Deň matiek ❤

Deň matiek - som vďačná za tento sviatok, pretože si myslím, že je krásne hovoriť o tom, čím pre nás naša mama je. Samozrejme, nie len v tento sviatok, ale stále, po celý rok, v hocijaký čas. Pre mňa je moja mamina to najviac čo v živote mám. Je pre mňa jedinečnou osobou, ktorá ma vždy vypočuje, a verte mi, že lepšiu kamarátku ako je ONA nemám. Mám s ňou mimoriadne pekný vzťah a veľmi si toho vážim!

Rada by som vám napísala zopár riadkov o zaujímavej kampani Dove #smekrasne pri príležitosti Dňa matiek, ktorá vyzýva mamičky a ich dcéry, aby verili vo svoju krásu! Prostredníctvom tejto kampane chce Dove inšpirovať všetky dcéry, aby za svoju jedinečnosť mamičkám poďakovali a odkázali im, že sú krásne. Na stránke smekrasne.sk sa dcéry aj ich mamičky môžu pridať k ďalším slovenským ženám, ktoré o svojej kráse už vedia. Ďalej majú možnosť súťažiť o spoločné fotenie s profesionálnou fotografkou alebo si ozdobiť svoj profilový obrázok na fb zlatou holubicou Dove na dôkaz uvedomenia si svojej krásy a zapojenia sa do kampane.

Som krásna. Po tebe MAMI.

Podľa prieskumu značky Dove si 70 % Sloveniek myslí, že si ostatné ženy neveria, čo potvrdzuje aj fakt, že iba 2 % respondentiek sa dokážu opísať ako krásne. Na druhej strane, viac ako 80 % z nich uviedlo, že žena môžu byť krásna v každom veku. Pretože sa mamičky a dcéry v živote vzájomne inšpirujú a ovplyvňujú, pripravil pre ne Dove v spolupráci s psychologičkou Tatianou Lesayovou tipy na získanie väčšieho sebavedomia. „Dokážeme vidieť krásu kvetín alebo ostatných žien, no pritom s vnímaním a pozitívnym hodnotením vlastnej krásy často bojujeme. Ženy by na seba nemali vyvíjať taký tlak, ale naopak byť k sebe predovšetkým láskavé. Každá z nás, či už je matka alebo dcéra, si musí predovšetkým vážiť samu seba. Mamičky by tento prístup mali vštepovať dcéram, no zároveň naň nezabúdať ani pri sebe samých.“

Tipy Dove na každý deň pre zdravé sebavedomé mamičky i dcéry od Tatiany Lesayovej

Čo ocení mamička?
1. Hovorte mamičke, že je krásna. Buďte mamičke vďačná za všetko, čo ste vďaka nej získali. Hovorte jej, že je krásna a čo sa Vám na nej páči. Pochvaly sa k Vám budú vracať ako bumerang.
2. Vnímajte mamičku ako svoj ženský vzor. Buďte mamičke vďačná za to dobré, čo ste vďaka nej získali a čo vás naučila. Vnímajte jej krásu tela aj duše a oceňte ju ako svoj vzor.
3. Milujte ju. Milujte svoju mamičku, ako to len ide! Pohlaďte ju, objímte sa na pozdrav a pobozkajte na rozlúčku. Aj bez slov tak mamička bude vedieť, aká silná je Vaša láska.
4. Prijmite mamičku takú, aká je. Mamičku nehodnoťte a prijímajte ju takú, aká je. Prečo by mala byť podľa Vašich predstáv? Má vlastný pohľad na svet a na tom nie je nič zlé. Je to jedinečná dáma, ktorá Vás miluje. Nezabudnite jej opakovať, za čo ju obdivujete.

Za čo bude vďačná dcéra?
1. Hovorte dcére, že je krásna. Je dôležité, aby Vaše dcéra namiesto kritických viet typu: "Pribrala si, tú sukňu už radšej nenos," počula, že je krásna! Dodávajte jej sebadôveru už od detstva a pomôžte jej vnímať jej jedinečnosť, ženskosť a krásu.
2. Úprimne ju pochváľte. Pochváľte svoju dcéru za to, v čom je šikovná. Dávajte jej úprimné pochvaly, pretože tým ju inšpirujete k rozvoju.
3. Milujte ju. Prejavujte svojej dcére lásku i fyzicky. Objímajte ju, pohlaďte ju, pobozkajte ju na líce! Nehanbite sa dať najavo Vaše materské city, aj keď to pre Vás môže byť nezvyčajné. Dcéra tak spozná, ako veľmi ju milujete.
4. Dôverujte jej. Dajte dcére dôveru, ktorú si zaslúži. Poznáte predsa jej kvality, v ktoré pevne veríte. Zvýšite tak aj jej sebavedomie.

Ja som si pre mamičku nachystala zopár darčekov, a to Dove telový krém s obsahom séra pre mladistvejšie vyzerajúcu a pružnú pokožku, Ziaja protivráskový petržlenový očný krém a od Pupy rúž Pupa Volume na zväčšenie objemu pier a kajalovú ceruzku na oči. Už sa neviem dočkať, ako mamine tieto darčeky dám :)
Ako vnímate Deň matiek vy? Čím máte v pláne potešiť svoju maminu?

8 komentárov

  1. Krásny článok! :) Ja sa musím priznať, že zatiaľ pre ňu nič nemám a až zajtra ideme na nejaký nákup so súrodencami, tak snáď niečo ulovíme :D. Pritom inokedy mám všetko už aj mesiac dopredu nachystané!

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ďakujem :) Ja niekedy tiež nakupujem na poslednú chvíľu, vždy sa nedá všetko stíhať :)

      Odstrániť
  2. Nádherný článok! Pre mňa je moja mama takou najlepšou kamarátkou, veľmi ju ľúbim. Mám pre ňu kúpenú ceruzku na oči a bonboniéru. Možno pôjdem ešte zajtra pozrieť nejaký kvet :D
    Môj blog: Girl with pink nails

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Krásny článok, ja už som jej darček dala a veľmi sa potešila:)
    http://vsetko-co-mam-rada-by-vaja.blogspot.sk

    OdpovedaťOdstrániť
  4. DO súťaže som sa zapojila aj ja a tak dúfam, že sa pošťastí

    OdpovedaťOdstrániť

Ďakujem za každý jeden komentár, za váš čas a chuť napísať.