci sprej na tvár a Effaclar Duo+ krém proti akné. Z telovej a vlasovej kozmetiky som od La Roche-Posay doposiaľ nič neskúšala. Nakoľko ma ale už dlhší čas trápi suchá a svrbiaca pokožky hlavy a boľavá popraskaná pokožka rúk, rozhodla som sa tieto problémy riešiť práve produktmi od La Roche-Posay. Siahla som po jemnom šampóne z rady Kerium a Cicaplast Mains obnovujúcom, ochrannom kréme na ruky.

Fyziologický šampón Kerium Doux Extreme je charakterizovaný vysokou toleranciou, extrémnou jemnosťou a ochranou vlasovej pokožky. Šampón má okamžite a dlhodobo upokojovať vlasovú pokožku, zabraňovať jej podráždeniu a eliminovať nepríjemné prejavy ako svrbenie, pnutie, sčervenanie a pálenie. Šampón mi v určitej miere pomohol zmierniť svrbenie a pnutie pokožky, no očakávala som od neho viac. Svrbenie vlasovej pokožky ma trápi i naďalej, no zrejme je to problém, ktorý je potrebné riešiť zvnútra, nakoľko mám alergie, ktoré s týmito nežiadúcimi prejavmi pravdepodobne úzko súvisia. Šampón testoval aj môj manžel, ktorý má veľmi vysušenú pokožku hlavy a ani jemu žiaľ šampón nepomohol výrazne zlepšiť stav vlasovej pokožky. Inak bol ale šampón ako taký fajn, vlasy umyl dobre, zanechal ich svieže a hebké. 
La Roche-Posay Kerium šampón_citlivá vlasová pokožka_svrbenie pokožky


Do Cicaplast Mains obnovujúceho a ochranného krému na ruky som vzhľadom k jeho uvedeným účinkom vkladala veľké nádeje. Pokožka mojich rúk dostáva najmä počas zimného obdobia poriadne zabrať a takmer po každom umytí si potrebujem ruky natrieť, pretože ich mám extrémne suché. Na pokožke sa mi zvyknú vytvárať šupiny a občas má tendenciu aj praskať.
La Roche-Posay Cicaplast Mains krém na ruky_suchá popraskaná pokožka_regenerácia obnova pokožky

Ako prvé ma na kréme zaujala jeho hustá gélová textúra, ktorá sa rýchlo vstrebe a nezanecháva mastný ani lepivý film, čo je u krémov podobnej konzistencie zriedkavé. Krém poskytuje pokožke okamžitý pocit úľavy a komfortnosti. Je cítiť, že pokožka má po aplikácii krému vytvorenú ochrannú bariéru, ktorá vydrží aj po umytí rúk. Jednoducho povedané, nie je to krém, ktorý sa po najbližšom umytí rúk ihneď zmyje a pokožka je opäť suchá. Cicaplast krém pokožku reálne obnovuje, vyživuje, zjemňuje a navracia jej stratenú pružnosť. Ja krém používam najradšej na noc, no keďže má nemastné zloženie, je ideálny aj na použitie kedykoľvek počas dňa.


V čase, keď som z Benu lekárne objednávala, mali ponuku, kedy dávali ku každému zakúpenému produktu značky La Roche-Posay sprchovací krémový gél Lipikar Syndet AP+. Gél je určený pre suchú pokožku a pokožku so sklonom k atopickému ekzému. Sprchovací gél ma príjemne prekvapil. Počas jeho používania som mala pokožku oveľa menej vysušenú ako pri umývaní sa bežnými sprchovacími gélmi. Veľmi sa mi páči hustá gélová konzistencia gélu, ktorá vytvára dostatočne bohatú penu. Pokožka je po používaní Lipikar gélu upokojená a menej náchylná k podráždeniu a svrbeniu.


Trápi aj vás v tomto období suchá pokožka? Ak áno, ktoré prípravky vám pomáhajú dostať pokožku do rovnovážneho stavu?

3 komentáre

  1. Značku La Roche Posay mám velmi ráda :)

    Nela z blogu Růžová rtěnka

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Čistící vodu od Eucerin jsem měla a byla celkem fajn. :)
    Vítejte u Mišky

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Od Eucerinu som toho už mala fakt dosť veľa. To sérum je super, to mi ako jediné pomáhalo aj s jazvičkami. Kedysi malo iný obal, ale kyselinu salicylovú to malo vždy a práve asi vďaka nej je tak skvelé. Očný krém bol tiež fajn, teraz mám už ten hyaulorn filler a je tiež skvelý. No a ich micelárky sú tiež vydarené, nemám čo vytknúť.
    https://biankacosmetics.blogspot.sk/2018/04/hlada-sa-najlepsie-pletove-tonikum.html

    OdpovedaťOdstrániť

Ďakujem za každý jeden komentár, za váš čas a chuť napísať.